* *
Pontos idő: 2026.05.03. 10:00

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682 ... 738  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: E39 vásárlás
HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 08:54 
Guru
Guru

Adott köszi: 379 alkalommal
Kapott köszik: 374 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2001
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (2)
ogre írta:
BMW vásárlásán töröm a fejem, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem,

Nagyjából sikerült a joker-kérdéseket feltenni.
A 20i és valamely V8 között fenntartásban semennyi különbség nem lesz, ha beleszaladsz egy szopórollerba. Utóbbi kivédése (lehetőségek szerint minimálisra csökkentése) kell legyen a legfőbb cél, mert ha ezt nagyjából teljesíted, akkor egy patent 20i-ben annyi örömöd lesz, amennyi egy lefosott V8-ba soha. Józanság, racionalitás, mértékletesség, türelem (ma ezekből van a legkevesebb)...
:szerintem

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 09:22 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
SvidronyA írta:

A különbség az E39 és az E46 között ég és föld.

Így van és 18i és 35i között is. :)
Ha A-ból b-be szeretnél eljutni egy BMW-vel,akkor E46 18i,de csak a face előtti m43 motorral.Nagyjából minden megegyezik az átlag E46-al,fék,futómű,stb...
Ha A-ból B-be szeretnél eljutni kényelmesen,csendben és néha elő szeretnél rántani a fiókból egy oroszlánt,akkor 35i.A futómű egy kicsit eltér a többihez képest,pl ha nyomtávrudat kell cserélni,annak az árát nem fogod szeretni. :) Vanos nem face-nél van,hanem 98/9-től,más a motorhang,meg kell szokni,nekem nem sikerült.Kompressziómérés nélkül nem szabad megvenni,legyen benne min. 11.5-12 bar.Váltó ára bontva is (ha van) csillagászi.
Ha ezek a lehetőségek volnának,Én vanos nélküli 35i-t vennék,rendesen átnézve,1-1.5 millió között.

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 10:58 
haladó
haladó

Adott köszi: 9 alkalommal
Kapott köszik: 50 alkalommal
Motor tipusa: M52B25
Évjárata: 1997
ogre írta:
Sziasztok!

BMW vásárlásán töröm a fejem, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, mindenképp benzin-manuál lenne, de nem tudom milyet lenne érdemes keresnem......

E46 318i kizárólag az M43 motorral.

Én egy fapados 523i-t vettem, mondván hogy az józan döntés. És azért fapados, mert olyat találtam rozsdamentest... és nem rommá törtet.
Ennek ellenére fél év alatt ráment a vételára még egyszer, ami nem volt egyébként kevés :S És még mindig nem jó az autó. Lehet persze mondani okosakat, hogy hát át kell nézni, meg hogy hozzáértővel kell menni, de erről annyit hogy bele senki sem lát... Nyugodtan cáfoljon meg aki belelát :)
Ezzel azt lehet kivédeni, hogy NAGYON átverjenek.
De egy E39-el nem kell, hogy nagyon át legyél verve ahhoz, hogy pénznyelő legyen :)

E39 re minden drágább, mert minden nagyobb rajta :D Gumi, fék, minden.. továbbá 1-2 szerelőt kivéve nem ért hozzá senki, de olyan szinten nem, hogy az enyém eddig 4 futóművesnél volt, és most kicsit szarabb csak, mint mikor megvettem. :)

Én nagyon szeretem, mert egyébként egy nagyon magas minőségű autó, és nagyon jó vele utazni, de kezd elfogyni a türelmem... :)

E39 el csak akkor leszel boldog, ha tényleg nem számít, hogy minden szervizlátogatás 6 jegyű lesz. Az E46 ehez képest egy faék.
Persze abból is lehet szart venni, csak ennyi pénzért nagyobb esélyed van jó 4 hengeres E46 ra, mint jó bármilyen E39 re.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 12:25 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 94 alkalommal
Kapott köszik: 27 alkalommal
Motor tipusa: 540i
Évjárata: 2002
ogre írta:
Sziasztok!

BMW vásárlásán töröm a fejem, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, mindenképp benzin-manuál lenne, de nem tudom milyet lenne érdemes keresnem. Évente kb. 15e km-t megyek, ennek legnagyobb része munkába járás, ami naponta 2 x 25 km-t jelent. Szerencsére vidéki vagyok és vidéken is dolgozom, városban és autópályán gyakorlatilag soha nem járok, 99%-ban csak falu és országút, ezért különösebben nem félek a fogyasztástól, a mostani szekér is jóval a spritmonitor.de szerinti átlag alatt fogyaszt.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen különbségek lehetnek a fenntartásban, például egy 20i vagy egy 35i között? (fogyasztást nem számolva)

Havonta kb egy ezres megy a kocsiba, nyáron kicsit több, ilyen futás mellett havi átlag szinten milyen szerviz költségekre számíthatnék? 20-30-40-50 ezer (esetleg mégtöbb :shock: )? Természetesen lenne egy pár százas mindig, ha valamire hirtelen költeni kéne, csak kérdés, hogy mennyit kéne beleborítani átlagosan, mert ha esetleg évente rá kéne szánnom egy 300-400 ezres karbantartást, az nem probléma, de ha ezt 2-3 havonta "rendszeresen" kéri, akkor nem biztos, hogy bele merek vágni, mert azért egy fél ház árát nem szeretném beleborítani 50e km alatt... Ezt főleg azért kérdezem, mert mindenféle "rémtörténeteket" is olvasni a neten, aztán ki tudja mennyire van elferdítve a valósághoz képest...

Igazából legjobban V8-ast szeretnék, a hirdetett autók darabszáma alapján talán 35i-ből találnék megfelelő manuális V8-at, mert 40i manuális nagyon ritka, M5 meg szimplán felejtős, arra biztos nem lenne pénzem. 6 hengeresek közül nem tudom melyik lenne ideális, de 20i-ből látok a legtöbbet.
Bár tudom, hogy itt az E39 a fő profil :D de alapvetően leginkább egyedül megyek, vagy barátnőmmel ketten, tehát igazság szerint hátul nagyon ritkán viszek utast, hosszabb távra főleg, ezért az E46 is szóba jöhet nálam, de minimum 18i motorral.

Szóval igazság szerint ez lenne a fő kérdésem, hogy például egy E46 18i, egy 6 hengeres E46/E39, és egy 535i között milyen különbségek vannak fenntartás szempontjából? (Fogyasztást nem számolva.)
Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy több gyertya, meg több olaj kell a több hengeres motorba. De például úgy tudom, hogy a (facelift előtti :?: ) M62-ben és az M43-ban nincs vanos, ami azért mindenképp pozitív, hisz ami nincs, az nem romlik/használódik el. :)

Jah, és még valami, milyen árkategóriában érdemes nézelődni, mert gyakorlatilag 600-tól 2m-ig vannak autók, 6 hengeres benzinesek nagy részét 1m alatt árulják, az arany középút valahol 1m környékén van?

Előre is köszi az infókat! :mrgreen:

A kivárás talán a legfontosabb. Néha kerülnek föl nagyon jó vételek. Én csak a Facelift 40i-ről tudok neked nyilatkozni, bár látom azt nem akarsz. Hahun ebből 1.5 millió körül szoktak menni az ígéretes példányok. Kicsit több mint 1 éve van nálam, bele ment 17ezer km, 2x volt ez idő alatt szervizben(mikor megvettem, meg most 1 hónapja), szervízköltségek összesen 220ezer Ft (ebben a gumik nincsenek benne). Én egyszerűen imádom. Eddigi legjobb autóm. Fontos, hogy a típushoz értő szakemberrel nézesd át, és minden gyanús dologra kérdezz rá. Ha úgy érzed susmusolás van, akkor ott kell hagyni, majd lesz jobb...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 12:51 
Guru
Guru

Adott köszi: 379 alkalommal
Kapott köszik: 374 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2001
Blog: Blog megtekintése (2)
Reszka írta:
ogre írta:
Sziasztok!

BMW vásárlásán töröm a fejem, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, mindenképp benzin-manuál lenne, de nem tudom milyet lenne érdemes keresnem. Évente kb. 15e km-t megyek, ennek legnagyobb része munkába járás, ami naponta 2 x 25 km-t jelent. Szerencsére vidéki vagyok és vidéken is dolgozom, városban és autópályán gyakorlatilag soha nem járok, 99%-ban csak falu és országút, ezért különösebben nem félek a fogyasztástól, a mostani szekér is jóval a spritmonitor.de szerinti átlag alatt fogyaszt.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen különbségek lehetnek a fenntartásban, például egy 20i vagy egy 35i között? (fogyasztást nem számolva)

Havonta kb egy ezres megy a kocsiba, nyáron kicsit több, ilyen futás mellett havi átlag szinten milyen szerviz költségekre számíthatnék? 20-30-40-50 ezer (esetleg mégtöbb :shock: )? Természetesen lenne egy pár százas mindig, ha valamire hirtelen költeni kéne, csak kérdés, hogy mennyit kéne beleborítani átlagosan, mert ha esetleg évente rá kéne szánnom egy 300-400 ezres karbantartást, az nem probléma, de ha ezt 2-3 havonta "rendszeresen" kéri, akkor nem biztos, hogy bele merek vágni, mert azért egy fél ház árát nem szeretném beleborítani 50e km alatt... Ezt főleg azért kérdezem, mert mindenféle "rémtörténeteket" is olvasni a neten, aztán ki tudja mennyire van elferdítve a valósághoz képest...

Igazából legjobban V8-ast szeretnék, a hirdetett autók darabszáma alapján talán 35i-ből találnék megfelelő manuális V8-at, mert 40i manuális nagyon ritka, M5 meg szimplán felejtős, arra biztos nem lenne pénzem. 6 hengeresek közül nem tudom melyik lenne ideális, de 20i-ből látok a legtöbbet.
Bár tudom, hogy itt az E39 a fő profil :D de alapvetően leginkább egyedül megyek, vagy barátnőmmel ketten, tehát igazság szerint hátul nagyon ritkán viszek utast, hosszabb távra főleg, ezért az E46 is szóba jöhet nálam, de minimum 18i motorral.

