![]() |
2014.01.12. 16:24
Gabii írta:Sziasztok
Köszönöm a segítséget,Különösen Admin-nak, közel 3 évig néztem a légzsák visszajelzőmet és végre eltűnt.
Vezető űlés övfeszítő egyik kábele le volt csúszva,de persze hiába dugtam vissza, törölni kellett a hibát, hogy eltűnjön a piros lufi.
2014.01.12. 16:36
joseph24 írta:Sziasztok Joseph vagyok. Járműipari anyagmérnökin végeztem. Volt pár bmw-m e36 e38 e34. Szóval megátalkodott bmw-s vagyok. Szakmai tapasztalatból is érdekel a diagolás.
Nos rögtön lenne egy problémám. Látom hogy volt egy leírás gt1 telepítés Jackson féle. Letöltés leírás topicban, de sajna én nem látom.Én vagyok ügyetlen vagy törölve lett? Ha törölve valaki meg tudná adni? Már postán érkezik a kábel és szeretném kipróbálni a diagnosztizálást.
Nagy öröm lehet belelátni ezeknek a fantasztikus gépekben a lelkivilágába.
2014.01.12. 21:53
2014.01.13. 15:16
admin írta:joseph24 írta:Sziasztok Joseph vagyok. Járműipari anyagmérnökin végeztem. Volt pár bmw-m e36 e38 e34. Szóval megátalkodott bmw-s vagyok. Szakmai tapasztalatból is érdekel a diagolás.
Nos rögtön lenne egy problémám. Látom hogy volt egy leírás gt1 telepítés Jackson féle. Letöltés leírás topicban, de sajna én nem látom.Én vagyok ügyetlen vagy törölve lett? Ha törölve valaki meg tudná adni? Már postán érkezik a kábel és szeretném kipróbálni a diagnosztizálást.
Nagy öröm lehet belelátni ezeknek a fantasztikus gépekben a lelkivilágába.
Telepités
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
2014.01.16. 17:49
2014.01.16. 20:31
Doncso írta:Sziasztok. Én egyszerű dolgot szeretnék tudni. Gondoltam tanulás, ismerkedés céllal vennék egy inpa kábelt ebayről, ez a sima kínai átlátszó színű KDCAN-INPA / usb kábel. Azt szeretném tudni, hogy ehhez szükséges a 20 pines átalakító vagy nem fontos? A kocsim 99-es vagy 2000-es nem tudom pontosan (a forgalmiba 2000 van VIN pedig 99' 06-ot mond) a vezető ülésnél alul van OBD csati, és a motortérben is. Melyiket célszerűbb használni hibakód kiolvasásra?
A másik kérdésem az lenne, hogy ezt a kábelt lehet használni BMW scanner 1.4 programmal is vagy ahhoz más interface kell?
Nem értek még hozzá , ezért kérdezek.
2014.01.16. 20:46
2014.01.16. 21:12
Doncso írta:Értem. Köszönöm. Te melyiket tartod alkalmasabbnak hibakód kiolvasásra az INPA-t vagy a bmw scannert? Mert akkor olyat vennék. Én hibakód kiolvasásra szeretném használni, ha probléma van az autóval. Vagy esetleg carsoft? Próbálok találni egy összehasonlítást, ahol világosan le van írva, hogy melyik program miért jó, esetleg jobb mint a másik, de elég összevisszaságba botlok mindig. Ellentmondások is vannak, az egyik oldal ezt írja a másik azt.
2014.01.16. 21:49
admin írta:Doncso írta:Értem. Köszönöm. Te melyiket tartod alkalmasabbnak hibakód kiolvasásra az INPA-t vagy a bmw scannert? Mert akkor olyat vennék. Én hibakód kiolvasásra szeretném használni, ha probléma van az autóval. Vagy esetleg carsoft? Próbálok találni egy összehasonlítást, ahol világosan le van írva, hogy melyik program miért jó, esetleg jobb mint a másik, de elég összevisszaságba botlok mindig. Ellentmondások is vannak, az egyik oldal ezt írja a másik azt.
Diagra szerintem az Inpa kábel.
2014.01.16. 21:51
Doncso írta:admin írta:Doncso írta:Értem. Köszönöm. Te melyiket tartod alkalmasabbnak hibakód kiolvasásra az INPA-t vagy a bmw scannert? Mert akkor olyat vennék. Én hibakód kiolvasásra szeretném használni, ha probléma van az autóval. Vagy esetleg carsoft? Próbálok találni egy összehasonlítást, ahol világosan le van írva, hogy melyik program miért jó, esetleg jobb mint a másik, de elég összevisszaságba botlok mindig. Ellentmondások is vannak, az egyik oldal ezt írja a másik azt.
Diagra szerintem az Inpa kábel.
Ok köszönöm. Akkor EZ így jó lesz ha jól értelek.
2014.01.16. 22:01
2014.01.17. 00:39
Doncso írta:Próbálok találni egy összehasonlítást, ahol világosan le van írva, hogy melyik program miért jó, esetleg jobb mint a másik, de elég összevisszaságba botlok mindig. Ellentmondások is vannak, az egyik oldal ezt írja a másik azt.
