* *
Pontos idő: 2026.05.02. 18:20

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 249  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdések-válaszok E60
HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 16:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (1)
Laza írta:
Köszi mindenkinek a választ, végül Schnitzer Szabitól lett komplett turbó ami már meg is érkezett (nem kicsit volt gyors, kevesebb mint 24h alatt itt volt - ezúton is köszi!).

Ez megy fel az autóra, a turbóm meg eladó lesz majd - elektronika nélkül. Vállalták volna, 25-75k között a javítást (+fa), ennyit nem ért meg. Remélem ezzel nem lesz semmi gebasz :D

szerk.: szerintem ez a turbó nem okés :( szerintetek?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Sh8TUjKTdVU[/youtube]

Ugye ez a videó csak egy vicc. Nem gondolod komolyan, hogy kombinátfogóval cseszteted a turbó tengelyét???????? :shock: Kicsi kezeddel szabad megnézni , le-fel az új is lóg. Ki-be nem szabad lógnia. Ez lehet hogy jobban lóg, mint az új, de szerintem nem 270-430.000.- között volt az ára. Egy bontott turbó NEM ÚJ turbó. Ettől még nagyon sokat elmehet. Viszont a feszegetés után már necces, hogy maradt-e a kiegyensúlyozása. Ezt nem kellett volna tenni.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: rockolo77
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 17:24 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
muhaati írta:
Laza írta:
Köszi mindenkinek a választ, végül Schnitzer Szabitól lett komplett turbó ami már meg is érkezett (nem kicsit volt gyors, kevesebb mint 24h alatt itt volt - ezúton is köszi!).

Ez megy fel az autóra, a turbóm meg eladó lesz majd - elektronika nélkül. Vállalták volna, 25-75k között a javítást (+fa), ennyit nem ért meg. Remélem ezzel nem lesz semmi gebasz :D

szerk.: szerintem ez a turbó nem okés :( szerintetek?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Sh8TUjKTdVU[/youtube]

Ugye ez a videó csak egy vicc. Nem gondolod komolyan, hogy kombinátfogóval cseszteted a turbó tengelyét???????? :shock: Kicsi kezeddel szabad megnézni , le-fel az új is lóg. Ki-be nem szabad lógnia. Ez lehet hogy jobban lóg, mint az új, de szerintem nem 270-430.000.- között volt az ára. Egy bontott turbó NEM ÚJ turbó. Ettől még nagyon sokat elmehet. Viszont a feszegetés után már necces, hogy maradt-e a kiegyensúlyozása. Ezt nem kellett volna tenni.

Nem maradt. :wink: Haverom ugyan ezt elkövette, utána két kerek napot bírt a turbó. Lehet valami szórás egyébként erre. Volt pár felújított, illetve bontott turbó a kezemben már. Sok volt, ami nem lógott, de pl haverom felújított turbója kézhez kapva már kicsit lógott. De ez nem mérvadó. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 17:28 
E39 FAN
E39 FAN

NagyMatyas írta:

Nem maradt. :wink: Haverom ugyan ezt elkövette, utána két kerek napot bírt a turbó. Lehet valami szórás egyébként erre. Volt pár felújított, illetve bontott turbó a kezemben már. Sok volt, ami nem lógott, de pl haverom felújított turbója kézhez kapva már kicsit lógott. De ez nem mérvadó. :)

Persze hogy nem maradt. Ez olyan , mintha egy szívműtétet fejszével kezdené a doki.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 17:45 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525D
muhaati írta:
NagyMatyas írta:

Persze hogy nem maradt. Ez olyan , mintha egy szívműtétet fejszével kezdené a doki.

Tudom hogy nagy cimborák vagytok, Miki szerint nem vészes, inkább a túloldala problémás. Mindegy, felteszi. Lezárva :) Ami vészesebb, az a telefonon a bazmegelés, faszomozás, mikor tök normálisan kérdezek ;) Értek magyarul, én sosem káromkodok pölö. Lehet rossz napja volt, feltettem a pontot az i-re. Ugyanakkor tényleg gyors volt a postázás, ez *5

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Laza 2017.01.12. 18:21-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 18:20 
E39 FAN
E39 FAN

Laza írta:

Tudom hogy nagy cimborák vagytok, Miki szerint nem vészes, inkább a túloldala problémás. Mindegy, felteszi. Lezárva :) Ami vészesebb, az a telefonon a bazmegelés, faszomozás, mikor tök normálisan kérdezek ;) Értek magyarul, én sosem káromkodok pölö. Lehet rossz napja volt, feltettem a pontot az i-re.

