Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2017.02.05. 23:08

Sziasztok!

E39 Kazettás navi fut a kijelző. Azt mondták hogy szalagkábel baja van, ez igaz lehet? Esetleg valakinek egy jól működő fejegység van?

Köszi
Üdv.

2017.02.12. 17:51

sziasztok.

2001-es e39-ben nagynavim van. Akku sarut lehúzva, a szoftver vissza állt egy másik verzióra, ahol nincs navi menüpont a főmenübe. Valószínű mk4 ről ált vissza mk3ra. Eredetileg a fekete hátterű kép volt, most színes. A kocsi hátuljában dvd olvasó található, eredeti térképet visszatéve sincs navim. Hogyan tudom visszaállítani mk4-re? http://e39source.com/archives/797 erről az oldalról ha feltelepítem a v32-es mk4-et nem lesz baja ? Vissza teszem a térkép lemezt és működik tovább?

2017.02.13. 03:30

imi128 írta:sziasztok.

2001-es e39-ben nagynavim van. Akku sarut lehúzva, a szoftver vissza állt egy másik verzióra, ahol nincs navi menüpont a főmenübe. Valószínű mk4 ről ált vissza mk3ra. Eredetileg a fekete hátterű kép volt, most színes. A kocsi hátuljában dvd olvasó található, eredeti térképet visszatéve sincs navim. Hogyan tudom visszaállítani mk4-re? http://e39source.com/archives/797 erről az oldalról ha feltelepítem a v32-es mk4-et nem lesz baja ? Vissza teszem a térkép lemezt és működik tovább?

Szia!
Fogalomzavaraid vannak, Mk3-4 terén. :wink: Mk4 nem alakul át mk3-ra, hacsak nem transformers az autód. Az hardveres eltérés.
Nem bírta az akksisaru levételét az MK4 olvasód és tönkrement. Ezért tűnt el a menüből, a színes kép pedig a TV modul képe. Ha ismételt akksisaru levétellel nem javul meg, akkor vagy veszel egy másikat, vagy meglátogatod a Pixelfixet, hátha tudnak segíteni. Próbálkozhatsz a szoftverfrissítéssel, ennél rosszabb már nem lesz.
De olvasgathatnád a fórumot is, sokat segítene, pl. erre a kékképernyős kérdésre is van már pár válasz.

2017.02.13. 09:54

Gallaca írta: Mk4 nem alakul át mk3-ra, hacsak nem transformers az autód.

Qva pihent vagy! /Hajnal 1/2 3-kor!/
:hehe

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: 5 Gallaca, jimbi525d, NagyMatyas, Parduc, SvidronyA
Értékelés: 23.81%

2017.03.08. 13:17

Sziasztok!
Adott egy 2002-es 16:9 nem dsp-s,MK3-al.
Jelenleg ott jár,hogy
-Nem olvassa be a gyári navilemezt fejcsere után sem
-Zajos a BM54.rca kimenete(indításkor pukkan,menetközben generátorzaj)
-Rádióvétel elég gyenge(fóliázott ablakok)

Melyik probléma hogyan javítható?

2017.03.08. 13:46

Janek írta:Sziasztok!
Jelenleg ott jár,hogy

Szia!
Nvira kiíja, hogy nem tudja olvasni a térképet vagy nem is jelenik meg semmi? Valaha működött is?
Nálam is fóliázott az ablak, mégsem rossz a rádió vétele. Zaj ellen lehet szűrkondit rakni, de sztem valami testelési/szigetelési gond lehet, akár az egységen belül.
Nem hangzik jól a dolog összeségében :(

2017.03.08. 14:47

Janek írta:-Nem olvassa be a gyári navilemezt fejcsere után sem

Egyáltalán próbálkozik? Felpörgeti a lemezt? Hallod, hogy zizeg a fej?
Janek írta:-Zajos a BM54.rca kimenete(indításkor pukkan,menetközben generátorzaj)

Mivel ilyen megoldás gyárilag nincs, bármi lehet. Azt kellene meginterjúvolni aki rákreálta, de még az is könnyen lehet, hogy a modul után keletkezik a generátorzaj. Valahonnan földhurok keletkezik, nem megfelelő tápkábelezés, stb.
Annó amikor egy komponens szettből a hátsó ajtóba tettem a csipogót, sima hangszóró kábellel bevezetékelve, azonnal megjelent az egész rendszeren a generátor hangja.

