* *
Pontos idő: 2026.04.22. 17:32

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 257  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Üzemanyag fogyasztás.
HozzászólásElküldve: 2015.01.25. 22:28 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Milán88 írta:
...mondjuk ha hosszú távokat jár az ember akkor még talán mert a kettő teli rakva akkor kb 1000km a hatótáv de érdekes...

Én egy telerakot tankal megyek hosszútávon 1200-1300km :) :)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 02:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 157 alkalommal
Kapott köszik: 312 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
admin írta:
Milán88 írta:
...mondjuk ha hosszú távokat jár az ember akkor még talán mert a kettő teli rakva akkor kb 1000km a hatótáv de érdekes...

Én egy telerakot tankal megyek hosszútávon 1200-1300km :) :)

Anglia-Magyarorszag viszonylatban plafonig pakolva nekem is siman 1000km felett van a hatotav es csak a nemet autopalyas sebesseghatarokat tartjuk be olyankor

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:15 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Motor tipusa: 256S4
Évjárata: 2000
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Megpróbáltam ebben a topicban találni valamit, de amelyik oldat megnyitottam, mindenhol a dieselek fogyasztásáról volt szó.
Nekem egy 2000-es évjáratú 523i automata váltós Touringom van. Fogyasztásom városban 13l, autópálya-országút vegyesen 10-11l körül mozog. Nem vagyok egy versenyzős típus, de dinamikusan közlekedek, nem öregapósan. Egy barátomnak ugyanilyen autója van, kicsit korábbi évjáratból. Szintén 523i, de régebbi motorral. Neki a városi forgalomban 10-11l a fogyasztása, országúton meg 8l körüli. Kérdésem az lenne, hogy nekem magas a fogyasztásom, vagy a barátomnak alacsony?
Mindig a tankolásból számoltam ki a fogyasztást, nem a BC-ből nézem. Az nagy átlagnak csak 10,5l-t ír, ami kamu... :facepalm:
Köszi a segítséget:
Mex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:39 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Blog: Blog megtekintése (1)
Mex írta:
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Megpróbáltam ebben a topicban találni valamit, de amelyik oldat megnyitottam, mindenhol a dieselek fogyasztásáról volt szó.
Nekem egy 2000-es évjáratú 523i automata váltós Touringom van. Fogyasztásom városban 13l, autópálya-országút vegyesen 10-11l körül mozog. Nem vagyok egy versenyzős típus, de dinamikusan közlekedek, nem öregapósan. Egy barátomnak ugyanilyen autója van, kicsit korábbi évjáratból. Szintén 523i, de régebbi motorral. Neki a városi forgalomban 10-11l a fogyasztása, országúton meg 8l körüli. Kérdésem az lenne, hogy nekem magas a fogyasztásom, vagy a barátomnak alacsony?
Mindig a tankolásból számoltam ki a fogyasztást, nem a BC-ből nézem. Az nagy átlagnak csak 10,5l-t ír, ami kamu... :facepalm:
Köszi a segítséget:
Mex

A budapesti városi 13l az stimmel, nekem az 523IA (duplavanos) sedan is nagyjából ennyit evett, meg az 525IA touring is, de forgalomtól miegyebektől függően 12-14l körül.
Normál tempóban országúton 7-8l, autópályán 8-9l körül kellene inkább lennie.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: Mex
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2006
Blog: Blog megtekintése (9)
Mex írta:
Sziasztok!
Köszi a segítséget:
Mex

Nekem M52B25 1 vanos volt automatával. A nagy átlag nekem is 10.5 körül mozgott. Budai hegymászások télen, sok röviddel 13-tól felfelé. A 8 litert semmilyen körülmények között nem tudom elképzelni.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:44 
Újonc
Újonc

PeterE39 írta:
Mex írta:
Sziasztok!
Köszi a segítséget:
Mex

A budapesti városi 13l az stimmel, nekem az 523IA (duplavanos) sedan is nagyjából ennyit evett, meg az 525IA touring is, de forgalomtól miegyebektől függően 12-14l körül.
Normál tempóban országúton 7-8l, autópályán 8-9l körül kellene inkább lennie.

Az az igazság, hogy nem nagyon járok úgy, hogy külön mérhetném az országúti, és az autópályás fogyasztást. Ha elmegyek itthonról, mondjuk Szeged mellé, van autópálya is, és országút is bőven. Egy ilyen forduló után jön ki a 10l körüli fogyasztás.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:53 
Guru
Guru

Adott köszi: 133 alkalommal
Kapott köszik: 408 alkalommal
Motor tipusa: M54B25
Blog: Blog megtekintése (1)
Mex írta:
Az az igazság, hogy nem nagyon járok úgy, hogy külön mérhetném az országúti, és az autópályás fogyasztást. Ha elmegyek itthonról, mondjuk Szeged mellé, van autópálya is, és országút is bőven. Egy ilyen forduló után jön ki a 10l körüli fogyasztás.

Ezt mindenképpen sokallom, ha nem extrém módon vezetsz.
Nekem pl. horvátországi nyaralás 5 fóvel, klímával, tele csomagtartóval, és tetőboxal 9,7l-nél megállt (~1800km átlaga).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 12:55 
Újonc
Újonc

PeterE39 írta:
Mex írta:

Ezt mindenképpen sokallom, ha nem extrém módon vezetsz.
Nekem pl. horvátországi nyaralás 5 fóvel, klímával, tele csomagtartóval, és tetőboxal 9,7l-nél megállt (~1800km átlaga).

Nem vezetek extrém módon. Mindenhol egy kicsivel megyek gyorsabban, mint a megengedett. Országút 100km/h, autópálya 140km/h. Persze előfordul egy-egy előzésnél, hogy kettőt visszavált a verda, de nem ez a jellemző.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:05 
haladó
haladó

Adott köszi: 20 alkalommal
Kapott köszik: 1
lepke írta:
Havier írta:
leslie írta:
Havier írta:
Sziasztok!

Lehet most sokan megfogtok kövezni és tudom, ,,akinek majomra van pénze, annak banánra is legyen,, , de az üzemanyagon megspórolt összeget inkább a szükséges, JÓ MINŐSÉGŰ alkatrészekre, olajra költöm, hogy megfelelő állapotú maradjon a gép.

Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, esetleg tapasztalatból melyikkel gazdaságosabb közlekedni egy LPG-s 525iA-val vagy egy 530DA-val? Mindkettő faceliftes (előbbinek a megnevezéséből is adódik). Konkrét adatoknak is örülnék.
Szigorúan e kettő autó közül. Légyszi, ne írjatok Suzukit. :D

Üdv: Havier

Akkor te leszel az, aki majd 50-el poroszkal mindenhol, hogy ne egyen sokat a vas.... :facepalm:
A BMW feeling nem ez!! Oda kell b@szni es elvezni a hangjat, hogy mennyire fogja az utat,stb.!!!!!!!!

Mint ahogy jeleztem, tudom, hogy aki 6 hengeres autót vesz, annak a fogyasztás se legyen akadály. Félreértés ne essék, én nem szarragasbol gondolkoztam el ezen és még olyan se jutott eszembe, hogy 50nel, lendülettel fogok majd gurulni, szigorúan kikonyokolve, hogy lássák bmwben ülök. Nem ez a típus vagyok, nekem a forma tetszik, nem pedig a vele járó ,,csillogás,,. Csak egy alternatív ötlet volt a gazdaságossagra, hisz mindenki pénzből él. Én ugyanugy ki akarom használni a bmwzes élményét, de ha lehet kevesebb üzemanyag-költségert, akkor minek többért? :-D
Hasznos információkat köszönöm. És remélem, még nem utaltatok ki. :-D

Hali
Évente mennyi a megtett kilométer :?:

Szia. Hosszabb utak függvénye, de kb 25-30ezer km.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Mex írta:

Ha nem tudod külön mérni, akkor jó az a 10 átlagnak.
Többször leírtam itt a benzines /2.2/ fogyasztásomat.
A folyamatos /kis/városi rövidtáv az 12 körül van most.
Ha bemegyek Pestre -még dugóba is - akkor lejjebb megy 0,5-1.5 literrel az átlagom.
Pálya ~150 tempómat 9,2-9,5l. (sokszor mértem) 160-tól elszabadul. +1 liter kapásból. :)
Országút olyan 10 körül, ha nyugodt vagyok. ( ritka) :)

A 7-8 l. elképzelhető, de kóros állapot kell hozzá. :)
Írtam ezt is. Mikor Montenegróba mentünk akkor 130 tempómattal mentem az egész Horváth pályán.
Ott 7,8-ra jött ki az átlag. Jobb műszaki állapotú kocsival elképzelhetőnek tartok még 0,1-0,2 l mínuszt.

Tehát legközelebb a szegedi túra előtt és után tankolj egyet és okosabb leszel. ;)

Közben forgalmaztatok. Ahogy Peter írja, a Horváth átlag az tök jó.
A nagy átlagom fél évre, úgy hogy nem voltunk több ezer km nyaralni 11,5 volt most az aksi cserénél.
Ennek 99%-a 25 km-en belül volt teljesítve.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imco 2015.01.26. 13:11-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:10 
haladó
haladó

SAki írta:
ezen a linken ki tudod számolni, hogy mennyi időbe telik a mostani árakon az lpg beszerelés megtérülése
lpg megtérülés kalkulátor
a kalkulátor havi km futást kér, nem éveset, ne tévesszen meg
ha adhatok egy tippet, akkor manuális 520d-t vegyél, az biztos keveset fogyaszt
az automatát kapásból kerülném, mivel az +1-1,5L fogyasztás többlet

Köszönöm.
Nem biztos, hogy hosszútávon kevesebbet fogyaszt, mert nehéz kasztni, kisebb motor... az nem mindig fogyasztáscsökkenést eredményez, vagy tévedek?

Talán kicsit félreértettük egymást, nem az a célom, hogy 1.0 suzukis üzemanyag-költséget hozzak ki egy 6 hengeres automata bmw-ből, hanem, hogy a lehetőségeken belül, élményvesztés nélkül gazdaságosabban járjak, de ha ez nem megoldható, akkor majd kevesebb kaviárt eszek. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:12 
haladó
haladó

Imco írta:
SAki írta:

..és ebbe bele a gázt! Úgy biztos ECO lesz! :D ;)

vagy használt sütőolajjal. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Havier írta:

vagy használt sütőolajjal. :)

Ne is mond! Unokaöcsém azzal jár egy W123-mal.
Azt is érzem ha elötte való nap erre járt. Röhög hogy a lángosos autó! :facepalm:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 13:30 
Újonc
Újonc

Havier írta:
SAki írta:
ezen a linken ki tudod számolni, hogy mennyi időbe telik a mostani árakon az lpg beszerelés megtérülése

Köszönöm.
Nem biztos, hogy hosszútávon kevesebbet fogyaszt, mert nehéz kasztni, kisebb motor... az nem mindig fogyasztáscsökkenést eredményez, vagy tévedek?

Talán kicsit félreértettük egymást, nem az a célom, hogy 1.0 suzukis üzemanyag-költséget hozzak ki egy 6 hengeres automata bmw-ből, hanem, hogy a lehetőségeken belül, élményvesztés nélkül gazdaságosabban járjak, de ha ez nem megoldható, akkor majd kevesebb kaviárt eszek. :D

Szia!
Nekem 523i Touringom van, ami gázos is. Egy Zavoli rendszer volt az autóban, amikor megvettem. Volt vele problémám bőven. Nem a gáz rendszer volt hibás, csak aki belerakta egy f@sz volt. Próbáltam máshol megjavíttatni, de nem jártam eredménnyel. Egészen addig szívtam vele, míg el nem vittem Kecskemét mellé, a hazai forgalmazóhoz. Itt egy nap alatt megcsinálták, az óta semmi bajom nincs vele.
Nekem így néz ki a fogyasztásom:
Város: benzin 13l - gáz 15,5l
Országút, autópálya vegyesen: benzin 10l - gáz 12,5l
Most 230.-Ft körül lehet gázt tankolni. Nekem egy tank 50l, 11.500.-Ft. Ezzel városban 320km-t, országúton és autópályán 400km-t tudok elmenni. Sajnos az hátrány, hogy ha nem akarsz a csomagtartóból nagy helyet foglalni a gáz tartállyal, akkor a pótkerék helyére csak ekkora fér el. Így elég rövid a hatótávolság. Vidéken meg néhány helyen rendesen el van szabadulva a gáz ára. Van, ahol 290.-Ft-ért is adják.
Eddig többnyire diesel autóm volt, annak 7,5l volt az átlag fogyasztása. Most a gázolaj ára 335.-Ft körül mozog, így 100km-t kb 2.515.-Ft-ból tudtam volna megtenni.
A benzin most 320.-Ft körül van, ha ezzel nézem, 11,5l-es átlaggal a 100km-t 3.680.-Ft-ból tudom megoldani.
Ha gázzal elmegyek 2.750.-Ft-ból 100km-t. Csak egy kicsivel drágább, mint a gázolaj, olcsóbb, mint a benzin, és az autó erejét sem veszi el érezhető mértékben.
Remélem, segítettem.
Üdv:
Mex

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 14:48 
haladó
haladó

Mex írta:
Havier írta:
SAki írta:

Köszönöm.

Szia!
Nekem 523i Touringom van, ami gázos is. Egy Zavoli rendszer volt az autóban, amikor megvettem. Volt vele problémám bőven. Nem a gáz rendszer volt hibás, csak aki belerakta egy f@sz volt. Próbáltam máshol megjavíttatni, de nem jártam eredménnyel. Egészen addig szívtam vele, míg el nem vittem Kecskemét mellé, a hazai forgalmazóhoz. Itt egy nap alatt megcsinálták, az óta semmi bajom nincs vele.
Nekem így néz ki a fogyasztásom:
Város: benzin 13l - gáz 15,5l
Országút, autópálya vegyesen: benzin 10l - gáz 12,5l
Most 230.-Ft körül lehet gázt tankolni. Nekem egy tank 50l, 11.500.-Ft. Ezzel városban 320km-t, országúton és autópályán 400km-t tudok elmenni. Sajnos az hátrány, hogy ha nem akarsz a csomagtartóból nagy helyet foglalni a gáz tartállyal, akkor a pótkerék helyére csak ekkora fér el. Így elég rövid a hatótávolság. Vidéken meg néhány helyen rendesen el van szabadulva a gáz ára. Van, ahol 290.-Ft-ért is adják.
Eddig többnyire diesel autóm volt, annak 7,5l volt az átlag fogyasztása. Most a gázolaj ára 335.-Ft körül mozog, így 100km-t kb 2.515.-Ft-ból tudtam volna megtenni.
A benzin most 320.-Ft körül van, ha ezzel nézem, 11,5l-es átlaggal a 100km-t 3.680.-Ft-ból tudom megoldani.
Ha gázzal elmegyek 2.750.-Ft-ból 100km-t. Csak egy kicsivel drágább, mint a gázolaj, olcsóbb, mint a benzin, és az autó erejét sem veszi el érezhető mértékben.
Remélem, segítettem.
Üdv:
Mex

Szia.

Igen, sokat segítettél, köszönöm szépen. 
Neked automatád van? Gondolom, a faceliftes 25iA is ennyit fogyaszt gázból.

Összegezve:
530DA: (tapasztalatból) városban: 10 litert fogyaszt, ami a mai árakon 3350 Ft
autópályán: 7 litert: 2345 FT
523i touring: benzinből: városban: 13 liter: 4160 Ft
autópályán: 10 liter: 3200 Ft
gázból: városban: 15,5 liter: 3069 Ft*
autópályán: 12,5 liter: 2475 Ft*
*Szlovákiában a gáz kb. 198 ft/l

Hasonló teljesítményű autó dízelből se fogyaszt sokkal többet, sőt autópályán még kevesebbet is, mint gázosítva. Természetesen hozzáteszem, hogy tudom, hogy a benzin és dízel között nemcsak a fogyasztás a különbség, más vezetési stílust kíván az egyik és a másik és az örök szabály is adott, valaki részletekben a kutakon, valaki egyszerre a szervizben fizeti meg az élményautózást.
Summázva: eredetileg is dízel felé húzott a szívem vezetési élmény és stílus miatt és látva, hogy nem sokkal járok jobban a gázosított 25ivel üzemanyag-költség tekintetében talán a dízel lesz a jobb választás, természetesen az előbb említett dízel szervizköltség többlet miatt talán még mindig gazdaságosabb gázos 25ivel járni. :)

Egy kicsit nem a témába vágó laikus kérdés:
Dízel vs. benzin választásban mindig fő szempont az évi km futás kérdése. Ha jól tudom, a dízel autók vételára több és a kellő km utáni költség-visszatérülés miatt hangzik fel ez a szinte már közhelynek számító kérdés?
Eredeti kérdésem a szervízköltségekre vonatkozik:
Tegyük fel, vagyok olyan elvetemült és lehet, hogy csak évi 25-30 ezer km-t vagy az is lehet, hogy még ennél is kevesebbet fogok vele járni és főszabály szerint talán nekem jobban megérné a benzines (pontos km határokat nem tudom, hogy mikortól éri meg a dízel), de én ,,képes vagyok,, inkább egy (benzinestől) magasabb vételárú dízelt venni az élmény miatt (benzinesek ne kövezzetek meg), viszont ha nem járok vele annyit, akkor szervizelni se fog kellenem annyit, vagy tévedek? tehát összességében, használati költség szempontjából még mindig a dízelessel járok jobban (vételár különbözetet leszámítva, amit ugye mondhatná valaki, hogy kevés használatnál amennyivel olcsóbb egy benzines és azt beletankolnám még lehet úgyis olcsóbb lenne, mint egy magasabb vételárú dízel autó plusz a dízel üzemanyag)

Remélem, nem kérdeztem túl nagy hülyeséget és elnézést, hogy az ,,olcsó,, kifejezést használom egy bmw-vel kapcsolatban... tényleg nem az olcsó autózás a célom, hanem a bmw-zés, de ha lehet akkor gazdaságosabban.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 15:06 
Guru
Guru

Adott köszi: 33 alkalommal
Kapott köszik: 167 alkalommal
Motor tipusa: 40i M62
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Havier írta:
Mex írta:
Havier írta:
SAki írta:

Remélem, nem kérdeztem túl nagy hülyeséget és elnézést, hogy az ,,olcsó,, kifejezést használom egy bmw-vel kapcsolatban... tényleg nem az olcsó autózás a célom, hanem a bmw-zés, de ha lehet akkor gazdaságosabban.

Erről a témáról mindig drága nagyapám jut eszembe. Volt egy állandó bölcsessége, ami szerint " szűznek maradni és kurvának lenni nem lehet egyszerre."
Nálam az éves kiadás harmadát egyébbként is az autó életben tartása és adói teszik ki, emellett nincs akkora jelentőssége hogy 10 vagy 13 litert eszik az autó. Főleg sportban járok vele, nem érdekel a fogyasztás. Viszont ha téged igen, akkor ne a "bmw-zést" keresd, hanem a gazdaságosságot, mert minden plusz liter bántani fog este, miközben forgolódsz az ágyban.

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 15:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Szerintem nem jársz jobban a diesellel, elég egy pillantást vetni a hazai kínálatra tisztelet a kivételnek. Egy benzines autó lényegesen kevesebb buktatót tartogat. A tényleges fogyasztáskülönbségből eredő többletköltséget én évente 250-300 ezer forintra tippelném a benzines esetén. A dieselek viszont tartogatnak egy két főelemet, melyek javítása, ennek a többszöröse is lehet. Pl, ha bele kell nyúlnod a porlasztókba, akkor csak a felújítás 250 körül alakul, tudom lehet bontottat is venni stb.. Turbó, ilyen olyan segédberendezések, hamar repkedhetnek a 100-asok, ha belenyúlsz, ráadásul szerintem ezeknél az autóknál a tisztánlátás kedvéért 350-400 ezer km-el illik számolni :wink:

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy lehet, hogy többet kell majd tankolni papíron a benzinest, de szerintem hosszú távon olcsóbban kijössz vele :wink: (Aztán az is lehet, hogy találsz szép diesel-t, de én nem tudok és nem is akarok olyan optimista lenni, hogy azt is csak tankolni kellene :lol: )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 15:36 
haladó
haladó

Köszönöm a hasznos információkat. Igazatok van és talán én voltam túl naiv és talán felesleges is volt, hogy a BMW kapcsán a fogyasztást hoztam szóba, de valamiért megnyílt ez a topik is és gondoltam kikérem a tapasztalataitokat e kérdésben.
Talán önhibámból kicsit félreértettetek és félresikerült a téma kivesézése.
Zárszóként szeretném újra kihangsúlyozni: én nem olcsón akarok autózni, mert akkor egy 3 hengeres htp fábiát vennék, csak kíváncsi voltam milyen különbségek, alternatívák vannak a gazdaságosabb használat terén, de ahogy látom, semmilyenek. :) De ez miatt nem fogok rosszul aludni. :)
Dízelre pedig azt értettem, hogy ha csak évi 20 ezret fogok vele menni, akkor gondolom nem kell olyan gyakran turbót, váltót, porlasztót cserélni, mintha évi 100000-t vagy még többet mennék vele, ami miatt igazán veszik a dízel autókat és így a szervizelése kevesebb. - de ezt az általános igazságot is felesleges volt leírnom, mert csak az jött le belőle, hogy én azt hiszem nem kell szervizelni egy dízel bmwt. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 15:58 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Nem, tisztán érthető volt mire gondoltál. Én arra kívántam rávilágítani, hogy tisztán illúzió az a gondolat, hogy te a diesellel jobban járnál anyagilag. Valaki jól járt vele, amíg beletette az első 150 ezer km-et, de addig és pont. :wink: Utána kezdődhet az ördögi kör, hogy mit és mennyiért cseréljünk rajta, hogy megint úgy működjön, ahogy illik. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2015.01.26. 16:14 
Újonc
Újonc

Egyet kell értenem nagy.matyika-val. Előző kocsim egy VW Touran volt. Meglehetősen kevés kilométerrel (45000) vettem meg 5 éves korában. Előéletét napi szinten ismertem, egy barátomé volt. Télen nem is volt használva, arra volt neki másik kocsi. Végig vezetett szervizkönyv, mindenről számla. Akkoriban nagyon sokat mentem. Volt, hogy napi 6-700km-t. Így összejött az évi 50000km. 150000-ig nem is volt semmi különös, utána viszont a gatyámat is ráköltöttem. 246000km-nél egymás után kétszer cseréltem kettős-tömegű lendkereket, mert az első szétment egy hónap után. Ezt mondjuk gariba kicserélték, de felhívták a figyelmemet, hogy két, egyenként 4 kilós szervizre számítsak. PD elemek, és az automata váltó vezérlőegysége 250000km körül szoktak behányni. Na akkor adtam el, és vettem meg a benyás Bömbikét. Lassan egy éve van nálam, és az olaj, váltóolaj cserén kívül csak egy pár első féktárcsát, és a hozzá tartozó fékbetéteket kellett kicserélnem. Most az órájában 235000km van. A munkám már nem követel olyan sok kilométert, évi 10-15000 várható. Így ha odafigyelek a verdára, remélem sokáig kiszolgál.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 257  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]