Igen, ismerjük egymást Szabival, de sajnos még cimborák nem lettünk, mert mindig vezet, ha itt jár, és nem söröztünk még egy jót a bogrács mellett. Igen, sok alkatrészt veszek tőle, SOHA nem adott kifogásolható darabot. Sosem hallottam, hogy "bazmegelés, faszomozás" hagyta volna el a száját, de valószínűleg kiverte a biztosítékot a kombinátfogóval való turbó ellenőrzés. EZT NEM SZABAD! TILOS! Miki nagyon jó szerelő, meg tudja mondani hogy felszerelhető-e a darab. ( Azért szerintem Ő sem örült a feszegetésnek. )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer
Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 18:25 
Újonc
Újonc

muhaati írta:
Sosem hallottam, hogy "bazmegelés, faszomozás" hagyta volna el a száját, de valószínűleg kiverte a biztosítékot a kombinátfogóval való turbó ellenőrzés. EZT NEM SZABAD! TILOS! Miki nagyon jó szerelő, meg tudja mondani hogy felszerelhető-e a darab. ( Azért szerintem Ő sem örült a feszegetésnek. )

Igen, Miki is ezt mondta, még nem hallotta így beszélni.

Lehet kiverte a biztit a kombinált fogó, de akkor sem ez a módja hogy felhív, és első mondat: "Bazdmeg mi a faszomat csinálsz?" De ha elszabtam, hát elszabtam, ez az elektronikának nem árt semmiképp, az a turbó marad fent, amelyik jobb

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 19:25 
Guru
Guru

Adott köszi: 290 alkalommal
Kapott köszik: 309 alkalommal
Széria kód: E53
Motor tipusa: 306D2
Kivitele: SAV
Akkor én is írok hogy látom ezt a dolgot.
Igen küldtem egy 525d turbót s.o.s-be neked" ami jó állapotú VOLT,hogy most milyen lesz a tengelye az kérdéses már"
jó turbót kaptál,szépen jól becsomagolva,ne sérüljön"nem az elsőt küldöm.....
turbó:a tengely megnézése nálam,meg minden szerelőnél,bontósnál,.....kézzel megnézve"!!tengely ki-be lóg akkor az rossz,fel-le kicsit mozogni fog MIND az ÚJ is!!!!!!!!!!!Az olajnyomás miatt.....ilyen,nincs fix tengelyű!
Ma szaladgálok ezer helyre,ügyvéd,szervíz....telefon lenémít.Látom keresel,majd mondom ha kijövök akkor vissza hívlak.Nem sokra jön rá az sms hogy nem jó a turbó,lóg a tengely.....na itt már kezdtem rosszul lenni.....tudom hogy jót küldtem"Gondolhatod.....
Mondom haza érek,és hívlak mi is van.Mire haza érek látom küldtél egy videót"amit fel is raktál ide.Megláttam a fogós jeleneted....tengely ellenőrzésed. :facepalm: Majdnem szívinfartust kaptam tőle.....és írod hogy lóg a tengely.Abban a pillanatban hívtalak is.Igen nem tagadom hogy baszki....mi a faszt csinálsz szó elhangzott tőlem.Amiért így utólag is elnézésedet kérem" :oops: De egyből mondtam neked hogy így fogóval ide-oda mozgatva nem nézünk turbót.Sőt azt is hogy annak a tengelynek már lehet hogy annyi is lett a kiegyensúlyozásának"Te azt mondtad nem mehet tönkre ettől,de ez mozog le-fel......igen fogóval mozgatva látványosabb,könnyebb mozgatni.De nem szabad!!!!!Mondtam neked senki nem csinál ilyet,te erre hülyeségeket beszélek!!!Ettől nem lehet baja!De ettől igen lehet baja sajnos már.Mondtad hogy majd délután viszed Mikihez megnézetni hogy jó-e ez a turbó,mert ő szereli a kocsid.Könyörgöm...miért nem ő nézte át a turbót?????Miért te kezded el átvizsgálni szakszerűtlenül????Nem hagyott nyugodni a dolog hidd el........tiszta ideg voltam én is.
Felhívtam 3 szerelő ismerősöm(egyik Ati bácsi igen)mivel szerintem már látott pár Bmw-t,és ért is hozzá"!Másik csak Bmw-szerelnek 10 éve,harmadik nagyon jó ismerősöm,Bmw tulaj ,saját szervize van.Elmeséltem ezt a fogós történetet.Amire te azt mondtad hogy nem gond....mind a 3 azt mondta hogy ez nagy hiba volt,nem néznek így turbó tengely lógást!!!!!!Nem szabad.Ebből 2 azt mondta hogy szerinte annyi a tengelynek már......Kaptam az ismerős szerelőmtől egy turbó felújítós tel.számát,mivel ismeri.Fel is hívtam,el is meséltem neki,ő is rosszul lett a fogós dologtól...ő viszont nem annyira látja még rossznak a dolgot.Azt mondta hogy lehet hogy ennek a tengelynek még nem lett baja így.Fel kell rakni és megnézni,mást nem tud.Ő is elmesélte,hogy van egy pár új a polcon neki,és MINDNEK mozog a tengelye le-fel!!!!Nincs olyan ami nem.
Elég hosszúra sikerült a történet,de le szerettem volna tisztázni a dolgokat,mielőtt le oltasz,le járatsz"a videóval is.Amivel inkább a te nem hozzá értéseddel teszteled a turbó tengelyt.
Ui:ha neked az elektronika rossz csak,akkor miért nem a te turbódra teszed az enyémről valót??Csak kérdés???Ha a tiéd jó??Nem értem ezt azért....akkor csak nem olyan rossz nem????De ne legyen így,nem akarom,de lehet hogy annak a tengelynek annyi lett sajna"
de Miki biztos tudja mit csinál,bizd rá inkább!!!!Már az elején így kellet volna tenned.
Én befejeztem részemről......nem akarok már magyarázkodni"csak ez kijött most belőlem.Amiket írtál arra kellet reagálnom.Szia.Szép estét.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: 3 leslie, NagyMatyas, rockerekhu
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 19:49 
E39 FAN
E39 FAN

Laza írta:
muhaati írta:
NagyMatyas írta:

Tudom hogy nagy cimborák vagytok, Miki szerint nem vészes, inkább a túloldala problémás. Mindegy, felteszi. Lezárva :) Ami vészesebb, az a telefonon a bazmegelés, faszomozás, mikor tök normálisan kérdezek ;) Értek magyarul, én sosem káromkodok pölö. Lehet rossz napja volt, feltettem a pontot az i-re. Ugyanakkor tényleg gyors volt a postázás, ez *5

Ne tegyétek fel. Túl sok kockázat. Inkább csináljatok a két turbóból egy jót, ha most nincs jobb megoldás. :wink: Pad nélkül a jó isten se tudná eldönteni, hogy oda lett a centír vagy sem. Legalább akkor vidd el egy turbóshoz, hogy pörgessék meg és centírozzák ki, ha kell. Könyörgöm! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.12. 22:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Ohh ez a kombináltfogózás mesteri. :D

Mi lesz a következő? Vákumrendszert rákötjük a slagra és ahol csöpög ott szív falsot? :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: NagyMatyas
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 00:10 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 498 alkalommal
Kapott köszik: 507 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M52 B20
Évjárata: 1998
kzolee írta:
Ohh ez a kombináltfogózás mesteri. :D

Mi lesz a következő? Vákumrendszert rákötjük a slagra és ahol csöpög ott szív falsot? :D

Ha kell, tudok biztosítani Pmax=60...500bar nyomáspróba szivattyút tömörségi és szilárdsági tesztekhez egyaránt :mrgreen:

"Losers find the reason, winners find the way"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 00:26 
Újonc
Újonc

Na, akkor zárjuk már le :)

Priviben írtam Schnitzernek, gondolom olvasta mert volt azóta belépve. Itt már elnézést kért, elfogadom, én meg elnézést kérek a szakszerűtlen fogózásért :lol: Privire nem válaszolt, sebaj :)

Feltettem egy videót, erre mindenki meg szerette volna törni az itteni állóvizet, és mivel a kibicnek semmi nem drága, elkezdett mindenki oltani, és öntötte az okosságot, meg a troll(ok)nak is adtak enni rendesen. :lol: De értelmes válasz nem sok volt, vagy ha igen, azért még a belémrugás is kellett, mert egy újoncot baszogatni kell, nehogy már ne. (kivételeket nyomokban tartalmaz a fórum - van rá példa ;) )
Rosszul csináltam? Valószínű. Elismertem? Igen. Akkor? Elég lett volna annyi, hogy így nem nézzük, mert oda a kiegyensúlyozás, és (lehet) annyi a turbónak, balfék voltál, mostmár tudod. De azt egy emberen kivül senki nem írta le, hogy figyelj, mindnek van x oldalirányú mozgása, hosszában viszont nem lehet. Szakszerű választ asszem egy ember írt. Mindenki megnyugtatására amper mérésére sem 15mm2 "drótót" használok, hogy mennyit bír az akksim ;) A turbónak nagy valószínűséggel nem esett baja Miklós szerint egyébként, mivel nem izomból, rángatva volt, hanem kézzel megfogva nem tudtam lefilmezni mert a kezem betakarta a tengelyt, nem lehetett látni semmit sem - ezért lett a fogó. A turbó másik oldala a neccesebb, mert folyik az olaj belőle (Szabi szerint ez természetes), majd ha felkerül az autóra kiderül mennyi olajat enged át, de ha több kettőnél, akkor marad a turbóm, és az elektronikát elég lesz kicserélni. Csak ugye nem mindegy, melyik elektronika melyik turbóhoz van összehangolva. Miklós pedig nem egy öntelt, nagyképű alak, aki ismeri, az tudja. Ugye? Mert ez is elhangzott ;) Na, mindegy, hossszuu..

Szabi védelmében azért még leírom, hogy mondta a bazmegelés közben, hogy visszaveszi a turbót, amit nem kértem tőle sem akkor, sem utólag, ami egyébként nagy pirospont. De mint írta szaladgált, tele volt a hócipője, azaz ahogyan éreztem: nem jókor történt mindez. Az egészet meg a fórum lakók szépen felnagyították, és a végén az egész nem arról szólt amit kérdeztem, hanem arról, hogy mekkora idióta balfasz vagyok. Mázli hogy itt vagyok, mert itt csupa szakértő van :lol: (egy francot). Imádom hogy magyar(ok) vagy(t)ok, mert 10 millió (ill. már kevesebb) szakértő országa vagyunk. Nem BMW-ben, hanem (mekkora maaz-lee!!!) mindenben! :franko: :lol:

Remélem a trollok jóllaktak :franko:

Turbót házilag pedig így kell javítani. Fél óra és kész :nyelves:

A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Laza 2017.01.13. 00:53-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 00:32 
E39 FAN
E39 FAN

Laza írta:
A turbó másik oldala a neccesebb, mert folyik az olaj belőle, majd ha felkerül az autóra kiderül mennyi olajat enged át, de ha több kettőnél, akkor marad a turbóm, és az elektronikát elég lesz kicserélni. Csak ugye nem mindegy, melyik elektronika melyik turbóhoz van összehangolva.

Ha folyik a kipufogó oldalon, akkor kár felrakni, de tényleg. Annak ott már vége van. Kár lenne megkockáztatni azt, hogy beleérjen a turbina lapát a házba, majd beleszakadjon a motorba az egész.

