Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HI-FI

2015.07.30. 23:28

491523 írta:
admin írta:Vagy van egy másik megoldás ami jobb is és kábelezni se kell hátra!
Ha nem használod a kazetás részt akkor annak az audió részére kell bekötni egy kábelt. A magnóba meg egy kibelezett kazettát(szalag kiszed)
Ha az aux-ról akkarsz halgatni zenét akkor mode gombbal kazira váltasz és szól is.

Köszi az infót.

Gondoltam belevágok a barkács AUX kimenet gyártásba :) ezért megerősítésre lenne szükségem a hozzáértők részéről, hogy jól gondolom a dolgot vagy sem.

Kikerestem a BoardMonitor (A196) ide vonatkozó leírását a WDS-ben.

Tehát akkor az X18801 csatlakozót/kábelköteget kell megbontani úgy,
hogy a rádió (N9) felé menő kábel/csatlakozó 3,4,9,10 jelzésű vezetékeit kötöm az AUX csatlakozóra?

Kép

Elméletileg igen.
Csak azt nem értem ,hogy a WDS a rádión az 1,2,6,7pint hozza.Pedig több rajz is az 1,2,7,8-at.Mondjuk neked úgyis a másik vége kell.

Kép

2015.07.31. 00:09

admin írta:Elméletileg igen.
Csak azt nem értem ,hogy a WDS a rádión az 1,2,6,7pint hozza.Pedig több rajz is az 1,2,7,8-at.Mondjuk neked úgyis a másik vége kell.

Köszi az infót.

_ITT_ azt írja, hogy kétféle pin kiosztás van, de valóban igaz, hogy nekem a másik vége a board monitor felőli kell az meg egyértelmű.

Esetleg még az lehet kérdéses, hogy kell-e valahogyan illeszteni (jelszint, stb.) az AUX bemenetet a magnó bemenetre, vagy megfelelő az ha egy 3.5 jack aljzaton keresztül rádugom a telefon fülhallgató kimenetét? Pl. magas jelszint esetén csak túlvezérelt lesz vagy hazavágja a rádió modult? :)

2015.07.31. 01:00

491523 írta:
admin írta:Elméletileg igen.

Köszi az infót.

_ITT_ azt írja, hogy kétféle pin kiosztás van, de valóban igaz, hogy nekem a másik vége a board monitor felőli kell az meg egyértelmű.

Esetleg még az lehet kérdéses, hogy kell-e valahogyan illeszteni (jelszint, stb.) az AUX bemenetet a magnó bemenetre, vagy megfelelő az ha egy 3.5 jack aljzaton keresztül rádugom a telefon fülhallgató kimenetét? Pl. magas jelszint esetén csak túlvezérelt lesz vagy hazavágja a rádió modult? :)

Nekem a Car Pc-nek a 3,5-es jack audio kimenetele volt rákötve. Az szerintem magas jelszint.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.08.06. 10:35

Elvégeztem az átalakítást de sajnos csalódnom kellett.

(1) Borzasztóan halk ha pl. a telefon fülhallgató kimenetét kötöm rá. Ha a rádió normál hangerőn szól és átváltok akkor a külső forrás egyáltalán nem hallatszik mert annyira halk.
admin írta:Nekem a Car Pc-nek a 3,5-es jack audio kimenetele volt rákötve. Az szerintem magas jelszint.

Ezek után azt gondolom, hogy a Car Pc jelszintje nagyon magas lehet :)

(2) A kibelezett kazetta trükk nem működik. Ha nincs szalag a kazettában akkor pár másodperc után megállítja a lejátszást TAPE ERROR felirat kíséretében.

Tehát az AUX bemenet ilyen módon történő kialakítása sajnos használhatatlan.

2015.08.06. 10:46

491523 írta:Elvégeztem az átalakítást de sajnos csalódnom kellett.

(1) Borzasztóan halk ha pl. a telefon fülhallgató kimenetét kötöm rá. Ha a rádió normál hangerőn szól és átváltok akkor a külső forrás egyáltalán nem hallatszik mert annyira halk.
admin írta:Nekem a Car Pc-nek a 3,5-es jack audio kimenetele volt rákötve. Az szerintem magas jelszint.

Ezek után azt gondolom, hogy a Car Pc jelszintje nagyon magas lehet :)

(2) A kibelezett kazetta trükk nem működik. Ha nincs szalag a kazettában akkor pár másodperc után megállítja a lejátszást TAPE ERROR felirat kíséretében.

Tehát az AUX bemenet ilyen módon történő kialakítása sajnos használhatatlan.

A Car PC elméletileg ugyan az mint egy sima pc. Win XP futott rajta és a carx progi.Így annak a 3.5 jack kimenetele ugyan az mint egy fülhallgató kimenet bármelyik PC-n.

Nekem szerintem mai napig benne van a kibelezett kazetta és amikor használtam soha nem volt TAPE ERROR. De CarPC-s oldalon utána tudsz nézni mert ezt a dolgot nem én találtam ki.

Re:

2015.08.07. 18:42

admin írta:
Hero írta:Az összes hangszóró csere+mélyláda+erősitő meg minden ami kell :)
kivéve fejegység...

Miért nem csinálod meg magad?Tudok egy srácot budakalászon nekem is ő csinálta a ládát méretre.Autó Hifi versenyeket nyert.Ha érdekel megkeresem a számát.

hello!

engem érdekelne az eléretősége. Nincs gyárilag méyládám, azt gondoltam, h a helyére építenék egy mélyládát.

2015.08.09. 23:05

Tisztelt forumtarsak,
kovetkezo lenne a problemam: par napja boldog DSP tulajdonos vagyok, es valoszinu meg boldogabb lennek ha megszolalna valahogy. Szoval marciusban vasaroltam egy navigacios rendszert, android-ost: http://xtrons.co.uk/7-hd-digital-multi-touch-screen-car-dvd-player-with-wireless-screen-mirroring-function-obd2-for-bmw-e53-x5.html . Kicsit nem 5-os szeriaba valo, kicsit lebutitott android verzio van rajta (4.4.4) de az enyem:). Na most jon a gond: nem tudom megszolaltatni a DSP rendszert sehogy, kikerestem a 4 szalat amit ossze kell kotni a masik 4 db szallal ami az erositobe megy. Semmi...mi kell ahhoz, hogy meg tudjon szolalni a zene? Most egy DSP gombos mid-et keresek, ha kell azt is beallitom csatasorba. talalkozott mar valaki ilyen problemaval es talalt ra megoldast is? Barmilyen megoldas erdekel, csak szolaljon meg valahogy a muzsika. Elore is koszonom!

2015.08.10. 21:33

Bela16 írta:Tisztelt forumtarsak,
kovetkezo lenne a problemam: par napja boldog DSP tulajdonos vagyok, es valoszinu meg boldogabb lennek ha megszolalna valahogy. Szoval marciusban vasaroltam egy navigacios rendszert, android-ost: http://xtrons.co.uk/7-hd-digital-multi-touch-screen-car-dvd-player-with-wireless-screen-mirroring-function-obd2-for-bmw-e53-x5.html . Kicsit nem 5-os szeriaba valo, kicsit lebutitott android verzio van rajta (4.4.4) de az enyem:). Na most jon a gond: nem tudom megszolaltatni a DSP rendszert sehogy, kikerestem a 4 szalat amit ossze kell kotni a masik 4 db szallal ami az erositobe megy. Semmi...mi kell ahhoz, hogy meg tudjon szolalni a zene? Most egy DSP gombos mid-et keresek, ha kell azt is beallitom csatasorba. talalkozott mar valaki ilyen problemaval es talalt ra megoldast is? Barmilyen megoldas erdekel, csak szolaljon meg valahogy a muzsika. Elore is koszonom!

Szerintem az kellene, (bár biztos nem vagyok benne mert még nem próbáltam) hogy ez a motyó tudja kezelni az I-bus-t. Kb. az összes hasonló aftermarket multimédiánál feltüntetik, hogy "kivéve DSP-hez" "valamiért". De legalább ennél nincs feltüntetve, hogy jó E39-be.
Hogyan akartad vezérlő nélkül állítgatni a DSP funkciókat? Gondoltad, hogy megjelenik az android menüjében?
Nem is értem, hogy minek kell ehhez még DSP!? Jó minőségű hangszórók kellenek és egy subláda.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: atti523i
Értékelés: 4.76%

Re: Re:

2015.08.11. 10:41

dreizwanzig írta:
admin írta:
kivéve fejegység...

