* *
Pontos idő: 2026.04.19. 15:45

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.06.17. 06:40 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
MChris írta:
H!

Ez így van, szerintem hangszóró téren teljeskörű felvilágosítást kapott a topik. :D

Délelött jelentkezem!

Üdv.

Hello Miki!

Megvannak az adatok amiket kértél!

Bescannelem aztán külöm,de megpróbálom valahogy felrakni,hogy más is hozzáférjen.

Üdv!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: hifi
HozzászólásElküldve: 2008.08.01. 15:20 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2002
Sziasztok!

Engem is érdekelne honnan lehet AUX kimenetet készíteni RCA-hoz. NAVI-s rádióm van 2002. 07. (E39). Szeretnék én is egy 2 utas hangszórót hátra a kalaptaróba és egy mélyládát a csomiba. Én is úgy szeretném megcsinálni hogy csak a hátsó 2 hangszórót és a ládát kötnén az erősítőre, az elejét hagynám gyárilag illetve max a hangszórókat cserélném ki. Átolvastam az összes hifi-s topicot, de igazából csak egy képet láttam hogy honnan lehetne a jelet leszedni a panelről az erősítőhöz...

Van valakinek ezzel kapcsolatban bővebb tapasztalata? Esetleg képek is?
Igaz az, hogy a hátsó hangszórókra csak mély és közép megy, magas nem?

Köszi.

szekkk

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: hifi
HozzászólásElküldve: 2008.08.01. 15:44 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
szekkk írta:
Sziasztok!

Engem is érdekelne honnan lehet AUX kimenetet készíteni RCA-hoz. NAVI-s rádióm van 2002. 07. (E39). Szeretnék én is egy 2 utas hangszórót hátra a kalaptaróba és egy mélyládát a csomiba. Én is úgy szeretném megcsinálni hogy csak a hátsó 2 hangszórót és a ládát kötnén az erősítőre, az elejét hagynám gyárilag illetve max a hangszórókat cserélném ki. Átolvastam az összes hifi-s topicot, de igazából csak egy képet láttam hogy honnan lehetne a jelet leszedni a panelről az erősítőhöz...

Van valakinek ezzel kapcsolatban bővebb tapasztalata? Esetleg képek is?
Igaz az, hogy a hátsó hangszórókra csak mély és közép megy, magas nem?

Köszi.

szekkk

Több féle "módszer" van,ami tláttál képet az jó csak nem mindenki meri bevállalni.
Amire én gondolok: a hátsó hangszorók kábelére egy jelátalakítot tenni (vagy használni az erősítőn a Hi-Level inputot) és olyan erősitőt venni ami a ládát és a hátsó hangszórókat is meg tudja hajtani. (hátsó hangszórók is boxban vannak!)
http://images.google.hu/imgres?imgurl=h ... u%26sa%3DN
Igen is meg nem is,attól függ honnan veszel neki jelet. Hangszórónál már vágott jel van.
Van még más verzió is,szerintem sokan megirják ők mit használnak és akkor kiválsztod a Neked megfeleőt. Nekem most Hi-level inputos van,de már benn van az RCA a rádiónál kipróbálom milyen jelátalakítóval is aztán majd választok.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.17. 18:41 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: M57D25
Volt egy kis időm az upgrade-ra.

Bekerültek az első ajtóba az új hangszorók, választásom Visaton hangszórókra estek. Azért ezekre mivel jó minőségűek ill. befértek az eredeti hagszorók helyére (ez nekem fontos mivel a gyári kinézetet nem akarom elrontani).