Az elektronikát szerintem át tudod rakni, amennyiben megszámolod, hogy hány fordulatot van rátekerve az anya a tiedre. Türelem kell hozzá, de szerintem egy próbát megérhet. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Laza
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 01:28 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
Laza írta:

Priviben írtam Schnitzernek, gondolom olvasta mert volt azóta belépve. Itt már elnézést kért, elfogadom, én meg elnézést kérek a szakszerűtlen fogózásért :lol: Privire nem válaszolt, sebaj :)

Feltettem egy videót, erre mindenki meg szerette volna törni az itteni állóvizet, és mivel a kibicnek semmi nem drága, elkezdett mindenki oltani, és öntötte az okosságot, meg a troll(ok)nak is adtak enni rendesen. :lol: De értelmes válasz nem sok volt, vagy ha igen, azért még a belémrugás is kellett, mert egy újoncot baszogatni kell, nehogy már ne. (kivételeket nyomokban tartalmaz a fórum - van rá példa ;) )
Rosszul csináltam? Valószínű. Elismertem? Igen. Akkor? Elég lett volna annyi, hogy így nem nézzük, mert oda a kiegyensúlyozás, és (lehet) annyi a turbónak, balfék voltál, mostmár tudod. De azt egy emberen kivül senki nem írta le, hogy figyelj, mindnek van x oldalirányú mozgása, hosszában viszont nem lehet. Szakszerű választ asszem egy ember írt. Mindenki megnyugtatására amper mérésére sem 15mm2 "drótót" használok, hogy mennyit bír az akksim ;) A turbónak nagy valószínűséggel nem esett baja Miklós szerint egyébként, mivel nem izomból, rángatva volt, hanem kézzel megfogva nem tudtam lefilmezni mert a kezem betakarta a tengelyt, nem lehetett látni semmit sem - ezért lett a fogó. A turbó másik oldala a neccesebb, mert folyik az olaj belőle (Szabi szerint ez természetes), majd ha felkerül az autóra kiderül mennyi olajat enged át, de ha több kettőnél, akkor marad a turbóm, és az elektronikát elég lesz kicserélni. Csak ugye nem mindegy, melyik elektronika melyik turbóhoz van összehangolva. Miklós pedig nem egy öntelt, nagyképű alak, aki ismeri, az tudja. Ugye? Mert ez is elhangzott ;) Na, mindegy, hossszuu..

Szabi védelmében azért még leírom, hogy mondta a bazmegelés közben, hogy visszaveszi a turbót, amit nem kértem tőle sem akkor, sem utólag, ami egyébként nagy pirospont. De mint írta szaladgált, tele volt a hócipője, azaz ahogyan éreztem: nem jókor történt mindez. Az egészet meg a fórum lakók szépen felnagyították, és a végén az egész nem arról szólt amit kérdeztem, hanem arról, hogy mekkora idióta balfasz vagyok. Mázli hogy itt vagyok, mert itt csupa szakértő van :lol: (egy francot). Imádom hogy magyar(ok) vagy(t)ok, mert 10 millió (ill. már kevesebb) szakértő országa vagyunk. Nem BMW-ben, hanem (mekkora maaz-lee!!!) mindenben! :franko: :lol:

Remélem a trollok jóllaktak :franko:

Turbót házilag pedig így kell javítani. Fél óra és kész :nyelves:

Ilyenkor mindig jön a Magyarozás, ezt imádom, ilyenkor a fészbukidióták közt érzem magam! Gratulálok, további sportsikereket!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 3 kzolee, spnq, SvidronyA
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 02:02 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 498 alkalommal
Kapott köszik: 507 alkalommal
Motor tipusa: M52 B20
Évjárata: 1998
Offtopic: csak felböffent, hogy az néhány troll a néhány ezer hozzászólásával jó néhány ízben, jó szándékkal, jó sok klubtársnak segített már ; nyilván más inputot követően. Ja, s a trollok is voltak újoncok durca nélkül. Kicsit több tisztelet csodákat indukál még a magyarokból is.

