|
|
2006.04.05. 18:58
gyuri4911 írta:Üdvözölek benneteket .
Itt vagyok újra, ki probáltam az előzőekben leirt kályha inditást nem idult be. Meg néztem a panelt a csavarok nehezen jöttek ki a német be ragasztotta. Találtam benne hő érzékelőt lehet hogy ez a ludas.
Ha panelt kell cserélnem tudtok e segiteni? bontott vagy új legyen mibe kerűl?
BMW diagnosztika mibe kerül mert kérdeztem a szervizt aztmondta előre nem tudja.
gyuri!
Irtam multkor hogy van az indexen egy állófűtés fórum, ott egy csajszi fillérre pontosan megmondja mi mennyi. Sőt ha elviszed a kályhát ott diagolják is. Gondolom kivetted ezekszerint. Nekem az a fedél nem jött le, nem erőltettem:-(
Melyik lábra nyomtad a plusszt? Érdekelne a pontos leirás hogyan indítható be, mert nekem nem lehet felprogizni (nincs MID), viszont akarok hozzá csatlakoztatni közönséges távirányítót.
Szóval emlékeim szerint van két vastag kábel ami jön a kasztniból, gondolom az a 12V és egy test. Jön két vékony a másik csatiba, szerintem egyik diag vezeték, másik az indító. Vajon?
2006.04.06. 13:13
Nos megnéztem hogy smint van bekötözve az a kályha.
megy 2 vastag kábeles csati a kályhádra, az a táp, +12V és egy test. Itt állandó táp van.
A másik csati amire vékony kábelek mennek, 6 pólusu. Azon az egyik a szál a K-bus (ws/rt/ge) a 2-es pinre megy. A másik a gázolaj szivattyúhoz (sw/rt) 6-es pinről.
Nekem összevissza ez a kettő van bekötve mert nincs MID-em, és távirányító sem illeszthető.
Alaphelyzetben inditáskor a K-buson inditja a kályhát a klimavezérlőn keresztül a DDE.
Neked valszeg van egy harmadik szál is bekötve az megy az 1-es pinre, azon a szálon inditja a klimavezérlő ha állófűtés fel van progizva, vagy van gyári távirányítód. (Aztán lehet hogy nem, ezt most nemtom pontosan)
Manuális inditás is lehetséges valóban, ugyanide az 1-es pinre kapcsolt +12V segítségével.
(Ez nagyon jó mert a MID nélküli kocsikba is megoldható egy távirányitó vevő beépítése a kályhához meg a motortér beli keringető inditásához)
2006.04.10. 17:33
Üdvözölek bmw power. Most volt időm be lépni, az enyémen is ugyan az a bekötés van . A vastag vez 12V Vékony vez eggyik szál közvetlen a szivattyura másik valoszinü a klima vez keresztül a szivattyura .Közben kiderült nem is rossz a készülékem, ugyanis a garázsom 10-12fok és a kiegészitő fűtés 5 °C alatt indul. Nem 16°C alatt.
Be épitettem eggy vissza jelzőt. :ide a A ventilátor csatlakozotol egy, kéteres kábelt föl hoztam a csapadék lefolyo nyiláson keresztül a pollen szüröhöz piros fényű ledet foglalattal ide tettem. Ugyanis ha a készülék be indul a vetilátor aznnal müködésbe lép. Pirosan jelzi ameddig üzemel.
A kiegészitő fűtés teljesen automatikus nem kell kapcsolni semmit.
Gyuri
2006.04.16. 20:46
gyuri4911 írta: A kiegészitő fűtés teljesen automatikus nem kell kapcsolni semmit.
Gyuri
Tudom hogy automatikus, de azért jobb ha mire beleülök már némileg langyos, ezért akarom manuálisan távirányítóval indtani mikor felkeltem reggel
Igen énis értetlenül néztem hogy azt irták sok helyen hogy 16fok alatt indul, nekem sem megy már egyáltalán, nálam is csak 5fok alatt röffenti be.
Vigyázz a leddel mert figyeli a felvett áramot és nehogy hibának érzékelje!!!!
2006.04.26. 23:51
Lesz valaki a talin aki állófűtést tud programozni? Ha igen pls egy mél vagy Pü
2006.09.19. 19:38
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy akik eddig átprogramoztatták a kiegészítő fűtést állófűtéssé milyen tapasztalatokkal rendelkeznek?Tudtok valakit aki megbízhatóan megcsinálja?Előre is köszönöm a segítséget.
2006.10.27. 10:48
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem hátha tud valaki segíteni.
-99es 530d-ben is van második termosztát?
-milyen gyorsan kell egy ilyen autónak bemelegednie?
-próbálta-e már valaki a kályha manuális indítását,sikerült-e?
köszi
szilva
2006.11.20. 18:19
Nekem is felporgramozták a kocsit. Azóta Aux heat/vent. felirat van a navin.
A távirányító annyira nekem nem is hiányzik.
Kicserélték az EGR termosztátomat is mert fullra be volt hallva, alig bírt bemelegedni a kocsi. Viszont még most sem áll teljesen függőlegesen pár, mm-rel balra áll. Azt mondták valszeg a másik termosztátot is cserélni kell.
2006.11.21. 20:37
Köszönöm az infot.Időközben nekem is felprogramozták és működik a leírtaknak megfelelően.
2006.11.28. 13:05
Sziasztok!
530D-m van és már vagy két éve átprogramoztattam a fűtést. Kellemes langyit csinál a kocsiban és a motort is kíméli. Tényleg jó lenne, ha volna hozzá távirányító, mert nem mindíg sikerül pontosan eltalálni az indulási időt és van hogy újra kihül az autó, mire elindulok.
A másik gond, hogy elég nagy az áramfelvétele és ha keveset mész az autóval és állandóan használod az állófűtést, akkor a 4-5. alalommal az aksi meg is nyekken. Én síelések alkalmával jártam így nem is egyszer. Tehát, ha keveset mész, akkor óvatosan.
Üdv. All
2006.11.28. 13:20
Csumi írta:Sziasztok!
530D-m van és már vagy két éve átprogramoztattam a fűtést. Kellemes langyit csinál a kocsiban és a motort is kíméli. Tényleg jó lenne, ha volna hozzá távirányító, mert nem mindíg sikerül pontosan eltalálni az indulási időt és van hogy újra kihül az autó, mire elindulok.
A másik gond, hogy elég nagy az áramfelvétele és ha keveset mész az autóval és állandóan használod az állófűtést, akkor a 4-5. alalommal az aksi meg is nyekken. Én síelések alkalmával jártam így nem is egyszer. Tehát, ha keveset mész, akkor óvatosan.
Üdv. All
Egyetértek, sokat próbálgattam ,mellette meg sokat használtam a kocsit rövod távra és csak éppen hogy beröffent a kocsi annyira lemerült.Pedig tudtommal figyelnie kéne az akku feszültséget és aut. le kéne kapcsolni, vagy mégsem?
2006.11.29. 19:37
Steven530d írta:Csumi írta:Sziasztok!
Üdv. All
Egyetértek, sokat próbálgattam ,mellette meg sokat használtam a kocsit rövod távra és csak éppen hogy beröffent a kocsi annyira lemerült.Pedig tudtommal figyelnie kéne az akku feszültséget és aut. le kéne kapcsolni, vagy mégsem?

Sziasztok !!!!Nekemis 530d van én most szeretném átprogramoztatni az álófütést viszont énsem sokat megyek a géppel "sajnos"

de énis félek töle ha használom az akunak anyi

!! Egyépkéntis ezekbenn anyi fogyaszto van mint állat és sajnos az akuk amugysem birják 3-4 évnél továb nég ha sokat mennek a géprelakkorsem!!!!
2006.12.06. 17:29
http://www.techwebasto.com/heater_main/ ... g_Tree.pdf
Ezt most találtam, hátha vkinek segít az ábra a manuális indítás kísérletezgetésében.
2006.12.14. 16:04
Szia Csumi!
Tudsz egy kis segítséget adni azzal kapcsolatban, hogy hol programozték fel az állófűtésed, én is szeretném megcsináltatni!
Előre is köszi!
Csumi írta:Sziasztok!
Üdv. All
2006.12.14. 16:05
Vagy esetleg valaki másnak van infója?
2006.12.16. 13:37
Gchamp írta:Vagy esetleg valaki másnak van infója?
Nekem októberben programozták fel a fűtést. A srác azt mondta,hogy már próbálták egy másik autón és nem sikerült, de ha akarom próbáljuk meg. Az enyémen tökéletesen működik az ismertetőben is leírt módon. Arra természetesen figyelni kell, hogy az akku megfelelő állapotban legyen és ne indítsuk el többször egymás után, de ezt a kezelési utasítás részletesen leírja a gyárilag szerelt állófűtésnél. Budaörsön a Syntech-nél csinálták(telefonszám p.ü.-ben megy).
2006.12.16. 23:59
laci03 írta:Gchamp írta:Vagy esetleg valaki másnak van infója?
Nekem októberben programozták fel a fűtést. A srác azt mondta,hogy már próbálták egy másik autón és nem sikerült, de ha akarom próbáljuk meg. Az enyémen tökéletesen működik az ismertetőben is leírt módon. Arra természetesen figyelni kell, hogy az akku megfelelő állapotban legyen és ne indítsuk el többször egymás után, de ezt a kezelési utasítás részletesen leírja a gyárilag szerelt állófűtésnél. Budaörsön a Syntech-nél csin álták(telefonszám p.ü.-ben megy).
Laci nekemis elküldhetnéd a telefon számot ha megkérhetlek !!!KÖSZI
2006.12.17. 12:07
dcs73 írta:laci03 írta:Gchamp írta:Vagy esetleg valaki másnak van infója?
Nekem októberben programozták fel a fűtést. A srác azt mondta,hogy már próbálták egy másik autón és nem sikerült, de ha akarom próbáljuk meg. Az enyémen tökéletesen működik az ismertetőben is leírt módon. Arra természetesen figyelni kell, hogy az akku megfelelő állapotban legyen és ne indítsuk el többször egymás után, de ezt a kezelési utasítás részletesen leírja a gyárilag szerelt állófűtésnél. Budaörsön a Syntech-nél csin álták(telefonszám p.ü.-ben megy).
Laci nekemis elküldhetnéd a telefon számot ha megkérhetlek !!!KÖSZI
Szia Csaba! PÜ ment.
2007.01.05. 00:22
kz írta:Az nem megfelő megoldás, hogy az ember indulás előtt kimegy beindítja 1-2 percre, majd leállítja a motor? Úgy tudom, hogy a hidegbe a kis kályha megy még tovább. Nem?
Kérlek, ha valaki tudja a helyet és a telefonszámot ahol felprogramozzák, akkor írja meg és azt is hogy mennyiért csinálták
Köszi
Üdv 
A kályha megál ha leálitod az autót.Csak szellőzteti az égésterméket azért hallod úgy mintha menne.
A cimet meg Laci majd meg írja meg az árat Ugy emlékszem 6000Ft-ot mondot.