Képes beszámoló:

A levett kárpit:
Kép

A kárpit levétele utánn a következő kép fogadott:
Kép

Kiszereltem mind a magas hangszórót mint a mély hangdobozát:
Kép

Ill. kivet a hangszorókat a gyári mély:
Kép

És:
Kép

A gyári magasról nem készítettem fotót..... :roll: :oops:

És ezek mennek be a helyükre magas:
Kép

És:
Kép

A Mély:
Kép

És:
Kép

És:
Kép

Régi és új együtt:
Kép

és:
Kép

A magas egy kis alakítás segítségével tudtam rögzíteni a gyári tartóba, mivel nagyobb az átmérője mint az eredeti így kellet alkalmazni egy kis kötegelőt és egy kis sziloplastot de a végeredmény jó lett:
Kép

és:
Kép

Így már könnyen tudtam rögzíteni a magas hangszorót és még megfelelő irányba is áll.
A mély ide kerül:
Kép

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.17. 18:50 
Törzsvendég
Törzsvendég

Sajnos a mély hangszoró igényelt egy kis átalakítást hogy tökéletesen illeszkedjen.

A célszerszám:
Kép

A végeredmény:
Kép

és:
Kép

De a végén én győztem:
Kép

Az elkészült dobozok:
Kép

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 19:34 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 2 alkalommal
Ahogy látom, akkor hátul is 13-as hangszórók vannak? Én még nem szedtem szét a kalaptartót, de tervezem, hogy a meglévő erősítő + láda mellé berakok egy négycsatornást, de ki akarom cserélni az első hangszórókat is, és a hátsókat is.

Szerintetek a gyári kábel mennyire használható komponens szettekhez, illetve a hátsó hangszórókat ráköthetem az erőlködőre a meglévő kábellel?

Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 20:22 
Törzsvendég
Törzsvendég

zsolte39 írta:
Ahogy látom, akkor hátul is 13-as hangszórók vannak? Én még nem szedtem szét a kalaptartót, de tervezem, hogy a meglévő erősítő + láda mellé berakok egy négycsatornást, de ki akarom cserélni az első hangszórókat is, és a hátsókat is.

Szerintetek a gyári kábel mennyire használható komponens szettekhez, illetve a hátsó hangszórókat ráköthetem az erőlködőre a meglévő kábellel?

Üdv
Zsolt

Igen hátul is 13cm-es hangszoró van, ha nem akasz aktív 2 utat előre akkor szerintem használhatod a gyári kábeleket is (persze lézezett gyárilag is aktív 3 utas rendszer is akkor minden kábel megvan)
Nekem ég és föld a gyári ill. a VISATON hangszorókkal a gyári fejegységgel egy sor eddig nem létező frekvencia előkerült.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.19. 20:40 
Törzsvendég
Törzsvendég

PMiki írta:
zsolte39 írta:

Üdv
Zsolt

Igen hátul is 13cm-es hangszoró van, ha nem akasz aktív 2 utat előre akkor szerintem használhatod a gyári kábeleket is (persze lézezett gyárilag is aktív 3 utas rendszer is akkor minden kábel megvan)
Nekem ég és föld a gyári ill. a VISATON hangszorókkal a gyári fejegységgel egy sor eddig nem létező frekvencia előkerült.

PMiki

Értem. Elvileg az az elgondolás, hogy előre egy 13-as szett hangváltóval, és szerintem hátulra is hasonló megy majd. Bár nem tudom, hátul van-e értelme a csipogónak, rendszerint egyedül autózom. :)

Ez a VISATON milyen árfekvésű? Megmondom őszintén, sosem hallottam még róla. :S Bár eddig nem is nagyon foglalkoztam a hifivel - beraktam egy ládát hátra, aztán sanyi. :)

Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.21. 11:47 
Törzsvendég
Törzsvendég

Mi ez a kis doboz a jobb első ajtóban? Tegnap én is miszlikre szedtem az autót belül, de fogalmam sincs, mijaz ott ni. :D

PMiki mennyire kellett barkácsolnod a Visaton hangszórókkal? Előre bementek rendesen? Jah és ha valaki tudna pontos beépítési mélységet az első és hátsó hangszórókhoz, megköszönném. Tegnap sikeresen elfelejtettem megmérni. 8O

Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.21. 21:50 
Törzsvendég
Törzsvendég

zsolte39 írta:
Mi ez a kis doboz a jobb első ajtóban? Tegnap én is miszlikre szedtem az autót belül, de fogalmam sincs, mijaz ott ni. :D

PMiki mennyire kellett barkácsolnod a Visaton hangszórókkal? Előre bementek rendesen? Jah és ha valaki tudna pontos beépítési mélységet az első és hátsó hangszórókhoz, megköszönném. Tegnap sikeresen elfelejtettem megmérni. 8O

Zsolt

Szia !

