Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2014.12.21. 12:25

Az könnyen lehet hogy nem zár rendesen a gumi a csomagtér üvegnél,( hiszen a csomagtartó is beázik), de onnan hogy jut a víz a tetőkárpit alá az első szélvédőnél? Tetőantennám nincs,tehát azt kizárható. A csomagtér ajtó pántoknál nem tud bejutni a víz és végigfolyni a kárpit felett előre?

2014.12.21. 13:20

Devon írta:Az könnyen lehet hogy nem zár rendesen a gumi a csomagtér üvegnél,( hiszen a csomagtartó is beázik), de onnan hogy jut a víz a tetőkárpit alá az első szélvédőnél? Tetőantennám nincs,tehát azt kizárható. A csomagtér ajtó pántoknál nem tud bejutni a víz és végigfolyni a kárpit felett előre?

Ha kiveszed a hatso hangszorot a tetobol, akkor ott meg tudod nezni a kabel atvezeto gumukat, hogy a helyukon vannak-e, vizesek-e stb. Itt mennek at a vezetekek a csomi ajtohoz.

2014.12.21. 14:05

Köszi a tanácsokat!
Megvizsgálom a kritikus helyeket,remélem találok valami kézzelfogható megoldást.

Sajnos ez nem jött be! :(
Délután kiszedtem a hangszórókat,csomi világítást,de semmi eredmény. A kábelátvezető gumik szárazak és sértetlenek, és a helyükön is vannak.
A csomagtér ajtó kéder sértetlen,és mindenhol egyenletesen tömít.
Ha valahol mégis ott ázna be,hogyan tud előre folyni a víz? Hiszen a tető domború.
Tetősín felfogatásnál nem tud beázni?
Valakinek még valami ötlet?

2014.12.21. 23:14

Helló márkatársak!
Mint annyiszor eddig, most is itt próbálok először okosodni, hátha újra kapok pár hasznos tanácsot...
Tünet a következő: kb. minden 20.-25. indításra a szekér nem indul...teker, de nem röffen be a motor, hiába próbálkozok 4-5 ször.. /amúgy 97-es 523i az autó/ aztán várok picit, vagy picit többet, és semmi baja, pöccre indul
Különösebb ilyenkor nincsen, bár néha menet közben rángatást érzékelek...de ez se folyamatos
tegnap reggel megint indítottam volna, de semmi, azaz puffogó durrogó hangok törtek elő, de nem indult
ma ismét indítás, pöccre indult, de aztán pármásodperc múlva leállt....
Na tovább nem kísérleteztem, amit tudni kell az önindító nemrég fel lett újítva, azt kizárnám, talán üzemanyag szivattyú gondom lehet?
Építő 5leteket előre is köszönöm! :roll:

2014.12.21. 23:20

polizei írta:Helló márkatársak!
Mint annyiszor eddig, most is itt próbálok először okosodni, hátha újra kapok pár hasznos tanácsot...
Tünet a következő: kb. minden 20.-25. indításra a szekér nem indul...teker, de nem röffen be a motor, hiába próbálkozok 4-5 ször.. /amúgy 97-es 523i az autó/ aztán várok picit, vagy picit többet, és semmi baja, pöccre indul
Különösebb ilyenkor nincsen, bár néha menet közben rángatást érzékelek...de ez se folyamatos
tegnap reggel megint indítottam volna, de semmi, azaz puffogó durrogó hangok törtek elő, de nem indult
ma ismét indítás, pöccre indult, de aztán pármásodperc múlva leállt....
Na tovább nem kísérleteztem, amit tudni kell az önindító nemrég fel lett újítva, azt kizárnám, talán üzemanyag szivattyú gondom lehet?
Építő 5leteket előre is köszönöm! :roll:

Nem ártana kiolvasni a hibatárolót.
Főtengely vagy vezérműtengely jeladó első blikkre, de pontosan ki kell diagolni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: polizei
Értékelés: 4.76%

2014.12.21. 23:39

Bocsi elfelejtettem...gyertyák, szűrők, olaj és főtengely jeladó is cserélve...

2014.12.21. 23:41

polizei írta:Bocsi elfelejtettem...gyertyák, szűrők, olaj és főtengely jeladó is cserélve...

Főtengely jeladó mi alapján lett cserélve? Milyen került bele?

2014.12.22. 08:36

hamoriarpi írta:
polizei írta:Bocsi elfelejtettem...gyertyák, szűrők, olaj és főtengely jeladó is cserélve...

Főtengely jeladó mi alapján lett cserélve? Milyen került bele?

és ha jól tudom van egy vezérműtengely jeladó is és ez tipikus hiba jeleség mármint valamelyik jeladó ra

Ezt a hozzászólást a szerzőnek stupeki69 az itt látható tagok köszönték meg: polizei

2014.12.22. 19:41

Hibakódot kiolvasták, ez alapján történt a csere...

2014.12.22. 20:54

Devon írta:Köszi a tanácsokat!
Megvizsgálom a kritikus helyeket,remélem találok valami kézzelfogható megoldást.

Sajnos ez nem jött be! :(
Délután kiszedtem a hangszórókat,csomi világítást,de semmi eredmény. A kábelátvezető gumik szárazak és sértetlenek, és a helyükön is vannak.
A csomagtér ajtó kéder sértetlen,és mindenhol egyenletesen tömít.
Ha valahol mégis ott ázna be,hogyan tud előre folyni a víz? Hiszen a tető domború.
Tetősín felfogatásnál nem tud beázni?
Valakinek még valami ötlet?

