Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIFI Upgarde

2014.05.15. 19:04

Sziasztok!

Vettem 4 db 13 cm-es Alpine 2 utas hangszórót. 48 mm-es beépítési mélységgel.

2 db az első ajtókba menne, 2 pedig a kalaptartóba. Légyszives csak erősítsetek már meg, hogy be fog férni :-)

Köszi!

2014.05.15. 20:14

luxa írta:Sziasztok!

Vettem 4 db 13 cm-es Alpine 2 utas hangszórót. 48 mm-es beépítési mélységgel.

2 db az első ajtókba menne, 2 pedig a kalaptartóba. Légyszives csak erősítsetek már meg, hogy be fog férni :-)

Köszi!

Befér 55mm-ig átalakítás nélkül. Felette egy hőlégfúvó segít kb. 1.5 cm-t.

2014.05.20. 17:16

denklo91 írta:
nagy.matyika írta:Igen, ha a nem gyári hangszórón esetleg pont fordítva vannak a csatlakozók. A fordított polaritás valóban mély szegénységet okoz!

Hmm.. Ez nagyon okos otlet :)
Koszonom a tanacsokat!
.
Tapatalk 2-vel küldve az én UMI X2-ről

Képzeljétek, ez volt a gond :)
El sem hiszem... Köszönöm még egyszer :)

Tapatalk 2-vel küldve az én UMI X2-ről

Ezt a hozzászólást a szerzőnek denklo91 az itt látható tagok köszönték meg: NagyMatyas
Értékelés: 4.76%

2014.05.22. 10:01

Hello denklo 91!
És milyen lett a hangzás az új hangszórókkal? Én is valami ilyesmiben töröm a fejem csak még nem találtam meg a megfelelő személyt a munkához!

2014.05.22. 17:58

Sziasztok!

(E39 touring DSP) Egyszerűen elszállt a mély az autóból :D Se a hátsó tetőhangszórók nem szólnak, sem az a NOKIA mélyláda az akksi fölött! Az equalizereket már végigjátszottam. Szerintetek mi lehet a gond?

2014.06.26. 22:03

Sziasztok!

Touring gyári mélynyomóról van valami infótok?

Hangszóró upgrade segíthet rajta valamit, lehetséges egyáltalán?

Ezzel kapcsolatban bármi tapasztalat esetleg? :

http://www.sklep.caraudioteam.pl/bmw-e3 ... -1920.html

Köszi!
Oriza

2014.07.01. 00:55

Ma volt egy kis hangszóró upgrade. DSP rendszerben nincs nagy mozgástér, ez a hangszóró alapvetően szobai felhasználásra készült, remélem bírni fogja a "szélsőséges" körölményeket. Egész kellemes hangja lett így elsőre. Egyelőre csak előre vettem próba cseresznye alapon, de úgy tűnik megy hátra is.Képhttp://www.visaton.de/pdfexport/de/servicestr.form?pid=/pdfexport/pdf/sc13_8.html

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2014.07.01. 10:05

Gallaca írta:Ma volt egy kis hangszóró upgrade. DSP rendszerben nincs nagy mozgástér, ez a hangszóró alapvetően szobai felhasználásra készült, remélem bírni fogja a "szélsőséges" körölményeket. Egész kellemes hangja lett így elsőre. Egyelőre csak előre vettem próba cseresznye alapon, de úgy tűnik megy hátra is.

A magasak maradtak? Ott tervezel valami upgrade-et?
Kb. hány literes lehet szerinted az ajtóbox?

(Szerintem amúgy semmi baja nem lesz a hangszóknak autóban. A Visaton irtó strapabíró minden szempontból.)

:franko:

2014.07.01. 13:32

hamoriarpi írta:
Gallaca írta:Ma volt egy kis hangszóró upgrade. DSP rendszerben nincs nagy mozgástér, ez a hangszóró alapvetően szobai felhasználásra készült, remélem bírni fogja a "szélsőséges" körölményeket. Egész kellemes hangja lett így elsőre. Egyelőre csak előre vettem próba cseresznye alapon, de úgy tűnik megy hátra is.

(Szerintem amúgy semmi baja nem lesz a hangszóknak autóban. A Visaton irtó strapabíró minden szempontból.)

Emlekeim szetin 2.65l az elso ajtokban levo doboz...a hatsok valamivel kisebbek...a tevedes joga fennall...

2014.07.01. 21:22

hamoriarpi írta:

Igen, egyelőre maradtak. Tervezem, de sajnos az is 8 ohmos, így nem könnyű alternatívát találni a méret miatt. Szerencsére a DSP rendszerben selyem középmagas, és magas hangszórók vannak, így az "nem olyan égető". Ajtóbox 2.5 liter körül van, klasszikus teszttel, de nem pontosan mérve. Telitöltöttem vízzel. :D A hangszóróhoz kellene a leírás szerint még pár liter, de ennyi van.

