* *
Pontos idő: 2026.04.21. 13:46

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022 ... 1329  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdések-válaszok E39-ről?
HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 09:09 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 1
Széria kód: E61
Motor tipusa: 523i
Évjárata: 2009
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban!

Két napja hangosan reccsennek a hangszórók az autóban, amikor gyújtásba teszem, a gyújtást lekapcsolom, centrálzár működtetése után, illetve a gyújtás levétele után egy percen belül még kétszer. Akkor is ha a rádió ki van kapcsolva.
Mi lehet ennek az oka???

Az ajtókárpit tömítő pasztával kapcsolatban, ja jól tudom a Würth-nél is lehet ilyet kapni.

Köszi a segítséget!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 09:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
vaszarig írta:
jlaci74 írta:
Kép
Kép

És ennek mi lenne az ára Laci? :)

Utána fogok nézni, csak mint ötletet linkeltem, de be tudom szerezni ha kell.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 10:53 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 17 alkalommal
Kapott köszik: 8 alkalommal
Oscar írta:
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban!

Két napja hangosan reccsennek a hangszórók az autóban, amikor gyújtásba teszem, a gyújtást lekapcsolom, centrálzár működtetése után, illetve a gyújtás levétele után egy percen belül még kétszer. Akkor is ha a rádió ki van kapcsolva.
Mi lehet ennek az oka???

Az ajtókárpit tömítő pasztával kapcsolatban, ja jól tudom a Würth-nél is lehet ilyet kapni.

Köszi a segítséget!

Kezdd a legtriviálisabbal szerintem. Akkusaru? Egyszer volt hasonló problémám aminek ez volt az oka...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 11:20 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 166 alkalommal
Kapott köszik: 110 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 525dA Lci
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
jlaci74 írta:
vaszarig írta:
jlaci74 írta:
Kép
Kép

És ennek mi lenne az ára Laci? :)

Utána fogok nézni, csak mint ötletet linkeltem, de be tudom szerezni ha kell.

Az első fényszóró nem ugyanezzel az anyaggal van össze tömítve?
Ajtószigetelés vissza ragasztásához Engem is érdekelne ebből egy bizonyos mennyiség! :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 11:22 
Újonc
Újonc

Széria kód: E39
Motor tipusa: 530DA
Évjárata: 2000
hamoriarpi írta:
Ez a baj sajnos. 1-2 nap is belemehet, mire kb jól fog állni a geó, ha egyszer el lett csavarva.

Arra a kis állító csavarra gondolsz amit lehet a túrbón tekerni?
És azt ha tekergetem akkor honnan fogom tudni h jó e? Akkor ha a geo jó akkor már nemfog rángatni? Meg nem csattog majd?
Meg az az érdekes h a régi túrbóban nem volt benne az a állító csavar. Mondjuk annak le voltak töredezve a lapátjai.

