Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2016.01.09. 23:24

Haby írta:Üdv!

Lehet nem teljesen idevaló a kérdés de végülis ez is fűtés. Az lenne a kérdésem a fűthető bőr üléssel rendelkező kollégáktól hogy ebben a jó mínuszos időben kB hány perc alatt melegszik át az ülés?

Szia,

Digitális-elektromos van a mienkben, FaceLiftes, ha ez is számít(???), így erről tudok véleményt mondani. Bekapcsolás után 3 fokozat+ kikapcs, legerősebben kb 20-30 másodperc alatt érezni, hogy bepisiltunk, mi mindig a legerősebb fokozattal indítunk, és ezt vesszük vissza 2 majd 1-re és igény esetén kikapcs. Ha a fűtéssel sincs gond, akkor kb 2-3 perc után az autóban megáll a 21-22 fok belső levegőhőmérséklet, pláne amióta Bence kicserélte a sünit, most egy brutális jószág van benne, nem tudom Schnitzer Szabi honnan szerezte, de tuti vétel volt :D ...

Szerk: A 20-30 másodpercet érzésre mondtam, le fogjuk mérni mi is azért, nehogy valótlant állítsunk... Az utca, ahol a garázs áll kb. 150 méter. Kiérünk a főútra, ott 1 km-en belül már simán érezni, de hogy ez most időben tényleg ennyi vagy több, megérzésre mondtam, de akkor kitisztázom én is...

2016.01.10. 21:23

Nem tudom akkor nekem mi lehet a baj :cry:
Hamarabb jön a meleg levegő a szellőzőkön, mint ahogy az ülés átmelegszik. A hőmérsékletével nincs baj, de mire eléri már szinte nem is kell :D

2016.01.11. 09:17

Haby írta:Nem tudom akkor nekem mi lehet a baj :cry:
Hamarabb jön a meleg levegő a szellőzőkön, mint ahogy az ülés átmelegszik. A hőmérsékletével nincs baj, de mire eléri már szinte nem is kell :D

Ez sajna ilyen.
Fater Swiftjében sokkal intenzívebb és jobban használható az ülésfűtés, mint az E39 bőrülésénél.
Attól még
:bmwkiraly

2016.01.11. 12:23

Jerry írta:
Haby írta:Nem tudom akkor nekem mi lehet a baj :cry:

Ez sajna ilyen.
Fater Swiftjében sokkal intenzívebb és jobban használható az ülésfűtés, mint az E39 bőrülésénél.
Attól még
:bmwkiraly

ma reggel én is lemértem érezhető meleg 4 perc köröl van bőr ülésnél.

2016.01.12. 20:12

Udv!(bocs az ekezetert)

Lehet mar valahol leirtatok de nincs idöm vegignezni 105 oldalt.A futesem nem muködik.Elözö nap lealltam vele meg jo volt.Masnap nem ment a ventilator.

Közben szetkaptam ezt azt.Megneztem a bisztiket,ok.Kicsereltem a sunit semmi.Kicsereltem a panelt semmi valtozas.Athidaltam az 1-4 es2-5 ös vezetekeket ami a sunire megy.A ventilator elindult.Viszont ahogy mozgattam a sunit veletlen hozzaerintettem a muszerfal konzolhoz es elindult ismet a ventilator.Tehat nem a ventilator a baj.

En vezetek problemera tippelek.

Legyszives ha van valami ötletetek ne kimeljetek.A hideg sem kimel a kocsiban :mrgreen:

2016.01.13. 20:42

bellmore írta:Udv!(bocs az ekezetert)

Lehet mar valahol leirtatok de nincs idöm vegignezni 105 oldalt.A futesem nem muködik.Elözö nap lealltam vele meg jo volt.Masnap nem ment a ventilator.

Közben szetkaptam ezt azt.Megneztem a bisztiket,ok.Kicsereltem a sunit semmi.Kicsereltem a panelt semmi valtozas.Athidaltam az 1-4 es2-5 ös vezetekeket ami a sunire megy.A ventilator elindult.Viszont ahogy mozgattam a sunit veletlen hozzaerintettem a muszerfal konzolhoz es elindult ismet a ventilator.Tehat nem a ventilator a baj.

En vezetek problemera tippelek.

Legyszives ha van valami ötletetek ne kimeljetek.A hideg sem kimel a kocsiban :mrgreen:

Kopott szénkefe is produkál ilyet. Pollen szürőnek ved ki a könyökét ott betudsz nyulni a ventilapáthoz forgasd meg utána inditsd ha megy akkor ott a baj.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.01.17. 16:59

Sziasztok !
Van egy 528i touringom, dupla digit klímával. Ma olyan történt hogy egyik pillanatról a másikra elment minden a vezérlőn, nem reagált semmire. Kis keresgélés után észrevettem, hogy kiment a 9 es bizti. Kicseréltem visszajött a kép, majd enyhe füst jött a vezérlőből. Gyorsan ilyedtembe levettem a gyujtást meg kivettem a biztit. Később, hogy megmutassam egy hozzáértőnek meginnt beraktam a biztit, most nem füstöl, mutat mindent viszont nem megy a ventillátor. Szerintetek??

