Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.02.20. 23:15

Urak nem tudja véletlen valaki hogy a komfort modulba bele lehet "turkálni"

Azt szeretném ha a központizár nyitásakor világitosan az utastérben a lámpa.

Köszönöm szépen!

2009.02.21. 01:36

MChris írta:Urak nem tudja véletlen valaki hogy a komfort modulba bele lehet "turkálni"

Köszönöm szépen!
Ezt lehet állítani.Legalábbis nálam így van sőt még azt is lehet állítani hogy egyből kapcsoljon ki vagy halványodva.Ezt is próbálgattuk a hét végén.

2009.02.21. 05:12

admin írta:
MChris írta:Urak nem tudja véletlen valaki hogy a komfort modulba bele lehet "turkálni"

Köszönöm szépen!
Ezt lehet állítani.Legalábbis nálam így van sőt még azt is lehet állítani hogy egyből kapcsoljon ki vagy halványodva.Ezt is próbálgattuk a hét végén.

Akkor ezek szerint Jackson csak megkapta a sörét? :lol:

Nálam is "bele lehet írni" vagy évjárat függő ez is?

2009.02.21. 14:00

MChris írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Nem talált ide pedig egész éjel vártam :lol:

Nem tudom hogy évjárat függő-e :(

2009.02.21. 14:03

admin írta:
MChris írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Nem talált ide pedig egész éjel vártam :lol:

Nem tudom hogy évjárat függő-e :(

Biztos nem engedte az asszony :lol:

Köszönöm szépen!

2009.02.21. 14:04

Esetleg szervezhetnél egy geocaching játékot,aki oda talál kap egy sört!

2009.02.21. 14:15

admin írta:

Köszönöm szépen!

Ez engem is érdekelne. ;)

2009.02.22. 13:46

zsolte39 írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Hát ha valaki 1997-es kocsija van és eljönne hozzám budapestre kipróbálni, megnézhetjük hogy kulcs vagy kocsi memóriában állitható-e.
Addig is próbálj ki egy olyat, hogy amikor csukva a kocsi még nyomj rá egyet a zárás gombra (nem 10 másodpercen belül) hanem amikor vissza mész késöbb a kocsihoz. Elméletileg ez lenne a betörő keresés funkció.

Azt nem értem, hogy alapból miért nem megy ez a művelet neked. Mert ez alap funkciója a ZKEIII avagy GM modulnak. Lehet, hogy felkéne programozni (mert talán ez hiányzik).

Jackson, aki hétfőn úgy is megy a NTautó-ba és megkérdezi

2009.02.22. 13:50

jackson írta:
zsolte39 írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Hát ha valaki 1997-es kocsija van és eljönne hozzám budapestre kipróbálni, megnézhetjük hogy kulcs vagy kocsi memóriában állitható-e.
Addig is próbálj ki egy olyat, hogy amikor csukva a kocsi még nyomj rá egyet a zárás gombra (nem 10 másodpercen belül) hanem amikor vissza mész késöbb a kocsihoz. Elméletileg ez lenne a betörő keresés funkció.

Azt nem értem, hogy alapból miért nem megy ez a művelet neked. Mert ez alap funkciója a ZKEIII avagy GM modulnak. Lehet, hogy felkéne programozni (mert talán ez hiányzik).

Akkor Zsolt megy majd Ő közelebb van :lol:

Köszike!

2009.02.22. 13:59

MChris írta:
jackson írta:
zsolte39 írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Köszike!

Ezer köszönet. :) Ha küldesz privátban egy telefonszámot, megkeresnélek. Amúgy nekem nem gyári riasztó van az autóban. :?

2009.02.22. 14:00

zsolte39 írta:
MChris írta:
jackson írta:
zsolte39 írta:
admin írta:

Köszönöm szépen!

Köszike!

Ezer köszönet. :) Ha küldesz privátban egy telefonszámot, megkeresnélek. Amúgy nekem nem gyári riasztó van az autóban. :?

:lol: Nekem se!

