![]() |
2013.08.20. 21:37
Imco írta:hamoriarpi írta:attisxxx írta:Üdv mindenkinek
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???
Mert minden tetszik a kocsin,csak ez az egy nem![]()
Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
...miután befejezte a folyó projekteket!
2013.08.20. 22:55
2013.08.20. 23:11
speedcar írta:Üdv mindenkinek!
Nekem olyan problémám van, hogy lentről csak forró levegő jön fent működik a klima meg minden normálisan. Tud valaki megoldást?
2013.08.22. 17:31
Gallaca írta:Imco írta:hamoriarpi írta:attisxxx írta:Üdv mindenkinek
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???
Mert minden tetszik a kocsin,csak ez az egy nem![]()
Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
...miután befejezte a folyó projekteket!
![]()
2013.09.13. 13:25
2013.09.13. 21:53
Iván77 írta:az ugynevezett süni miatt nem indulhat el a ventilátor esetleg???
2013.09.20. 17:15
2013.09.20. 17:22
Caloran írta:Sziasztok!
Most vásároltam egy 98-s évjáratú 520i BMW-t. Leállítás után azt tapasztalom hogy a klíma felől egy folyamatos berregő hang hallható, ami nem áll le. Az előzményekben olvastam hogy "süni" probléma lehet. Meg tudtok ebben erősíteni, vagy jobban teszem ha felkeresek egy szervízt?
Tudtok esetleg valakit ajánlani Székesfehérvár, Bp. XI. kerület környéken akihez elvihetem ezzel a problémával az autót.
Segítségeteket előre is köszönöm!
2013.09.20. 17:28
Jerry írta:Caloran írta:Sziasztok!
Most vásároltam egy 98-s évjáratú 520i BMW-t. Leállítás után azt tapasztalom hogy a klíma felől egy folyamatos berregő hang hallható, ami nem áll le. Az előzményekben olvastam hogy "süni" probléma lehet. Meg tudtok ebben erősíteni, vagy jobban teszem ha felkeresek egy szervízt?
Tudtok esetleg valakit ajánlani Székesfehérvár, Bp. XI. kerület környéken akihez elvihetem ezzel a problémával az autót.
Ne aggódj, nem süni!
Egy kis ventillátor berreg, ami beszívja az utastér levegőjét egy szenzorra. Ennek alapján állítja a klímát.
Akkor kezdődik a baj, ha 15 perc elteltével is hallod még ezt a hangot.
Ugyanis ennyi idő után megy le az autó alvó módba, ha nem történik addig ajtónyitás vagy egyéb baszkurálás.
2013.09.20. 17:31
Caloran írta:Jerry írta:Caloran írta:Sziasztok!
Ne aggódj, nem süni!
Egy kis ventillátor berreg, ami beszívja az utastér levegőjét egy szenzorra. Ennek alapján állítja a klímát.
Ugyanis ennyi idő után megy le az autó alvó módba, ha nem történik addig ajtónyitás vagy egyéb baszkurálás.
Akkor elkezdhetek aggódni,mivel sajnos 15 perc után sem áll le (18 percig hallgattam ezt a "kellemes" hangot a biztonság kedvéért). Felkészültem a legrosszabbra így felteszem a kérést:
Mire számíthatok?
2013.09.20. 17:51
Jerry írta:Caloran írta:Jerry írta:Caloran írta:Sziasztok!
Ne aggódj, nem süni!
Akkor elkezdhetek aggódni,mivel sajnos 15 perc után sem áll le (18 percig hallgattam ezt a "kellemes" hangot a biztonság kedvéért). Felkészültem a legrosszabbra így felteszem a kérést:
Mire számíthatok?
Ha ennyi ideig nem nyitogattad és a kulcs sem járt a gyújtáskapcsoló közelébe, akkor egy sünicserére számíthatsz.
2013.09.20. 19:55
Caloran írta:.
Már csak egy kérdésem van: mi a hivatalos megnevezése ennek a süninek, mert az Unix webshopja a süni kifejezésre átirányított az online kisemlős határozóra
2013.09.27. 12:41
2013.10.05. 02:46
2013.10.05. 11:06
m3ntal írta:Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm !
2013.10.05. 19:42
stupeki69 írta:m3ntal írta:Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm !
Meg kéne nézni a fűtés csapnál a bemenő csőveket amikor még langyos levegőt fúj hogy egyformán meleg -e !
2013.10.05. 20:40
m3ntal írta:stupeki69 írta:m3ntal írta:Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm !
Meg kéne nézni a fűtés csapnál a bemenő csőveket amikor még langyos levegőt fúj hogy egyformán meleg -e !
ez lehet a termosztát hibája ?
2013.10.06. 15:34
2013.10.06. 18:15
Mercoory írta:Életem első hozzászólása itt a fórumon
Olvasni már olvastam erre... de et off topic majd máskor, máshol.
Hiba megoldása miatt fordulok hozzátok.
Adott egy 2000es faceliftes e39 525D gyári Webasto kiegészítű fűtéssel. ( Igen, a kieg fűtéssel kapcsolatban másik topicba írok majd mindjárt).
1.
Inpa :
30 Auxiliary water pump
Error frequency : 10 ( most töröltem, szóval ez egy perc alatt )
Short circuit to batt+ Error present
Ha jól sejtem emiatt a hiba miatt van szintén az, hogy REST módban egy perc után elfogy a meleg levegő.
2. Az autó nem éri el az üzemi hőfokot főleg autópályán nem. Ez ugye termosztát csere. Ha jól értelmeztem a fórumon olvasottakat, akkor célszerű két termosztátot cserélni, a "rendeset" valamint az EGR -ét is. Ezt jól tudom? ( Ha valakinek van kinézett cikkszáma, jöhet.
3. Ha már vizes dolgokkal vagyok, hűtőfolyadék cserét is beiktatnék. Milyet ajánlotok, mekkora mennyiséget. És mit célszerű megnézni/cserélni ha már úgy is belevágtam / tehát leengedem a rendszert.
Válaszaitokat előre is köszönöm!