2014.01.17. 06:52
Qwerti írta:Doncso írta:Próbálok találni egy összehasonlítást, ahol világosan le van írva, hogy melyik program miért jó, esetleg jobb mint a másik, de elég összevisszaságba botlok mindig. Ellentmondások is vannak, az egyik oldal ezt írja a másik azt.
Ennek rém egyszerű a magyarázata. Aki profi szinten tudja, hogy melyik mire jó, az azért nem fogja megmondani, mert elég jól megél belőle, aki meg nem, az meg csak találgat, és arra esküszik amit egy kicsit jobban ismer. Csak kizárólag BMW-nél maradva, lehet venni interfészeket pár ezer forintért, ami jó hibakód olvasásra, de mindig van benne valami hátrány. INPA: hibakód olvasásra és élőadat olvasásra jó. Bár E34-el nem kommunikál megfelelően (ADS interfésszel sem). Scanner: hibakódot ez is olvas, de inkább egyszerűbb "programozásra" van kihegyezve. És nagyon szűk tartományban használható E38-39-46-53. DIS: ez már használható diagnosztikára, bár egyre több hibáját nyűgjét fedezem fel, sőt egyre ritkábban használom. K-Dcan kábellel E38-90-ig használható. A legjobban bevált diagnosztikai szoftver az ISID+ICOM interfész. Ennek csak egy hátránya van, iszonyatosan drága. Hardveresen i7 8GB RAM, és SSD-sem árt ha van alatta, ráadásul a szoftver mérete miatt az SSD 256GB kell, hogy legyen. Az interfész 100-150e körül van, a hardver olyan 300-350e. Ezzel viszont E32-F10-ig minden lett már olvasva.
Neked egy olyan kábel a belépő szint, mint amit linkeltél. Viszont ajánlom, hogy kezdj el barátkozni a gondolattal, hogy napokat fogsz szívni a DIS telepítéssel, még egy vmware-es image beállításával is. Majd kb. még egy év használat mire megtanulsz nagyjából diagnosztizálni, és nem csak hibát olvasni.
Neked a motortéri csatit kell egyébként használnod, ahogy azt Admin is írta.
Jó szórakozást hozzá!
2014.01.17. 07:35
Doncso írta:Igen ez az amire kiváncsi voltam, így teljes a kép. Nagyon köszönöm neked is. Okosabb lettem.
Még annyit hagy kérdezzek, hogy mekkora laptopot érdemes hozzá venni? Mindenképpen INPA-t fogok használni, konkrétan azt a kábelt akkor amit linkeltem, USB-vel. Én egy P3-ra gondoltam, 800-1000MHZ, 512ram, sima xp-vel. Ez elvileg elviszi normálisan a programot?
2014.01.17. 09:04
kzolee írta:Doncso írta:Igen ez az amire kiváncsi voltam, így teljes a kép. Nagyon köszönöm neked is. Okosabb lettem.
Még annyit hagy kérdezzek, hogy mekkora laptopot érdemes hozzá venni? Mindenképpen INPA-t fogok használni, konkrétan azt a kábelt akkor amit linkeltem, USB-vel. Én egy P3-ra gondoltam, 800-1000MHZ, 512ram, sima xp-vel. Ez elvileg elviszi normálisan a programot?
Inpa-nak elég ez a teljesítmény.
2014.01.17. 20:11
2014.01.17. 21:12
atesz25 írta:Üdv. Qwerti ez igen ez az info nekem is nagyon jól jött. Én is csak igazi házi hobbi szinten és baj feltárására használom, hogy ne sötétben és nagy riadalommal keressük vagy találgassuk merre induljunk el.
Viszont most van egy scanner-em ma jött meg hozzá az obd átalakító, olvastam és mondták is hogy kell még egy szál az 1-től a 16-ba gyújtás szál miatt. Nos én kipróbáltam és működött minden már amennyire értek hozzá. Olvastam a hibákat törölte és ki is írta az autó adatait.
Nos lehet hogy ez a plusz száll csak az inpa-hoz kellene?
Nos olcsó átalakító kábelt vettem ugyhogy nem gondolom hogy be van kötve.
2014.01.17. 23:40
2014.01.18. 09:01
admin írta:atesz25 írta:Üdv. Qwerti ez igen ez az info nekem is nagyon jól jött. Én is csak igazi házi hobbi szinten és baj feltárására használom, hogy ne sötétben és nagy riadalommal keressük vagy találgassuk merre induljunk el.
Viszont most van egy scanner-em ma jött meg hozzá az obd átalakító, olvastam és mondták is hogy kell még egy szál az 1-től a 16-ba gyújtás szál miatt. Nos én kipróbáltam és működött minden már amennyire értek hozzá. Olvastam a hibákat törölte és ki is írta az autó adatait.
Nos lehet hogy ez a plusz száll csak az inpa-hoz kellene?
Nos olcsó átalakító kábelt vettem ugyhogy nem gondolom hogy be van kötve.
Az a szál az inpahoz kell.
2014.01.20. 09:21