Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.05.18. 17:43

tomekk07 írta:Sziasztok!

Nem találtam erre külön topicot, szóval itt kérdezném meg, hogy hogyan tudom az inspection-t lenullázni???
egyszer régen már valaki elmagyarázta, de azóta sajna elfelejtettem...
régi típusú vasam van, az obd csati még kör alakú és bent van a motortérben, azt hiszem két érintkező lábat kellett rövidre zárni, ahhoz, hogy újra induljon az inspectionnál az olaj figyelés, de melyik 2 láb volt ez??
ha valaki tud segíteni, plíííz!

Igazán köszönöm!!!

Tomekk

http://bmw.e39.hu/reset.html

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: tomekk07
Értékelés: 4.76%

2015.05.18. 18:50

Köszönöm amiket ajánlottatok, de sajna egyik sem jött be, se az az autón belüli gombos, kulcsos mizéria ( mellesleg láttam ilyet a youtubon is, és ott nem olyan volt a BC mint az enyém, nekem a nagy van, vagy hogy mondjam, amin alúl egy hosszú szöveges rész van) nem jelent meg semmien felirat... lehet az a gond, hogy még van 1 rublika a teljes inspekciós idő végéig? illetve a motortérben lévő csatlakozó 7-19 pontjának rövidrezárása sem jött be, csináltam több mint 10 másodpercig is, kivett kulccsal is meg gyujtásban 1-2 állásban is!

Mit nem csinálok jól????

Zo78 írta:
tomekk07 írta:Sziasztok!

Nem találtam erre külön topicot, szóval itt kérdezném meg, hogy hogyan tudom az inspection-t lenullázni???
egyszer régen már valaki elmagyarázta, de azóta sajna elfelejtettem...
régi típusú vasam van, az obd csati még kör alakú és bent van a motortérben, azt hiszem két érintkező lábat kellett rövidre zárni, ahhoz, hogy újra induljon az inspectionnál az olaj figyelés, de melyik 2 láb volt ez??
ha valaki tud segíteni, plíííz!

Igazán köszönöm!!!

Tomekk

http://bmw.e39.hu/reset.html

2015.05.18. 19:32

Sziasztok, megint én vagyok. Hűtővizet mennyire bonyolult cserélni? Hány liter kell bele?

2015.05.18. 20:39

Noope írta:Sziasztok, megint én vagyok. Hűtővizet mennyire bonyolult cserélni? Hány liter kell bele?

Hutonel leszeded a 2 also csovet es le engeded,vagy van blokon is egy leeresztoje de az valami buzi helyen.Kb 9 liter megy bele ha jol emlekszem de lehet a tiedbe kevesebb,es vagy 1 liter vagy tobb igy is elmegy a legtelenitesre

Sent from my iPhone using Tapatalk

2015.05.18. 21:50

Noope írta:Sziasztok, megint én vagyok. Hűtővizet mennyire bonyolult cserélni? Hány liter kell bele?

Cserélni anyira nem bonyolult, de utána lelégteleniteni... hát az nem mindenkinek megy elsőre :D Egyébként ha csak a hűtőradiátorból engeded le a leeresztő csavarnál, akkor kb 5-6 liter fog belemenni.

2015.05.18. 21:53

tomekk07 írta:Köszönöm amiket ajánlottatok, de sajna egyik sem jött be, se az az autón belüli gombos, kulcsos mizéria ( mellesleg láttam ilyet a youtubon is, és ott nem olyan volt a BC mint az enyém, nekem a nagy van, vagy hogy mondjam, amin alúl egy hosszú szöveges rész van) nem jelent meg semmien felirat... lehet az a gond, hogy még van 1 rublika a teljes inspekciós idő végéig? illetve a motortérben lévő csatlakozó 7-19 pontjának rövidrezárása sem jött be, csináltam több mint 10 másodpercig is, kivett kulccsal is meg gyujtásban 1-2 állásban is!

Mit nem csinálok jól

A müszerfalas csak faceliftnél működik ha jól tudom. Neked a rövidzáras kell vagy diag

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: tomekk07

2015.05.18. 22:24

Teljes csere esetén 10.5 liter a töltet. A légtelenítés egyszerűbb, ha az autó orra hegynek felfelé áll.

2015.05.18. 22:48

a blokk oldalán lévő leeresztőcsavart is ki kell nyitni,különben 2-3l benne marad.feltöltésnél ahogy hámori árpi ajánlotta.az eleje legyen magasabban.kb 10-11l.

2015.05.19. 05:55

Jó reggelt sziasztok.