! Jerry írta:
Ajánlanám, hogy sokkal sűrűbben használd a "szerkesztés" gombot. Nem kell mindig új hozzászólásban idézni a saját mondandódat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 13:54 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 2000 i
Évjárata: 1997
Szevasztok ! Először is üdvözlök mindenkit, még új vagyok itt ! Múlt héten lettem büszke tulajdonosa egy nagyon szép ,megvigyázott állapotú 97-es 2000-es benzines E39-nek. Ausztriában dolgozom ,és a szálloda igazgató adta el,szerencsére gyorsabb voltam másnál és lecsaptam rá kemény 1500 euróért ami szerintem nem volt érte sok pénz bárki meglátná ezt mondaná szinte mintha most jött volna ki a gyárból, karcmentes kívül belül,gyári bmw felniken szinte új téligumival és még sorolhatnám .Bárki megnézte ismerős autószerelő azt mondták ez ajándék volt. Az autóban 220000 km van soha nem törték.
Na ennyi a dicsekvésből elég, megvolt az első 1500 km-em haza és vissza és lenne pár kérdésem ami aggaszt kicsit illetve kíváncsi lennék a véleményeitekre. Hozzáteszem előljáróban ,hogy az autó minden egyes szervizéről ,cserélt dolgokról számla van .
A fórumot olvasgattam ,láttam hasonló írásokat ,mégis ,ha nem gond ,leírnám az enyémet is.
- A digi klímán ugye van alul két kis szellőző mint a kézikönyvből rájöttem az szívja be a levegőt és méri a hőmérsékletet. Na most nekem az hallhatóan megy ha kell ha nem mintha egy számítógép ventilátor csapágyas lenne és olyan kerregő hangot ad ki néha jobban néha kevésbé de leállított motornál sem kapcsol ki. Mi ennek az oka? Javítható? Probáltam óvatosan kifujatni hátha por a gond ,jött is belőle rendesen de a hang nem szűnt ,továbbra is kerreg halkan.
- Másik gondom ami kicsit zavaróbb és lehet költségesebb lesz az a következő: (Előre leírnám, hogy a tulaj 2011 decemberében cseréltetett komplett féktárcsákat elöl hátul (brembó) fékbetéteket (ferodo). Alapvető dolgoknak nekiállok viszont leszögezném ,hogy nem vagyok autószerelő ,bármennyire is érdekel sajnos ezért is kérdezek . Valamint cseréltetett lengőkarok részeit szerintem kopletten ,sajnos a német autóipari szaknyelvet nem ismerem de ahogy kihámoztam azokat cserélte és nagyon nem olcsón ,mind minőségi.
- Hazafelé feltűnt ,hogy 120-130 környékén kormány nem rázott viszont a gázpedálnál vagyis mindkét lábamon éreztem hogy ráz a kocsi minimálisan nagyobb ívű kanyarban mintha jobban de ez nem biztos,plusz még a másik ,hogy erős fékezésnél nem viszont gyengébbnél mintha a fék is rázna kicsit.
- Otthon rendes lézeres géppel csináltattam egy futómübeállítást ,kerekeket kicentíroztattam ,a srác azt mondta ,hogy amilyen állapotba van a kocsi ha nem ültetem le stb 1000 évig autó lesz. Kicsit kellett is állítani a futómüvön valamint a két első kerékbe volt 15-15 g centirozni való,gondoltam ,nagyon jó legalább most minden tökély ,de visszafelé ugyan úgy rázott.Most kicsit mérges vagyok,mert jó lenne tudni mi a gond.
- Csak autópályán használta a tulaj.a lengőkarok stb,tönkre mehettek ennyi idő alatt és nem vette észre a futóműves? Vagy a féktárcsával lehet gond, az is rázhat ilyen sebességnél? Azt nem nézettem meg ,mert gondoltam nagyon szépen fog,dehát azért az is elkophat gondolom 3 év alatt hiába brembo.Kormányon mondom semmi nem érződik csak lábnál.
Hát ennyi lenne a problémám amúgy minden tökéletes csak ezeket kellene még korrigálni.
Előre is ezer hála a válaszokért és bocsánat a hósszú írásért !

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 14:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 259 alkalommal
Kapott köszik: 358 alkalommal
Széria kód: F01
Motor tipusa: 40D
Évjárata: 2010
rytsye írta:
Szevasztok ! Először is üdvözlök mindenkit, még új vagyok itt ! Múlt héten lettem büszke tulajdonosa egy nagyon szép ,megvigyázott állapotú 97-es 2000-es benzines E39-nek. Ausztriában dolgozom ,és a szálloda igazgató adta el,szerencsére gyorsabb voltam másnál és lecsaptam rá kemény 1500 euróért ami szerintem nem volt érte sok pénz bárki meglátná ezt mondaná szinte mintha most jött volna ki a gyárból, karcmentes kívül belül,gyári bmw felniken szinte új téligumival és még sorolhatnám .Bárki megnézte ismerős autószerelő azt mondták ez ajándék volt. Az autóban 220000 km van soha nem törték.
Na ennyi a dicsekvésből elég, megvolt az első 1500 km-em haza és vissza és lenne pár kérdésem ami aggaszt kicsit illetve kíváncsi lennék a véleményeitekre. Hozzáteszem előljáróban ,hogy az autó minden egyes szervizéről ,cserélt dolgokról számla van .
A fórumot olvasgattam ,láttam hasonló írásokat ,mégis ,ha nem gond ,leírnám az enyémet is.
- A digi klímán ugye van alul két kis szellőző mint a kézikönyvből rájöttem az szívja be a levegőt és méri a hőmérsékletet. Na most nekem az hallhatóan megy ha kell ha nem mintha egy számítógép ventilátor csapágyas lenne és olyan kerregő hangot ad ki néha jobban néha kevésbé de leállított motornál sem kapcsol ki. Mi ennek az oka? Javítható? Probáltam óvatosan kifujatni hátha por a gond ,jött is belőle rendesen de a hang nem szűnt ,továbbra is kerreg halkan.
- Másik gondom ami kicsit zavaróbb és lehet költségesebb lesz az a következő: (Előre leírnám, hogy a tulaj 2011 decemberében cseréltetett komplett féktárcsákat elöl hátul (brembó) fékbetéteket (ferodo). Alapvető dolgoknak nekiállok viszont leszögezném ,hogy nem vagyok autószerelő ,bármennyire is érdekel sajnos ezért is kérdezek . Valamint cseréltetett lengőkarok részeit szerintem kopletten ,sajnos a német autóipari szaknyelvet nem ismerem de ahogy kihámoztam azokat cserélte és nagyon nem olcsón ,mind minőségi.
- Hazafelé feltűnt ,hogy 120-130 környékén kormány nem rázott viszont a gázpedálnál vagyis mindkét lábamon éreztem hogy ráz a kocsi minimálisan nagyobb ívű kanyarban mintha jobban de ez nem biztos,plusz még a másik ,hogy erős fékezésnél nem viszont gyengébbnél mintha a fék is rázna kicsit.
- Otthon rendes lézeres géppel csináltattam egy futómübeállítást ,kerekeket kicentíroztattam ,a srác azt mondta ,hogy amilyen állapotba van a kocsi ha nem ültetem le stb 1000 évig autó lesz. Kicsit kellett is állítani a futómüvön valamint a két első kerékbe volt 15-15 g centirozni való,gondoltam ,nagyon jó legalább most minden tökély ,de visszafelé ugyan úgy rázott.Most kicsit mérges vagyok,mert jó lenne tudni mi a gond.
- Csak autópályán használta a tulaj.a lengőkarok stb,tönkre mehettek ennyi idő alatt és nem vette észre a futóműves? Vagy a féktárcsával lehet gond, az is rázhat ilyen sebességnél? Azt nem nézettem meg ,mert gondoltam nagyon szépen fog,dehát azért az is elkophat gondolom 3 év alatt hiába brembo.Kormányon mondom semmi nem érződik csak lábnál.
Hát ennyi lenne a problémám amúgy minden tökéletes csak ezeket kellene még korrigálni.
Előre is ezer hála a válaszokért és bocsánat a hósszú írásért !

