![]() |
2015.07.13. 20:47
2015.07.13. 22:57
Imco írta:coole84 írta:T. Mindenki!
Nem találtam jobb topicot a kérdésemhez, de max útba igazítotok.
Tehát, szeretném kicserélni a szőnyeget világos szürkéről, feketére. Mekkora munka ez illetve ki kell e venni a műszerfalat?
Esetleg képekkel dokumentálná valaki, vagy esetleg linkekkel.
Nagyon szépen köszönöm előre is.
a műszerfalat talán nem, de kb ennyire szét kell operálnod a autót.
2015.09.10. 18:12
2015.09.19. 20:25
2015.09.19. 21:27
morgulfz írta:Sziasztok! Tudtok nekem valakit ajánlani aki a szövet ülést kicserélné nekem szakszerűen elektromos memóriásra? Elvileg minden motyó meg van hozzá.
Előre is köszi
2015.09.19. 21:35
morv írta:morgulfz írta:Sziasztok! Tudtok nekem valakit ajánlani aki a szövet ülést kicserélné nekem szakszerűen elektromos memóriásra? Elvileg minden motyó meg van hozzá.
Előre is köszi
Nekem Gallaca neve ugrik be elsore.
2015.09.20. 10:44
2015.09.20. 11:50
attila94 írta:Sziasztok remélem jó helyre írok, üléssel kapcsolatos kérdésem lenne. A memóriás, elektromos, komfort vezető ülésem nagyjából 1 hét után kezdi "elfelejteni" a beállításait. Ha megnyomom a memória gombot visszaáll. Ami a legfeltűnőbb a válltámasz. Én előre nyomom a válltámaszt, de megdöntöm az háttámlát hátrafele. A válltámasz szokott hátrafele dőlni, de kézzel nem tudom mozgatni szóval nem mechanikai gondra gyanakszok. Valamint a gerinctámasz sem megy a vezető ülésben, búg a motorja, de nem tudja felfújni csak nagyon gyengén, nagy meló benézni mi baja? Annyira nem fáj a hiánya de ha nem bonyolult akkor megcsinálnám.
2015.09.20. 14:56
Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok remélem jó helyre írok, üléssel kapcsolatos kérdésem lenne. A memóriás, elektromos, komfort vezető ülésem nagyjából 1 hét után kezdi "elfelejteni" a beállításait. Ha megnyomom a memória gombot visszaáll. Ami a legfeltűnőbb a válltámasz. Én előre nyomom a válltámaszt, de megdöntöm az háttámlát hátrafele. A válltámasz szokott hátrafele dőlni, de kézzel nem tudom mozgatni szóval nem mechanikai gondra gyanakszok. Valamint a gerinctámasz sem megy a vezető ülésben, búg a motorja, de nem tudja felfújni csak nagyon gyengén, nagy meló benézni mi baja? Annyira nem fáj a hiánya de ha nem bonyolult akkor megcsinálnám.
Nem túl nagy mutatvány.
Nyugodtan nekiállhatsz.
Az ülés háttámláját kell leszedni és akkor be tudsz nézni a motorokhoz és a légpárnához. (Ülés szerelésről ITT találsz képes illusztrációt.) Ez utóbbi lehet, hogy lyukas, vagy valamelyik cső nincs rádugva rendesen, esetleg meg van törve valahol.
A kompresszor az ülőlap alatt van felfogatva. Ahhoz már csak akkor férsz hozzá, ha kikapod a komplett ülést. Vigyázz, elég súlyos darab!
2015.09.20. 15:28
attila94 írta:Köszi mindent. A gombok háza is szét van rugdosva, ha szétszedem akkor megpróbálnék szerezni. Hol érdemes keresni? Szürke, gerinc és válltámaszos elektromos. Használtban van esély hogy akad ez a kombináció vagy újat érdemes (lehetséges?)? Vagy egy sima szürkét át lehet faragni?
