Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.08.22. 17:39

jackson írta:
Vojno írta:Sziasztok!

Valaki használ ADS interfészt DIS-sel? 8O
Melyik változattal? :?:
Nekem a V44 műxik, de pl. egy 99/02 e36 már érdekesen olvassa ki, konkrétan nem mindent.
De inpával hibátlanul megy minden.

Amiért én a gyári progit használnám az az öreg kocsik diagja, mert az inpa pl. DDE2.1 alatt nem lát, ami pl egy 94' potis adagolós esetében DDE2.0 lenne. :cry:
:arrow: De az INPA a 24 tádét sem látja (DDE1)
Tudom hogy a Softing 95' -től lépet be, de mi van a korábbi vezérlőkkel???? :?:

Szia!

Tanóval egy V55 hibridet használunk ami jó fogta a régi kocsikat. Ha ennyire régit kéne megnézni akkor igazából kéne egy próbát csinálni a Tanó vagy a saját kábelem-el. És utánna tudnánk nyilatkozni megy-e vagy sem.

Jackson, aki kapható ilyen tesztre csak dobj PÜ-ben telefonszámot és egyeztessünk időpontot

Küldtem...

De ti milyen interfészt használtok?
És milyen öregeket próbáltatok?

Vagy bárki más? 8O

2009.08.22. 21:18

Vojno írta:
Küldtem...

Vagy bárki más? 8O

Nekem E39 1996-os és néhány E46 nem tudom milyen évjárat. Sajna a saját E30-at eladtam mire meglett a program. De szivesen kipróbálom E34-en.

Jackson, aki majd hiv csak nem most este mert nyakig vagyok családi programmal

2009.08.22. 21:21

jackson írta:
Vojno írta:
Küldtem...

Vagy bárki más? 8O

Nekem E39 1996-os és néhány E46 nem tudom milyen évjárat. Sajna a saját E30-at eladtam mire meglett a program. De szivesen kipróbálom E34-en.

Jackson, aki majd hiv csak nem most este mert nyakig vagyok családi programmal

Nem csak 1 E39 volt :lol:

ZsoltE39
Celtic
MChris

2009.08.23. 11:11

Azért kérdezem mert kommunikációs kapcsolat terén megkülönböztetünk egyvonalas és kétvonalas kommunikációt.
Vagyis "K" vonalon vagy "K+L" vonalon történő kommunikáció lehetséges (és akkor még protokollokat nem is taglaltunk :o))
Szóval a 93' években jöttek be azok a vezérlők amik más csak egy (K) vonalon beszélgetnek.
Konkrétan e34 esetében ez egy légzsákvezérlő változás volt, ekkor került be hátra az ülés alá középre a vezérlő és az első tornyokról is eltűntek a lassulás érzékelők.
Aztán jött az ABS vezérlő és 95 elején az EWS.
Ezek már mind egy vonalon kommunikálnak.
Az e36 is ilyen vegyes felvágott valahol 93-94-től jönnek az egyvonalas vezérlők.
e38-tól felfelé pedig már csak K vonalon megyen a diag (független a kerek csatitól! (kivéve az OBD2-s e36 compact, mert az is csak K-s)

Na szóval ezek a kétvonalas vezérlők érdekelnek.
Ehhez ugye ADS interfész kell (amim van) és ezt illesztettem a GT1 v44-hez, de pont úgy látszik hogy azok a vezérlők nem jelentkeznek be amik kétvonalasak.
ABS, EWS AIR megyen.

Ha jól értem az INPA IFHSrv32 szerverét használja az a kis diaghead emulátor, szóval itt keresendő a megoldás.
Ezt én kicsit úgy tudom "megfogni" hogy két vonalon kell beszélgetnie és nem egy.
Lehet ezt kell bekonfigolni neki?!?! passzzzz... :oops:

Ti ugye az OBD2 csatiba épített interfészt használjátok és akinek facelift előtti kocsija van egy átalakító kábelt használ (OBD2 ->kerekcsatis OBD1-re)

én e34, e36-tal játszadozom, de fordult már meg e30 is a kezem között (persze e38, 39, 46...is)

2009.08.24. 15:18

Ez valami hatalmas amit ebben a topicban összehoztatok. Minden kütyübuzi villanymérnöknek itt a helye!