Miért nem csinálod meg magad?Tudok egy srácot budakalászon nekem is ő csinálta a ládát méretre.Autó Hifi versenyeket nyert.Ha érdekel megkeresem a számát.

hello!

engem érdekelne az eléretősége. Nincs gyárilag méyládám, azt gondoltam, h a helyére építenék egy mélyládát.

Sajnos ez elég régi poszt volt,de már nincs meg a száma.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: dreizwanzig
Értékelés: 4.76%

Re: Re:

2015.08.11. 15:09

admin írta:
dreizwanzig írta:
admin írta:
kivéve fejegység...

hello!

Sajnos ez elég régi poszt volt,de már nincs meg a száma.

oké, köszi azért

2015.08.12. 16:36

visszaolvasva láttam, hogy ment itt a téma a yatour-ról.
Én is tervezek venni egyet viszont nem értek valamit:
Jól értem, hogy kétféle cucc van és mindkettő jó lehet nekem?
ELSŐ: a cd tár helyére csatlakozik
MÁSODIK: a BMW 54 modulomra kell dugni
Jól látom, hogy ez két különböző megoldás ugyanarra a dologra?
Van ezek közül bámelyiknek bármi előnye vagy hátránya?

2015.08.12. 18:24

dreizwanzig írta:visszaolvasva láttam, hogy ment itt a téma a yatour-ról.

Szerintem az első esetben E39-hez készült a cucc a második esetben azt írja hogy - Digital Music Changer For BMW E46 E38
Így az lehet a különböző felhasználás oka.

Egyébként használt már valaki ilyen/hasonló cuccot? Mik a tapasztalatok? Egy megveszekedett AUX bemenetet szeretnék az autóra amibe ha beledugom a telefon fülhallgató kimenetét akkor az úgy szól mint pl. a rádió.

2015.08.12. 18:41

491523 írta:

Szerintem az első esetben E39-hez készült a cucc a második esetben azt írja hogy - Digital Music Changer For BMW E46 E38

Egyébként használt már valaki ilyen/hasonló cuccot? Mik a tapasztalatok? Egy megveszekedett AUX bemenetet szeretnék az autóra amibe ha beledugom a telefon fülhallgató kimenetét akkor az úgy szól mint pl. a rádió.

A masodiknal a kompatibilitasi listaban szerepel az e39, csak a cimben nem.

Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el

2015.08.12. 19:15

dreizwanzig írta:
491523 írta:

YATOUR HELYETT :wink:

2015.08.12. 19:35

Nem dsp-s hifi rendszert hogyan lehet normális hangzásra bírni?
Milyen hangszórókat érdemes venni? Kis méretű aktív mélyládát beépíteni oldalra lehetséges?
(Touring)

2015.08.12. 19:43

kanyobence írta:Nem dsp-s hifi rendszert hogyan lehet normális hangzásra bírni?
Milyen hangszórókat érdemes venni? Kis méretű aktív mélyládát beépíteni oldalra lehetséges?
(Touring)

A mélyládának -nyilván a hangszórót és az elektronikát leszámítva- a térfogatban rejlik az előnye/használhatósága. Véleményem szerint, akármelyik oldalt is nézzük, nincs elég hely egy subhoz, meg elegendő légtér, amit meg tud rezgetni. :szerintem

2015.08.12. 19:53

(Touring)

Mondjuk ezt :!:
Az akku fölé oldalra? Szerintem egy 20cm mélysugárzóval meg lehet oldani oldalra, de aktívot nem hiszem, hogy találsz oda. Oda gyártani kell dobozt, erősítő mehet a másik oldalra.

Ez a DLS is még megfelelő. Ez újban sem drága.
Vagy ezt,ezzel. igaz ez drágább, 10 cm-es, jobban hasznosítja a műanyag dobozt és a hatosban is 10-es a logic7 és jól szól.
Ezek költséghatékony használt motyók, áruk újban nem éppen kedvező.
DE HA ING GATYA NEM SZÁMÍT! :mrgreen:

2015.08.12. 21:24

(Touring)

Aktiv melyladatol sokat ne remelj....

2015.08.12. 21:43

SvidronyA írta:
dreizwanzig írta:
491523 írta:

YATOUR HELYETT :wink:

Csak a yatour olcsobb :)

2015.08.12. 22:12

(Touring)

Csináltass egy ládát ami be csúszik a roló vas alá és ferde mint az ülés támla.Így kevés helyet foglal.Nekem is így van.És egy 25centis hangszóró van benne.
Hozzászólás küldése

VigLink badge