Szóval igazság szerint ez lenne a fő kérdésem, hogy például egy E46 18i, egy 6 hengeres E46/E39, és egy 535i között milyen különbségek vannak fenntartás szempontjából? (Fogyasztást nem számolva.)
Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy több gyertya, meg több olaj kell a több hengeres motorba. De például úgy tudom, hogy a (facelift előtti :?: ) M62-ben és az M43-ban nincs vanos, ami azért mindenképp pozitív, hisz ami nincs, az nem romlik/használódik el. :)

Jah, és még valami, milyen árkategóriában érdemes nézelődni, mert gyakorlatilag 600-tól 2m-ig vannak autók, 6 hengeres benzinesek nagy részét 1m alatt árulják, az arany középút valahol 1m környékén van?

Előre is köszi az infókat! :mrgreen:

A kivárás talán a legfontosabb. Néha kerülnek föl nagyon jó vételek. Én csak a Facelift 40i-ről tudok neked nyilatkozni, bár látom azt nem akarsz. Hahun ebből 1.5 millió körül szoktak menni az ígéretes példányok. Kicsit több mint 1 éve van nálam, bele ment 17ezer km, 2x volt ez idő alatt szervizben(mikor megvettem, meg most 1 hónapja), szervízköltségek összesen 220ezer Ft (ebben a gumik nincsenek benne). Én egyszerűen imádom. Eddigi legjobb autóm. Fontos, hogy a típushoz értő szakemberrel nézesd át, és minden gyanús dologra kérdezz rá. Ha úgy érzed susmusolás van, akkor ott kell hagyni, majd lesz jobb...

Na jó, ez nem érvényes, mert Reszka az abszolút mázli-faktor gyermeke :twisted: , és még a beltér is 10 pontos...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Reszka
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 13:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 498 alkalommal
Kapott köszik: 507 alkalommal
Motor tipusa: M52 B20
Évjárata: 1998
...és akkor mi van Papival? :-D

Tapatalk-kal küldve az én D6503-el

"Losers find the reason, winners find the way"

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 14:53 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Hűha, látom jó helyen járok! :mrgreen:

A 35i manuális váltója más, mint a 6 hengereseké? Azt hittem csak a 40i meg az M5 váltója más. :o Vagy mindegyik motorhoz más váltó és difi van? :shock:

Tehát gyakorlatilag ha közel azonos állapotban van, akkor költségek szempontjából majdnem mindegy, hogy 6 vagy 8 hengeres, viszont az E46 18i mindenképp egy alacsonyabb kategória pénzben (és élményben is). A problémát az jelenti, hogy V8 elég kevés van, és kintről hozni V8-at biztos nem fogok, mert egy euro 2-es regisztrálása horror lehúzás, azt hiszem "csak" 350e a regadó, ha úti költséget meg minden szart beleszámolok legalább 600e mire itthon van az autó és használhatom, de akkor még 1 forintot nem költöttem rá, csak megvettem... :doglotlo:
Ezzel szemben akkor inkább veszek egy 6 hengerest itthon, és a kocsira költöm el azt a 350 ezret, minthogy regadóra...

A kivárás lehet a jó stratégia, mert nem olyan rég pont a közelben volt egy eladó, de általában 2-3 darab van csak hirdetve, viszont ritkán még 6-7 is látható, és néha 1 se... :roll:

6 hengeresekből viszont folyamatosan látok olyat ami a képek alapján tetszik, de attól félek, hogy odamegyek és hanyatt esek...
Például ennél:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... 3i-9482385
A leírás alapján korrekt, nem hibátlan, de olyan úgysincs, ennyiért pláne nincs, meg nekem valamiért a régi magyar rendszám szimpatikus, mert ha a rendszám régi és ép, akkor talán nem durrantották neki semminek mióta felkerült rá, de lehet rosszul gondolkodok. :oops:

Jelen pillanatban nem indulok venni, csak példaképp linkeltem, kell még pár hónap gyűjtögetés, hogy tartalék is legyen a vétel után... :mrgreen:

Motor állapotával kapcsolatban az alapjárat fordulatszáma is utalhat valami problémára? Sok képen látom, hogy mutató szerint meleg motornál is 800-900 körül áll a fordulatszám mérő, másik ugyanolyan autónál meg alig 500-600-nál. Ez mitől lehet, mire utalhat? Falsot szívhat valahol, vagy az óra rossz? Nagyon sok ilyet látok... (persze kevesebb henger magasabb alapjárat, de ugyanolyan motoros kocsik esetén is mást látok)

Jah, és nem egyetlen autó lenne a családban, a mostani szekér is megmarad, tehát igazából ha néha le kell tennem a BMW-t, akkor sem vagyok meglőve, de remélem azért nem jellemző ezekre az autókra az útszélén hagyás.. :D

Mindenkinek köszi a segítséget! :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 15:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
ogre írta:

A 35i manuális váltója más, mint a 6 hengereseké? Azt hittem csak a 40i meg az M5 váltója más. :o Vagy mindegyik motorhoz más váltó és difi van? :shock:

Tehát gyakorlatilag ha közel azonos állapotban van, akkor költségek szempontjából majdnem mindegy, hogy 6 vagy 8 hengeres, viszont az E46 18i mindenképp egy alacsonyabb kategória pénzben (és élményben is). A problémát az jelenti, hogy V8 elég kevés van, és kintről hozni V8-at biztos nem fogok, mert egy euro 2-es regisztrálása horror lehúzás, azt hiszem "csak" 350e a regadó, ha úti költséget meg minden szart beleszámolok legalább 600e mire itthon van az autó és használhatom, de akkor még 1 forintot nem költöttem rá, csak megvettem... :doglotlo:
Ezzel szemben akkor inkább veszek egy 6 hengerest itthon, és a kocsira költöm el azt a 350 ezret, minthogy regadóra...