2015.09.20. 15:35
attila94 írta:Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok remélem jó helyre írok, üléssel kapcsolatos kérdésem lenne. A memóriás, elektromos, komfort vezető ülésem nagyjából 1 hét után kezdi "elfelejteni" a beállításait. Ha megnyomom a memória gombot visszaáll. Ami a legfeltűnőbb a válltámasz. Én előre nyomom a válltámaszt, de megdöntöm az háttámlát hátrafele. A válltámasz szokott hátrafele dőlni, de kézzel nem tudom mozgatni szóval nem mechanikai gondra gyanakszok. Valamint a gerinctámasz sem megy a vezető ülésben, búg a motorja, de nem tudja felfújni csak nagyon gyengén, nagy meló benézni mi baja? Annyira nem fáj a hiánya de ha nem bonyolult akkor megcsinálnám.
Nem túl nagy mutatvány.
Nyugodtan nekiállhatsz.
Az ülés háttámláját kell leszedni és akkor be tudsz nézni a motorokhoz és a légpárnához. (Ülés szerelésről ITT találsz képes illusztrációt.) Ez utóbbi lehet, hogy lyukas, vagy valamelyik cső nincs rádugva rendesen, esetleg meg van törve valahol.
A kompresszor az ülőlap alatt van felfogatva. Ahhoz már csak akkor férsz hozzá, ha kikapod a komplett ülést. Vigyázz, elég súlyos darab!
Köszi mindent. A gombok háza is szét van rugdosva, ha szétszedem akkor megpróbálnék szerezni. Hol érdemes keresni? Szürke, gerinc és válltámaszos elektromos. Használtban van esély hogy akad ez a kombináció vagy újat érdemes (lehetséges?)? Vagy egy sima szürkét át lehet faragni?
2015.09.20. 21:12
Jerry írta:attila94 írta:Sziasztok remélem jó helyre írok, üléssel kapcsolatos kérdésem lenne. A memóriás, elektromos, komfort vezető ülésem nagyjából 1 hét után kezdi "elfelejteni" a beállításait. Ha megnyomom a memória gombot visszaáll. Ami a legfeltűnőbb a válltámasz. Én előre nyomom a válltámaszt, de megdöntöm az háttámlát hátrafele. A válltámasz szokott hátrafele dőlni, de kézzel nem tudom mozgatni szóval nem mechanikai gondra gyanakszok. Valamint a gerinctámasz sem megy a vezető ülésben, búg a motorja, de nem tudja felfújni csak nagyon gyengén, nagy meló benézni mi baja? Annyira nem fáj a hiánya de ha nem bonyolult akkor megcsinálnám.
Nem túl nagy mutatvány.
Nyugodtan nekiállhatsz.
2015.10.31. 11:29
2015.11.10. 14:11
2015.11.10. 17:21
Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
2015.11.10. 18:05
Gallaca írta:Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
Igaz. Az ülésmozgatásért/memóriáért az ülésben levő modul felel. Olyan E39 motoros ülést még nem láttam, amiben manuális a fejtámla. Hacsak nem cseréltek benne háttámlát. Vagy még mindig tájékozatlan vagyok.
2015.11.10. 21:08
waresz írta:Gallaca írta:Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
Igaz. Az ülésmozgatásért/memóriáért az ülésben levő modul felel. Olyan E39 motoros ülést még nem láttam, amiben manuális a fejtámla. Hacsak nem cseréltek benne háttámlát. Vagy még mindig tájékozatlan vagyok.
Gallaca! Ugyan feljebb már kérdeztem, de nincs neked vagy valamelyik ismerősödnek fekete szövetkárpitos bármilyen fajta de mechanikus mozgatású ülés szett?
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
2015.11.10. 21:29
Gallaca írta:waresz írta:Gallaca írta:Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
Gallaca! Ugyan feljebb már kérdeztem, de nincs neked vagy valamelyik ismerősödnek fekete szövetkárpitos bármilyen fajta de mechanikus mozgatású ülés szett?
Tapatalk-kal küldve az én GT-I9300-el
Most éppen egy touring van a megadott paraméterekkel.
2015.11.11. 19:21
Gallaca írta:Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
2015.11.11. 20:15
Afterdark írta:Gallaca írta:Afterdark írta:Kicserélem a komfort üléseimet normál háttámlásra. Elektromos mind a kettő az enyémnél a válltámasz és a fejtámla is az újban csak a fejtámla mozog az is manuálisan. Ebben az esetben nem kell grundmodul-t cserélnem igaz?
Még egy kérdés. Angol autóból jönnek az ülések, hogyan fog ez működni az enyémben? facelift előtti mindkettő, memóriás mindkettőnké.
Mit kell ebben az esetben cserélni?