2014.07.01. 22:11

Gallaca írta:A hangszóróhoz kellene a leírás szerint még pár liter, de ennyi van.

Igen, láttam, 7,4 körül írta a minimumot és 20 liter zártban már elég szépen lemegy 91-ig.
A 2,5 litert viszont nem árt akkor hátul alulról támogatni.

2014.07.01. 22:17

Ha lemegy 90 ig, az már nagyon jó :wink: Dinamikában gondolom így is komoly előrelépést jelentett. Jók ezek a Visaton hangszórok, örülök, hogy van aki még ésszel épít autóhifit és nem felejtődnek el ezek a márkák :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2014.07.02. 00:29

hamoriarpi írta:
Gallaca írta:A hangszóróhoz kellene a leírás szerint még pár liter, de ennyi van.

Igen, láttam, 7,4 körül írta a minimumot és 20 liter zártban már elég szépen lemegy 91-ig.
A 2,5 litert viszont nem árt akkor hátul alulról támogatni.

Megpróbáltam kicsit akusztikailag növelni a 2.5 literen, lazán telipakoltam az amúgy is benne levő vatelinnel, hogy lassítsa a levegő áramlását, így "növelve a teret". Meg van támogatva alulról, a kalaptartó alatt van a gyári sub, néha még bőven sok is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2014.07.07. 12:17

Sziasztok!
Kérdésem a kovetkezo lenne:
1998/525tds.
A gyari radiot nem akarom megbontani,a cd taram bedoglott.Nem tudtok tanacsolni esetleg valami megoldast a zenere?
megoldas alatt valamifele atalakitora gondolnek csak kicsit tudatlan vagyok a dologhoz

2014.07.07. 12:21

e39szombathely írta:Sziasztok!
1998/525tds.
A gyari radiot nem akarom megbontani,a cd taram bedoglott.Nem tudtok tanacsolni esetleg valami megoldast a zenere?
megoldas alatt valamifele atalakitora gondolnek csak kicsit tudatlan vagyok a dologhoz

Nekem ilyen van:

Ezen kívül ott van még a méltán népszerű, bár kicsit drága, magyar Dension.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Bummer

2014.07.07. 16:10

Jerry írta:
1998/525tds.

Nekem ilyen van:

WTFH...miota van neked Audid

2014.07.07. 16:27

Bummer írta:
Jerry írta:
1998/525tds.

Nekem ilyen van:

WTFH...miota van neked Audid

Nem audi, csak nagyon individual belsős tds :-P

2014.07.22. 17:01

Sziasztok!

Szeretném egy kicsit "upgradelni" a Vas hifijét, jelenleg sajnos teljesen gyári (ahogy olvastam nem vagyok ezzel egyedül)
10+1 hangszóró, amiből a mély nem hajlandó kijönni :(
van valami bevált megoldás, hogy a gyári Nokia mélyben lévő hangszórókat cseréljük erősebbre? (vagy mivel a meghajtás azonos semmi nem történik?) esetleg a helyére beépíteni valamit ami még befér az akksi fölé?

jah az autó egy e39 530d touring és 2002/9/26-i születésű a vin kódja szerint.

A gyári csatlakozóit nem szívesen bántanám, és a csomiban csúszkáló láda sem vonz igazán.
mit lehetne kezdeni ezzel szerintetek?

jah még fontos info, hogy eléggé bot fülem van és a zenei kifinomultságom is egy fagurigáéval vetekszik, valamint nem tervezem hangnyomásra nevezni a rendszert :D

2014.07.22. 17:35

Bajkerülő írta:Sziasztok!

Szeretném egy kicsit "upgradelni" a Vas hifijét, jelenleg sajnos teljesen gyári (ahogy olvastam nem vagyok ezzel egyedül)
van valami bevált megoldás, hogy a gyári Nokia mélyben lévő hangszórókat cseréljük erősebbre? (vagy mivel a meghajtás azonos semmi nem történik?) esetleg a helyére beépíteni valamit ami még befér az akksi fölé?

A gyári csatlakozóit nem szívesen bántanám, és a csomiban csúszkáló láda sem vonz igazán.

jah még fontos info, hogy eléggé bot fülem van és a zenei kifinomultságom is egy fagurigáéval vetekszik, valamint nem tervezem hangnyomásra nevezni a rendszert :D

Olvass vissza! DSP lenne a megoldás. -ha még nincs.
Nem sok esélyed van komoly javulásra átépítés és költség nélkül. Több értekezés született a témában.

2014.07.22. 17:59

Imco írta:
Bajkerülő írta:Sziasztok!

Olvass vissza! DSP lenne a megoldás. -ha még nincs.
Nem sok esélyed van komoly javulásra átépítés és költség nélkül. Több értekezés született a témában.

A DSP miben különbözik a mostani rendszertől? Bocsi de tényleg sügér vagyok autóhifi témában :oops:
Hozzászólás küldése

VigLink badge