Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.02.20. 17:09

MChris írta:
donni-brasco írta:
MChris írta:
pcdoki írta:Azt mondja a computer, hogy magas hőmérséklet miatt tiltja

Egy telefont megérhet,mert használtan 100eFt körül mozog a kályha.

http://www.webastoszerviz.hu/

Én tudok egyet 40e-ért csak leszedték róla a vízszivattyú műanyag fedelét.530d-ben volt

Ennyire lementek az árak,még a végén veszek egyet benzinesbe.

Nem mentek le az árak csak én adom olcsón :lol: . :lol: :lol:

2009.02.20. 17:13

donni-brasco írta:
MChris írta:
donni-brasco írta:
MChris írta:
pcdoki írta:Azt mondja a computer, hogy magas hőmérséklet miatt tiltja

Egy telefont megérhet,mert használtan 100eFt körül mozog a kályha.

http://www.webastoszerviz.hu/

Én tudok egyet 40e-ért csak leszedték róla a vízszivattyú műanyag fedelét.530d-ben volt

Ennyire lementek az árak,még a végén veszek egyet benzinesbe.

Nem mentek le az árak csak én adom olcsón :lol: . :lol: :lol:

Értem,gondolhattam volna :kalapács

OFF: 2011-es E38 honan vetted? OFF

2009.02.20. 17:32

Leakasztottam a szögről 8)
Amúgy azért maradt benn az e38 mert ez volt csak eladtam a 2011 meg azért mert jól néz ki hogy 2011 :lol:

Fütés

2009.02.22. 20:50

Sziasztok!
A haveromnak van egy 525td-es bömbije.elég gyenge a fütése.A vizhőfok alig mozdul ki a kék mezőből.Kicseréltük neki a termosztátot,de igy sem váltoott a helyzet.
Ő erre azt mondta valakitöl hallota hogy van benne még 1 termosztát.Tényleg igaz ez .És ha van merre keressem

Köszi a gyors segitséget!!

Re: Fütés

2009.02.22. 21:03

gyurmano66 írta:Sziasztok!
A haveromnak van egy 525td-es bömbije.elég gyenge a fütése.A vizhőfok alig mozdul ki a kék mezőből.Kicseréltük neki a termosztátot,de igy sem váltoott a helyzet.
Ő erre azt mondta valakitöl hallota hogy van benne még 1 termosztát.Tényleg igaz ez .És ha van merre keressem

Köszi a gyors segitséget!!

Szevasz!
Az előző kocsimon ugyan ez volt a gond.. mindig kékben volt, max a kék legfelső pontján.. se termosztát se semmi nem oldotta meg. Később kiderült elektromos probléma volt! De ez szerintem nem olyan általános hiba mint a termosztát

2009.03.28. 20:57

sziasztok!segitsetek légyszi.nemrég vettem egy 1997-es 725 tds-t folyt a hütöje kicseréltük egy 750i hütöjére.a baj az hogy kökemények a viz csövek álló motornál is és járó motornál is.a régi hütönél csak álló motornál volt kemény a viz csö ha járt a motor kézzel össze lehetett nyomni.probáltam már hütö sapkát is cserélni 200-ast és 140-est is de akkor sem engedi el a nyomást.okosok azt mondják lehet kezdödö hengerfej probléma ,de a viz teljessen tiszta.nem melegszik 80-89C fok.
tud valaki segiteni nekem mert nem szeretném ha le huznának!
esetlek ajánlani valakit aki nem drága és jó!!!!
gyors válaszotokat elöre is köszi üdv:Norbi

2009.03.28. 22:56

norbika72 írta:sziasztok!segitsetek légyszi.nemrég vettem egy 1997-es 725 tds-t folyt a hütöje kicseréltük egy 750i hütöjére.a baj az hogy kökemények a viz csövek álló motornál is és járó motornál is.a régi hütönél csak álló motornál volt kemény a viz csö ha járt a motor kézzel össze lehetett nyomni.probáltam már hütö sapkát is cserélni 200-ast és 140-est is de akkor sem engedi el a nyomást.okosok azt mondják lehet kezdödö hengerfej probléma ,de a viz teljessen tiszta.nem melegszik 80-89C fok.
tud valaki segiteni nekem mert nem szeretném ha le huznának!
esetlek ajánlani valakit aki nem drága és jó!!!!
gyors válaszotokat elöre is köszi üdv:Norbi

Nincs eldugulva a hűtő???Az enyém ugyan ilyen típusú volt és egyáltalán nem volt melegen se kemény a cső.

2009.03.29. 18:45

donni-brasco!!!!
nem tudom mert az eredeti hütö lyukas volt a 750 -esét meg a szerelöm rakta bele.
azt modják okosok lehet hengerfejes????!!!!
egyébként hütöt nem tudsz 725 tds-be sürgöss lenne!!!!!

2009.05.14. 10:25

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi okozhatja ezt? Kint 28fok az autóban 32 is megvan, a termosztát 22fokra van belőve, és a lábbamra okádja a meleget, az arcomba a hideget! :?

2009.07.11. 13:59

Sajnos az én vasamat sem kerülte el a "süni"betegség! :( Gyors csere / valóban nem nehéz/ és minden tökéletes! :D Ismét bebizonyosodott a FÓRUM hasznossága!! :franko:

2009.07.11. 20:09

Maxi írta:Sajnos az én vasamat sem kerülte el a "süni"betegség! :( Gyors csere / valóban nem nehéz/ és minden tökéletes! :D Ismét bebizonyosodott a FÓRUM hasznossága!! :franko:

Autómata állásban a levegő befuvás erősségét is változtatja, vagy azt csak manuálisan a + - gomb nyomkodásával lehet?

2009.07.12. 09:02

Ha a hűtést/klímát/fűtést AUTO helyzetben használod akkor a beállított hőfoknak megfelelően lassítja, ill. gyorsítja a levegőbefújást.
Ezt könnyen ki tudod amúgy próbálni, beállítod a klímát 20 fokra a nagy melegben :) és elindulsz, látni fogod hogy az elején még nyomja be ezerrel, majd ahogy hűl az utastér, úgy egyre gyengébben nyomja már be a hideget:

Balage

2009.07.12. 09:57

Balage írta:Ha a hűtést/klímát/fűtést AUTO helyzetben használod akkor a beállított hőfoknak megfelelően lassítja, ill. gyorsítja a levegőbefújást.
Ezt könnyen ki tudod amúgy próbálni, beállítod a klímát 20 fokra a nagy melegben :) és elindulsz, látni fogod hogy az elején még nyomja be ezerrel, majd ahogy hűl az utastér, úgy egyre gyengébben nyomja már be a hideget:

Balage

Hm, nekem egy fokozattal megy, hűt rendesen, de csak a + - állításával változik a levegőbefúvás erőssége.

2009.07.12. 11:16

Viper írta:
Maxi írta:Sajnos az én vasamat sem kerülte el a "süni"betegség! :( Gyors csere / valóban nem nehéz/ és minden tökéletes! :D Ismét bebizonyosodott a FÓRUM hasznossága!! :franko:

Autómata állásban a levegő befuvás erősségét is változtatja, vagy azt csak manuálisan a + - gomb nyomkodásával lehet?

Szia Viper! Nálam a tünet a következő volt. Szellőztetés bekapcs.után egyszer fel egyszer le kapcsolta magát. Miután gyujtást kikapcsoltam akkor is ment a szell.motor! A tünet mindig ugyanaz volt függetlenül hogy manuális vagy autómatán volt !!

2009.07.12. 11:31

Maxi írta:
Viper írta:

Szia Viper! Nálam a tünet a következő volt. Szellőztetés bekapcs.után egyszer fel egyszer le kapcsolta magát. Miután gyujtást kikapcsoltam akkor is ment a szell.motor! A tünet mindig ugyanaz volt függetlenül hogy manuális vagy autómatán volt !!

Szia!
Nálam a ventillátor befuvás sebessége mindig állandó, annak függvényében, hogy manuálisan hol áll.
Lehet, hogy ezt is lehet programozni modiccal?
A kocsit első tulajtól vettem, csak BMW szervízben volt. Az előző tulaja allergiás volt és a klima nálam ment előszőr.
Na most ha nem használta lehet, hogy letiltatta a levegő befuvatást? (ha nem megy a klima mindig maxxal fúj, mert nem éri el a kivánt hőfokot (nyáron), ezért gondolom)
Most sajnálom, hogy nem voltam ott a találkozón, ezeket az okosságokat mind meg tudtam volna kérdezni.

Jó lenne kiolvastatni a hibákat és ezeket a programozási dolgokat átnézni. Jackson hibakódkiolvasó irását többször áttanulmányztam, de nem igazán lettem okosabb, jó lenne a gyakorlatban kipróbálni, mielőtt befeccolok magamnak egyet. (azzal a kábellel) Szívesen elszórakoznék egy laptoppal vele én is, csak attól félek, hogy jól elállítom.
Tudom, hogy hülye kérés, de nem tanítana meg rá valaki?

