Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.05.25. 19:46

:facepalm:
A KIJELZŐ HÁTTÉRFÉNYE :!: :!: :!:

2015.05.25. 19:53

hamoriarpi írta::facepalm:

Jól van na. De én ezt még mindig nem értem. A klímapanel kijelzőjének a háttérfénye? Az külön állítja saját magát? Minek? A műszerfalon van külön állító poti. Fejtsd már ki egy kicsit bővebben mert már egyre jobban csodálkozok,pedig ennyire nem vagyok ám hülye. :D

2015.05.25. 19:57

bendegúz írta:

Jól van na. De én ezt még mindig nem értem. A klímapanel kijelzőjének a háttérfénye? Az külön állítja saját magát? Minek? A műszerfalon van külön állító poti. Fejtsd már ki egy kicsit bővebben mert már egyre jobban csodálkozok,pedig ennyire nem vagyok ám hülye. :D

Próbáld ki, hogy felkapcsolod a világítást, közepesre állítod a fényerőt és a kis pöttyöt ujjal letakarod. Várj jó pár mp-et.
Ugyanezt csináld meg úgy, hogy belevilágítasz valamivel.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2015.05.25. 20:05

hamoriarpi írta:
bendegúz írta:

Próbáld ki, hogy felkapcsolod a világítást, közepesre állítod a fényerőt és a kis pöttyöt ujjal letakarod. Várj jó pár mp-et.
Ugyanezt csináld meg úgy, hogy belevilágítasz valamivel.

Aha már érthetőbb a szitu, de ezt egy kicsit már túlzásnak tartom,még a BMW-hez viszonyítva is.
Köszi a türelmet és a felvilágosítást Árpi!!!

2015.05.25. 20:07

bendegúz írta:

Csak hogy bonyolítsam neked a navi 16:9 kijelzőn is van fény érzékelő és a nagy BC-ben (óracsoport)is van. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2015.05.25. 20:11

admin írta:
bendegúz írta:

Csak hogy bonyolítsam neked a navi 16:9 kijelzőn is van fény érzékelő és a nagy BC-ben (óracsoport)is van. :D

:facepalm: De minek? Az mind külön állítja magát még a potin beállítotthoz képest? :doglotlo:

2015.05.25. 20:12

bendegúz írta:
admin írta:
bendegúz írta:

:facepalm: De minek? Az mind külön állítja magát még a potin beállítotthoz képest? :doglotlo:

Igen képesek magukat állítani.

2015.05.25. 20:13

Ebből (is) látszik, hogy a 39 sokkal jobb kocsi, mint a 60/61. :franko:

2015.05.25. 20:18

admin írta:
bendegúz írta:
admin írta:
bendegúz írta:

Igen képesek magukat állítani.

Ez most komoly vagy szivattok? Mert ez már majdnem a nem hiszem el kategória! No meg mi értelme?
Többet nem kérdezek a témáról ígérem. :oops:

2015.05.25. 20:20

bendegúz írta:Ez most komoly vagy szivattok? Mert ez már majdnem a nem hiszem el kategória! No meg mi értelme?
Többet nem kérdezek a témáról ígérem. :oops:

Ez viccnek azért durva lenne :hangos:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz

2015.05.25. 20:58

jlaci74 írta:
morv írta:Hi, a kovetkezo kerdes lehet par embetnrl kiveri a biztosiyekot, de mivel megkertek ezert felteszem. Egyik ismerosom szemezik egy e39 525d-vel. A kocsi automata, de valtohibas. Szoval erosen agyal rajta, hogy megveszi es atalakitja manualisra. Egy haverjanak ven egy e60 540d manualis 6-os valtoja elfekvoben (szerelo rosszul allapitotta meg a hibat, ezert valtot csereltek). Szoval ezt a valtot olcson megkapna, csak az a kerdes, hogy ossze lehet-e hazasitani az e39 m57 motorral a 2005-os e60 valtot? Valaki ek esetleg valami tapasztalata, epito jellegu hozzaszolasa? Szereti a srac a kihivasokat, nem riad vissza az atepitesektol, bar eddig foleg motorban es vw tdi-ben "utazott".

Gondolom az e60 530d akar lenni ...
Minden megoldható, csak pénz kérdése.
Valamikor láttam a hahu-n 6-os manuállal hirdetett e39-et , az is ilyen összeépítés lehetett.
Ha megrögzött manualista akkor átépítés, de akkor kérünk részletes leírást képekkel !
Ha nem ,akkor ebből a pénzből biztosan felújítható az ótómata is...

Igen, e60 530d csak elirtam a telefonon. Elegge megrogzott, irtozik az automatatol. Koltsegileg sem tul rossz a dolog, a szerelest maga vegezne, egy muhelyben bedolgozik masodallasban, a kosi is onnan lenne, beszamoltak valami ujabba. Valto 2-300 penzert (fontban) lenne, manualis difit en tudok adni neki, a kardant kene kimatekozni, mert a 6-os valto hisszabb, mint az otos. Szoval vegetedmenyben az automata felujitasanak a ketharmadaban megallna a projekt. A kerdes ugye, hogy a valto passzolna-e a blokkhoz? Nezegettem az alkatreszeket, a kuplung es a dmf gyanus, mas a fogszam. Nem tudom ez mennyiben befolyasolja a kompatibilitast, vagy csak annyi, hogy e60 valtot e60 kuplunggal kell osszerakni?
A masik megoldas az alpina d10 hatos manualis valto, csak azt nem tudjuk milyen valtot hasznaltak hozza.
Ha osszejonne a dolog neki, lehet en is megcsinalnam.
Egyebkent az e60 manualis valtoja milyen az e39-evel osszehasonlitva?

2015.05.25. 22:19

Üdv

Van egy e39 520i (2001.10) benzines kocsim.

Szelepfedél tömítést + csavarok +a nívó pálcánál lévő tömítést cserélném mert a szerelő lemondta így elhatároztam,hogy megcsinálom a haverommal aki szokta szerelgetni az autóját (nagyon ügyes ) de nem szerelő. Még sem ő sem pedig én nem cseréltük ezeket.

Mi az amire nagyon kell figyelni van-e valami trükk vagy szabály ?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2015.05.25. 23:17

dontoti írta:Üdv

Van egy e39 520i (2001.10) benzines kocsim.

Szelepfedél tömítést + csavarok +a nívó pálcánál lévő tömítést cserélném mert a szerelő lemondta így elhatároztam,hogy megcsinálom a haverommal aki szokta szerelgetni az autóját (nagyon ügyes ) de nem szerelő. Még sem ő sem pedig én nem cseréltük ezeket.

Mi az amire nagyon kell figyelni van-e valami trükk vagy szabály ?

Előre is köszönöm a válaszokat.

A gyári tömítést vedd meg.

2015.05.26. 09:40

kzolee írta:
Afterdark írta:
kzolee írta:
Afterdark írta:Motorcsere esetén a hűtőrendszer komplett átcsövezésén kívül mit érdemes még megcsinálni, kicserélni?

Köszönöm a válaszokat!

Mindent, amihez nem túl kényelmes hozzáférni, ha bent van a helyén a motor. :wink: Természetesen csak azt, ami szükséges lehet ezek közül.

Én a kartertömítést, első és hátsó főtengelyszimeringet, szívósor és kipufogó leömlő tömítéseket, szelepfedéltömítést cseréltem annó motorcsere alkalmával.

Motortartó bakokkal, szíjakkal, görgőkkel, feszítőkkel mi a helyzet? Érdemes cserélni őket?

Mindent érdemes, ha szükség van rá, de ezt már akkor is meg tudod csinálni, ha bent a motor a helyén. Így is fájdalmas lesz a végösszeg. :wink:

Ezt a tömítés szettet kb 80 forintért meg tudom szerezni. Szerintetek érdemes megvenni?

http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G& ... B|3|4|18|1

2015.05.26. 09:44

Afterdark írta:
kzolee írta:
Afterdark írta:
kzolee írta:
Afterdark írta:Motorcsere esetén a hűtőrendszer komplett átcsövezésén kívül mit érdemes még megcsinálni, kicserélni?

Köszönöm a válaszokat!

Mindent, amihez nem túl kényelmes hozzáférni, ha bent van a helyén a motor. :wink: Természetesen csak azt, ami szükséges lehet ezek közül.

Én a kartertömítést, első és hátsó főtengelyszimeringet, szívósor és kipufogó leömlő tömítéseket, szelepfedéltömítést cseréltem annó motorcsere alkalmával.

Motortartó bakokkal, szíjakkal, görgőkkel, feszítőkkel mi a helyzet? Érdemes cserélni őket?

Mindent érdemes, ha szükség van rá, de ezt már akkor is meg tudod csinálni, ha bent a motor a helyén. Így is fájdalmas lesz a végösszeg. :wink:

Ezt a tömítés szettet kb 80 forintért meg tudom szerezni. Szerintetek érdemes megvenni?

Határozottan nem ...

2015.05.26. 09:47

http://webshop.langauto.hu/List.aspx?G& ... B|3|4|18|1[/quote]

Határozottan nem ...[/quote]

Az árral, a gyártóval, vagy a tartalommal van gond?

2015.05.26. 09:50

Afterdark írta:
Az árral, a gyártóval, vagy a tartalommal van gond?

Gyártóval..., nem BMW minőség ...
Csak Elring , V. Reinz , Goetze ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2015.05.26. 19:30

Afterdark írta:

Azt hiszem jobban kell figyelnem a posztjaidat, kb. olyan "hülye" lehetsz mint én.

2015.05.26. 19:56

zoomon írta:
Afterdark írta:

Azt hiszem jobban kell figyelnem a posztjaidat, kb. olyan "hülye" lehetsz mint én.

Ezt most nem értem... :facepalm:

2015.05.27. 09:27

Afterdark írta:
Ezt most nem értem... :facepalm:

Hozzám hasonlóan te is szeretsz belebonyolódni olyan dolgok cseréjébe amiket még nem kellene cserélni, csak esetleg nem tökéletesek.
Hozzászólás küldése

VigLink badge