A jobb első ajtóban az a doboz a motoros ablak vezérlő doboza, a bal elsőben egybe van építve a kapcsolóllak. A magast nem kell bántani de a mély hangszoró kosarát meg kell fexelni. Presze nem csak a VISATON jó bele ez csak az én választásom volt.

A hangszoró paramétereit pedig MChris jóvoltából --> INNEN <-- letölthetd.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.08.21. 21:59 
Törzsvendég
Törzsvendég

PMiki írta:
zsolte39 írta:

Zsolt

Szia !

A jobb első ajtóban az a doboz a motoros ablak vezérlő doboza, a bal elsőben egybe van építve a kapcsolóllak. A magast nem kell bántani de a mély hangszoró kosarát meg kell fexelni. Presze nem csak a VISATON jó bele ez csak az én választásom volt.

A hangszoró paramétereit pedig MChris jóvoltából --> INNEN <-- letölthetd.

PMiki

Szia!

Köszi! Bár már azóta sikerült kicsit utána nézni a dolgoknak. :) Én is bele fogtam a nagy átalakításba.

Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 19:23 
Törzsvendég
Törzsvendég

Mint a villám folytatom az Upgade-et.

Az elmúlt időben történt egy-más. Dióhéjban a következők:

Miután megjött mind a gyári Nokia SUB mind a gyári M-es SUB bedobtam őket a kocsiba egy gyors mérés erejéig:

Kép

Mint látható az autóba beszerelve túl nagy különbség nincs a kettő SUB között a frekvencia átvitel tekintetében (a maximális hangnyomást nem mértem itt azért van különbség ez később ki is derült).

Ezen fellelkesülve módosítottam az eredendő elképzeléseimen egy csöppet. Úgy döntöttem, hogy nem kell nekem aktív 3 utas rendszer elég lesz egy aktív 2 utas is, tehát az első immár kicserélt hangszórókat passzívban hajtva plusz az egyik gyári sub aktívban hajtva.
Ehhez ugye elég egy 4 csatornás erősítő amit be tudtam rakni a már korábban kiműtött CD váltó helyére így minden egységet el tudtam dugni, megmaradt a gyári kinézet ami nekem nagyon fontos. Ugyanezen erős gyári kinézetre való törekvés miatt választottam a Nokia SUB-ot is. Beszereltem mindent mindent, a gyári kinézet megmaradt nagyon örültem.
Majd bekapcsoltam a rendszert kis hangerőn minden rendeben volt az történt amit szerettem volna előkerült a mély.
Ahogy emeltem a hangerőt kiderült, hogy nem százas a dolog, a SUB hamar elérte teljesítő képessége határárt és ekkor az első szett még nagyon jelentő tartalékokkal rendelkezett. Ekkor egyértelművé vált, hogy az általam választott MacAudio MPX-4500-as erősítő nem felel meg nekem. Mivel a SUB és az első szett ugyanakkora teljesítményt kap ami arányaiban nem jó, a SUB nagyobb teljesítményt igényel. Viszont a meghallgatások közben az is kiderült, hogy az első szett vígan bírja az erősítő teljesítményét ill. ez nekem is megfelelt. Így a SUB-ot kell nagyobb végfokkal hajtani, viszont a Nokia SUB nem bírt el több teljesítményt. Sebaj feldobtam az M-es SUB-ot. Meghajtottam a hídba kötött MacAudio végfokkal ami így már partiba került az első szettel ill. a hangszóró is szerette a végfokot minden jól alakult de így ugye kellet egy új végfok az első szettre.

