![]() |
2015.02.15. 18:49
lepke írta:Hali
Az első ajtók fóliázása miatt elvették a forgalmi engedélyt a szervek,jövő héten vihetem műszaki vizsgára
Valamilyen okosságból kifolyólag lehetséges-e az A és B oszlop közötti ablakok sötétítése
Természetesen csak vizsga után
2015.02.15. 19:07
Imco írta:A szerveknek nincs műszere, az a kpmnek van inkább.
2015.02.15. 19:23
2015.02.15. 20:27
PeterE39 írta:Imco írta:A szerveknek nincs műszere, az a kpmnek van inkább.
Rossz hírem van, van nekik, tapasztalatból mondom, mélyen zsebbemarkoló tapasztalatból.
2015.02.15. 20:29
Bor3sz írta:Nekem az a fura,hogy gyárilag szinte koporsós autónak néz ki jó pár modell. Ezt mégis hogy engedik forgalomba?
Szifonról voltam
2015.02.15. 23:11
Imco írta:Bor3sz írta:Nekem az a fura,hogy gyárilag szinte koporsós autónak néz ki jó pár modell. Ezt mégis hogy engedik forgalomba?
Szifonról voltam
Első ajtó ablakainak átláthatóságáról van szó.
Illetve arra is van valami, hogy az első szélvédőn mekkora lehet a csík szélessége.
2015.02.16. 21:30
Imco írta:lepke írta:Hali
Az első ajtók fóliázása miatt elvették a forgalmi engedélyt a szervek,jövő héten vihetem műszaki vizsgára
Valamilyen okosságból kifolyólag lehetséges-e az A és B oszlop közötti ablakok sötétítése
Tavaly tavasszal szívtam meg. Elvileg nem kell vizsgáztatni csak bemutatási kötelezettségem volt.
Ami azt jelenti hogy " végig kell vinni a soron" de nem kaptam új vizsgát. Elvileg ingyenes. Így is egy marék pénze,be került. Meg akkor már levetettem a fóliát bár nem volt életbe vágó. 5 év alatt egyszer találtak meg vele.
Semmilyen fólia sem lehet. Eu rendelet a 70%. De a színezett üveged meg egy mattabb átlátszó fólia / ilyenem volt/ már alatta ( nekem 46% volt) hozza.
Van egy eladó félkész házam. Téged nem szeretnek ott a rendőrök.
Hívj ha van kérdésed!
Közben látom hasonlókat írtak az urak. A szerveknek nincs műszere, az a kpmnek van inkább.
Engem is az szívatott a szerv csak ott állt. Jó fej volt, pedig habzott a szám a kpm-esre!
Kérdeztem, hogy át kell adnom a kis kancsónak a papírjaim? Mondta, hogy nem, de akkor ő kéri és ő adja át!
Tényleg jó fej volt a rendőr kivételesen. Erről írtam valahol bővebben.
2015.02.16. 21:39
lepke írta:Hali
Majd leírom a pontos procedúrát.
2015.02.19. 20:15
2015.02.20. 00:35
lacir1 írta:Heló
Nekem is van fólia az első ablakokon,szerencsére még sosem találtak meg vele,csak a műszakizás kicsit macera.
2015.02.23. 20:38
2015.02.24. 11:52
Bor3sz írta:Ha fóliáztatom a kocsit (feketéről fehérre) ,akkor a PDC-t elvileg nem fóliázzák (ezt festik),vagy igen?
Illetve 6-8 évre kalkulálhatok a fólia tartósságával ? Garázsban tartott kocsinál ez lehet +3-4 év?
2015.02.24. 14:45
rockolo77 írta:Azzal mindenképp számolj, hogy az eltávolítást csúnyán megsínyli a fényezés, a nem gyári festék gyakran egy az egybe lejön a fóliával, plusz a felrakáskor dekorkéssel történő vágások nyomai is megmaradnak egy-egy vékony rozsdacsík formájában.
2015.02.24. 14:58
rockolo77 írta:Bor3sz írta:Ha fóliáztatom a kocsit (feketéről fehérre) ,akkor a PDC-t elvileg nem fóliázzák (ezt festik),vagy igen?
Illetve 6-8 évre kalkulálhatok a fólia tartósságával ? Garázsban tartott kocsinál ez lehet +3-4 év?