2017.03.08. 22:35

Janek írta:-Zajos a BM54.rca kimenete(indításkor pukkan,menetközben generátorzaj)

szia, én is BM54 ráépített RCA csatiról zenélek, mikor beépítettem a két erősítőt, én is ugyan ezzel a generátorzajjal küzdöttem. Jó minőségű árnyékolt RCA kábeleket használtam, ennek ellenére benne volt a generátor zaj.
A jelenséget az oldotta meg véglegesen, hogy az erősítőkhöz vezető vezérlőjel és betáp kábelt eltakarítottam az RCA kábelek közeléből. Arra még figyelj, hogy az RCA kábel teste/árnyékolása azonos potenciálon legyenek.
Pukkanni nekem csak egy lágyat pukkan, alig észrevehetően, szvsz ezzel együtt lehet élni.

2017.03.09. 10:03

blueboi69 írta:
Janek írta:Sziasztok!
Jelenleg ott jár,hogy

Szia!
Nvira kiíja, hogy nem tudja olvasni a térképet vagy nem is jelenik meg semmi? Valaha működött is?
Nálam is fóliázott az ablak, mégsem rossz a rádió vétele. Zaj ellen lehet szűrkondit rakni, de sztem valami testelési/szigetelési gond lehet, akár az egységen belül.
Nem hangzik jól a dolog összeségében :(

Persze,működött az előző fejjel sokáig,aztán amikor megállt,elvittem kitisztíttatni,utánna beolvasta egyből,majd ismét semmi.Koorináták jelenleg is megvannak.Rendeltem a pixelfixtől fejet bele 15ért,az ki lett cserélve és semmi változás.

2017.03.09. 10:05

Gallaca írta:

Mivel ilyen megoldás gyárilag nincs, bármi lehet. Azt kellene meginterjúvolni aki rákreálta, de még az is könnyen lehet, hogy a modul után keletkezik a generátorzaj. Valahonnan földhurok keletkezik, nem megfelelő tápkábelezés, stb.
Annó amikor egy komponens szettből a hátsó ajtóba tettem a csipogót, sima hangszóró kábellel bevezetékelve, azonnal megjelent az egész rendszeren a generátor hangja.

Persze,próbálkozik,aztán kiadja a lemezt.

Az erősítőre más műsorforrást kapcsolva megszűnik a pukkanás indításkor és a generátorzaj is.Igaz azt egy levegőben lógó rca-val próbáltam.

2017.03.09. 10:21

atesz155 írta:

szia, én is BM54 ráépített RCA csatiról zenélek, mikor beépítettem a két erősítőt, én is ugyan ezzel a generátorzajjal küzdöttem. Jó minőségű árnyékolt RCA kábeleket használtam, ennek ellenére benne volt a generátor zaj.
A jelenséget az oldotta meg véglegesen, hogy az erősítőkhöz vezető vezérlőjel és betáp kábelt eltakarítottam az RCA kábelek közeléből. Arra még figyelj, hogy az RCA kábel teste/árnyékolása azonos potenciálon legyenek.
Pukkanni nekem csak egy lágyat pukkan, alig észrevehetően, szvsz ezzel együtt lehet élni.

http://i224.photobucket.com/albums/dd10 ... 54_rca.jpg
Így van megcsinálva lengőcsatival,a lengőcsatis kábel árnyékolása leforrasztva a bm54 testjére.Az ugye fémesen csatlakozik a kasznihoz.Az erősítők viszont a pótkerék fölötti tálcában vannak,a ''levegőben" és csak a betáp testsét kapják.Vezetékkel próbáltam már az erősítő és bm54et összetestelni,de nem jelentett semmi változást.

2017.03.09. 12:56

Janek írta:
Gallaca írta:

Az erősítőre más műsorforrást kapcsolva megszűnik a pukkanás indításkor és a generátorzaj is.Igaz azt egy levegőben lógó rca-val próbáltam.

Akkor az a fej nem jó, vagy valamit elcsináltál a cserénél. Pixeleseknél is kínai fej van, előfordulhat a gyárihibás. Ha jól emlékszem volt már 1 rossz DVD fej nekem is, cserélték. Hívd fel őket, kérdezz rá.

2017.03.09. 15:17

Gallaca írta:
Janek írta:
Gallaca írta:

Akkor az a fej nem jó, vagy valamit elcsináltál a cserénél. Pixeleseknél is kínai fej van, előfordulhat a gyárihibás. Ha jól emlékszem volt már 1 rossz DVD fej nekem is, cserélték. Hívd fel őket, kérdezz rá.

Műszerész cserélte a fejet.Mosom kezeimet!Viszont a pixelesek azt mondták,van valami sztatikus feltöltősés elleni védelem a fejben,ha ez nincs kiforrasztva,akkor nem olvas,jön a próba ...