Elkezdtem végfokot keresni de ez egy másik történet ....

PMiki

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PMiki 2010.09.26. 18:47-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:13 
Törzsvendég
Törzsvendég

Akkor ott tartottam, hogy erősítőt kerestem az első szetthez, de az első meghallgatásnál az is kiderült, hogy a passzív első szett nem hozta teljesen az elképzeléseket, így fél szemmel az aktív hangváltókat is nézegettem. a nagy nézegetés vége az lett, hogy vettem egy Pioneer három utas hangváltót, na ezzel eldőlt, hogy vissza az eredeti elképzeléshez, hogy aktív 3 utas rendszer lesz az autóban. Ekkor bukkant elém két u-Dimension (mikro Dinemsion) végfok, nem bírtam ott hagyni őket, megvettem.

u-Dimension RM-V41

u-Dimension RM-V21

Igen ám, de ezzel két dolog történt:

- a gyári M-es SUB ugrott mivel az RM-V21-el nem kötne barátságot és nem lenne hosszú életű
- ez a két erősítő már biztos nem fér be a CD váltó helyére
- a két fenti pont miatt némileg engednem kell a gyári megjelenésből, igaz csak a csomagtartóban

Tehát az új elképzelés a következő képen néz ki:

- a gyári MID fejegység marad
- az első ajtóban lévő hangszórók Visaton-ra kicserélődnek
- a kalaptartóban lévő hangszórók maradnak a gyáriak (úgysem használom őket)
- a rendszer aktív három utas a csomagtartóban egy mono SUB ládával
- az erősítők a csomagtartóban kerülnek elhelyezésre
- SUB láda szükség esetén könnyen kivehető
- a hangváltó a CD tár helyén van elhelyezve
- az utastérben nincs semmi látható változtatás minden gyári

Mivel az autóban volt sízsák így az volt az elképzelés, hogy a sízsák eltávolítása utánn ezen a nyíláson szól be a SUB.

A sízsák ill. hűlt helye:

Kép

A nyílást egy hangszóró szövet takarja el hogy szép legyen:

Kép

Mivel a SUB-ot kivehetőre akartam ki kellet találnom, hogy hogy tudom rögzíteni, mivel a hátsó üléseim ledönthetőek ezért az találtam ki hogy az ülés háttámlája és a csomagtartó pereme közé beszorítok egy szövettel borított fém lapot a mi a ládához van csavarozva és ez fogja tartani a ládát.

Ide megy a láda:

Kép

Miután a koncepció megvolt összedobtam egy ládát, ezzel foglalkozom így ettől nem tartottam és egy kis játékot is belevittem.

A láda elölről:

Kép

Hátulról:

Kép

A márkajelzés, a miheztartás végett:

Kép

Így megy be a láda:

Kép

Így néz ki berakva 1:

Kép

Így néz ki berakva 2:

Kép

Az ülés hátradöntésével lehet rögzíteni a ládát:

Kép

Az erősítők pedig a kapatartó aljára vannak rögzítve egy tartóra:

Kép

Az erősítők Rack-os kivitelűek (igaz nem szabványos) így ezeket rögzítettem a tartóra RM-V41 (első szett 2 út sztereó):

Kép

RM-V21 (SUB láda 1 út monó):

Kép

Az erősítők betápját a gyári elosztóból vettem az aksinál:

Kép

Ez előrelátó tervezők gondoltak rám az 50A-es bizti gyárilag bent volt a helyén:

Kép

A hangváltó a CD tár helyére került:

Kép

És van itt még más is:

Kép

Az ajtó becsukva:

Kép

A gyári kinézettel összesen ennyi kompromisszumot kellet kötni a csomagtartó még így is elég nagy:

Kép

Az utastérben pedig semmi sem változott a gyári kinézethez képest:

Kép

Ha pedig szól a zene:

Kép

A rendszer nem rég készült el, nagy hajrával a Velencei találkozó előtti este lett meg. Már az első megszólalása is bizalomgerjesztő volt. Azóta volt egy kis időm finomhangolni és azt tudom mondani alakul. Persze, ha nem kell egy-két vargabetűt leírnom akkor egyszerűbb lett volna, de így volt az izgisabb (na persze ....).