Üdv!
Nekem is hasonló beázások voltak a csomagtérbe lévő oldalsó rejtett tárólókba állt a víz én is végig néztem mindent.Végül kiszedtem a tetőcsomagtartó takaróléceit kitakarítottam a vájút, lezártam a tetősín felfogatásánál lévő meneteket azóta nem ázik be.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jan76 az itt látható tagok köszönték meg: Devon

2014.12.23. 11:39

Sziasztok. Van egy 525tds 98'-as touring gépem. A hiba a következő: pöcröf indul hidegen melegen. De váltásnál megakad,mintha nem kapna üzemanyagot. A mágnes szelepet kicserélték,de nem javult. A hdk fejre azt mondták delphi gépel,hogy az stabil. Valamikor az alapjárat,vàltás után kicsit megtorpan. Inpa megensteller hibát ir,de arra nem találtam semmit,ma akarom a dis-t összerakni,hogy azon megnézni. Ötleteket várok. Előre is köszönöm

2014.12.23. 23:28

Az utángyártott jeladókat sajnos nem szeretik,még akkor sem, ha vadiújak.Nekem a főtengely jeladót ki kellett cserélni gyárira.
A hibád lehet vmelyik vezérműtengely jeladó is.A kipuf.oldali hibáját jelzi a kis sárga lámpa az óracsoport bal alsó részén.A szívóoldalit nem tudom kijelzi-e.Nekem uezt csinálta:a vége felé egyre többet kellett forgatni a motort,hogy beinduljon,majd egyszer csak nem indult.
Csak gyárikat tegyél bele.Az utángyártottakkal ugyan azt a jelenséget produkálja majd /lehet kissé enyhébb formában/,de mint hibajelenség nem olvasható ki a sz.géppel.Nem vok autószerelő,de saját tapasztalatom ez.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek pastorsteve az itt látható tagok köszönték meg: polizei

2014.12.23. 23:39

Köszi az eddigi tippeket és tanácsokat!
Most ott tartok hogy féktisztítóval befújtunk a jobb oldali levegőszűrő házba és így elindult....de persze ettől még nem jó :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek polizei az itt látható tagok köszönték meg: jobodo

2014.12.24. 09:14

polizei írta:Köszi az eddigi tippeket és tanácsokat!
Most ott tartok hogy féktisztítóval befújtunk a jobb oldali levegőszűrő házba és így elindult....de persze ettől még nem jó :D

Mitől van 2 légszűrőház ebben a kocsiban?

2014.12.24. 12:44

a jobb oldali légszűrőnél gondoltam... :franko:

2014.12.24. 23:41

polizei írta:a jobb oldali légszűrőnél gondoltam... :franko:

Kérdés újra: Van bal légszűrőd is? Amúgy szerintem csak bal van.

2014.12.25. 03:27

Na akkor: a vezetőúlés felőli részre gondoltam, ami neked bal...de ha szemből nézem a motortér felől akkor ugye jobb.... :sör:

2014.12.25. 10:33

hamoriarpi írta:

Nem akartam szőrszált hasogatni! :D

Mennyivel egyszerűbb lett volna így: :D ;)
Most ott tartok hogy féktisztítóval befújtunk a levegőszűrő házba és így elindult.

2014.12.25. 11:15

Imco írta:
hamoriarpi írta:

Nem akartam szőrszált hasogatni! :D

Mennyivel egyszerűbb lett volna így: :D ;)
Most ott tartok hogy féktisztítóval befújtunk a levegőszűrő házba és így elindult.

Lehet, hogy a pollenszűrő házába :?:

2014.12.27. 21:06

ulics1987 írta:Sziasztok,

A múltkor kérdeztem, hogy mitől kopoghat a kocsi alja. Többen is javasoltátok, hogy valószínűleg a felfüggesztő csapágy lesz a ludas. Elvittem szervízbe és a probléma komolyabb volt. A hardy ment tönkre, amit elvileg egy kicsit több, mint egy éve cseréltettem ki benne. Az, hogy ki lett-e cserélve, az már kérdéses, nézzétek meg a képeket (nekem így ránézésre nem 1 éves alkatrész kinézete van):
Kép

Kép

Szega. En 130.000km-nél cseréltettem Hardy tárcsát,én csak halk koppanást hallottam váltáskor a váltó felöl.Szerencsére lelkiismeretes szerelöm van,zavart a hang,alánézett,semmit nem látott,majd sebbességbe rakatta a kocsit,igy tologattam ide oda ,ö meg aknán nézte mi kalamol.A Hardy volt.
Ugyanilyen állapotban mint a Tiéd.Senkit nem szeretnék megbántani,de a tapasztalat azt mutatja,hogy egy Hardy tárcsa 1 év alatt igy nem mehet tönkre,ez tutti nem volt cserélve.Az enyémben a csere óta lassan 2.szer ennyi van,de nincs szakadás rajta.Hajtom egészségesen a kocsit,pedig igy van a Hardy-t "eszi"az igénybevétel,ez viszont 1 év alatt nem lehetséges.Forditva betenni?Igen,minden lehetséges,de egy Hardyt hozzáértö nehezen tesz be forditva.
Hozzászólás küldése

VigLink badge