2017.03.09. 19:54

Janek írta:
Gallaca írta:
Janek írta:
Gallaca írta:

Műszerész cserélte a fejet.Mosom kezeimet!Viszont a pixelesek azt mondták,van valami sztatikus feltöltősés elleni védelem a fejben,ha ez nincs kiforrasztva,akkor nem olvas,jön a próba ...

Van bizony, kíváncsivá tettél! :D

2017.03.14. 10:24

Visszatettem a bm54-re az elsőszettet,gyujtás ráadás után halk pukkanás hallatszik.Tehát alapból van valami hiba,amit az erősítő felerősít...Generátorzaj annyira nem észrevehető menet közben így.A rádiócsatorna gyujtás után kicsit zajos,de az is javul,olyan,mintha a kondiknak kellene idő feltöltődni.De ha jól tudom szárazelektrolitos van benne ami örök élet.Menet közben is zajos marad a vétel.

2017.03.15. 09:21

Szép reggelt ! Urak még mindig szenvedek a tolatókamerával, de mialőtt másik tv modult szerzek még kérdezek egyet. AV módra van kötve, mert ott tudok ntsc módot választani, ott tökéletes a kép. Tv módra kötve fekete- fehér kép csíkozódik, fut de ott ntsc _ re a következő négy beállítás létezik :
Ntsc euro1, Ntsc mame2, Ntsc mjap3 és Ntsc n4. Egyiken sm jó a kép. Akinek van működő kamera megnézné nekem, hogy tv módban ezek az Ntsc beállítások vannak- e, vagy esetleg kódolni kellene a tv modult ? Köszönöm

2017.03.16. 17:11

Hektor írta:Szép reggelt ! Urak még mindig szenvedek a tolatókamerával, de mialőtt másik tv modult szerzek még kérdezek egyet. AV módra van kötve, mert ott tudok ntsc módot választani, ott tökéletes a kép. Tv módra kötve fekete- fehér kép csíkozódik, fut de ott ntsc _ re a következő négy beállítás létezik :
Ntsc euro1, Ntsc mame2, Ntsc mjap3 és Ntsc n4. Egyiken sm jó a kép. Akinek van működő kamera megnézné nekem, hogy tv módban ezek az Ntsc beállítások vannak- e, vagy esetleg kódolni kellene a tv modult ? Köszönöm

Szia!

Nekem van kamerám, megnézem majd mire van állítva, de nekem nem volt ilyen problémám. Sztem az AV lábakra van kötve + egy vezeték ami lehúzza testre aktív pdc esetén és voila, máris van kép. Kell ennél több? :)

2017.03.16. 17:47

blueboi69 írta:
Hektor írta:Szép reggelt ! Urak még mindig szenvedek a tolatókamerával, de mialőtt másik tv modult szerzek még kérdezek egyet. AV módra van kötve, mert ott tudok ntsc módot választani, ott tökéletes a kép. Tv módra kötve fekete- fehér kép csíkozódik, fut de ott ntsc _ re a következő négy beállítás létezik :

Szia!

Nekem van kamerám, megnézem majd mire van állítva, de nekem nem volt ilyen problémám. Sztem az AV lábakra van kötve + egy vezeték ami lehúzza testre aktív pdc esetén és voila, máris van kép. Kell ennél több? :)

Hello ! A bekötéssel nincs problémám, világos előttem, hogy hogyan működik, csak maga a tv beállítás ntsc-re érdekelne most. Így azt megköszönném ha megnéznéd nekem, hogy a tv módban ntsc-re milyen beállítás létezik. Köszi előre is

2017.03.16. 21:33

Sziasztok.
Most jutottam egy e39 525D tip autóhoz.
Nappal nem tűnt fel de este ha bezárom az autót akkor a navi képernyője fehéren világít... nem alszik el.
Mit lehet tenni? Nem akarom hogy reggelre leszívja az akksit..
Ha kiszedem a navit és lehúzom a csatlakozóját?
Válaszokat köszi

2017.03.16. 22:57

qartzika írta:Sziasztok.
Most jutottam egy e39 525D tip autóhoz.
Nappal nem tűnt fel de este ha bezárom az autót akkor a navi képernyője fehéren világít... nem alszik el.
Mit lehet tenni? Nem akarom hogy reggelre leszívja az akksit..
Ha kiszedem a navit és lehúzom a csatlakozóját?
Válaszokat köszi

Szép munka lesz! :) Az akksi saruval jobban jársz.
Hozzászólás küldése

VigLink badge