Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2006.12.29. 16:16

Diabolica írta:
Hero írta:
pappkari írta:a magyar ember nagyon buta és nagyon éhes!!!!

Néha sajnos tulságosan is...

Én úgy fizettem, hogy volt matricám , de sajnos egy kollégámmal vetettem az autoklubban 4 országra és egy számot elírt mindegyiken. Mivel a rendszer úgy működik, ahogy admin írta nincs helye magyarázkodásnak, bukta az egész.

Amúgy meg hetente kapok egy ilyen csekket egy olyan kocsira amit tavaly eladtam augusztusban és a tulaj nem írta át, de rájött, hogy így parkolni és autópályázni is nagyon olcsó, nem kerül neki semmibe. Lassan már idézést küldenek..... Hiába adtam fel az eredeti adásvételit, azt kérik, hogy jelentsem be én az eladást amit meg is tennék, de nem elég postán , mert egy igazolást is kérnek az oikmányirodától erről. Erre viszont nem nagyon van szabad fél napom....
A pacák meg közben fel alá jár az M7-esen vidáman....

Ez nagyon szép történet! A végén veled fizettetik ki a zamárdi-szárszói új szakasz költségeit! :franko:

2006.12.29. 19:50

mentoslaci írta:
Diabolica írta:
Hero írta:

Én úgy fizettem, hogy volt matricám , de sajnos egy kollégámmal vetettem az autoklubban 4 országra és egy számot elírt mindegyiken. Mivel a rendszer úgy működik, ahogy admin írta nincs helye magyarázkodásnak, bukta az egész.

Amúgy meg hetente kapok egy ilyen csekket egy olyan kocsira amit tavaly eladtam augusztusban és a tulaj nem írta át, de rájött, hogy így parkolni és autópályázni is nagyon olcsó, nem kerül neki semmibe. Lassan már idézést küldenek..... Hiába adtam fel az eredeti adásvételit, azt kérik, hogy jelentsem be én az eladást amit meg is tennék, de nem elég postán , mert egy igazolást is kérnek az oikmányirodától erről. Erre viszont nem nagyon van szabad fél napom....

Ez nagyon szép történet! A végén veled fizettetik ki a zamárdi-szárszói új szakasz költségeit! :franko:

Na nem. Csak levelezgetek velük mert ez a munkám, de fizetni nem fizetek egy fillért sem. A vevő fickó egy H2-essel jött, és a barátnőjének vette a nagycsirkét, neki is futná matricára a keretből talán, ő lesz a hunyó a végén (4 csekkem van, az minimum 200eFt,.....+ parkolások.... :P )

2006.12.29. 20:16

Akkor ezek szerint nő jár a kocsival? :)
Lehet a nő nincs tisztában, hogy át kellene irni a kocsit :D

2006.12.29. 20:51

Diabolica írta:
Hero írta:

Egy ismerősnek 230ezret küldöt a parkoló társaság ugy hogy már rég nem az övé az autó de belet mutatva az adásvételi és onantól azt a tagot baztatják!!
Okmány irodába csak lefénymásolják és adnak egy pepirocskát hogy bejelentve. Ja és soronkivül csinálják!!(legalábis nálunk)
Csak nehogy még a sujadót is postázák mert akkor tevagy a hunyó hogy nem jelenteted be :lol:

2006.12.29. 20:54

Hero írta:Akkor ezek szerint nő jár a kocsival? :)
Lehet a nő nincs tisztában, hogy át kellene irni a kocsit :D

Én arra gyanakodtam, hogy a matricarendszerrel nincs tisztában. Nagyon rendes lány volt egyébként, úgy örültem, hogy elvitték a kocsit (5.2 csirke motorhibával...), hogy felajánlottam, hogy válasszon mellé egy napszemüveget. 1000-ből felpőróbált 50-et, azután azt mondta, hogy egyszerűen nem tud dönteni, úőgyhogy nem kér egyet sem. A barátja majd megőrült az idegtől ebben a pillanatban....