2009.02.22. 17:32

jackson írta:
paircraft írta:
Az Admin itt volt ma nálam és kipróbáltuk a kinai kábelt. Az eredmény szuper:
- INPA 5.00 csak DDE nem ment (egyszerűen nem volt a listában az admin 2004-es dizel Touring motorja :D de a többi megy
- Ezzel a kábellel azonnal fekete és on mind a battery és az ignition az INPA-ban. Gyújtástól függetlenül azonnal az lesz, ha feldugod a csatit.
-

Szia Jackson,

eddig inkább csak olvastam, de most szeretném a segítségedet kérni. Telepítettem a V44 GT1-et, INPA 5.02-t. Kábel ugyanaz, mint a tiéd. Valamiért nem műxik az automata felismerés, ezért a Car/Key memory állítás sem. Manuális módban gyönyörűen megy a diagnosztika, hibakódokat kiírja, meg törli is.

Nálad milyen állásban van az ignition/ubatt handling az ediabas.ini-ben? Vagy van valami beállítás, amivel állandónak veszi a gyújtást és az akkufeszültséget?

Előre is köszi,

p

Szia!

Öszintén szólva nekem még mindig a V39 van fent, mert a Pitti V44 tesztje még eddig úgy tudom ott tartott, hogy nem ment a V44-el. Ami lényeges nekem a interfész ADS-re van állitva és nem STD:OBD-re.
Az én INPA verzió 5.00, és az egyéb beállitások:

UbattHandling = 0
IgnitionHandling = 0
.........
; ClampHandling
; Description : automatic check of clamps for Ubatt and Ignition
; Value : 0 = no automatic clamp check with send_and_receive
; 1 = automatic clamp check with send_and_receive
; Default = 1
; ClampHandling = 0
Tehát ezek szerint a Default=1 érték nek kéne lennie.
.........
SystemResults = 1
.........
Interface =ADS

Ja és mivel ADS lett telepitve ezért: C:\EDIABAS\Hardware\ADS\ADS32\ADSSETUP.EXE-t kellett leinditani telepitéskor.
Mindez csak azért van mert az első kábel a qqriq kábelén ADS volt és ezért lett igy telepitve.
Még nem tiszta a V44 miatt van vagy a ADS miatt. Csak mivel mostanság veszek kocsit ezért most nagyon kell a működő diagnosztika. Majd utánna próbálkozhatok mással.

Jackson, aki szerint Pitti is igy járt ezért vár a V44 upgradel.

Próbálkoztam most hétvégén, de sajna nem találtam a megoldást. Az INPA ablakban OBD driverrel minkét pötty fehér, ADS-sel a battery fekete, de a gyújtást még mindig nem érzékeli. Az én notimon nincs soros port, hanem egy Express Card - RS232 átalakítót használok. Ez elvileg lehet gond, de sehol nem találtam magyarázatot.
Te is valami átalakítóval próbálkoztál, vagy a neked szereltek soros csatit a gépedre?

paircraft, aki most csak ül és vakarja a fejét (meg jacksson aláírását plagizálja...)

2009.02.22. 21:54

paircraft írta:Próbálkoztam most hétvégén, de sajna nem találtam a megoldást. Az INPA ablakban OBD driverrel minkét pötty fehér, ADS-sel a battery fekete, de a gyújtást még mindig nem érzékeli. Az én notimon nincs soros port, hanem egy Express Card - RS232 átalakítót használok. Ez elvileg lehet gond, de sehol nem találtam magyarázatot.
Te is valami átalakítóval próbálkoztál, vagy a neked szereltek soros csatit a gépedre?

paircraft, aki most csak ül és vakarja a fejét (meg jacksson aláírását plagizálja...)

Igen, jogos nekem Dell Latitude D630 laptopom van aminek gyári soros portja van. De semmi pánik nekem meg a BMW Scanner nem ment a soros portommal.
Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy megtaláltuk a hiba pontos okát. Lehet hogy ki kéne próbálni a működő laptopommal és a kábeleddel, meg az én INPA verziómmal. Nagy jó lenne tudni pontosan mitől indult el, és mit kéne elkerülni.

Jackson, akit ugyan csak érdekel mi lehet a bibi.

2009.02.22. 21:57

zsolte39 írta:Ezer köszönet. :) Ha küldesz privátban egy telefonszámot, megkeresnélek. Amúgy nekem nem gyári riasztó van az autóban. :?

Mindjárt küldöm a PÜ-t. Amúgy igazából azért vagyok ilyen lelkes mindenkinek a kocsi diagnosztikai miatt, mert szeretném látni eltérő autókon hol megy, hol nem.
Egyenlőre ami tuti, hogy OBD csatis kocsival jó volt. De vajon mit csinál a 1997-es kocsikkal.

Jackson, aki kiváncsi

2009.02.23. 17:48

Hi all

Na, v44 diag ok. Kiolvas automatán mindent. Viszont coding nem akar menni.. Gyújtásjelzés működik. KKL interface + USB-Com port átalkító -val. Egyenlőre nem tudom mi a megoldás. Több külföldi fórumon is jelezték a problémát..... Próbáltam másik Tmode.prg-t is de semmi...

2009.02.23. 21:53

Pitti írta:Hi all

Na, v44 diag ok. Kiolvas automatán mindent. Viszont coding nem akar menni.. Gyújtásjelzés működik. KKL interface + USB-Com port átalkító -val. Egyenlőre nem tudom mi a megoldás. Több külföldi fórumon is jelezték a problémát..... Próbáltam másik Tmode.prg-t is de semmi...

Még az se biztos megy-e 2000 elötti kocsival (OBDII helyett 30 pin-esel). zsolte39 beteg ha meggyógyult idejön és megnézzük.

Jackson, aki éppen autóvétel közben van.

2009.02.23. 21:54

jackson írta:Még az se biztos megy-e 2000 elötti kocsival (OBDII helyett 30 pin-esel).

bocs 20 pin-es csak nem tudom javitani.

Jackson, a korrektor

2009.02.27. 08:58

Szia Pitti,

az én configomhoz a tiéd áll a legközelebb. (V44, EC-RS232, kínai kábel) Le tudnád írni az EDIABAS.INI beállításaidat?

Nekem STD:OBD driver, Ignition, Ubatt 0, Clamp 1.
Az obd.ini-be beraktam egy sort: ubatt=off. Ettől az INPA battery pöttye már végre fekete...

Ja 2004 e46 a kocsi, de sajna nem műxik az automata felismerés. A diagnosztika viszont manuális módban megy, gyönyörűen olvas és töröl hibakódokat. Programozás is működik, gond nélkül végigcsinált egy ULF retrofit-et.

Car/Key memory nem működik, erre mindenhol azt írták, hogy igazi soros port kell hozzá.

A tmode-ról tudnál írni pár szót? Valamiért nem áll össze a kép. Egy fister nevű srác asszem csinált valami TMODE 0.3 dolgot, de sajna nem tudom, hogy mi az... Pedig állítólag ez a megoldás az automata felismerésre...

2009.02.27. 12:42

Friss tapasztalat a 99/03havi 20 pin-es kocsival, hogy megy a diagnosztika hibátlanul (nincs benne hiba, nem hiába az én új autóm:)

Car-Key memory-nál még kijavittatom a vezetőoldali ülés P-busz hibát és akkor nem akad meg abban a menüben.

Jackson, aki jelenti

2009.02.27. 18:21

paircraft írta:

Szia Pitti,

az én configomhoz a tiéd áll a legközelebb. (V44, EC-RS232, kínai kábel) Le tudnád írni az EDIABAS.INI beállításaidat?

Nekem STD:OBD driver, Ignition, Ubatt 0, Clamp 1.
Az obd.ini-be beraktam egy sort: ubatt=off. Ettől az INPA battery pöttye már végre fekete...

Ja 2004 e46 a kocsi, de sajna nem műxik az automata felismerés. A diagnosztika viszont manuális módban megy, gyönyörűen olvas és töröl hibakódokat. Programozás is működik, gond nélkül végigcsinált egy ULF retrofit-et.

Car/Key memory nem működik, erre mindenhol azt írták, hogy igazi soros port kell hozzá.

A tmode-ról tudnál írni pár szót? Valamiért nem áll össze a kép. Egy fister nevű srác asszem csinált valami TMODE 0.3 dolgot, de sajna nem tudom, hogy mi az... Pedig állítólag ez a megoldás az automata felismerésre...

Úgy tűnik, hogy megy az automatikus felismerés. A kulcs az obd.iniben a hardware érték átállítása volt. ADS módban műxik.

Car/Key memory még mindig nem...
Hozzászólás küldése

VigLink badge