Szóval nekem is kell ilyen kábel, ez már biztos. Bocs ha már ez volt kérdezve, de akkor milyet is kell pontosan venni, hogy menjen a GT1, meg a többi diag progi?

Ez például jó lehet?
Ediabas/INPA

Jackson-nal meg fizetek egy sört ha találkoznánk - minden elismerésem!

2009.08.25. 09:41

Vojno írta:Ti ugye az OBD2 csatiba épített interfészt használjátok és akinek facelift előtti kocsija van egy átalakító kábelt használ (OBD2 ->kerekcsatis OBD1-re)

én e34, e36-tal játszadozom, de fordult már meg e30 is a kezem között (persze e38, 39, 46...is)

Igen ami a fenti linken is látható. Átalakitóval nyomom a saját kocsimat is.

Jackson, aki válaszol

2009.08.25. 09:45

krejcarek írta:Ez valami hatalmas amit ebben a topicban összehoztatok. Minden kütyübuzi villanymérnöknek itt a helye!

Szóval nekem is kell ilyen kábel, ez már biztos. Bocs ha már ez volt kérdezve, de akkor milyet is kell pontosan venni, hogy menjen a GT1, meg a többi diag progi?

Ez például jó lehet?
Ediabas/INPA

Jackson-nal meg fizetek egy sört ha találkoznánk - minden elismerésem!

Igen ilyet vettem én is csak a saját kocsim kör csatisával szenvedek mivel rövid a kábel. De neked nem lessz gond mivel OBDII bent van és akár menet közben is nézheted.
Az INPA program amit adnak hozzá kicsit régi ha meg van a kábel szólj és oda adom a saját frissebb INPA programot. Ami majd nem is árt a 2002-es kocsidhoz.
Ha garancia is kell akkor inkább tőle http://www.fulldiag.fw.hu/ ellenben az előző oldalon emlitett valamit a Tano, hogy volt benne egy hibás bekötés. Ha a Tanó megadja pontosan mi rossz akkor lehet szólni a fullfiag srácnak, hogy már olyat csináljon egyből.
Mivel saját maga gyártja.

Jackson, aki javasolja a vételt

2009.08.25. 18:44

Az OBD-20pines átalakítóban volt rossz átkötés. A 20pines részen a 16-osról kellett átforrasztani a 15-re a vezetéket, és így már a CKM is megy vele. Ha OBD csati van az autóban enélkül is mennie kell.

2009.08.25. 21:36

Tano írta:Az OBD-20pines átalakítóban volt rossz átkötés. A 20pines részen a 16-osról kellett átforrasztani a 15-re a vezetéket, és így már a CKM is megy vele. Ha OBD csati van az autóban enélkül is mennie kell.

Köszönjük nagy segitség Tano. Majd rohanok a full diagos-sráchoz és megkérem az infóért cserébe adjon egy ingyen BMW Scannert :lol: :lol:

Jackson, akinek nagyon kéne egy olyan is (csak a pénz meg másra megy el)

2009.08.26. 21:13

jackson írta:
Tano írta:Az OBD-20pines átalakítóban volt rossz átkötés. A 20pines részen a 16-osról kellett átforrasztani a 15-re a vezetéket, és így már a CKM is megy vele. Ha OBD csati van az autóban enélkül is mennie kell.

Köszönjük nagy segitség Tano. Majd rohanok a full diagos-sráchoz és megkérem az infóért cserébe adjon egy ingyen BMW Scannert :lol: :lol:

Jackson, akinek nagyon kéne egy olyan is (csak a pénz meg másra megy el)

Ha Jackson szépen kéri talán adok neki kölcsön egyet! :D :D :D De csak kölibe :D :D :D

Üdv!