A kivárás lehet a jó stratégia, mert nem olyan rég pont a közelben volt egy eladó, de általában 2-3 darab van csak hirdetve, viszont ritkán még 6-7 is látható, és néha 1 se... :roll:

6 hengeresekből viszont folyamatosan látok olyat ami a képek alapján tetszik, de attól félek, hogy odamegyek és hanyatt esek...
Például ennél:
A leírás alapján korrekt, nem hibátlan, de olyan úgysincs, ennyiért pláne nincs, meg nekem valamiért a régi magyar rendszám szimpatikus, mert ha a rendszám régi és ép, akkor talán nem durrantották neki semminek mióta felkerült rá, de lehet rosszul gondolkodok. :oops:

Jelen pillanatban nem indulok venni, csak példaképp linkeltem, kell még pár hónap gyűjtögetés, hogy tartalék is legyen a vétel után... :mrgreen:

Motor állapotával kapcsolatban az alapjárat fordulatszáma is utalhat valami problémára? Sok képen látom, hogy mutató szerint meleg motornál is 800-900 körül áll a fordulatszám mérő, másik ugyanolyan autónál meg alig 500-600-nál. Ez mitől lehet, mire utalhat? Falsot szívhat valahol, vagy az óra rossz? Nagyon sok ilyet látok... (persze kevesebb henger magasabb alapjárat, de ugyanolyan motoros kocsik esetén is mást látok)

Jah, és nem egyetlen autó lenne a családban, a mostani szekér is megmarad, tehát igazából ha néha le kell tennem a BMW-t, akkor sem vagyok meglőve, de remélem azért nem jellemző ezekre az autókra az útszélén hagyás.. :D

Ez pont minden csak nem szép. Egyébként szerintem ez a fajta "őszinteség" annak tetszik maximum, aki azt kergeti, hogy na vajon mit cseréltek, mert azt hiszi tőle az ember, hogy mennyit spórol. A kevesebb néha több. Ami rendben van azon látszik a maszlag nélkül is, hogy volt gazdája.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 16:36 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 166 alkalommal
Kapott köszik: 110 alkalommal
Motor tipusa: 525dA Lci
Évjárata: 2007
nagy.matyika írta:
ogre írta:

Például ennél:

Ez pont minden csak nem szép. Egyébként szerintem ez a fajta "őszinteség" annak tetszik maximum, aki azt kergeti, hogy na vajon mit cseréltek, mert azt hiszi tőle az ember, hogy mennyit spórol. A kevesebb néha több. Ami rendben van azon látszik a maszlag nélkül is, hogy volt gazdája.

Igazad van.Ha csak a példánál maradok......A cserélt alkatrészek között a garanciás kormánymű már eleve nem sok jót igér.A szakadt bőr megint csak és a kopott küszöb belépő is a nem kevés km-re utal.Na ennyiért amúgy is nehéz jót venni.Szerintem beleülni egy ilyenbe nem szabad mert csalódás lesz a vége.Az eltelt idő alatt amióta E39-em van sajnos rá kellett jönnöm hogy AZOKNAK igaza van akik azt mondják az E39-et nem megvenni kell tudni hanem fenntartani.Ez igény kérdése is és én beteg is vagyok egy kicsit de a Bmw IS akkor jó ha az tökéletes műszaki és esztétikai állapotú.Mert az úgy jó és kész.Ahhoz pedig sajnos sok pénz kell.Ha nem tud vagy nem akar valaki sokat költeni a szervizre az Ne vegyen E39-et.Szerintem.Nekem is sokba van már pedig én egy nagyon jó autót vettem klubbon belül!Persze egy percre sem bántam meg csak ami sok az már néha sok.Van a családban Bmw E46 coupe 1.8i M43 is,super autó,keveset fogyaszt,relative jól is megy,stabil,az valahogy igénytelenebb, de nem cserélném el az E39-el....... :D Ha racionálisan gondolkodunk akkor ennyi idősen prémium kategóriás autót venni nem szabad...... de lehet más fostalicskára is sokat költeni akkor meg már mindegy.... BMW FOREVER!!! :bmwkiraly

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 18:16 
Újonc
Újonc

Hmm... érdekes amit említettetek, többek között ezért is nem tudom milyenek között nézelődjek, mert fölöslegesen utazgatni nyilván senki nem szeret, tehát ami már eleve szarul néz ki, azt el sem megyek megnézni. Nem érdemes tehát azt nézni, hogy mikor mit cseréltek ki, hanem csak annyit, hogy működik/jó vagy sem?

Inkább az esztétikára figyeljek, és abból talán következik a műszaki állapot is?

Látom nagyon bántja a szemeteket az a példa, itt egy másik. Talán még ezzel szimpatizálok, de kapásból 600km lenne megnézni.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... 0i-9647505

Viszont ha oda jutok, hogy ideje lenne megvenni, lehet E46 lesz, ha abból találok olyan ár/állapot arányút, amit van értelme megvenni, mert viszonylag olcsón veszek egy pénztemető E39-et, akkor legalább tudom nyugtatni magam vele, de ha drágán veszem, és idővel kiderül, hogy vettem egy szart drágán, akkor szúrom tökön magam... :doglotlo:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.29. 20:21 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 166 alkalommal
Kapott köszik: 110 alkalommal
Motor tipusa: 525dA Lci
Évjárata: 2007
ogre írta:
Hmm... érdekes amit említettetek, többek között ezért is nem tudom milyenek között nézelődjek, mert fölöslegesen utazgatni nyilván senki nem szeret, tehát ami már eleve szarul néz ki, azt el sem megyek megnézni. Nem érdemes tehát azt nézni, hogy mikor mit cseréltek ki, hanem csak annyit, hogy működik/jó vagy sem?

Inkább az esztétikára figyeljek, és abból talán következik a műszaki állapot is?

Látom nagyon bántja a szemeteket az a példa, itt egy másik. Talán még ezzel szimpatizálok, de kapásból 600km lenne megnézni.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-o ... 0i-9647505

Viszont ha oda jutok, hogy ideje lenne megvenni, lehet E46 lesz, ha abból találok olyan ár/állapot arányút, amit van értelme megvenni, mert viszonylag olcsón veszek egy pénztemető E39-et, akkor legalább tudom nyugtatni magam vele, de ha drágán veszem, és idővel kiderül, hogy vettem egy szart drágán, akkor szúrom tökön magam... :doglotlo:

Mindegy melyiket veszed lutri.Drágán is lehet sz@rt venni és forditva.Minden csak pénz és idő kérdése.Nem egyszerű és tanácsot adni is nehéz mert mindenki a sajátját tudja kinek mi fér bele.E39 vásárláshoz kell:Idő,türelem,elszántság,szakértelem,pénz...... :D Ha mindenképpen ez a tipus tetszik és elszántad magad akkor olvass utána itt és tanulj sokat!!!!! Nézzél meg minél többet akkor is ha nem venni akarod, azért hogy összehasonlítási alapod legyen.Kérj segítséget szakértőtől.Ezt tudom javasolni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.30. 01:52 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
THT írta:
.... Az E46 ehez képest egy faék. ....

Ez a kijelentésed egy hozzá nem értő számára nagyon megtévesztő lehet.

Egyrészt azért, mert a motor - váltó palettában jelentős átfedés van, 20i - 25i - 28i - 30i, 20d - 30d motorok és váltók mindkettőben megtalálhatóak.
Elektronika, vezérlők, süni, klíma, üzemanyagszivattyúk, stb. szintén ugyanazon a platformon készültek, max. kicsit más a tartójuk, máshol van a fül, stb., így a hibák is szinte ugyanolyan módon és gyakorisággal fordulnak elő.

Futómű része egy kicsit egyszerűbb, de faéknek semmiképpen nem mondanám, az E46 futómű felújítása sem kerül sokkal kevesebbe, mint az E39-é.
Tudom, mert mindkettőben volt már részem.

Másrészt azt látom, hogy a szép állapotú, karbantartott E46-ok ára - főleg egy gyári M-Packet vagy komolyabb motoros példány esetén - sok esetben magasabb, mint egy átlag, karbantartott E39-é.

Ha csak röviden mondanék véleményt, akkor azt mondom, hogy :
1.) a dieselek jól mennek és keveset fogyasztanak, és a 6 hengeres dieselnek az utastérben még a hangja is szép
2.) a 6 hengeres benzinesek 25i-től kezdve jól mennek, nagyon szép a hangjuk, de itt a fogyasztás átlagban kb. 3 literrel több, mint a 6 hengeres dieselé.
3.) A négyhengeres benzinesek szarul mennek és szar a hangjuk, és annyit fogyasztanak, mint a 6 hengeres dieselek.
4.) A 4 hengeres dieseleknek szar a hangjuk, jól mennek, és olyan keveset fogyasztanak, hogy a boardon nem tudod, hogy a fagypont körüli hőmérsékletet vagy a fogyasztást nézed.

És a vége mehet a tudástárba :mrgreen:
Nekem E39-ben a 30d a favorit, E46-ban pedig a 25i rulez.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: 2 jimbi525d, Tomi.i
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.30. 10:11 
haladó
haladó

Adott köszi: 9 alkalommal
Kapott köszik: 50 alkalommal
Motor tipusa: M52B25
Évjárata: 1997
kovessyroli írta:
THT írta:

Egyrészt azért, mert a motor - váltó palettában jelentős átfedés van, 20i - 25i - 28i - 30i, 20d - 30d motorok és váltók mindkettőben megtalálhatóak.
Elektronika, vezérlők, süni, klíma, üzemanyagszivattyúk, stb. szintén ugyanazon a platformon készültek, max. kicsit más a tartójuk, máshol van a fül, stb., így a hibák is szinte ugyanolyan módon és gyakorisággal fordulnak elő.

Futómű része egy kicsit egyszerűbb, de faéknek semmiképpen nem mondanám, az E46 futómű felújítása sem kerül sokkal kevesebbe, mint az E39-é.

Másrészt azt látom, hogy a szép állapotú, karbantartott E46-ok ára - főleg egy gyári M-Packet vagy komolyabb motoros példány esetén - sok esetben magasabb, mint egy átlag, karbantartott E39-é.