Helló!
Ha csak a lábadban érzed a rángatózást, akkor szerintem keress fel egy orvost! :D
Viccen kívül: szerintem az féktárcsa gond lesz.... 2011 óta sanszos, hogy azzal lett valami, pl. nem egyenletesen kopott, vagy egyéb.
A ventillátor kérdést majd valami szakértő megmondja.... ( nem szeretnélek elkeseríteni, egy olyan hibával, ami lehet, hogy nem is áll fent, így inkább bölcs lennék.... )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 15:12 
Guru
Guru

Adott köszi: 138 alkalommal
Kapott köszik: 155 alkalommal
Motor tipusa: M57TU2D3
Évjárata: 2008
Blog: Blog megtekintése (1)
Idézet:
A digi klímán ugye van alul két kis szellőző mint a kézikönyvből rájöttem az szívja be a levegőt és méri a hőmérsékletet. Na most nekem az hallhatóan megy ha kell ha nem mintha egy számítógép ventilátor csapágyas lenne és olyan kerregő hangot ad ki néha jobban néha kevésbé de leállított motornál sem kapcsol ki. Mi ennek az oka? Javítható?

Ha szemből nézed, csak a baloldali mögött van ventillátor(az enyémben legalábbis). A jobbos rostély "vak", tehát ott nem fogsz szívó hatást érezni. Az enyém is kerepelt, kiszedtem.
Néhány hasznos link hozzá. Nem agysebészet, nyugodtan megpróbálhatod.

I. MID KISZERELÉS (Amennyiben ez van a kocsidban)
I/1. HA NAVI VAN BENNE
II. KLÍMA PANEL KISZERELÉSÉNEK LEÍRÁSA
III. TISZTÍTÁS LEÍRÁSA

Sok sikert hozzá.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 15:25 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2001
imi36 írta:
Idézet:
A digi klímán ugye van alul két kis szellőző mint a kézikönyvből rájöttem az szívja be a levegőt és méri a hőmérsékletet. Na most nekem az hallhatóan megy ha kell ha nem mintha egy számítógép ventilátor csapágyas lenne és olyan kerregő hangot ad ki néha jobban néha kevésbé de leállított motornál sem kapcsol ki. Mi ennek az oka? Javítható?

Ha szemből nézed, csak a baloldali mögött van ventillátor(az enyémben legalábbis). A jobbos rostély "vak", tehát ott nem fogsz szívó hatást érezni. Az enyém is kerepelt, kiszedtem.

I/1. HA NAVI VAN BENNE
III. TISZTÍTÁS LEÍRÁSA

Sok sikert hozzá.

Imi!
Mi ez az avatar? "BMW-s köcsög" lettél? :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 15:27 
Guru
Guru

Adott köszi: 138 alkalommal
Kapott köszik: 155 alkalommal
Motor tipusa: M57TU2D3
Évjárata: 2008
Blog: Blog megtekintése (1)
Offtopic :
Jerry írta:
imi36 írta:
Idézet:

I/1. HA NAVI VAN BENNE
III. TISZTÍTÁS LEÍRÁSA

Sok sikert hozzá.