2009.08.24. 20:20

Szasztok!
Segitenétek légyszi.A levegö befuvás össze vissza müködik,nem tudom szabályozni,hogy hova fujjon.Hiába nyomkodom a gombokat,hol ide,hol oda fuj,pl középre nem hajlandó,van,hogy minden befuvó lezárva.A klima, a ventillátor hibátlanul müködik,hüt is,fordulatszám szabályzás is ok.
Gép azt irta ki,hogy fütéscsappantyu hiba.Az meg merre van :evil:
Szóval a kis motorok nem óhajtják megfeleöen nyitni csukni a beömlöket.
Köszi!!!
Vader

2009.08.25. 07:26

Viper írta:Szia!
Nálam a ventillátor befuvás sebessége mindig állandó, annak függvényében, hogy manuálisan hol áll.
Lehet, hogy ezt is lehet programozni modiccal?
A kocsit első tulajtól vettem, csak BMW szervízben volt. Az előző tulaja allergiás volt és a klima nálam ment előszőr.
Na most ha nem használta lehet, hogy letiltatta a levegő befuvatást? (ha nem megy a klima mindig maxxal fúj, mert nem éri el a kivánt hőfokot (nyáron), ezért gondolom)
Most sajnálom, hogy nem voltam ott a találkozón, ezeket az okosságokat mind meg tudtam volna kérdezni.

Jó lenne kiolvastatni a hibákat és ezeket a programozási dolgokat átnézni. Jackson hibakódkiolvasó irását többször áttanulmányztam, de nem igazán lettem okosabb, jó lenne a gyakorlatban kipróbálni, mielőtt befeccolok magamnak egyet. (azzal a kábellel) Szívesen elszórakoznék egy laptoppal vele én is, csak attól félek, hogy jól elállítom.
Tudom, hogy hülye kérés, de nem tanítana meg rá valaki?

Szia!

Ja majd fizetős több napos tanfolyamokat inditunk :lol: :lol:
Most komolyan igazából ha összefutunk megtudom mutatni neked egy két működését, de mindent nem lehetséges mivel nagyon sok menü hiba jelenség van. Mondjuk meg lehet nézni a Car-Key Memory beállitásodat mert ott vannak olyan lehetőségek, hogy trópusi országokba másképpen megy a klíma nálunk ezek feleslegesek.
Meg persze lehet nézni a klima rendszer paramétereit is hátha látszik a hiba ha nincs is hibakód betárolva.

Ha máshol nem (ha lessz) a szeptemberi NT-autós találkozón meg lehet tenni..

Jackson, aki szivesen megmutatja a diagot élőben a kocsidon

2009.08.25. 07:30

Vader-1 írta:Szasztok!
Segitenétek légyszi.A levegö befuvás össze vissza müködik,nem tudom szabályozni,hogy hova fujjon.Hiába nyomkodom a gombokat,hol ide,hol oda fuj,pl középre nem hajlandó,van,hogy minden befuvó lezárva.A klima, a ventillátor hibátlanul müködik,hüt is,fordulatszám szabályzás is ok.
Gép azt irta ki,hogy fütéscsappantyu hiba.Az meg merre van :evil:
Szóval a kis motorok nem óhajtják megfeleöen nyitni csukni a beömlöket.
Köszi!!!
Vader

Elégé valószinű. Ha birod az angolt akkor vagy több leirás a klima rendszer működéséről a Letöltések/Leírások/"BMW Training & Troubleshooting Manual-2 ala Jackson" fájlban és ott leirja hány darab ilyen átcsapó lapocska van. Fejből mintha nem csak egy darab lenne a hunyó a hibádért. Kibontani nagyon macera mert nagyon mélyen van, le kell bontani a félkocsit, hogy oda férj hozzá.

Jackson, aki lusta lenne és inkább valami szervizes szakival szedetné szét

2009.08.25. 08:56

feltöltettem a klímát, szépen hűti a kocsit, viszont van itt is egy kis gondom.

ha automatára állítom, akkor ugye csak a hőfokot határozom meg én, a befúvás irányát és a ventilátor sebességét az automatikának kellene szabályozni, azaz ha 20C-ről leveszem 18C-re, akkor a ventinek fel kellene erősödnie.
legalábbis az eddigi E39-eink így csináltak.

sajnos az enyém nem veszi sem vissza a venti erősséget, sem pedig nem tudja felerősíteni. viszont fúj szépen mindenhova levegőt.
ha elindítom, és manuálisan visszaveszem a venti erősséget, majd megállok, és újraindítom az autót, akkor a kocsi elfelejti a beállított venti erősséget, és ismét a közepesnél erősebb fokozatban fúj.

ez mitől lehet :?: :roll:

2009.08.25. 13:06

Hi !

Töröttek a gombjaim a klíma vezérlő panelen ! Vettem hát egy újat, nem tudja vki véletlenül, hogy lehet gyorsan és egyszerűen kicserélni??????

Előre is köszi :

Madox aki tudja, hogy néha az M5-ben is elromolhat vmi ...
Hozzászólás küldése

VigLink badge