A PDC szenzorra is mehet a fólia, nem fogja zavarni.
A tartósság a nagymértékben függ a fólia, és a felrakás minőségétől, én a 6-8 évet kicsit sokallom, szerintem a 3-5 év a reális, használattól függően.
Azzal mindenképp számolj, hogy az eltávolítást csúnyán megsínyli a fényezés, a nem gyári festék gyakran egy az egybe lejön a fóliával, plusz a felrakáskor dekorkéssel történő vágások nyomai is megmaradnak egy-egy vékony rozsdacsík formájában.
2015.02.24. 15:13
Johny540 írta:rockolo77 írta:Azzal mindenképp számolj, hogy az eltávolítást csúnyán megsínyli a fényezés, a nem gyári festék gyakran egy az egybe lejön a fóliával, plusz a felrakáskor dekorkéssel történő vágások nyomai is megmaradnak egy-egy vékony rozsdacsík formájában.
Ha pl. velem csináltatja,akkor biztos nem.
A 6-8év mindenképp megállja a helyét,főleg egy garázsban tartott autónál.
2015.02.24. 15:16
hamoriarpi írta:rockolo77 írta:Bor3sz írta:Ha fóliáztatom a kocsit (feketéről fehérre) ,akkor a PDC-t elvileg nem fóliázzák (ezt festik),vagy igen?
A PDC szenzorra is mehet a fólia, nem fogja zavarni.
A tartósság a nagymértékben függ a fólia, és a felrakás minőségétől, én a 6-8 évet kicsit sokallom, szerintem a 3-5 év a reális, használattól függően.
Azzal mindenképp számolj, hogy az eltávolítást csúnyán megsínyli a fényezés, a nem gyári festék gyakran egy az egybe lejön a fóliával, plusz a felrakáskor dekorkéssel történő vágások nyomai is megmaradnak egy-egy vékony rozsdacsík formájában.
Olyat beledekorkéseznék, hogy többé nem fóliázna.
2015.03.06. 22:11
lepke írta:Imco írta:lepke írta:Hali
Tavaly tavasszal szívtam meg. Elvileg nem kell vizsgáztatni csak bemutatási kötelezettségem volt.
Ami azt jelenti hogy " végig kell vinni a soron" de nem kaptam új vizsgát. Elvileg ingyenes. Így is egy marék pénze,be került. Meg akkor már levetettem a fóliát bár nem volt életbe vágó. 5 év alatt egyszer találtak meg vele.
Semmilyen fólia sem lehet. Eu rendelet a 70%. De a színezett üveged meg egy mattabb átlátszó fólia / ilyenem volt/ már alatta ( nekem 46% volt) hozza.
Van egy eladó félkész házam. Téged nem szeretnek ott a rendőrök.
Hívj ha van kérdésed!
Közben látom hasonlókat írtak az urak. A szerveknek nincs műszere, az a kpmnek van inkább.
Engem is az szívatott a szerv csak ott állt. Jó fej volt, pedig habzott a szám a kpm-esre!
Kérdeztem, hogy át kell adnom a kis kancsónak a papírjaim? Mondta, hogy nem, de akkor ő kéri és ő adja át!
Tényleg jó fej volt a rendőr kivételesen. Erről írtam valahol bővebben.
Hali
Majd leírom a pontos procedúrát.
2015.05.09. 20:35
2015.05.09. 20:49
Zo78 írta:Nem pontosan passzol a témába, de jobbat nem találtam.
Találkozott már valaki ilyen megoldással?
Esetleg tapasztalat (első kézből, vagy hallomásból...)?
http://www.uvcarshades.co.uk/privacy-sh ... -4405.html
2015.05.09. 20:54
PeterE39 írta:Zo78 írta:Nem pontosan passzol a témába, de jobbat nem találtam.
Találkozott már valaki ilyen megoldással?
Esetleg tapasztalat (első kézből, vagy hallomásból...)?
http://www.uvcarshades.co.uk/privacy-sh ... -4405.html
Kollégám vett E90-be ilyesmit, elégedett vele. Én is nézegettem korábban, de a bő 40-45 ezres ár eltántorított egyelőre.
Ha tervezel rendelni szólj, mert lehet hogy becsatlakozom postaköltség csökkentés ügyileg.