2006.12.29. 20:56

a kolleganőim a moszkva téren dolgoznak ahol mindenhol kell fizetni a parkolásért,bement a parkoloőr és megegyeztek hogy havonta X-ezer forintért elintézi hogy ne legyen nekik parkolocetlijük.
ez igy ment jó másfél évig semmi gond nélkül soha nem találtak piros csomagot a szélvédőn.

de utolag kiderült a közterületes elvette a lóvét és mindig figyelte a kocsikat és levette róla a csomagokat .....
ez persze az után derült ki miután kiküldték a 4-500000-es csekkeket másfél évnyi be nem fizetett parkolásokról

2006.12.29. 21:17

pappkari írta:a kolleganőim a moszkva téren dolgoznak ahol mindenhol kell fizetni a parkolásért,bement a parkoloőr és megegyeztek hogy havonta X-ezer forintért elintézi hogy ne legyen nekik parkolocetlijük.
ez igy ment jó másfél évig semmi gond nélkül soha nem találtak piros csomagot a szélvédőn.

de utolag kiderült a közterületes elvette a lóvét és mindig figyelte a kocsikat és levette róla a csomagokat .....
ez persze az után derült ki miután kiküldték a 4-500000-es csekkeket másfél évnyi be nem fizetett parkolásokról

Ez egy nagyon dörzsölt közterületes volt, mert én a kezemben fogtam azt a fénymásolt parkolási engedélyt amit osztott azért a havi ....ezer forintért egyben. (a széna téren a vasbolt elé lehetett vele állni, amíg le nem bukott az egész üggyel..)

2006.12.29. 21:40

Diabolica írta:Én úgy fizettem, hogy volt matricám , de sajnos egy kollégámmal vetettem az autoklubban 4 országra és egy számot elírt mindegyiken. Mivel a rendszer úgy működik, ahogy admin írta nincs helye magyarázkodásnak, bukta az egész.

nekem is jött egyszer csekk, amikor úgy tudtam, van matricám. kiderült, a kutas elírta a dátumot. elfogadták a magyarázatot. a szüleimnek egyszer a rendszámot írták el - nekik sem kellett fizetni.

Kérdés

2006.12.29. 21:58

Üdv mindenkinek!
Mostanában újítottam egy 525 tds-t és érdekelne,hogy a volt gazdája regisztrált-e, vagy ne keressem itt?
Rákosi Balázs néven van és pécsi az emberem a rendszámtartó pedig soltvadkerti feliratos.
Kérlek jelentkezz, csak1-2 infóra van szükségem!

2006.12.29. 22:32

diabolic lehet hogy egy emberkéről beszélünk:D
ez a moszkva teret kaszálta végig pl: retek utca szilágyi erzsébet fasor,stb környéke

2006.12.30. 02:55

Én arra gyanakodtam, hogy a matricarendszerrel nincs tisztában. Nagyon rendes lány volt egyébként, úgy örültem, hogy elvitték a kocsit (5.2 csirke motorhibával...), hogy felajánlottam, hogy válasszon mellé egy napszemüveget. 1000-ből felpőróbált 50-et, azután azt mondta, hogy egyszerűen nem tud dönteni, úőgyhogy nem kér egyet sem. A barátja majd megőrült az idegtől ebben a pillanatban....[/quote]

Én meg gyüjtöm a napszemcsiket 8) , illetve csak a dobozukat mert sűrűn elhagyogatom, de majd meglátogatlak ezügyben (is).

Apropó hogy áll a gép?

Üdv,

2006.12.31. 12:39

armani írta:Én arra gyanakodtam, hogy a matricarendszerrel nincs tisztában. Nagyon rendes lány volt egyébként, úgy örültem, hogy elvitték a kocsit (5.2 csirke motorhibával...), hogy felajánlottam, hogy válasszon mellé egy napszemüveget. 1000-ből felpőróbált 50-et, azután azt mondta, hogy egyszerűen nem tud dönteni, úőgyhogy nem kér egyet sem. A barátja majd megőrült az idegtől ebben a pillanatban....

Én meg gyüjtöm a napszemcsiket 8) , illetve csak a dobozukat mert sűrűn elhagyogatom, de majd meglátogatlak ezügyben (is).

Apropó hogy áll a gép?

Üdv,[/quote]

Két hete hoztam el a dobozát a fényezőtől, most tesszük be alá a tankot, hátsó futóművet, talán a jövő héten nekiállunk összerakni, a belsejét. Majd teszek fel képeket a fázisokról, klasszul néz ki egy ilyen V8-as motor-váltó a zsiráfon lógva....

2007.01.09. 12:17

Hali!

Vettem zsír uj dobozos hella ledes lámpákat hátulra és amikor berakták, ki is próbáltuk!Tökéletesen működött!Ma reggel már ha fölkapcsoltam a világítást,akkor hátul nem világít egyik sem,de minden más jó,pl:fék ,irányjelző,tolató és nebelscheinwerfer is vil! Forg? szemek Mi lehet a gond? Még 1X mondom dobozból lett kivéve!

2007.01.12. 15:28

Szasztok.

Az elmúlt egy két-nap a pécsi Parkolási Iroda kipostázta 5 évre visszamenőleg a be nem fizetett büntetéseket, pótdijakkal eggyütt.
Én 58 ropiról kaptam... :oops: Ez milyen?! :evil:
Volt már valakinek hasonló esete, és mi lett a végeredmény?

2007.01.12. 16:06

geisz írta:Szasztok.

Az elmúlt egy két-nap a pécsi Parkolási Iroda kipostázta 5 évre visszamenőleg a be nem fizetett büntetéseket, pótdijakkal eggyütt.

van egy új törvény, miszerint 60 napon belül fel kell szólítani a pótdíjfizetésre (jogvesztő határidő) és 1 éven belül minden parkolási bírság elévül. ha érdekel, bővebben is kifejthetem :wink: .

2007.01.12. 16:13

efer írta:

van egy új törvény, miszerint 60 napon belül fel kell szólítani a pótdíjfizetésre (jogvesztő határidő) és 1 éven belül minden parkolási bírság elévül. ha érdekel, bővebben is kifejthetem :wink: .

Érdekel persze, a Dunántúli Naplóban jelent meg épp a témával kapcsolatban egy cikk, nyilatkozott valami ügyvéd miszerint ha birósági útra terelik a dolgot, akkor tértivevényel kell a parkoló társaságnak igazolni hogy feb 28-ig felszólitott a fizetésre... Én sima levelet kaptam. Nem értem ezt a feb 28-i dátumot sem 5 év távlatában. :roll:

2007.01.12. 16:28

geisz írta:
efer írta:

Érdekel persze, a Dunántúli Naplóban jelent meg épp a témával kapcsolatban egy cikk, nyilatkozott valami ügyvéd miszerint ha birósági útra terelik a dolgot, akkor tértivevényel kell a parkoló társaságnak igazolni hogy feb 28-ig felszólitott a fizetésre... Én sima levelet kaptam. Nem értem ezt a feb 28-i dátumot sem 5 év távlatában. :roll:

ez egybevág azzal, amit én is kiokoskodtam.

szóval van ez az új törvény:
2006. évi CX. törvény a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról

ezzel életbe léptettek egy ilyen paragrafust:
Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat (ez a parkolódíj) nem fizették meg, a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíjfizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.

ez gondolom teljesen magáért beszél :wink:

az átmeneti rendelkezések közt megjegyzik:
Amennyiben a pótdíjfizetési felszólítást e törvény hatálybalépéséig nem adták postára, azt e törvény hatálybalépésétől számított 60 napon belül postára kell adni. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

Namost: a törvényt december 14-én hirdették ki, 8 nap múlva hatályba lépett, ehhez kell hozzáadni a 60 napot.

Tehát ha február 28-ig nem adják postára, elvesztették a jogukat a követelés érvényesítésére. Márpedig azt igazolni, hogy felszólítottak, csak ajánlott levél esetében lehet. (itt némi bizonytalanságot érzek az ajánlott meg a tértivevényes levél különbözősége miatt, de biztos vannak okosok, akik majd megfejtik ezt a problémát)

Ha sima levelet kaptál (én is kaptam ilyet mostanság...), azzal nem nagyon mennek semmire. Február 28-ig ne vegyél át semmilyen tértivevényes levelet :lol:

PS: az 5 év az általános polgári jogi elévülés ideje, ezért mentek eddig vissza ennyire.

2007.01.12. 16:49

efer írta:
geisz írta:
efer írta:

ez egybevág azzal, amit én is kiokoskodtam.

szóval van ez az új törvény:
2006. évi CX. törvény a közlekedéssel összefüggő egyes törvények módosításáról

ezzel életbe léptettek egy ilyen paragrafust:
Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott díjat (ez a parkolódíj) nem fizették meg, a közút kezelője vagy az általa megállapodás alapján megbízott gazdálkodó szervezet a létesített, illetőleg kijelölt várakozóhely jogosulatlan úthasználatának időpontjától számított 60 napos jogvesztő határidőn belül köteles postára adni a díj- vagy pótdíjfizetési felszólítást. A díj- és a pótdíjfizetési kötelezettség egy év alatt évül el. A díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.

ez gondolom teljesen magáért beszél :wink:

az átmeneti rendelkezések közt megjegyzik:
Amennyiben a pótdíjfizetési felszólítást e törvény hatálybalépéséig nem adták postára, azt e törvény hatálybalépésétől számított 60 napon belül postára kell adni. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

Namost: a törvényt december 14-én hirdették ki, 8 nap múlva hatályba lépett, ehhez kell hozzáadni a 60 napot.

Tehát ha február 28-ig nem adják postára, elvesztették a jogukat a követelés érvényesítésére. Márpedig azt igazolni, hogy felszólítottak, csak ajánlott levél esetében lehet. (itt némi bizonytalanságot érzek az ajánlott meg a tértivevényes levél különbözősége miatt, de biztos vannak okosok, akik majd megfejtik ezt a problémát)

Ha sima levelet kaptál (én is kaptam ilyet mostanság...), azzal nem nagyon mennek semmire. Február 28-ig ne vegyél át semmilyen tértivevényes levelet :lol:

PS: az 5 év az általános polgári jogi elévülés ideje, ezért mentek eddig vissza ennyire.

Tehát első körben kipostázták sima levélben (asszem több mint 30000 felszólitást) erre a nagytöbbség befizeti "jobb a békesség" címszó alatt az átlag 4-5 ezer forintos bírságot, a maradékot újra kipostázzák immár ajánlva feb 28-ig. (feltéve, ha va rá kapacitáuk, hosszú sorok kígyóznak az Ügyfélszolgálati iroda elött...) A cikk azt írja még hogy a feladás dátuma mérvadó.
Ezek után mi történik ha nem veszem át a levélkéjüket, nem az lesz hogy elismertnek tekintik a feléjük fennálló tartozásom, és így citálnak bíróság elé?

2007.01.12. 17:30

Látom közben kijelentkeztél. Köszönöm hogy utána néztél, és a kimeritő választ. :wink: :franko:

2007.01.12. 18:03

geisz írta:Tehát első körben kipostázták sima levélben (asszem több mint 30000 felszólitást) erre a nagytöbbség befizeti "jobb a békesség" címszó alatt az átlag 4-5 ezer forintos bírságot, a maradékot újra kipostázzák immár ajánlva feb 28-ig. (feltéve, ha va rá kapacitáuk, hosszú sorok kígyóznak az Ügyfélszolgálati iroda elött...) A cikk azt írja még hogy a feladás dátuma mérvadó.
Ezek után mi történik ha nem veszem át a levélkéjüket, nem az lesz hogy elismertnek tekintik a feléjük fennálló tartozásom, és így citálnak bíróság elé?

még egy rövidke adalék...

szóval ha nem veszed át, azzal az égvilágon semmit sem ismersz el, mivel ezer oka lehet annak, hogy nem vetted át.
a dilemmámat inkább az okozza, hogy kifejezetten azt írják, hogy 60 napon belül postára kell adni a felszólítást, nem azt, hogy 60 napon belül fel kell szólítani (ekkor is a postára adás számítana). az tuti, hogy sima levélnél még azt sem tudják bizonyítani, hogy feladtak neked egy levelet. ajánlotnál már a feladást tudják, tértivevényesnél meg még azt is, hogy megkaptad.
én inkább a hagyományos szabályok alapján arra tippelnék, hogy ha nem tudják igazolni, hogy megkaptad a levelet, az olyan, mintha nem is szólítottak volan fel, mivel nem tudsz a dolgoról (az mindegy, hogy miért nem kaptad meg: nem, és kész)
a legokosabb most várni, hogy mi történik: próbálkoznak-e tértivevényessel, esetleg valami ügyvéd (pl a kovács kázmér) mond majd valami okosat a tévében...
Hozzászólás küldése

VigLink badge