Imi!

Egy barátomtól "loptam" aki szintén ezer éve BMW-s, szerintem poén, gondoltam pár napig beállítom. De Adminisztrátor kérésre eltávolítom ;)

U.I.: Amúgy meg, rossz az aki rosszra gondol. Mert van ugye BMW-s tanga bugyi is, akkor miért ne lehetne valakinek a vágya egy váza, amin BMW logo van... :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek imi36 az itt látható tagok köszönték meg: 2 Jerry, kzolee
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 20:54 
Guru
Guru

Adott köszi: 379 alkalommal
Kapott köszik: 374 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Évjárata: 2001
Blog: Blog megtekintése (2)
imi36 írta:
Mert van ugye BMW-s tanga bugyi is,

Ja, hétköznapi nevén E46 multikormány... :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 21:11 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 48 alkalommal
Kapott köszik: 17 alkalommal
Motor tipusa: M52(23i)
Évjárata: 1997
Sziasztok

Szedett már le valaki hátsó ablakról telefon antennát?
Miként van az rögzítve?
Nincs rá szükségem, és útban van az ablak takaró spoilerem miatt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 21:48 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Blog: Blog megtekintése (3)
Jerry írta:
Imi!

Mind azok vagyunk, a Suzukisok (Audisok, stb...) szemében. :wink:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 22:20 
Újonc
Újonc

hamoriarpi írta:
Pannonos írta:
hamoriarpi írta:
Gallaca írta:
Pannonos írta:
Nem új hanem bontott, jó helyre lettek vissza téve a csövek
A bontott turbón rajta volt a szabályzószelep, vagy a sajátod ment vissza?

Druckwandlerre vagy drucklabdára gondolsz? Mert ha a drucklabda lett kicserélve, akkor sírás lesz mire beállítja a geót.

Ezt hogy érted h sírás lesz a vége? Egyébként az a labda is a sajátja ami mozgatja a rudat meg az elektronika is saját. Szóval minden saját csak a túrbó nem.

Ez a baj sajnos. 1-2 nap is belemehet, mire kb jól fog állni a geó, ha egyszer el lett csavarva.

És ha csavargatom a geo csavarját honnan tudom h jó?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 22:26 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Évjárata: 2006
Blog: Blog megtekintése (9)
Pannonos írta:
És ha csavargatom a geo csavarját honnan tudom h jó?

Érezni fogod.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.09.17. 23:04 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Kivitele: Coupe
Gabii írta:
Sziasztok

Szedett már le valaki hátsó ablakról telefon antennát?
Miként van az rögzítve?
Nincs rá szükségem, és útban van az ablak takaró spoilerem miatt...

Kétoldalas ragaccsal van rögzítve, éles penge leszedi.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.09.18. 00:01 
Újonc
Újonc

Sziasztok.
Nos a kocsi alatt találtam egy csövet ami levolt dugózva, kiszedtem a dugót és járó motornál szív, szóval a vákum hoz tartozik és oda a bakhoz vagy ba tartozik, de ahogy kivettem a dugót ki is adott 1 hibát. Ezt a hibát írta ki: fuel inject. System
Szerintetek mi lehet?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.18. 01:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Kivitele: Coupe
Pannonos írta:
Sziasztok.
Nos a kocsi alatt találtam egy csövet ami levolt dugózva, kiszedtem a dugót és járó motornál szív, szóval a vákum hoz tartozik és oda a bakhoz vagy ba tartozik, de ahogy kivettem a dugót ki is adott 1 hibát. Ezt a hibát írta ki: fuel inject. System
Szerintetek mi lehet?

Nem tudom mi lehet, de a vákuumrendszernek semmi köze a befecskendező rendszerhez. Pláne a motorbaknak.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2014.09.18. 06:10 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: M57 525D
Évjárata: 2002
Sziasztok

Tudna nekem valaki segíteni abban hogy mi az az előtöltő szivattyú,hol található a motortérben és mi a szerepe a rendszerben?

Előre is köszönöm

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2014.09.18. 06:40 
Újonc
Újonc

Gallaca írta:
Pannonos írta:
Sziasztok.
Szerintetek mi lehet?

Nem tudom mi lehet, de a vákuumrendszernek semmi köze a befecskendező rendszerhez. Pláne a motorbaknak.

Az a hiba amit kiír az valahol az üzemanyag rendszeben lehet?
Ac, porlasztó, nagy nyomású meg ilyenek?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 26568 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022 ... 1329  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]