2016.01.17. 18:16

pepe7025 írta:Sziasztok !
Van egy 528i touringom, dupla digit klímával. Ma olyan történt hogy egyik pillanatról a másikra elment minden a vezérlőn, nem reagált semmire. Kis keresgélés után észrevettem, hogy kiment a 9 es bizti. Kicseréltem visszajött a kép, majd enyhe füst jött a vezérlőből. Gyorsan ilyedtembe levettem a gyujtást meg kivettem a biztit. Később, hogy megmutassam egy hozzáértőnek meginnt beraktam a biztit, most nem füstöl, mutat mindent viszont nem megy a ventillátor. Szerintetek??

Az elektromos dolgok köztudottan füsttel működnek. Ha kijön a füst végük! :mrgreen: :nyelves:
Üdv a klubban. :diag

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: 3 KissGSV, NagyMatyas, SvidronyA
Értékelés: 14.29%

2016.01.17. 21:29

Sziasztok,

melyik pumpa forgatja a vizet, ha REST módban van a klímapanel? A webasto vízpumpája, vagy egy másik? A HVAC szelepek alatt nincs pumpa.

2016.01.17. 21:30

atesz155 írta:Sziasztok,

melyik pumpa forgatja a vizet, ha REST módban van a klímapanel? A webasto vízpumpája, vagy egy másik? A HVAC szelepek alatt nincs pumpa.

Ezt én is szeretném tudni, ugyanis nekem kb 40 másodperc után hideget fúj!

2016.01.17. 21:32

bendegúz írta:

Ugyan ez a jelenségem.

2016.01.17. 21:37

bendegúz írta:

Nekem nincs a fenti extra, de a rest gombos "mutatvány" kb. 10 perces intervallumban működik, igaz, idővel csökken a befújt levegő hőmérséklete (gondolom a hűtőfolyadék hőmérsékletével együtt). Ezzel együtt teljesen élhető, hasznos dolog :)

2016.01.17. 21:57

atesz155 írta:
bendegúz írta:

Ugyan ez a jelenségem.

nálam is,akkor ez ennyit tud. :D

2016.01.17. 21:59

atti523i írta:
atesz155 írta:
bendegúz írta:

Ugyan ez a jelenségem.

nálam is,akkor ez ennyit tud. :D

Az kizárt dolog. Nem kering a víz, azért fúj hideg levegőt fél perc után.

2016.01.17. 22:18

A webastoé, de ha felprogramozod állófűtésnek, onnantól a szelepek alatti szivattyúval akarja keringetni, ami ugye nincs alapból. Beszerelsz egyet és már működik is.

Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: 2 atesz155, bendegúz
Értékelés: 9.52%

2016.01.17. 22:23

barbrady írta:

A webastoé, de ha felprogramozod állófűtésnek, onnantól a szelepek alatti szivattyúval akarja keringetni, ami ugye nincs alapból. Beszerelsz egyet és már működik is.

Tapatalk

Aha akkor az a baj! Mert emlékszem valamikor fűtött szépen. De bizonyos Barbrady kolléga felprogramozta nekem állóra, ami azóta is szépen működik! :franko:

2016.01.17. 22:35

barbrady írta:

Tapatalk

Áááá, értem! Akkor most már a pumpa hiba is tiszta ügy, hogy miért írja ki az INPA.

Akkor annyi az egész, hogy egy ilyen Kép helyett egy ilyet Kép kell raknom?

Ki van neki építve a kábelezés, vagy valahonnan be kéne húzni a panel által kapcsolt +12V-ot?

2016.01.17. 23:00

atesz155 írta:
barbrady írta:

Tapatalk

Áááá, értem! Akkor most már a pumpa hiba is tiszta ügy, hogy miért írja ki az INPA.

Ki van neki építve a kábelezés, vagy valahonnan be kéne húzni a panel által kapcsolt +12V-ot?

Így van. Klímapanelről kell egy szálat kihúzni, testet találsz a motortérben.

Tapatalk

2016.01.18. 07:55

barbrady írta:
atesz155 írta:
barbrady írta:

Tapatalk

Így van. Klímapanelről kell egy szálat kihúzni, testet találsz a motortérben.

Tapatalk

Mennie kell kieg. szívattyú nélkül is. Állófűtés programozásakor kezdi el keresni a klímavezérlő a fűtéscsapon lévő szívattyút. Ez kikapcs NCS-el. A hibát a klímapanel okozza, régebben találtam egy leírást, hogy 2001 körüli klímapanelekben van egy programhiba, bekapcsolt REST (MAX) esetén nem indítja a Webasto-ban lévő szívattyút. Csere frissebb verzióra, programozás, és jó lesz. Végigjátszva saját autón...

2016.01.19. 17:21

Hali márkatársak! Nekem is volna egy kis probléma a fűtéssel. Mostanában kezdett el olyat csinálni hogy az egyik oldalon meleget fúj a másikon hideget,majd amikor egy kicsit megtúráztattam a motort állóhelyzetben utána jó lett. Azt is észrevettem,hogy előbb melegszik fel a motor mint szokott de mégsem úgy van fűtés,mint kéne víz van benne azzal nincs gond. Azt viszont észrevettem hogy az egyik bemenő cső az csak langyos volt míg a másik kettő meleg ezután túráztattam meg és utána az is meleg lett. Ez a jelenség akkor volt amikor csak az egyik oldalon volt fűtés. Valakinek valami ötlet?
Hozzászólás küldése

VigLink badge