Tapatalkkal küldve az én D6503 eszközömről

"Losers find the reason, winners find the way"

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: 2 bendegúz, kzolee
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 09:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 591 alkalommal
Kapott köszik: 368 alkalommal
Motor tipusa: M47
Évjárata: 2003
"Szabi védelmében azért még leírom..."
Nem hiszem, hogy Szabi a Te védelmedre szorul, főleg nem ezen a fórumon!
"Mázli hogy itt vagyok, mert itt csupa szakértő van :lol: (egy francot)"
Senki nem mondta, hogy itt csupa szakértő van, ellenben sok éves tapasztalat van. Nem hiszem, hogy mi veszítünk többet, ha nem látogatod ezt a klubot ezek után!
Ha mégis, akkor egy idő után rájössz, hogy ez egy igencsak segítőkész, és nagy tapasztalattal rendelkező csapat!
:szerintem

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.13. 09:52 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 259 alkalommal
Kapott köszik: 358 alkalommal
Széria kód: F01
Motor tipusa: 40D
Évjárata: 2010
Kívülállóként olvasva, SZERINTEM az a gond, hogy mindenkiről feltételezzük a műszaki beállítottságot....

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.18. 17:39 
Guru
Guru

Adott köszi: 92 alkalommal
Kapott köszik: 57 alkalommal
Motor tipusa: M57D30O2
Szép napot! :D

Nos egyre inkább kábel szakadás van a köteg amit ajánlottatok már úton van szóval csere lesz tavasszal a modulra még várok hátha a kábel csere megoldást eredményez a nyitás/zárásra! :D

Azért lenne még egy kérdésem hogy az automata csomagtér ajtónak lehet-e baja a kábeltől? Vagyis lehet olyan hogy nem teljesen nyílik ki hanem csak a háromnegyedéig és ha tovább nyitom kézzel /nem szívesen teszem de nem akarom lefejelni :roll: / utána nem akarja becsukni! Lehet olaj hiány van a rendszerben? Esetleg a kábelek miatt nem kap elegendő energiát vagy mi lehet még a baj?

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2017.01.18. 17:48 
E39 FAN
E39 FAN

tökmöc írta:

Nos egyre inkább kábel szakadás van a köteg amit ajánlottatok már úton van szóval csere lesz tavasszal a modulra még várok hátha a kábel csere megoldást eredményez a nyitás/zárásra! :D

Azért lenne még egy kérdésem hogy az automata csomagtér ajtónak lehet-e baja a kábeltől? Vagyis lehet olyan hogy nem teljesen nyílik ki hanem csak a háromnegyedéig és ha tovább nyitom kézzel /nem szívesen teszem de nem akarom lefejelni :roll: / utána nem akarja becsukni! Lehet olaj hiány van a rendszerben? Esetleg a kábelek miatt nem kap elegendő energiát vagy mi lehet még a baj?

Helló!
Nem a kábelekkel van a gond. Vagy kevés az olaj a hidraulikában ( ezt meg tudod nézni úgy, hogy pótkerék kivesz és mellette van a tartály ), vagy a tetőben lévő teleszkópok fáradtak el.
Szerk.: vagy a benne lévő olaj már nagyon öreg és ezáltal rosszabb a viszkozitása, aminek ez lehet a következménye ( hideg időben ).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2017.01.18. 17:51 
Guru
Guru

Adott köszi: 92 alkalommal
Kapott köszik: 57 alkalommal
Motor tipusa: M57D30O2
leslie írta:
tökmöc írta:

Helló!
Nem a kábelekkel van a gond. Vagy kevés az olaj a hidraulikában ( ezt meg tudod nézni úgy, hogy pótkerék kivesz és mellette van a tartály ), vagy a tetőben lévő teleszkópok fáradtak el.

Hali!

Nekem nincs pótkerék de nekem ott nincs semmilyen tartály! Már minden felkutattam de sehol nem találtam semmit most épp azt keresem hol tudok utána nézni! Azért olyat csinált már hogy ha nagyon hideg van akkor egyáltalán nem is akarja kinyitni! :roll:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2017.01.18. 17:57 
E39 FAN
E39 FAN

tökmöc írta:
leslie írta:
tökmöc írta:

Helló!

Hali!

Nekem nincs pótkerék de nekem ott nincs semmilyen tartály! Már minden felkutattam de sehol nem találtam semmit most épp azt keresem hol tudok utána nézni! Azért olyat csinált már hogy ha nagyon hideg van akkor egyáltalán nem is akarja kinyitni! :roll:

Neked nem elektromos a csomi nyitód? ( ha nem, akkor fix, hogy a teleszkópok fáradtak el )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 249  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]