![]() |
2013.11.04. 23:55
m3ntal írta:stupeki69 írta:stupeki69 írta:Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a fűtéscsapon lévő keringető szívattyú az mindig működnie kell-e vagy csak akkor ha az álló fűtést használom (ez az a fajta ami a motor hőjét keringeti egy idejig) ? Ugyanis az a gondom, hogy ha rádugom a keringető szivattyut akkor el megy a fűtésem 2500- 3000 fordulat közt teljesen mert itt eggyenlitődik ki a motor keringetése a szívattyú keringető erejével. Ha lehuzom a kábelt akkor tökéletes a fűtésem minden fordulaton. Ha visszadugom akkor elmegy a leírtak szerint a fűtésem de leállított motornál amig ki nem hül viszont tökéletessen keringeti a melegvízet a szivattyú.
Vagy visszafelé probálja keringetni vagy akkor is megy amikior nem kéne????
Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.
üdv. nekem is hasonló a problémám. (1999-es 525 tds) járatom a motrot akkor nem fúj meleget, hiába üzem meleg a motor akkor sem. ha megyek a kocsival és meghajtom akkor kezd megjönni a fütés és nyomja a meleget rendesen de viszont csak 1-2 percig és vissza lehűl. ez mitől lehet ? nekem is a keringető szivattyú ?
2013.11.11. 10:37
barbrady írta:noup írta:Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy ma jo esős időben ugye toltam a levegőt a szélvédőre, hogy ne párásodjon, aztán egyszercsak leállt a levegő befúvás. Azóta semmilyen fordulaton nem jön a levegő bármit állítok a vezérlőn.
Mi lehet? Lehet a sün?
Remélem nem fűtőmotor...
Lehet sün.
2013.11.16. 16:29
2013.11.17. 16:28
cseptomi1211 írta:Sziasztok.
Meg tudja mondani valaki, hogy a benzines E39 motoroknál mennyinél nyit a termosztát?
Most cseréltem hűtővizet és kíváncsi lennék, hogy mikor nyit és hogy sikerült-e a légtelenítés.
Teljesen nyitott fűtéscsapnál 92 fok fölé nem megy. Elzárt fűtéscsapnál is 97 foknál megállt.
Előre is köszönöm!
2013.11.17. 18:16
2013.11.18. 14:16
2013.11.18. 20:32
RobE39i írta:Helo mindenki!
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy hogyan kell egy 528ast rendesen légteleníteni miután teljesen feltöltöttem a rendszert??
természetesen a hűtővízről van szó! vagy esetleg találok már itt valahol róla leírást???
2013.11.24. 17:31
2013.11.24. 20:33
m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
(nem tudom hogy jelent-e valamit az hogy az utastérben kerreg a digit klíma mögött lévő kis cooler éjjel, nappal !)
2013.11.24. 21:47
hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
(nem tudom hogy jelent-e valamit az hogy az utastérben kerreg a digit klíma mögött lévő kis cooler éjjel, nappal !)
Alapvetően fel kellene tölteni a rendszert vízzel. Majd szakszerűen kilégteleníteni.
2013.11.24. 21:57
m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
Alapvetően fel kellene tölteni a rendszert vízzel. Majd szakszerűen kilégteleníteni.
van benne fagyálló bőven. most hogy mondod, nyáron egyszer elfolyt a vizem és csak simán feltöltöttem. légteleníteni hogy kell ? én ugy tudom hogy csak simán le kell venni a tágulási tartályról a kupakot és várni vele + után tölteni folyamatosan ahogy fogy belölle, vagy rosszul tudom ? O.o
2013.11.24. 22:00
hamoriarpi írta:m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
van benne fagyálló bőven. most hogy mondod, nyáron egyszer elfolyt a vizem és csak simán feltöltöttem. légteleníteni hogy kell ? én ugy tudom hogy csak simán le kell venni a tágulási tartályról a kupakot és várni vele + után tölteni folyamatosan ahogy fogy belölle, vagy rosszul tudom ? O.o
Rosszul.
2013.11.24. 22:05
m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
Rosszul.
értem. le tudnád írni hogy hogyan kell pontosan lelégteleníteni ? most bújom a google-tde nem igazán találok semmit
2013.11.24. 22:06
m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
Rosszul.
értem. le tudnád írni hogy hogyan kell pontosan lelégteleníteni ? most bújom a google-tde nem igazán találok semmit
2013.11.24. 22:29
m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
2013.11.24. 23:23
hamoriarpi írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
2013.11.25. 10:30
nagy.matyika írta:m3ntal írta:Sziasztok. az autómba nincs fűtésem ! hiába melegszik fel a motor, akkor sincs, mind addig amig meg nem hajtom az autót(nagy fordulat után 1-2 percig meleget fúj, aztán fokozatosan lehűl) . termosztátot cseréltem, nem tudom h mi lehet a baj. gondoltam már a Fűtéscsapra, keringető szivattyú.. valaki tud valami okosat mondani ?!
Alapvetően az sem jó,hogyha éjjel nappal megy a cooler. Az a ventillátor a belső hőmérséklet érzékelőjének a hűtőbordáján található és mivel szeret az egész telerakódni porral, utána melegszik. A végkimenetel az, hogy ha melegszik, akkor sose fűt az autó érdemben, mert úgy érzi, hogy már meleg vanHa a légtelenítés nem oldja meg a problémádat, akkor én ezzel folytatnám a hiba feltárást.
2013.11.25. 11:56
kzolee írta:
Nem kötekedésképpen, de mit értünk cooler alatt? Nekem ez teljesen összevissza rizsának hangzik így.
A cooler angol szó jelentése hűtő. Autós szakzsargonban ha jól tudom az intercooler rövidített neve. Ami a töltölevegő hűtő. Mi köze ennek a klímapanelhez?![]()
A ventilátor az ventilátor, nem "cooler". A következő kérdés már az lesz, hogy "azt a kis micsodát az izé mögött hogy tudom kiszedni?"
2013.11.25. 12:11
Imco írta:kzolee írta:Nem kötekedésképpen, de mit értünk cooler alatt? Nekem ez teljesen összevissza rizsának hangzik így.
A cooler angol szó jelentése hűtő. Autós szakzsargonban ha jól tudom az intercooler rövidített neve. Ami a töltölevegő hűtő. Mi köze ennek a klímapanelhez?![]()
A ventilátor az ventilátor, nem "cooler". A következő kérdés már az lesz, hogy "azt a kis micsodát az izé mögött hogy tudom kiszedni?"
Ez már nem is nyelvi, hanem generációs probléma.![]()
Egyébként teljesen igazad van, DE...
Ma már informatikában teljesen, de talán egyébként is elfogadott a ventilátor ilyen módú elnevezése,
talán a szabadabb hűtőszerkezet fordítás miatt is.
Egyébként még egyszer kiemelném, hogy én is így kezdtem, már csak azért is mert kb. hasonló évjárat vagyunk!![]()
10-12 éve még én is csak a turbót kerestem volna.
Talán ehhez a "csaláshoz" besegített még a cooler master, mint informatikai hűtő gyártó elterjedése is.
Igazából a szép magyar nyelv használata lenne a megoldás, de rengeteg jövevény szavunk között ez szépen , lassan sorvad.
Ennek /is/ köszönhető a sok kétértelmű, bizonytalan definíció.
2013.11.25. 12:41