1.) a dieselek jól mennek és keveset fogyasztanak, és a 6 hengeres dieselnek az utastérben még a hangja is szép
2.) a 6 hengeres benzinesek 25i-től kezdve jól mennek, nagyon szép a hangjuk, de itt a fogyasztás átlagban kb. 3 literrel több, mint a 6 hengeres dieselé.
3.) A négyhengeres benzinesek szarul mennek és szar a hangjuk, és annyit fogyasztanak, mint a 6 hengeres dieselek.
4.) A 4 hengeres dieseleknek szar a hangjuk, jól mennek, és olyan keveset fogyasztanak, hogy a boardon nem tudod, hogy a fagypont körüli hőmérsékletet vagy a fogyasztást nézed.

Igazad, van pontatlanul fogalmaztam. Igy kellett volna: "első szériás M43 318i, továbbiakban E46" :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.12.30. 12:57 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
THT írta:

Roli remekül megfogalmazott gondolatsorához hadd tegyek hozzá még egy dolgot, amely sok esetben vízválasztó lehet az E39 és E46 között. Nézzétek el nekem -lévén, hogy E39 Klubban vagyunk- hogy a nézőpontom kicsit szubjektív és inkább az E39 tulaj aspektusából fogan: az E39 egy oldschool, konzervatív utazóautó, melynek használata zsúfolt városi körülmények között jóval nagyobb kompromisszumokat igényel, mint az E46, amely méreteiben felülről közelít a mai nagyobb kompaktokhoz. Kicsit merészebb formavilága még nem számít ódonnak a Ci vonal pedig minden idők egyik legarányosabbja/legszebbike.
Amikor e két típus új(abb)nak számított, a vevőkör is a felhasználás jellegéből adódóan formálódott, s ehhez társult a motorizáltság-konfig.

Noha jómagam eszement módon szeretem Melániát, bevallom, sokszor nekem is fejtörést okoz a belvárosi helyváltoztatás, továbbá parkolás (lehetetlensége). De mivel ez még 30%-a sincs az összes utamnak, így inkább dacolok :!: És zárszó gyanánt/szigorúan saját véleményként "mondom", hogy a két típus alapvetően más kávéház.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: Zo78
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.02. 20:06 
Újonc
Újonc

Na BUÉK mindenkinek!

Utána nézelődtem kicsit az áraknak, ha jól tévedek 6 hengeres E46 és 6 hengeres E39 között nem tűnnek vészesnek a különbségek, legalábbis amiket nézegettem. Ami "olcsó" E46-hoz, az E39-hez se sokkal drágább, ami meg drága E39-hez, az E46-hoz is az... :D

Futómű ha jól informálódtam, az E46 esetében 1 lengőkaros, E39-ben pedig elvileg egy teherviselő és egy irányító karra van kettészedve elöl és hátul is. A stab. pálca és a kormány összekötő nagyon hasonló.

A 8 hengereseknél a futómű és a kormánymű is kicsit más elől, de lényegesen nem drágább, kivéve amit Padre említett, a V8 nyomtávrúd vagy középső kormányösszekötő, vagy fene tudja hogy hívják...
ez :arrow: http://www.turnermotorsport.com/image/n ... 6059-i.JPG
mindenhol másképp nevezik, találtam 40-110 ezer között változó áron, gondolom utóbbi már valami NASA által fejlesztett szupererős titánium ötvözetből van, hogy majdnem 3x annyiba kerül, mint a belépő szint. :roll:

De például 6 hengereshez komplett első futómű garnitúrát (4 lengőkar, 2 kormányösszekötő, 2 stab pálca, minden szilent és csavar hozzá) találtam 50 ezerért 1 év, 60-ért 3 év garival. Az ilyeneket egyébként meg lehet venni, vagy érdemesebb drágábbakat keresni? Új, garanciális alkatrész csak nem lehet annyira szar... vagy igen? :?
Erről milyen tapasztalataitok vannak? Években/kilométerekben milyen élettartambeli különbségek vannak?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.02. 20:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
ogre írta:
Na BUÉK mindenkinek!

Utána nézelődtem kicsit az áraknak, ha jól tévedek 6 hengeres E46 és 6 hengeres E39 között nem tűnnek vészesnek a különbségek, legalábbis amiket nézegettem. Ami "olcsó" E46-hoz, az E39-hez se sokkal drágább, ami meg drága E39-hez, az E46-hoz is az... :D

Futómű ha jól informálódtam, az E46 esetében 1 lengőkaros, E39-ben pedig elvileg egy teherviselő és egy irányító karra van kettészedve elöl és hátul is. A stab. pálca és a kormány összekötő nagyon hasonló.

A 8 hengereseknél a futómű és a kormánymű is kicsit más elől, de lényegesen nem drágább, kivéve amit Padre említett, a V8 nyomtávrúd vagy középső kormányösszekötő, vagy fene tudja hogy hívják...
ez :arrow: http://www.turnermotorsport.com/image/n ... 6059-i.JPG
mindenhol másképp nevezik, találtam 40-110 ezer között változó áron, gondolom utóbbi már valami NASA által fejlesztett szupererős titánium ötvözetből van, hogy majdnem 3x annyiba kerül, mint a belépő szint. :roll:

De például 6 hengereshez komplett első futómű garnitúrát (4 lengőkar, 2 kormányösszekötő, 2 stab pálca, minden szilent és csavar hozzá) találtam 50 ezerért 1 év, 60-ért 3 év garival. Az ilyeneket egyébként meg lehet venni, vagy érdemesebb drágábbakat keresni? Új, garanciális alkatrész csak nem lehet annyira szar... vagy igen? :?
Erről milyen tapasztalataitok vannak? Években/kilométerekben milyen élettartambeli különbségek vannak?

