![]() |
2012.06.04. 19:55
neuser írta:Sziasztok!hány ezer kilométerekét szoktak a bmwk-ben olajat cserélni?
2012.06.04. 20:18
neuser írta:Sziasztok!hány ezer kilométerekét szoktak a bmwk-ben olajat cserélni?
2012.06.05. 17:35
2014.09.18. 08:07
2015.06.15. 12:28
2015.06.18. 17:06
mobala írta:Sziasztok,
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a rendes olajcsere és nullázást követően (sacc 250 km megtétele) a zöld csíkokból csak 1 darab ég. Következő indítások alkalmával pedig ismét 5. Változatosan, de nem egyenletesen változik a visszajelzés.
Szép napot!
2015.06.19. 05:40
rockolo77 írta:mobala írta:Sziasztok,
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a rendes olajcsere és nullázást követően (sacc 250 km megtétele) a zöld csíkokból csak 1 darab ég. Következő indítások alkalmával pedig ismét 5. Változatosan, de nem egyenletesen változik a visszajelzés.
Szép napot!
Az enyém is ilyen, szerintem pixelhiba. Amíg a kijelző többi része olvasható, addig én nem foglalkozok vele.
2015.06.19. 08:52
mobala írta:rockolo77 írta:mobala írta:Sziasztok,
Szép napot!
Az enyém is ilyen, szerintem pixelhiba. Amíg a kijelző többi része olvasható, addig én nem foglalkozok vele.
Nem gondolnám pixelhibának, az szerintem nem így jelentkezik, valamint ezek a fények nem pixelekből állnak szerintem.
2015.12.25. 22:40
2015.12.25. 22:52
Bandi1978 írta:Olacsere nullázás...
Az eBay-en 2000.-huf körül van olajcsere és inspekció nullázó ketyere.
Házi olajcserénél kiváló lehet, de van valami tapasztalata valakinek ezekről a cuccokról?
Próbálta már valaki?
2015.12.31. 00:23
2016.03.15. 23:46
2016.03.16. 00:26
Taxi969 írta:Sziasztok!
Olajcsere után vagyok, de nem sikerül a Tippekben megadott leírás alapján újraindítani az olajcsere ciklust.
Már a RESET felirat sem jön be, de a végén kiírja hogy END SIA, de mégsem tűnik el a sárga led és a visszajelző ikon.
A gép 2000. 11. havi, hogyan tovább?
Előre is köszi, üdv.:
2016.03.16. 12:18
atesz155 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Olajcsere után vagyok, de nem sikerül a Tippekben megadott leírás alapján újraindítani az olajcsere ciklust.
Már a RESET felirat sem jön be, de a végén kiírja hogy END SIA, de mégsem tűnik el a sárga led és a visszajelző ikon.
Előre is köszi, üdv.:
Diagnosztikai eszközzel nulláztasd ki az inspekciót, szerintem még pénzt sem kérnek érte
2016.03.16. 14:02
Taxi969 írta:atesz155 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Előre is köszi, üdv.:
Diagnosztikai eszközzel nulláztasd ki az inspekciót, szerintem még pénzt sem kérnek érte
Elvittem, de diaggal (nem gyári) sem tudták "újraéleszteni" a zöld ledeket.
2016.03.16. 16:55
atesz155 írta:Taxi969 írta:atesz155 írta:Taxi969 írta:Sziasztok!
Előre is köszi, üdv.:
Elvittem, de diaggal (nem gyári) sem tudták "újraéleszteni" a zöld ledeket.
Akkor csinálj egy műszerfal tesztet, hogy nem a LED-ek haltak-e meg. Ott minden kiderül.
2016.07.19. 16:23
2016.07.19. 17:25
mitra7 írta:Sziasztok!
A tippek részben lévő módszerrel érdemes egy sima Olajcsere után próbálkozni? Működik? Valaki sikerrel járt már ezzel?
http://bmw.e39.hu/reset.html
"Reset folyamat a SIA III reset módjának segítségével:
A gyújtás kulcsnak az OFF állásban kell lennie.
Nyomd meg és tartsd lenyomva a üzemanyagszint és a sebességkijelző egység között található gombot és fordítsd a gyújtás kulcsot az első helyzetbe.
Tartsd lenyomva a gombot előreláthatólag 5 mp-ig, amíg a következő szavak valamelyike nem jelenik meg a kijelzőn: „OIL SERVICE”, „INSPECTION”, „RESET”.
A „RESET” felirat akkor jelenik meg, ha a felhasználás elérte a minimumot és a reset lehetséges. Ha a „RESET” felirat nem jelenik meg, akkor a számláló törlése és újraindítása nem lehetséges.
Nyomd meg és tartsd lenyomva a gombot addig amíg a „RESET” szöveg elkezd villogni.
Amikor a „RESET” felirat villog, nyomd meg röviden a bal gombot a szerviz ciklus újraindításához. Miután a kijelzőn megjelenik az új intervallum a következő felirat olvasható: „END SIA”
A rendszert csak azután lehet újra resetálni, ha 10 L üzemanyag elfogyott már."
update: találtam közben több videót is a jutyúbon. https://www.youtube.com/results?search_ ... vice+reset
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LnHAss2NyoU[/youtube]
2016.07.19. 17:47
mitra7 írta:Sziasztok!
A tippek részben lévő módszerrel érdemes egy sima Olajcsere után próbálkozni? Működik? Valaki sikerrel járt már ezzel?
http://bmw.e39.hu/reset.html
"Reset folyamat a SIA III reset módjának segítségével:
A gyújtás kulcsnak az OFF állásban kell lennie.
Nyomd meg és tartsd lenyomva a üzemanyagszint és a sebességkijelző egység között található gombot és fordítsd a gyújtás kulcsot az első helyzetbe.
Tartsd lenyomva a gombot előreláthatólag 5 mp-ig, amíg a következő szavak valamelyike nem jelenik meg a kijelzőn: „OIL SERVICE”, „INSPECTION”, „RESET”.
A „RESET” felirat akkor jelenik meg, ha a felhasználás elérte a minimumot és a reset lehetséges. Ha a „RESET” felirat nem jelenik meg, akkor a számláló törlése és újraindítása nem lehetséges.
Nyomd meg és tartsd lenyomva a gombot addig amíg a „RESET” szöveg elkezd villogni.
Amikor a „RESET” felirat villog, nyomd meg röviden a bal gombot a szerviz ciklus újraindításához. Miután a kijelzőn megjelenik az új intervallum a következő felirat olvasható: „END SIA”
A rendszert csak azután lehet újra resetálni, ha 10 L üzemanyag elfogyott már."
update: találtam közben több videót is a jutyúbon. https://www.youtube.com/results?search_ ... vice+reset
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LnHAss2NyoU[/youtube]
2016.07.19. 19:27
kopasz30 írta:mitra7 írta: