* *
Pontos idő: 2026.05.04. 02:02

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716 ... 738  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: E39 vásárlás
HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:24 
Guru
Guru

Adott köszi: 194 alkalommal
Kapott köszik: 100 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
na, ha már itt tartunk, story:
2008-ban megvettem az e36 320i coupémat. Akkoriban még azért nem tombolt annyira ez a BMW őrület, mint most. Nem volt minden sarkon egy e36, egy jó kupé, meg bőven 1 milla felett volt itthon. Megvettem németből a kocsit (nagyon jó üzletet csináltam, 3000EUR volt, csak akkor éppen egy euro még 200Ft alatt volt :D )
Apám meglátta a kocsit, mondta neki bmw KELL! Mindig szeretett volna, de azt gondolta, hogy ez nagyon drága dolog, meg ilyen idősen már le vannak harcolva. Végül aztán rájött, hogy az e36 már nem neki való. E46 318i-re esett a döntés. Akkoriban az e46-ból nem volt még annyi lerúgott darab, mint most. Egy értelmes, nem túl sok extrával rendelkező facelift előtti darab ára 1.8 milliótól indult. Volt egy kocsi Mezőkövesden. Képek alapján jónak tűnt, igaz kicsit kicsik voltak a képek. Felhívta, sokat beszélt a taggal, kérdezte, hogy tud-e küldeni képeket. Küldött, de azok is szarok voltak. Mondta az ember, tőle erre telik, nem ért a számítógéphez (na, hát van ilyen...). Egy héten át minden nap beszélt vele. Kérdezgetett a kocsiról, mindig eszébe jutott valami. Normálisnak tűnt az eladó, készségesen állt rendelkezésre a tizedik telefonbeszélgetés után is. Mondta, hogy a csajáé a kocsi, csak a városban használta munkába járni, de kapott egy új melót a szomszédban és feleslegessé vált a kocsi, meg jön a gyerek, majd úgyis nagyobb kell. Azt mondta az ember, hogy a BMW szervizes haverja ajánlotta neki még pár éve a kocsit, beszámították egy másik autóba és árulták és úgy adta le a fülest neki a haverja, hogy most jött egy nagyon fasza 318i, ha jót akarsz venni, akkor ezt ne hagyd ki!
Hát azt gondoltuk ez jó ajánlólevél, csak megér egy megnézést. Időpontot egyeztettünk és lementünk BP-ről Mezőkövesdre, a kocsi az utcán áll, tali ott. Megérkezünk a címre, a kocsi ott áll kint az utcán. Csak annyit kérdeztem; Apa megálljak egyáltalán, vagy egyből forduljunk vissza? :facepalm: Már 10 méterről láttuk, hogy az elemek szarul állnak rajta. Azért ha már itt vagyunk, nézzük meg... Vittünk rétegvastagság mérőt. Egy!! hangsúlyozom EGY ép elem nem volt a kocsin, mindenhol körbefényezve. Még a tetőn is 1000 mikronos réteg. Minden elem szarul állt. Be sem indítottuk, motortérbe benéztünk; szinte a komplett klíma hiányzott belőle. Klímacsövek, klímahűtő sehol... Ember azt mondja, na ne mondjuk már, hát pedig nyáron nyomja a hideget, ahogy kell :D :D :D :facepalm:
Megjegyeztük, hogy azért nem a szomszédból jöttünk, elég csúnyán felültettek minket, pedig azért láthatták, hogy nem most jöttünk a falvédőről, ha minden nap telefonáltunk, meg kérdezgettünk a kocsiról. Várható volt, hogy nem két tök laikus fog jönni, akik nem fogják észrevenni, hogy ez a kocsi SZAR. Végül úgy távoztunk, hogy jobb, ha megyünk, mert az eladó már hívta a haverjait és bunyó lesz... :D
Na hát ennyit a képekről, meg a telefonos beszélgetésekről....

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:29 
haladó
haladó

Adott köszi: 10 alkalommal
Kapott köszik: 26 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2002
NagyMatyas írta:

Csak, ha már eljátszod a hattyú halálát, akkor legalább ne úgy állnál hozzá, hogy neked minden, másnak meg semmi se drága. :franko:

Csakhogy érezd, hétfőre kivettem szabadnapot, leutazom megnézem, ha addig nem derül ki valami turpisság. Fb csoportban már írták, hogy ez az autóker kicsit sáros és elég rossz a megitélése.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:33 
haladó
haladó

Papi írta:
No, de kitérő után visszatérve az eredeti kérdéshez, hidd el, a személyes megtekintésen kívül semmi nem mondja el Neked, mi is valójában a helyzet. Neked lehet, a beszűrődő nap fénye már zavaró, mást ez nem érdekli, és azt nézi, hogy harap az autó, míg Neked az a fontosabb, az ülés mennyire kopott ott, ahol a fotó nem adja vissza a lényeget...
És még egy, talán a legfontosabb. Ott állsz, mellette. Érzed-e a bizsergést, azt, hogy vágyat érezz a vezetésében, beleülj, vagy semmi, esetleg taszít, de nem tudod megmondani miért...

No, ezt kell megtapasztalni, ezt más nem mondja meg, vagy szidni fogod, ha reá hivatkozva pénzt adsz ki olyanért, amiben nem érzed jól magad később. Ha már itt felmerül, hogy az biza 15 vagy 75eFt, mert kétszer utazol le teljesen saját önerőből és idődből, no, az fogja a mérleg serpenyőjét valós állapotba billenteni, és azt mondod: "...azta*rva, ez igen! Ennyiért megéri, d emég kérem, engedjen...", és elindul a vevővel az egyeztetés. Ha pedig nem, akkor tudod, egyre több tapasztalatot szerzel, Neked mi a fontos, mit kell megnézni, amit más teljesen eltérő szűrővel vizsgál...

Nem szeretnélek eltántorítani, inkább bíztatni, ha már van olyan, aki elmegy Veled, akkor inkább szánd rá az időt és a pénzt, ha kép alapján tetszik. Több szem többet lát, hátha az eladó kevésbé kísérli meg a sunnyogást...

Papi

:franko:

köszönöm, szépen megfogalmaztad azt amire vágyom, de eddig egyik autó sem szólított úgy meg élőben, az igéretes képek ellenére...
pedig mindig úgy mentem, hogy van nálam foglaló, ha olyan és megalkuszunk akkor oké. hétfőn megnézem ezt a csodát, addig kértem vin-t, meg rendszámot, hátha megtudok róla vmit...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:41 
haladó
haladó

dreizwanzig írta:
na, ha már itt tartunk, story:
2008-ban megvettem az e36 320i coupémat. Akkoriban még azért nem tombolt annyira ez a BMW őrület, mint most. Nem volt minden sarkon egy e36, egy jó kupé, meg bőven 1 milla felett volt itthon. Megvettem németből a kocsit (nagyon jó üzletet csináltam, 3000EUR volt, csak akkor éppen egy euro még 200Ft alatt volt :D )
Apám meglátta a kocsit, mondta neki bmw KELL! Mindig szeretett volna, de azt gondolta, hogy ez nagyon drága dolog, meg ilyen idősen már le vannak harcolva. Végül aztán rájött, hogy az e36 már nem neki való. E46 318i-re esett a döntés. Akkoriban az e46-ból nem volt még annyi lerúgott darab, mint most. Egy értelmes, nem túl sok extrával rendelkező facelift előtti darab ára 1.8 milliótól indult. Volt egy kocsi Mezőkövesden. Képek alapján jónak tűnt, igaz kicsit kicsik voltak a képek. Felhívta, sokat beszélt a taggal, kérdezte, hogy tud-e küldeni képeket. Küldött, de azok is szarok voltak. Mondta az ember, tőle erre telik, nem ért a számítógéphez (na, hát van ilyen...). Egy héten át minden nap beszélt vele. Kérdezgetett a kocsiról, mindig eszébe jutott valami. Normálisnak tűnt az eladó, készségesen állt rendelkezésre a tizedik telefonbeszélgetés után is. Mondta, hogy a csajáé a kocsi, csak a városban használta munkába járni, de kapott egy új melót a szomszédban és feleslegessé vált a kocsi, meg jön a gyerek, majd úgyis nagyobb kell. Azt mondta az ember, hogy a BMW szervizes haverja ajánlotta neki még pár éve a kocsit, beszámították egy másik autóba és árulták és úgy adta le a fülest neki a haverja, hogy most jött egy nagyon fasza 318i, ha jót akarsz venni, akkor ezt ne hagyd ki!
Hát azt gondoltuk ez jó ajánlólevél, csak megér egy megnézést. Időpontot egyeztettünk és lementünk BP-ről Mezőkövesdre, a kocsi az utcán áll, tali ott. Megérkezünk a címre, a kocsi ott áll kint az utcán. Csak annyit kérdeztem; Apa megálljak egyáltalán, vagy egyből forduljunk vissza? :facepalm: Már 10 méterről láttuk, hogy az elemek szarul állnak rajta. Azért ha már itt vagyunk, nézzük meg... Vittünk rétegvastagság mérőt. Egy!! hangsúlyozom EGY ép elem nem volt a kocsin, mindenhol körbefényezve. Még a tetőn is 1000 mikronos réteg. Minden elem szarul állt. Be sem indítottuk, motortérbe benéztünk; szinte a komplett klíma hiányzott belőle. Klímacsövek, klímahűtő sehol... Ember azt mondja, na ne mondjuk már, hát pedig nyáron nyomja a hideget, ahogy kell :D :D :D :facepalm:
Megjegyeztük, hogy azért nem a szomszédból jöttünk, elég csúnyán felültettek minket, pedig azért láthatták, hogy nem most jöttünk a falvédőről, ha minden nap telefonáltunk, meg kérdezgettünk a kocsiról. Várható volt, hogy nem két tök laikus fog jönni, akik nem fogják észrevenni, hogy ez a kocsi SZAR. Végül úgy távoztunk, hogy jobb, ha megyünk, mert az eladó már hívta a haverjait és bunyó lesz... :D
Na hát ennyit a képekről, meg a telefonos beszélgetésekről....

Nekem ezer+1 ilyen storym van, mikor az E30-at kerestem. Kedvencem, mikor kinéztem egy tök átlagos sedan-t, megkímélt, semmi tuning, tök széria. Felhívom, nyugdíjas bácsié, az unokáját szállította vele a szomszéd faluba, de kapott a fiától egy 4es golfot, így eladná a bmw-t. Na mondom király, uccu neki. Lementünk még Pécsnél is messzebre a határhoz, ott derült ki, hogy a sérülésmentesnek titulált autón azért volt bőven sérülés. Aztán amikor rákérdeztem, hogy a tetőn a két A oszlop folytatásában miért van két pukli: -jaaaa még a fiam betalált vele egy oszlopot, az kicsit megnyomta... Hagyok időt, annyira meg volt törve, hogy az ütközéskor a becsapódás enegiája ott érezte magát jól, mivel az A oszlopok tövében van a géptető rögzítése... :facepalm:
Mondanom sem kell, az autó 5métert nem tudott egyenesen menni: -ó hát az semmi,csak futóművet kell állítani, de sajnos most pont nincs nyitva egy futóműves sem a faluban.
Ilyen csalódottan még sosem mentem haza, mint akkor.

Most amiket eddig megnéztem e39-et, a telefonban csodálatosnak énekelt darabokat kb a porréteg tartotta össze. A legutóbbi mondjuk egész tűrhető volt, csak a hátsó és a jobbelső ajtó volt szarrárohadva.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:46 
Guru
Guru

egyébként kövezzetek meg nyugodtan, ha úgy gondoljátok és elnézést kérek minden 520i tulajtól, de én kerülném az 520i-t. Ahhoz a tömeghez szerintem kicsit gyengusz a motor. Én nem vagyok az a streetracing gyerek, de azért néha jó odalépni és jó érzés, ha megy a kocsi és a biztosítást, átírást leszámítva semmivel nem fog többe kerülni egy nagyobb 6 hengeres fenntartása, viszont az érzés, hogy MEGY, az megfizethetetlen :)
De ez csak egy vélemény.
persze ha van egy jó 20i és a többi mind szarabb, akkor én is inkább azt venném...
egyébként én mindenkinek ajánlom az autóvásárlást Németországból. Már nem egyszer volt szerencsém kint kocsit venni és mindig sikerült jót találni. Persze ott is vannak nepperek, meg kutyaütők, de nagyobb merítésből könnyebb jót kifogni.
Például EZ jó darabnak tűnik így egy 5 perces keresés után...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:49 
Guru
Guru

blueboi69 írta:
Nekem ezer+1 ilyen storym van, mikor az E30-at kerestem....

akkor jól rémlett, hogy én már összefutottam veled más fórumon és e30-ad volt :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:53 
haladó
haladó

dreizwanzig írta:
blueboi69 írta:
Nekem ezer+1 ilyen storym van, mikor az E30-at kerestem....

akkor jól rémlett, hogy én már összefutottam veled más fórumon és e30-ad volt :)

Igen, még mindig meg van ám és máshol is ez a nicknevem. :) Még kb fél éve amikor csatlakoztam ehhez a fórumhoz, pár mondatban bemutatkoztam, nem titok, hogy e30-ról váltanék e39-re.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.15. 23:59 
haladó
haladó

dreizwanzig írta:
egyébként kövezzetek meg nyugodtan, ha úgy gondoljátok és elnézést kérek minden 520i tulajtól, de én kerülném az 520i-t. Ahhoz a tömeghez szerintem kicsit gyengusz a motor. Én nem vagyok az a streetracing gyerek, de azért néha jó odalépni és jó érzés, ha megy a kocsi és a biztosítást, átírást leszámítva semmivel nem fog többe kerülni egy nagyobb 6 hengeres fenntartása, viszont az érzés, hogy MEGY, az megfizethetetlen :)
De ez csak egy vélemény.
persze ha van egy jó 20i és a többi mind szarabb, akkor én is inkább azt venném...
egyébként én mindenkinek ajánlom az autóvásárlást Németországból. Már nem egyszer volt szerencsém kint kocsit venni és mindig sikerült jót találni. Persze ott is vannak nepperek, meg kutyaütők, de nagyobb merítésből könnyebb jót kifogni.

Szerintem motort még mindig könnyebb cserélni mint kasznit :) 520i-ból is volt 170Le, szerintem nem lehet olyan szar. Nyilván egy 540i vezetése nagyobb élmény,de elsősorban családi autó lenne nálunk.

Amit linkeltél az gyönyörűszép szerintem! 700ezer+ regadó, kb 1-1,1 millából lenne ez is itthon névreírva. Teljesen jó lenne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 06:06 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 166 alkalommal
Kapott köszik: 110 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 525dA Lci
Kivitele: Sedan
Kedden mentünk JLacival 600 km-t egy E60 m pacekért ami hibatlan,178e km futott szervizkonyves stb volt a kereskedő szerint.A megérkezéskor a fogadtatás sem volt inyemre,az autó meg pláne nem.19-es m kerekek replika, fos állapotban,több helyen lepattintott fényezes,lekopott korbe fékek,rondan börözött kormány,3 helyen berepedt bi-xenon lámpa......és még sorolhatnám!Ez a full megkimélt magyar szervizkonyves facelift 2007 es auto 4m ért.árban nem az alja inkabb a teteje.Ez ilyen,el kell menni meg kell nézni mert se telefonon keresztül sem más által nem vehetsz autot!!!

Tapatalkkal küldve az én S308 eszközömről

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Tomi.i az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 08:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Tomi.i írta:
Kedden mentünk JLacival 600 km-t egy E60 m pacekért ami hibatlan,178e km futott szervizkonyves stb volt a kereskedő szerint.A megérkezéskor a fogadtatás sem volt inyemre,az autó meg pláne nem.19-es m kerekek replika, fos állapotban,több helyen lepattintott fényezes,lekopott korbe fékek,rondan börözött kormány,3 helyen berepedt bi-xenon lámpa......és még sorolhatnám!Ez a full megkimélt magyar szervizkonyves facelift 2007 es auto 4m ért.árban nem az alja inkabb a teteje.Ez ilyen,el kell menni meg kell nézni mert se telefonon keresztül sem más által nem vehetsz autot!!!

Ha már... Merre mentetek 600 km? Igazából csak a 300 érdekel! ;) :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 08:48 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 66 alkalommal
Kapott köszik: 8 alkalommal
Motor tipusa: M54B22
Évjárata: 2003
dreizwanzig írta:
De ez csak egy vélemény.

te, az a bal elso gumi nem forditva van felrakva?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 09:08 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 166 alkalommal
Kapott köszik: 110 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 525dA Lci
Imco írta:
Tomi.i írta:

Ha már... Merre mentetek 600 km? Igazából csak a 300 érdekel! ;) :)

Mátészalka-Nyiregyháza-Budapest-Nyiregyháza-Mátészalka össz:600km

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 09:52 
haladó
haladó

Közben a kereskedő elküldte az egész alvázszámot és a rendszámot is. Ez alapján minden gyári extra az autóban van ill azzal adták ki. Még a hátsó ajtón hol most az M-es matrica van, ott kellene lennie a típusjelzésnek,de a VIN alapján gyárilag típusjelzés nélkül kérték.

Hétfőn lemegyek megnézem személyesen.

Szervízre ezt írták:

"Saját szervizünkben az autó bárki számára átvizsgálható (emelő + szervizszámítógép), más szervizbe elvitelét nem preferáljuk, hiszen a garanciát és szavatosságot is mi biztosítjuk, de ha ezen múlik, akkor adunk rá lehetőséget!"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 10:50 
haladó
haladó

Adott köszi: 177 alkalommal
Kapott köszik: 74 alkalommal
Motor tipusa: M52/TU
Évjárata: 2000
blueboi69 írta:
NagyMatyas írta:

Csak, ha már eljátszod a hattyú halálát, akkor legalább ne úgy állnál hozzá, hogy neked minden, másnak meg semmi se drága. :franko:

Csakhogy érezd, hétfőre kivettem szabadnapot, leutazom megnézem, ha addig nem derül ki valami turpisság. Fb csoportban már írták, hogy ez az autóker kicsit sáros és elég rossz a megitélése.

A Vario Autóról: én 2009-ben náluk vettem a BMW előtti Volvo S40-emet, nekem semmi bajom nem volt vele 6 év alatt. (közben persze kapta a szükséges szervizt, de minden második évben csont nélkül ment át a műszakin)
Lehet, hogy szerencsém volt, mert mások tényleg mondanak róluk rosszat: mikor tavaly náluk jártam (E39 keresés közben), láttam náluk olyan 156-os Alfát, aminek a küszöbspoilere facsavarral volt felrakva. :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 11:07 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Blog: Blog megtekintése (1)
FuReady írta:
A Vario Autóról: én 2009-ben náluk vettem a BMW előtti Volvo S40-emet, nekem semmi bajom nem volt vele 6 év alatt. (közben persze kapta a szükséges szervizt, de minden második évben csont nélkül ment át a műszakin)
Lehet, hogy szerencsém volt, mert mások tényleg mondanak róluk rosszat: mikor tavaly náluk jártam (E39 keresés közben), láttam náluk olyan 156-os Alfát, aminek a küszöbspoilere facsavarral volt felrakva. :lol: :lol:

Egy autó állapota (legyen az akár kiváló vagy hulladék) alapvetően nem a kereskedésen múlik, hanem az előző tulajdoonos(ok)on, tehát az autók állapota alapján nem lehet őket minősíteni. A kereskedőn csak az múlik, hogy az autó állapotának megfelelően árazza be a példányt, tehát ha valami hulladék, akkor ne egy normál, vagy top állapotú árát kérje érte.
Persze az elvárható lenne, hogy ha veszélyes műszaki állapotút vesz (pl. fékek, gumik), akkor csak javítva (természetesen ennek megfelelően növelt áron) adja tovább. Mondjuk utóbbi helyett inkább csak filléres kozmetikai "javítást" végeznek a jobb és drágább eladhatóság véget.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 11:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
PeterE39 írta:
Egy autó állapota (legyen az akár kiváló vagy hulladék) alapvetően nem a kereskedésen múlik, hanem az előző tulajdoonos(ok)on, tehát az autók állapota alapján nem lehet őket minősíteni. A kereskedőn csak az múlik, hogy az autó állapotának megfelelően árazza be a példányt, tehát ha valami hulladék, akkor ne egy normál, vagy top állapotú árát kérje érte.
Persze az elvárható lenne, hogy ha veszélyes műszaki állapotút vesz (pl. fékek, gumik), akkor csak javítva (természetesen ennek megfelelően növelt áron) adja tovább. Mondjuk utóbbi helyett inkább csak filléres kozmetikai "javítást" végeznek a jobb és drágább eladhatóság véget.

Ez teljesen így van.
Azért azt is tudni kell, hogy az emberek 99%-a inkább az olcsóbb autót veszi meg, mint azt, amiről azt mondják - és mondjuk ez meg is felel a valóságnak - hogy x része felújított.
Nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy azokat a költségeket, amiket egy autóra rákölt az eladó "revizió" jogcímén, azokat nem lehet érvényesíteni az árban.
Pl. 6 hengeres benzines BMW-nél 10 év fölött jellemzően elöregszik a szelepfedél tömítés, ami mondjuk összekötve egy olaj és szűrőcserével - tömítéscserével - gyertyacserével és munkadíj költséggel simán eléri a 100eft-os költséget.
Ezt a "rendes karbantartást" a kereskedő megoldja 1 liter brigeciollal és negyed óra sterimobozással és 1 liter olaj utántöltésével, aminek a költsége 3.500ft.
Az eredmény - tiszte motortér - gyakorlatilag ugyanaz, de azért mégsem. A kiállítótéren mégis jobban néz ki a kocsi 1.1mft áron kirakva, mint 1,2mft-on.
És 100-ból 99 vevő az olcsóbbat venné meg, ebben is biztos vagyok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 12:07 
haladó
haladó

kovessyroli írta:
PeterE39 írta:

Ez teljesen így van.
Azért azt is tudni kell, hogy az emberek 99%-a inkább az olcsóbb autót veszi meg, mint azt, amiről azt mondják - és mondjuk ez meg is felel a valóságnak - hogy x része felújított.
Nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy azokat a költségeket, amiket egy autóra rákölt az eladó "revizió" jogcímén, azokat nem lehet érvényesíteni az árban.
Pl. 6 hengeres benzines BMW-nél 10 év fölött jellemzően elöregszik a szelepfedél tömítés, ami mondjuk összekötve egy olaj és szűrőcserével - tömítéscserével - gyertyacserével és munkadíj költséggel simán eléri a 100eft-os költséget.
Ezt a "rendes karbantartást" a kereskedő megoldja 1 liter brigeciollal és negyed óra sterimobozással és 1 liter olaj utántöltésével, aminek a költsége 3.500ft.
Az eredmény - tiszte motortér - gyakorlatilag ugyanaz, de azért mégsem. A kiállítótéren mégis jobban néz ki a kocsi 1.1mft áron kirakva, mint 1,2mft-on.
És 100-ból 99 vevő az olcsóbbat venné meg, ebben is biztos vagyok.

Jaja így van. Ezért is utálom, ha le van mosva a motortér. A sajátomat lemosom mindig, hogy azonnal lássam van-e valahol olajszivárgás,de vásárláskor nem előnyös.

Viszont most nézem, hogy vin alapján tetőablaknak kell lennie, a képeken meg nem látszik. Ez nem jó jel, ugye? :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 12:44 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Blog: Blog megtekintése (1)
blueboi69 írta:
Viszont most nézem, hogy vin alapján tetőablaknak kell lennie, a képeken meg nem látszik. Ez nem jó jel, ugye? :?

A hirdetés képein nem csoda, hogy nem látszik, a kedvezőtlen látószög, és vacak minőség miatt.
Ha valóban hiányzik, akkor jó eséllyel tetőre rakták már korábban. Bár vannak elvetemültek, akik hibátlan autón tetőt cserélnek, de nem a tetőablak megszüntetésére, hanem éppen fordítva.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 13:21 
haladó
haladó

PeterE39 írta:
blueboi69 írta:

A hirdetés képein nem csoda, hogy nem látszik, a kedvezőtlen látószög, és vacak minőség miatt.
Ha valóban hiányzik, akkor jó eséllyel tetőre rakták már korábban. Bár vannak elvetemültek, akik hibátlan autón tetőt cserélnek, de nem a tetőablak megszüntetésére, hanem éppen fordítva.

Kaptam emailben még egy halom képet, azokon sem látszik. Megkérdeztem a kereskedőt, valóban nincs rajta. Netes vin lekérdezős izének mennyire lehet hinni? Vagy hívjam fel a wallis-t?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.06.16. 13:29 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 498 alkalommal
Kapott köszik: 507 alkalommal
Motor tipusa: M52 B20
Évjárata: 1998
blueboi69 írta:
Közben a kereskedő elküldte az egész alvázszámot és a rendszámot is. Ez alapján minden gyári extra az autóban van ill azzal adták ki. Még a hátsó ajtón hol most az M-es matrica van, ott kellene lennie a típusjelzésnek,de a VIN alapján gyárilag típusjelzés nélkül kérték.

Hétfőn lemegyek megnézem személyesen.

Szervízre ezt írták:

"Saját szervizünkben az autó bárki számára átvizsgálható (emelő + szervizszámítógép), más szervizbe elvitelét nem preferáljuk, hiszen a garanciát és szavatosságot is mi biztosítjuk, de ha ezen múlik, akkor adunk rá lehetőséget!"

A garanciát/szavatosságot a törvényalkotó biztosítja. A T. kereskedő csak végrehajtja (vagy nem).

"Losers find the reason, winners find the way"

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716 ... 738  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]