Pont annyira szar, mint amennyibe kerül, a garanciát meg nem lehet komolyan venni. E39 esetén egy minőségű teljes futómű felújítás 5-600 ezer forint :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.02. 22:56 
haladó
haladó

Adott köszi: 60 alkalommal
Kapott köszik: 37 alkalommal
Motor tipusa: M54
SvidronyA írta:

Szia András,

BUÉK Mindenkinek!

A 2015 Pásztói szépségverseny Sedan kategória nyertesét mondhatni 2009 óta kerestük...
Ez nem vicc, azóta néztük az E39-eket. Megvolt a bevált kombináció mit keresünk, 530D, csont vagy vajbőr, elektromos ülés, tetőablak, kék vagy szürke...
Alternatívaként, V8-ast is néztünk. De végül 520i lett, kézi állítású üléssel, és nincs tetőablaka sem, carbon-fekete színben pompázik, de egyedi felszereltséggel rendelkezik cserébe :D ... Régóta egy kézben levőt kerestünk, hogy megbízható gazditól legyen, de egy (a vétel előtt) nemrég behozott autó került a látótérbe. Átlagon felüli volt az ára, és eleinte fájó szívvel, de mégis megadtuk.

De kertelés nélkül azt mondom, megérte minden tekintetben! Persze javítani való akad ezen is, vétel óta volt két kisebb sarokhelyen kasztni javítás (festékhólyagosodás) rajta - észre se vettétek a vizsgálatkor :wink: - komplett vérátömlesztés fül-orr-gége és garatszűrőkkel, és legutóbb nemrég esett át egy szervízcsomagon, melyben Schnitzer Szabi segített alkatrészekkel és Bence áldozatos munkájával, valamint KissG komplett diaggal. Szakszervízben csak ez 300 felett lett volna nagyságrendileg ahogy számoltam, persze semmi sem kötelező csere volt rajta, kivéve a sünit.

Továbbra is mindenkinek köszönjük, aki pontot/szavazatot adott rá, de azt ne felejtsük el, a mindenkori jelenlegi állapot csak akkor lehet elismerés tükre, ha azt a vétel óta megfelelően karban tartják. A belsőért mindenképp háláért tartozunk az első tulajnak (10 évig volt második autó Németországban), majd 2013-ban bő egy évig egy BMW fan tulajdonában, akinek előtte egy hasonló állapotú 3-as coupe-ja volt.
Igazából egy vételnél szerintem az, amikor az addigi tulajdonos megválik az autójától, elmondja, mennyire szerette azt. Ez pedig nehéz elválás volt, az előző M.o.-i tulajdonos tényleg óvta, védte, szerette, ez látszott rajta. Mikor hazafelé még a vétel városában megálltam egy kútnál, hogy megitassam Bömbikét, megkérdezte a kutas, hogy tényleg elviszem a városból az autót? Nagyon hiányozni fog nekik...
Pedig akkor találkoztunk először, de ez tök spontán kibukott belőle...

Még egy dolog:
Az eladó nem fennhéjázta, nem akarta mindenki hírdetését felülmúlni, túlszárnyalni, jobbnak beállítani és a másikét fikázni. Talán épp az egyszerűsége, tisztasága keltette fel a figyelmet, mégis minden benne volt. A VINkód, az általános ismeretek, és a telefonszám, amit mindig felvett, bármikor kerestük, készséges volt...

Visszatérve a Pásztói Klubtalálkozóra...
Borzasztó nagy meglepetés volt számunkra az ott kapott elismerés. Leginkább pedig azért, mert akik véleményezték, mind ugyan úgy tulajdonosok. De az, hogy az autót olyan állapotban látták, az mindenképp nagy öröm. Nekünk is, de tudjuk, hogy ez az autónak szólt, és ez a lényeg, hogy avatott szemek mondtak véleményt...

...persze ettől nekünk még nagyon sok dolgunk van, ha szeretnénk az állapotát legalább ilyen szinten fenntartani, és hogy maradandóan örömünket leljük benne...

Az eredeti kérdésre visszatérve, mindig van költeni való, minél inkább felszerelt az autó, annál inkább... De nem fogod megbánni, az autó szeretni fogja, Te pedig az autót... Ezt akkor veszed észre, amikor a napi 2x25 km kinyúlik 250-re :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Papi az itt látható tagok köszönték meg: 2 kanyobence, SvidronyA
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.03. 00:24 
E39 FAN
E39 FAN

Papi írta:
SvidronyA írta:

Szia András,

BUÉK Mindenkinek!