Így maradat egy-két eladó dolog: Nokia SUB, sízsák, akinek kell szóljon megegyezünk.

PMiki

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PMiki 2010.09.26. 19:07-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:23 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Helo PMiki
Ez nem semmi
GRATULÁLOK :taps: :taps:
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:26 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
én is gratulálok :!: :franko: :taps:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:27 
Törzsvendég
Törzsvendég

lepke írta:
Helo PMiki
Ez nem semmi
üdv zoli

Köszi !

De azért nem siettem el... másfél év és pikk-pakk 95%-ban kész van.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:29 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
PMiki írta:
lepke írta:
Helo PMiki
Ez nem semmi
üdv zoli

Köszi !

PMiki

Helo Miki
Mennyi a ráforditott munka óra :?: :?:
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.07. 21:34 
Törzsvendég
Törzsvendég

lepke írta:
PMiki írta:
lepke írta:
Helo PMiki
Ez nem semmi
üdv zoli

Köszi !

PMiki

Helo Miki
üdv zoli

Nem tudom pontosan de olyan 300+

Túl sok vakvágányt néztem meg.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.08. 11:11 
haladó
haladó

Adott köszi: 20 alkalommal
Kapott köszik: 1
PMiki írta:
lepke írta:
PMiki írta:
lepke írta:
Helo PMiki
Ez nem semmi
üdv zoli

Köszi !

PMiki

Helo Miki
üdv zoli

Nem tudom pontosan de olyan 300+

Túl sok vakvágányt néztem meg.

PMiki

G R A T U L Á L O K.
Mesterségedet tanítanod kellene, elmehetnél gyári BMWekbe hifiket fejleszteni...
Külön elismerés a gyári külső megtartásáért... Leginkább ezért fogott meg a munkád...
Mennyit kellene győzködni Téged, hogy bevállalj még egy autót?:)
U.i.: amelyik autóban nincs sízsák, azt is meg lehet így oldani valahogy? Subis módszer nagyon tetszik. :)
Hülye kérdés, de a sízsák pontosan mit takar? Hátsóülésnél a könyöklő mögött van egy nyílás, vagy hogy?
Subra a gyári takarót honnan szedted? Ilyen van az M5os szubin?
Remélem egyszer az én autóm is a Te kezed alá kerül. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.06.08. 20:20 
Törzsvendég
Törzsvendég

cantor írta:
G R A T U L Á L O K.
Mesterségedet tanítanod kellene, elmehetnél gyári BMWekbe hifiket fejleszteni...
Külön elismerés a gyári külső megtartásáért... Leginkább ezért fogott meg a munkád...
Mennyit kellene győzködni Téged, hogy bevállalj még egy autót?:)
U.i.: amelyik autóban nincs sízsák, azt is meg lehet így oldani valahogy? Subis módszer nagyon tetszik. :)
Hülye kérdés, de a sízsák pontosan mit takar? Hátsóülésnél a könyöklő mögött van egy nyílás, vagy hogy?
Subra a gyári takarót honnan szedted? Ilyen van az M5os szubin?
Remélem egyszer az én autóm is a Te kezed alá kerül. :P

Jöhet másik autó is, megoldjuk.
Igen a könyöklő mögött van egy nyílás amiből egy hosszúkás zsákot lehet kihajtogatni ez bemegy az utastérbe ebbe dugod a sílécet, ami a zsákot keni össze és nem az utasteret.

Mi az a SUB-ra takaró? Amit a képeken látsz az egy méretre épített SUB láda made by me.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]