Véletlen nem tudja valaki hogy amikor le állitom az autot akkor egy furcsa bugo hang hallatszik /mint a tehén bőgés/ hogy ez mi lehet? Én tippelek olajszivattyura aztán lehet oltári baromság. Mindenesetre ez azóta van hogy gyertyát cseréltem. Ötlet?

2015.05.19. 13:08

Újra itt. :mrgreen:

Kinek mit mond a következő: vezérműtengely holtpont jeladó hiba
Diag-on kijött, olvastam, hogy okozhatja a rossz akksi, az áramkör hibája, maga a jeladó vagy az indítómotor.

2015.05.19. 17:47

Hali!E39 97-es 525TDS,a problémám hogy a fogyasztás mérő a fordulatszám jelző alatt nem a valósat méri,folyamatosan kivan akadva ahogy megyek,és utazás közben is 15-20 körül mozog,pedig valóságban a normálisan fogyaszt a gép persze a monitoron is a hátra lévő km. felét írja hogy még annyi van,voltam villamosságinál,próbálták nullázással,gyári beállítással de a hiba ugyanaz,amúgy minden más jól működik.Minden úgy kezdődött hogy a light panel tönkre ment,de meg lett csinálva most van világítás,minden rendben de a fogyasztásmérő összevissza mér. :( Annyit csinált egy szerelő,laptoppal hogy angol beállítást a menüben,de csak a német és az olasz volt benne./olaszból van az autó/És nem tudnak vele mit kezdeni vagy nem tudják mit is csináljanak. :cry: Örülnék ha tudnátok segíteni :roll:

2015.05.19. 20:39

Janika13 írta:Jó reggelt sziasztok.

Véletlen nem tudja valaki hogy amikor le állitom az autot akkor egy furcsa bugo hang hallatszik /mint a tehén bőgés/ hogy ez mi lehet? Én tippelek olajszivattyura aztán lehet oltári baromság. Mindenesetre ez azóta van hogy gyertyát cseréltem. Ötlet?

Egy biztos, a hangnak nincs köze az olajszivattyúhoz,
a szivattyúnak meg a gyertyákhoz ...

2015.05.19. 21:52

jlaci74 írta:
Janika13 írta:Jó reggelt sziasztok.

Egy biztos, a hangnak nincs köze az olajszivattyúhoz,
a szivattyúnak meg a gyertyákhoz ...
és vajon mi lehet a hang ?

2015.05.22. 16:00

Hello!

Ki tudná megmondani Nekem, hogy a pirossal bekarikázott dolgok micsodák?
http://kepfeltoltes.hu/150522/BMW_e39_u ... es.hu_.jpg

Más kérdés: PDC-ből volt olyan, aminél csak hátul van szenzor, vagy csak olyan van, aminek elől-hátul van?

2015.05.22. 16:04

JozeffE34 írta:Hello!
Más kérdés: PDC-ből volt olyan, aminél csak hátul van szenzor, vagy csak olyan van, aminek elől-hátul van?

Touring csomagtérroló tartósínje. Ha lehajtod a hátsó ülést, ide becsősztatod a csomagtérrolót, és a kutyahálót a plafonig felhúzhatod.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: JozeffE34

2015.05.22. 16:30

JozeffE34 írta:Hello!

Mindkettő létezik, faceliftnél már csak utóbbi.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: JozeffE34

2015.05.22. 20:02

Bal oldalt ODB csatinál van egy kis kapcsolóm a "luk" felső falán. Véletlen átkapcsoltam (garázsban,motortér nyitva, gyújtás rajta). Ekkor felvillant a Műszerfal. De visszakapcsoltam. Mit műveltem?

Ezt telóról firkáltam..

2015.05.22. 20:59

Bor3sz írta:Bal oldalt ODB csatinál van egy kis kapcsolóm a "luk" felső falán. Véletlen átkapcsoltam (garázsban,motortér nyitva, gyújtás rajta). Ekkor felvillant a Műszerfal. De visszakapcsoltam. Mit műveltem?

Ezt telóról firkáltam..

Az biztos nem gyári cumó! Gondolom valami rejtet inditásgátló lehet.

2015.05.23. 08:19

Motorcsere esetén a hűtőrendszer komplett átcsövezésén kívül mit érdemes még megcsinálni, kicserélni?

Köszönöm a válaszokat!

2015.05.24. 09:54

Sziasztok!

Nem xenon-os, facelift előtti egyszerű lámpámon azt vettem észre, hogy a jobb oldali tompított világítás lejjebb világít, mint a bal oldali.
A magasságállítás működik, mindkettő szépen megy le-fel, csak nincsenek egy vonalban.
Hogyan lehetne ezt megoldani? :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge