Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2015.02.13. 23:19

Bajkerülő írta:Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, hogy 2002-es E39 touring kárpitja bal hátsó lábtérben vizes de néha NAGYON! és nem jövök rá hogy mitől...
Az ajtóban lévő vízelvezetőt megnéztem de nem volt eldugulva, nem tudtam olyan tempóban borítani a vizet az ajtóba, hogy ki ne folyjon, de azért kompresszorral megfújkáltam a biztonság kedvéért. Lehet hogy alulról kap valahonnan vizet? Van ott valami szellőző? Segítsetek merre induljak vele, vagy ha járt már így valaki szívesen venném ha átadná tudását.
Előre is köszi, és óvakodjatok a trafiktól :franko:

Meg kell, hogy erősítsem az előttem szólókat, ha valóban a hátsó ajtónál ázol -márpedig szerintem ott- akkor nedves kell hogy legyen az ajtókárpit alja a belépőlámpa környékén. A szurokszerű ragasztót a kárpit levétele után az ajtólemez, és a szürke színű szigetelő fólia között találod, kézzel alányúlva ki tudod tapizni, hogy hol engedte el magát.
Nem kell leszedni az egészet, elég, ha az elvált részeken hőlégfúvóval megmelegíted a ragasztót, majd a felfekvő felület megtisztítása után jó erősen belenyomkodod a habfóliát.
Érdemes még letömíteni egy gumigyűrűvel, vagy némi pasztával a kerékjárati oldalon lévő kárpitpatentokat is.
És ha ezzel megvagy jó szárítgatást, a padlókárpit több liter vizet is képes magába szívni.

2015.02.14. 21:28

Sziasztok,

Amikor megvettük a Bömbit, akkor 63 litert tankoltam bele, a mutató is reálisan mutatta az órán, elfogadtam, hogy 70 literes a tank. Utána úgy alakult, hogy mindig 10-25 litert tankoltunk, sosem tele.
Nemrég újra teletankoltuk, kattanás után még 1,2 lötyi ment bele (mániám), csurig volt, amikor kivettem a pisztolyt, látszott a nedü.

Kérdésem az, hogy ~60 km megtétele után normális, hogy elindul a mutató az üzemanyagszintmérőnél?
(Az is érdekes, hogy 15-30-as mutatónál viszont szeret időzni, beletankolsz 15 litert, alig mozdul. Viszont ha belenyomsz 10ezerért közel 30-at, úgy megugrik, mintha tennénk hozzá még 2-5-t...)
:wink:

Túl pánikolom a dolgot?
Segítségeteket köszönöm,

Papi

2015.02.14. 22:15

Papi írta:Sziasztok,

Amikor megvettük a Bömbit, akkor 63 litert tankoltam bele, a mutató is reálisan mutatta az órán, elfogadtam, hogy 70 literes a tank. Utána úgy alakult, hogy mindig 10-25 litert tankoltunk, sosem tele.
Nemrég újra teletankoltuk, kattanás után még 1,2 lötyi ment bele (mániám), csurig volt, amikor kivettem a pisztolyt, látszott a nedü.

Kérdésem az, hogy ~60 km megtétele után normális, hogy elindul a mutató az üzemanyagszintmérőnél?
(Az is érdekes, hogy 15-30-as mutatónál viszont szeret időzni, beletankolsz 15 litert, alig mozdul. Viszont ha belenyomsz 10ezerért közel 30-at, úgy megugrik, mintha tennénk hozzá még 2-5-t...)
:wink:

Túl pánikolom a dolgot?
Segítségeteket köszönöm,

Papi

Van olyan autó ami nem lineárisan mutatja. A BMW az kb. igen.
Szerintem elég pontosan mutatja.
Jellemzően fél tank alatt járok itt helyben. Pontosan látom, a szintet.
Az is normális szerintem, hogy telinél mutatja az ~5 l hiányt.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Papi
Értékelés: 4.76%

2015.02.15. 09:33

Először is bocs hogy ide írom, de itt nagyobb a forgalom, mint az e46 topicban. Hátsó komplett lámpát kicserélni LED-esre mennyire kivitelezhető értem ezalatt azt hogy azon nem faceliftes típusoknál ahol gyárilag még nem ez a megoldás volt, nem e okoz valami kompatibilitási problémát. Mert nekem első a gyári minőség és összhang megőrzése és csak utána jön a megjelenés és külső. Gondolkozok egy hátsó lámpa cserén (közelről kicsit kopott és füstös a fék búra) de nem mindenáron akarom LED-esre de ha kivitelezhető akkor nem zárkózok el előle. Persze lehet elég lenne csak a búrát cserélni vagy lecsiszoltatni de ha nincs horroráron egy komplett lámpa akkor azt preferálnám.

2015.02.15. 10:16

Hali márkatársak!
Lenne kérdésem hátha valaki tud rá választ. Az lenne,hogy a kocsimban elől is és hátul is van ködlámpa de csak a hátsót tudom kapcsolni,mert egy állású a kapcsoló. De viszont az elsők is be vannak gyárilag vezetékelve és itt jön a kérdés lehet hülye kérdés,ha kicserélem benne a kapcsolót több állásúra akkor működik az első is vagy a lichtmodult is kéne cserélni??

2015.02.15. 18:03

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani milyen gyetyát vegyek az 1999-es 520 i-be .
Köszi MAZSI.

2015.02.15. 18:55

BMW Mazsi írta:Sziasztok! Valaki meg tudná mondani milyen gyetyát vegyek az 1999-es 520 i-be .
Köszi MAZSI.

NGK-t. Itt is le van írva párszor. A bosch nem javasolt.

2015.02.15. 19:04

Imco írta:
BMW Mazsi írta:Sziasztok! Valaki meg tudná mondani milyen gyetyát vegyek az 1999-es 520 i-be .
Köszi MAZSI.

Köszi ,azért leírnád milyen típust,mert gondolom van többféle

2015.02.15. 19:10

Sziasztok!

Egy relativ gyors segitsegre lenne szuksegem.
2001 530d-t vennek elvileg ma este vagy holnap reggel.

Automata valtos. Elvileg jo a valtoja, mentem en is vele, sima szerelo latta, szerinte is jo, tulajnak 8 eve van meg a kocsi, baja nem volt vele allitasa szerint.

A kerdes, hogy mennyi egy valto hozza? Kb 300e? Nem felujitasra gondolok, hanem masik valtora...

A masik kerdesem, hogy ugy tudom ezekben GM valto van, ami alul van meretezve a kocsihoz. A ficko azt mondta, hogy cetef vagy zetef valtoja van, mert volt tobb szeria is ezekbe a kocsikba, amit nem tudtam megcafolni.

Valaki esetleg?

2015.02.15. 20:55

BMW Mazsi írta:
Imco írta:
Köszi MAZSI.

Köszi ,azért leírnád milyen típust,mert gondolom van többféle

NGK BKR 6 EQUP

2015.02.15. 20:58

szarvasdavid írta:Sziasztok!

Automata valtos. Elvileg jo a valtoja, mentem en is vele, sima szerelo latta, szerinte is jo, tulajnak 8 eve van meg a kocsi, baja nem volt vele allitasa szerint.

A kerdes, hogy mennyi egy valto hozza? Kb 300e? Nem felujitasra gondolok, hanem masik valtora...

A masik kerdesem, hogy ugy tudom ezekben GM valto van, ami alul van meretezve a kocsihoz. A ficko azt mondta, hogy cetef vagy zetef valtoja van, mert volt tobb szeria is ezekbe a kocsikba, amit nem tudtam megcafolni.

Valaki esetleg?

Ha jó a váltója akkor miért érdeklődsz már váltó felől??? :shock:
Bontott váltó 100-150e ft-ig vannak.Km-állapot függő....Felújított 250-350e ft-ig is mehet.
Igen a 30D-ken elég kényes GM váltó :twisted:
Az összes automata dízelben GM váltó van,nem ZF. Az E39-ekre gondolok most... :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Schnitzer az itt látható tagok köszönték meg: szarvasdavid

2015.02.15. 21:00

Mekkora meló elektromos kormányoszlop beszerelése? Mi kell még hozzá a szerkezeten kívül?

2015.02.15. 21:07

szarvasdavid írta:Sziasztok!

Valaki esetleg?

Az alulméretezett témához : egy motor a maximalis forgatónyomatékát teljes terhelesnél ,vagyis padlógáznál adja le . Ha ezt kerülöd akkor már nem is olyan lenyeges az a 20 Nm különbség a két a határérték között.
Arról nem is beszélve ,hogy egy tizenpáréves motor tudja-e a katalógusértéket ....

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2015.02.15. 21:14

Az alulméretezett témához : egy motor a maximalis forgatónyomatékát teljes terhelesnél ,vagyis padlógáznál adja le . Ha ezt kerülöd akkor már nem is olyan lenyeges az a 20 Nm különbség a két a határérték között.
Arról nem is beszélve ,hogy egy tizenpáréves motor tudja-e a katalógusértéket ....

Nem is az lenne a kerdes, hogy tudja e a motor, amit papiron tudnia kellene... Inkabb az a felelmem, hogy ha uj koraban tiportak, akkor az azert adhatott a valtonak par kellemetlen percet, ami nem akkor jott ki, hanem akkor johet (felteteles modban), amikor mar az enyem az auto...

2015.02.15. 21:18

BMW Mazsi írta:Köszi ,azért leírnád milyen típust,mert gondolom van többféle

Az az egyféle való bele amit írt a kolléga!

2015.02.15. 23:57

szarvasdavid írta:

Nem is az lenne a kerdes, hogy tudja e a motor, amit papiron tudnia kellene... Inkabb az a felelmem, hogy ha uj koraban tiportak, akkor az azert adhatott a valtonak par kellemetlen percet, ami nem akkor jott ki, hanem akkor johet (felteteles modban), amikor mar az enyem az auto...

Szerintem teljesen felesleges ezen tipródni...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2015.02.16. 01:18

csiatt írta:Mekkora meló elektromos kormányoszlop beszerelése? Mi kell még hozzá a szerkezeten kívül?

Attól függ, hogy használni is szeretnéd, vagy csak beszerelni.
Kitárgyaltuk már. viewtopic.php?f=1&t=108&start=700

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2015.02.16. 01:47

szarvasdavid írta:

Az ujkori arakat nezve szerintem nem a boyracerek vettek ilyen kocsikat.

2015.02.16. 07:49

morv írta:
szarvasdavid írta:

Az ujkori arakat nezve szerintem nem a boyracerek vettek ilyen kocsikat.

Az E39 szerintem eleve nem sport autó kategória (ok, az M sorozat kivétel lehet ;)), ahhoz túl nehéz és nagy... Utazó limuzin, ami ha kell tud gyorsulni, de fő a kényelem.

G6-L11

2015.02.16. 14:03

Gallaca írta:
csiatt írta:Mekkora meló elektromos kormányoszlop beszerelése? Mi kell még hozzá a szerkezeten kívül?

Attól függ, hogy használni is szeretnéd, vagy csak beszerelni.
Kitárgyaltuk már. http://e39.hu/viewtopic.php?f=1&t=108&start=700

Átolvastam de motoros kormányoszlopról nincs benne szó :(

Motroros kormányoszlopból is van variáció (facelift, vagy facelift előtti) ?
Hozzászólás küldése

VigLink badge