Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2013.08.20. 21:37

Imco írta:
hamoriarpi írta:
attisxxx írta:Üdv mindenkinek :)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???
Mert minden tetszik a kocsin,csak ez az egy nem :D :roll:

Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
:mrgreen:

:hehe
...miután befejezte a folyó projekteket! :wink:

:nyelves: :mrgreen:

2013.08.20. 22:55

Üdv mindenkinek!

Nekem olyan problémám van, hogy lentről csak forró levegő jön fent működik a klima meg minden normálisan. Tud valaki megoldást?

2013.08.20. 23:11

speedcar írta:Üdv mindenkinek!

Nekem olyan problémám van, hogy lentről csak forró levegő jön fent működik a klima meg minden normálisan. Tud valaki megoldást?

Biztos!
Viszont bevezetőnek elárulhatnád, hogy miről van szó! :wink:
A mi autóinkba pl. fűtés csap szokott meghibásodni.

2013.08.22. 17:31

Gallaca írta:
Imco írta:
hamoriarpi írta:
attisxxx írta:Üdv mindenkinek :)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???
Mert minden tetszik a kocsin,csak ez az egy nem :D :roll:

Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
:mrgreen:

:hehe
...miután befejezte a folyó projekteket! :wink:

:nyelves: :mrgreen:

De, hogy rendesen meg legyen válaszolva a kérdésed, át lehet. Kell egy komplett fűtésbox, vezérlőpanel, dupla fűtéscsap, AUC szenzor,+a kábelek. Rengeteg idő, és türelem. Az autót belülről tűzfalig kell szedni, csak a kormányoszlop, és a kábelköteg marad bent. Esetleg a hátsó ülés, hogy legyen hol pihenni. :mrgreen:

2013.09.13. 13:25

az ugynevezett süni miatt nem indulhat el a ventilátor esetleg???

2013.09.13. 21:53

Iván77 írta:az ugynevezett süni miatt nem indulhat el a ventilátor esetleg???

Igen. De sokszor a venti is beszarik.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2013.09.20. 17:15

Sziasztok!

Most vásároltam egy 98-s évjáratú 520i BMW-t. Leállítás után azt tapasztalom hogy a klíma felől egy folyamatos berregő hang hallható, ami nem áll le. Az előzményekben olvastam hogy "süni" probléma lehet. Meg tudtok ebben erősíteni, vagy jobban teszem ha felkeresek egy szervízt?
Tudtok esetleg valakit ajánlani Székesfehérvár, Bp. XI. kerület környéken akihez elvihetem ezzel a problémával az autót.
Segítségeteket előre is köszönöm!

2013.09.20. 17:22

Caloran írta:Sziasztok!

Most vásároltam egy 98-s évjáratú 520i BMW-t. Leállítás után azt tapasztalom hogy a klíma felől egy folyamatos berregő hang hallható, ami nem áll le. Az előzményekben olvastam hogy "süni" probléma lehet. Meg tudtok ebben erősíteni, vagy jobban teszem ha felkeresek egy szervízt?
Tudtok esetleg valakit ajánlani Székesfehérvár, Bp. XI. kerület környéken akihez elvihetem ezzel a problémával az autót.

Ne aggódj, nem süni!
Egy kis ventillátor berreg, ami beszívja az utastér levegőjét egy szenzorra. Ennek alapján állítja a klímát.
Akkor kezdődik a baj, ha 15 perc elteltével is hallod még ezt a hangot.
Ugyanis ennyi idő után megy le az autó alvó módba, ha nem történik addig ajtónyitás vagy egyéb baszkurálás. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Caloran
Értékelés: 4.76%

2013.09.20. 17:28

Jerry írta:

Ne aggódj, nem süni!
Egy kis ventillátor berreg, ami beszívja az utastér levegőjét egy szenzorra. Ennek alapján állítja a klímát.
Ugyanis ennyi idő után megy le az autó alvó módba, ha nem történik addig ajtónyitás vagy egyéb baszkurálás. :)

Akkor elkezdhetek aggódni,mivel sajnos 15 perc után sem áll le (18 percig hallgattam ezt a "kellemes" hangot a biztonság kedvéért) :cry: . Felkészültem a legrosszabbra így felteszem a kérést:
Mire számíthatok?

2013.09.20. 17:31

Caloran írta:
Jerry írta:

Ne aggódj, nem süni!

Akkor elkezdhetek aggódni,mivel sajnos 15 perc után sem áll le (18 percig hallgattam ezt a "kellemes" hangot a biztonság kedvéért) :cry: . Felkészültem a legrosszabbra így felteszem a kérést:
Mire számíthatok?

Ha ennyi ideig nem nyitogattad és a kulcs sem járt a gyújtáskapcsoló közelébe, akkor egy sünicserére számíthatsz. :)

2013.09.20. 17:51

Jerry írta:
Caloran írta:
Jerry írta:

Ne aggódj, nem süni!

Mire számíthatok?

Ha ennyi ideig nem nyitogattad és a kulcs sem járt a gyújtáskapcsoló közelébe, akkor egy sünicserére számíthatsz. :)

Lezártam az autót, és leengedett ablak mellet hallgatóztam türelmesen. A letelt idő után kipróbáltam az ablakemelőt műkszik-e.
Már csak egy kérdésem van: mi a hivatalos megnevezése ennek a süninek, mert az Unix webshopja a süni kifejezésre átirányított az online kisemlős határozóra :D

2013.09.20. 19:55

Caloran írta:.
Már csak egy kérdésem van: mi a hivatalos megnevezése ennek a süninek, mert az Unix webshopja a süni kifejezésre átirányított az online kisemlős határozóra :D

Klíma elektronika névre hallgat. KATT!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Caloran
Értékelés: 4.76%

2013.09.20. 22:05

Klíma elektronika névre hallgat. KATT![/quote]

Hálás köszönetem!

2013.09.27. 12:41

Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a fűtéscsapon lévő keringető szívattyú az mindig működnie kell-e vagy csak akkor ha az álló fűtést használom (ez az a fajta ami a motor hőjét keringeti egy idejig) ? Ugyanis az a gondom, hogy ha rádugom a keringető szivattyut akkor el megy a fűtésem 2500- 3000 fordulat közt teljesen mert itt eggyenlitődik ki a motor keringetése a szívattyú keringető erejével. Ha lehuzom a kábelt akkor tökéletes a fűtésem minden fordulaton. Ha visszadugom akkor elmegy a leírtak szerint a fűtésem de leállított motornál amig ki nem hül viszont tökéletessen keringeti a melegvízet a szivattyú.
Vagy visszafelé probálja keringetni vagy akkor is megy amikior nem kéne????
Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.

2013.10.05. 02:46

Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm ! :roll:

2013.10.05. 11:06

m3ntal írta:Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm ! :roll:

Meg kéne nézni a fűtés csapnál a bemenő csőveket amikor még langyos levegőt fúj hogy egyformán meleg -e !

2013.10.05. 19:42

stupeki69 írta:
m3ntal írta:Sziasztok. olyan fűtés problémám lenne hogy amikor melegszik a motor, jobb oldali légbeömlőkön kezd langyosodni a levegő, de a vezető ülés felőli oldalon hideg, kis idő elteltével jobb oldalt már jó meleg, bal oldalt jég hideg mind addig amíg egyszer meg nem hajtom az autót, utánna már jön mindenhól egyenletesen a meleg levegő... ez miért lehet ? válaszokat előre is köszönöm ! :roll:

Meg kéne nézni a fűtés csapnál a bemenő csőveket amikor még langyos levegőt fúj hogy egyformán meleg -e !

ez lehet a termosztát hibája ?

2013.10.05. 20:40

m3ntal írta:
stupeki69 írta:

ez lehet a termosztát hibája ?

Inkább a fűtés csapé lesz. TT. hibával nem lenne-lehetne felemás.

2013.10.06. 15:34

Életem első hozzászólása itt a fórumon :)
Olvasni már olvastam erre... de et off topic majd máskor, máshol.

Hiba megoldása miatt fordulok hozzátok.

Adott egy 2000es faceliftes e39 525D gyári Webasto kiegészítű fűtéssel. ( Igen, a kieg fűtéssel kapcsolatban másik topicba írok majd mindjárt :) ).

1.
Inpa :
30 Auxiliary water pump
Error frequency : 10 ( most töröltem, szóval ez egy perc alatt )
Short circuit to batt+ Error present

Ha jól sejtem emiatt a hiba miatt van szintén az, hogy REST módban egy perc után elfogy a meleg levegő.

2. Az autó nem éri el az üzemi hőfokot főleg autópályán nem. Ez ugye termosztát csere. Ha jól értelmeztem a fórumon olvasottakat, akkor célszerű két termosztátot cserélni, a "rendeset" valamint az EGR -ét is. Ezt jól tudom? ( Ha valakinek van kinézett cikkszáma, jöhet :) .

3. Ha már vizes dolgokkal vagyok, hűtőfolyadék cserét is beiktatnék. Milyet ajánlotok, mekkora mennyiséget. És mit célszerű megnézni/cserélni ha már úgy is belevágtam / tehát leengedem a rendszert.

Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

2013.10.06. 18:15

Mercoory írta:Életem első hozzászólása itt a fórumon :)
Olvasni már olvastam erre... de et off topic majd máskor, máshol.

Hiba megoldása miatt fordulok hozzátok.

Adott egy 2000es faceliftes e39 525D gyári Webasto kiegészítű fűtéssel. ( Igen, a kieg fűtéssel kapcsolatban másik topicba írok majd mindjárt :) ).

1.
Inpa :
30 Auxiliary water pump
Error frequency : 10 ( most töröltem, szóval ez egy perc alatt )
Short circuit to batt+ Error present

Ha jól sejtem emiatt a hiba miatt van szintén az, hogy REST módban egy perc után elfogy a meleg levegő.

2. Az autó nem éri el az üzemi hőfokot főleg autópályán nem. Ez ugye termosztát csere. Ha jól értelmeztem a fórumon olvasottakat, akkor célszerű két termosztátot cserélni, a "rendeset" valamint az EGR -ét is. Ezt jól tudom? ( Ha valakinek van kinézett cikkszáma, jöhet :) .

3. Ha már vizes dolgokkal vagyok, hűtőfolyadék cserét is beiktatnék. Milyet ajánlotok, mekkora mennyiséget. És mit célszerű megnézni/cserélni ha már úgy is belevágtam / tehát leengedem a rendszert.

Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

1. A tiédben nincs kieg szivattyú, de aktívvá tetted a
ZUSATZWASSERPUMPE-t, így most keresi. A rest ezért nem megy.
2. Így van, érdemes mindkettőt cserélni. Realoemben megtalálod a cikkszámot.
3. Piros jó bele.

Tapatalk 4
Hozzászólás küldése

VigLink badge