Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.08.09. 14:40

Énis MOL os gázolajjal megyek és még sosem volt vele bajom, hál istennek.

2006.08.10. 16:25

Mi a cégnél sok gázolajaz elföcsförékelünk és azt tapasztaltuk, hogy a Shell-es vagy OMV-s gázolajból kevesebbet eszik az autó, mint a Jet-es vagy más ilyen kis kutasnál. Igaz a Shell-nél és az OMV-nél drágább is, de valamivel kevesebb kell. (kb 100 km-ként egy 1-2 liter).
De ha tehetem akkor kint tankolok. Az oszták Shell-es gázolajjal majd 200 km-el többet ment az 525d, mint az itthoni Shell-es gázolajjal.

2006.08.10. 18:47

Ez nagyon-nagy gáz, ha így van......

2006.08.17. 22:54

Sajnos így van!

Amikor Ausztriában, vagy Németországban tankolok, 150-200 km-el!!! megnő a hatótávolsága a járgánynak!
Szerintem ez elég undorító, hogy itthon milyen hulladék az üzemanyag.

2006.08.18. 11:31

Hmm mondotok valamit, mert mikor horvátban voltam extra dieselt tankoltam és majdnem 1300 km-ert mentem egy tankkal, itthon jó ha megvan az 1000 de ritkán! :roll:

2006.08.19. 19:59

Sziasztok! Én mostanában nem 95-ös, hanem 98-as benzint tankolok. (OMW) Szerintetek van értelme. A kutas srác agyondícsérte a 100-as kénmentest. Az tényleg annyira jó? Előre is köszi!

2006.08.20. 13:26

Az a probléma a magyar kutaknál, hogy sohasem tudhatod éppen tényleg extra üzemanyagot kapsz, vagy sima mezeit és csak elkélrik a plusz pénzt. Nekem eddig nem sok jó tapasztalatom volt az "extra" üzemanyagokról, de cáfoljatok meg, ha nem így van.

2006.08.23. 18:05

Tankoltatok e már BIO-DIESELT :?: Van e valami tapasztalat?
A gyári leirásban ez is engedélyezi az enyém.

2006.08.30. 01:57

Saját tapasztalat...

fogyasztásban még nem jelentkezett túlnagy különbség.Viszont annyit elmondhatok,amennyi tudok a kutakról,és a gázolaj minőségeiről...
2 féle kúton szoktam tankolni...
Egyik egy maszek kút Mátészalkán ahol lakom Kärcher a neve:
6 Ft-tal olcsóbb a gázolaj az ottani MOL-os árnál(meg én még pluszban kapok 5 ft engedményt,szal össz 11 ft),amit ugy csinálnak hogy nyers gázoljat,és benzin árulnak,valamilyen adalékot nem adnak hozzá,amit a MOL viszont ad,azért olcsóbb.Gázolajban ez úgy jelentkezik,hogy kisebb a cetán száma,ami biztos,és ettől kormol az autóm.Azonban aztmondják,hogy a MOL-os gázolaj is nagyon savas,amit nem szeretnek a nagynyomású pumpák :arrow: láttam már emiatt 6 darabba törött főtengelyt,stb...
A másik az OMW amitszokta tankolni...Azzal valamivel többet megyek el,az árát most pontosan nem tudom,meg attól abszolút nem kormol az autóm.Ők 20%-ban kötelesekMOL-os üa-t rakni az övékbe,szóval sztem az a legtisztább,mert jobb minőségű mint a magyar,nem annyira savas.
Ha ebből valaki ki tud igazodni,hogy mit érdemes tankolni... :D
Azért remélem valakinek segítettem... :wink:

2006.08.30. 12:30

A BIO-GÁZOLAJJAL vigyázzatok! A nagynyomású dizelekbe nem ajánlják, a régiekben is valamilyen százalékban. Régebben magyarázták hogy miért, de nem emlékszem. Pont egy 530d-t nyírtak ki vele. :(

2006.09.12. 19:41

sziasztok. az éjszaka kilopták mind a két tükrömet,ha tud valaki segíteni kösz.

2006.09.12. 19:56

Sajnálom!De miért a "Tankolás,kutak,üzemanyagminőség" rovatba írtad?

2006.09.12. 20:14

kassai1 írta:sziasztok. az éjszaka kilopták mind a két tükrömet,ha tud valaki segíteni kösz.

Együtt rudok érezni :cry:

Nekem 3 hete . . .

17 ezer / db az új ára, ha cromos 87 :!:

Üdv,

2006.09.13. 13:27

WhiteBoy írta:Sziasztok! Én mostanában nem 95-ös, hanem 98-as benzint tankolok. (OMW) Szerintetek van értelme. A kutas srác agyondícsérte a 100-as kénmentest. Az tényleg annyira jó? Előre is köszi!

Most már csak azlesz, és nem is olyan drága. Én szoktam mostanában tankolni, őszintén szólva nem érzek túl sokat, de biztos nem árt h.kénmentes:)

tükör

2006.09.13. 18:36

armani írta:
kassai1 írta:sziasztok. az éjszaka kilopták mind a két tükrömet,ha tud valaki segíteni kösz.

Nekem 3 hete . . .

Üdv,

Utána kérdezek, de én szerintem tudok 5-6 körül használtat, egy éve én valami ilyesmiért szereztem.

Ed

Re: tükör

2006.09.13. 18:59

Ed írta:
armani írta:

Nekem 3 hete . . .

Üdv,

Utána kérdezek, de én szerintem tudok 5-6 körül használtat, egy éve én valami ilyesmiért szereztem.

Ed

Neked is kikapták?

tökör

2006.09.21. 19:28

Nem, én azt szerencsére nem éltem meg..., nekem összetörték.. :)

2007.02.07. 16:39

Sziasztok.

Most hogy "olajkályhára" váltottam, végig olvastam ezt a topic-ot. Összegezve OMV, Schell, MOL a sorrend. :roll:

Érdekelne a véleményetek, vajon mennyire érdemes ezeknél a kutaknál a kénmentes prémium gázolajokat választani? :?:

Somogyi a szerelőm mindenképp ezeket ajánlja csak, mondván ez is hozzájárul hosszútávon a kevés meghibásodáshoz. Nem túloz? :?:

2007.02.07. 16:51

OMW az tényleg jó, csak Alpesi diesel startot ne tankolj mert az borzalmas, alig vátam hogy kifogyjon...
Nemtudom mivan azzal a gázolajjal de nekem nagyon nem vált be, mol nál meg nem egyszer volt vizes a cucc.
Shellnél nemsok a tapasztalatom...

2007.02.07. 17:34

Hero írta:OMW az tényleg jó, csak Alpesi diesel startot ne tankolj mert az borzalmas, alig vátam hogy kifogyjon...
Nemtudom mivan azzal a gázolajjal de nekem nagyon nem vált be, mol nál meg nem egyszer volt vizes a cucc.
Shellnél nemsok a tapasztalatom...

Azt hogy vizes hogy lehet észrevenni?
A MOL-nál a hogyishijják EVO Diesel megéri az árkülönbözetet?
Hozzászólás küldése

VigLink badge