A 2015 Pásztói szépségverseny Sedan kategória nyertesét mondhatni 2009 óta kerestük...
Ez nem vicc, azóta néztük az E39-eket. Megvolt a bevált kombináció mit keresünk, 530D, csont vagy vajbőr, elektromos ülés, tetőablak, kék vagy szürke...
Alternatívaként, V8-ast is néztünk. De végül 520i lett, kézi állítású üléssel, és nincs tetőablaka sem, carbon-fekete színben pompázik, de egyedi felszereltséggel rendelkezik cserébe :D ... Régóta egy kézben levőt kerestünk, hogy megbízható gazditól legyen, de egy (a vétel előtt) nemrég behozott autó került a látótérbe. Átlagon felüli volt az ára, és eleinte fájó szívvel, de mégis megadtuk.

De kertelés nélkül azt mondom, megérte minden tekintetben! Persze javítani való akad ezen is, vétel óta volt két kisebb sarokhelyen kasztni javítás (festékhólyagosodás) rajta - észre se vettétek a vizsgálatkor :wink: - komplett vérátömlesztés fül-orr-gége és garatszűrőkkel, és legutóbb nemrég esett át egy szervízcsomagon, melyben Schnitzer Szabi segített alkatrészekkel és Bence áldozatos munkájával, valamint KissG komplett diaggal. Szakszervízben csak ez 300 felett lett volna nagyságrendileg ahogy számoltam, persze semmi sem kötelező csere volt rajta, kivéve a sünit.

Továbbra is mindenkinek köszönjük, aki pontot/szavazatot adott rá, de azt ne felejtsük el, a mindenkori jelenlegi állapot csak akkor lehet elismerés tükre, ha azt a vétel óta megfelelően karban tartják. A belsőért mindenképp háláért tartozunk az első tulajnak (10 évig volt második autó Németországban), majd 2013-ban bő egy évig egy BMW fan tulajdonában, akinek előtte egy hasonló állapotú 3-as coupe-ja volt.
Igazából egy vételnél szerintem az, amikor az addigi tulajdonos megválik az autójától, elmondja, mennyire szerette azt. Ez pedig nehéz elválás volt, az előző M.o.-i tulajdonos tényleg óvta, védte, szerette, ez látszott rajta. Mikor hazafelé még a vétel városában megálltam egy kútnál, hogy megitassam Bömbikét, megkérdezte a kutas, hogy tényleg elviszem a városból az autót? Nagyon hiányozni fog nekik...
Pedig akkor találkoztunk először, de ez tök spontán kibukott belőle...

Még egy dolog:
Az eladó nem fennhéjázta, nem akarta mindenki hírdetését felülmúlni, túlszárnyalni, jobbnak beállítani és a másikét fikázni. Talán épp az egyszerűsége, tisztasága keltette fel a figyelmet, mégis minden benne volt. A VINkód, az általános ismeretek, és a telefonszám, amit mindig felvett, bármikor kerestük, készséges volt...

Visszatérve a Pásztói Klubtalálkozóra...
Borzasztó nagy meglepetés volt számunkra az ott kapott elismerés. Leginkább pedig azért, mert akik véleményezték, mind ugyan úgy tulajdonosok. De az, hogy az autót olyan állapotban látták, az mindenképp nagy öröm. Nekünk is, de tudjuk, hogy ez az autónak szólt, és ez a lényeg, hogy avatott szemek mondtak véleményt...

...persze ettől nekünk még nagyon sok dolgunk van, ha szeretnénk az állapotát legalább ilyen szinten fenntartani, és hogy maradandóan örömünket leljük benne...

Az eredeti kérdésre visszatérve, mindig van költeni való, minél inkább felszerelt az autó, annál inkább... De nem fogod megbánni, az autó szeretni fogja, Te pedig az autót... Ezt akkor veszed észre, amikor a napi 2x25 km kinyúlik 250-re :lol:

Ehhez nincs mit hozzáfűzni... :taps:

Szerk.: ...azt is írhattam volna: köszönöm, nincs több kérdésem :D :franko: .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.03. 20:09 
Újonc
Újonc

A hétvégén volt szerencsém pár autót kipróbálni, egy 150 lóerős 20i motoros E46-ot, meg egy 523i-t. Mérlegelés után arra az eredményre jutottam, hogy nagyobb motoros E46 Touring vagy E39 V8 lesz a befutó nálam. Így, hogy mindkettő 6 hengeres volt, nem éreztem köztük azt az ég és föld különbséget, bár először a 3-ast próbáltam ki, később az 5-öst, a 80 lovas punto után mindkettő jól ment, de azért a nagyobb motor még a nagyobb kasznit is hatásosabban mozgatta, egyikhez sem szoktam hozzá, és mindkettőbe a puntoból ültem át, igazából állat volt mindkettő. :lol: Az 5-ös még talán kicsit feleslegesen is nagy nekem, az említett előnyök mellett, és a méretéből, valamint az árakból fakadó hátrányok tekintetében pedig lehet, hogy a 3-as jobban testhez álló lenne, nem érzem úgy, hogy annyival többet nyújtana az E39. Viszont ha már lúd, legyen kövér, egy V8-as lehet, hogy meggyőz róla, hogy teljes mértékben dobjam el a racionális érveket. :twisted:

Köszönöm a segítséget! :franko: Vadászatra fel! 8)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.01.03. 20:16 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 17 alkalommal
Motor tipusa: M57D30
Boldog új évet mindenkinek!

Autó vásárlás elött állok és ezt nézegetem mit szóltok hozzá?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/530 ... so-9687375

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682 ... 738  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]