2009.08.29. 22:11

Jackson köszi a diagnosztikát! (meg a lemezeket is)

Ha lesz lelkierőm, akkor nekiállok és beizzítok egy ilyen diagnosztika programot én is a laptopon. Magyarországon hozzá lehet jutni ehhez az OBD kábelhez, vagy e-bay a megoldás?

gorcsev71

2009.08.29. 22:17

gorcsev71 írta:Jackson köszi a diagnosztikát! (meg a lemezeket is)

Ha lesz lelkierőm, akkor nekiállok és beizzítok egy ilyen diagnosztika programot én is a laptopon. Magyarországon hozzá lehet jutni ehhez az OBD kábelhez, vagy e-bay a megoldás?

gorcsev71

INPA kábel néven keresd. Magyar forrásként a http://www.fulldiag.fw.hu/ ezt tudom javasolni.
Az ebay INPA-val csak az a gond, hogy rövid a kábele. No meg macerás a garancia.

Jackson, akinek már jutalékot kéne kérnie tőle :lol:

2009.08.30. 00:33

Jó uton vagyok én is, hogy jelentős idő-zsetonomat használjam el az auto-hackelésre...
A kinai inpa kábelem már sztem az orosz sztyeppék felett repül valahol.

Letöltöttem a BMW Mega fájlt.

Szereztem frissebb (v.44) fájlokat erről a linkröl: lengyel

De olvastam, hogy van már v.52is. Az hol található meg?

OFF, hasznos tud lenni rapidshare-es letöltésekhez az alábbi progi, nekem sok idöt sporolt: Rapidshare auto downloader ON

2009.08.30. 21:15

v52 base és v55 program megtalálható a torrents.ru-n, én is onnan szedtem le :wink:
Ja és nekem van egy felesleges kábelem, ha valakit érdekelne. A fulldiagos INPA kábelről van szó.

2009.08.30. 21:52

Tano írta:v52 base és v55 program megtalálható a torrents.ru-n, én is onnan szedtem le :wink:
Ja és nekem van egy felesleges kábelem, ha valakit érdekelne. A fulldiagos INPA kábelről van szó.

És mennyiért adnád? Mert az enyém rövidebb és szeretném kipróbálni menetközben is, már mint ha hosszabb mint a kinai.

Jackson, akit érdekel

2009.08.30. 22:36

Sziasztok!

Nem találta valaki fenn a neten NÉMET v44DIS-t komplettet?

Jackson! Ha gondolod hozd el a te kábeled és kicserélem hosszúra a kábelét :wink:

2009.08.30. 22:50

Jackson! Ha gondolod hozd el a te kábeled és kicserélem hosszúra a kábelét :wink:

Eddig tök jól szuperált a kábel csak rövid. Persze össze vulkanizált. És ha elvágom nem menne gajra?

Jackson, aki válaszol

2009.08.30. 23:33

jackson írta:

Eddig tök jól szuperált a kábel csak rövid. Persze össze vulkanizált. És ha elvágom nem menne gajra?

Jackson, aki válaszol

A törésgátló van össze vulkanizálva vagy maga az egész?

Simán toldható egy soros kábel kb. 10m-ig jó minőségben.

2009.08.31. 19:10

Vojno írta:
jackson írta:

Jackson, aki válaszol

A törésgátló van össze vulkanizálva vagy maga az egész?

Simán toldható egy soros kábel kb. 10m-ig jó minőségben.

Majd meg mutatom személyesen.

Jackson, aki kiváncsi az E38 diagra

2009.09.01. 07:47

jackson írta:És mennyiért adnád? Mert az enyém rövidebb és szeretném kipróbálni menetközben is, már mint ha hosszabb mint a kinai.

Jackson, akit érdekel

Én olyan 15-re gondolok ha valakit érdekel, mert a 20 pines átalakítót nem adnám hozzá mert az kell a másikhoz is.
Hozzászólás küldése

VigLink badge