![]() |
2008.01.07. 15:29
BMW_Power írta:Bela írta:Akkor ugye a 13-as és a 12-es csőre kéne kötnöm a 10-es kályha fűtés előremenő csövemet?
De úgy látom a rajz alapján, hogy ennek a szelepnek semmi szerepe nincs, csak az állófűtés előremenőjét
osztja szét a két oldal között. Vagy nem?
És mi van akkor, ha a 14-es csőre kötök rá? Akkor felmelegíti a motort és fűtőradiátort is? Vagy a radiátort így nem melegíti?
A szelep az szabályozza oldalanként a beáramló melegviz mennyiséget igy szabályozza a fűtés nagyságát oldalanként.
Bizony a 10felöl jon a forroviz a kályhábol, azt kell Y-ban 13 és 12 felé ágaztatni. De ha jól megnézed először igy a forroviz átmegy a fűtőradiátoron majd a motorba távozik a 14-esen keresztül, tehát aztis melegíti. Szóval kell 4db T elágazás és 2 szelepke ami kinyit fullra mikor te inditod a kályhát. De ha megelégszel csak az egyik oldali bemelegítéssel akkor elég 2db T elágazás és 1 db szelepke.
2008.01.07. 16:49
Bela írta:BMW_Power írta:Bela írta:Akkor ugye a 13-as és a 12-es csőre kéne kötnöm a 10-es kályha fűtés előremenő csövemet?
De úgy látom a rajz alapján, hogy ennek a szelepnek semmi szerepe nincs, csak az állófűtés előremenőjét
És mi van akkor, ha a 14-es csőre kötök rá? Akkor felmelegíti a motort és fűtőradiátort is? Vagy a radiátort így nem melegíti?
A szelep az szabályozza oldalanként a beáramló melegviz mennyiséget igy szabályozza a fűtés nagyságát oldalanként.
Bizony a 10felöl jon a forroviz a kályhábol, azt kell Y-ban 13 és 12 felé ágaztatni. De ha jól megnézed először igy a forroviz átmegy a fűtőradiátoron majd a motorba távozik a 14-esen keresztül, tehát aztis melegíti. Szóval kell 4db T elágazás és 2 szelepke ami kinyit fullra mikor te inditod a kályhát. De ha megelégszel csak az egyik oldali bemelegítéssel akkor elég 2db T elágazás és 1 db szelepke.
Nemegészen értem, hogy a 10 felől jövő forró vizet ágaztatja 12 és 13 felé. A 14 a visszafolyó ág. A kérdés: ha a radiátornak árom csatakozása van, nem működtetem a kályhát, akkor honnan vesz meleg vizet a 12, 13-as csövekre???
Honnan tudnék ilyen szelepet venni, ami lezár ha kikapcsol a kályha (vezérelni tudnám!)???
Ezzel a bekötéssel, amit írtál akkor nem is nagyon tudná felforralni a vizet, mert a motort mire felmelegíti letelik az a 30 perc.
De ezt a szelepet nem értem!
3 csatlakozás, 2 kimenet egy bejövet a kályha felől. Akkor ez csak a kályha miatt van itt? Mert akkor mi fűti a radiátort, ha a kályha nem megy? Talán a motorból jövő visszatérő, ami átmegy a kályhán, ha működik ha nem?
Huh, érthető ez így?![]()
Te hogyan oldottad meg?
2008.01.07. 18:48
Norberto írta:Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas még ezen a fórumon, de nagyon sok okos dolgot olvastam már. A segítségeteket szeretném kérni, az én autómban is csak kiegészítő fűtésként működik a rendszer.
Tudtok valakit aki feltudja programozni hogy állófűtésként is működhessen?
Köszönöm!
2008.01.07. 21:19
Bela írta:BMW_Power írta:Bela írta:Akkor ugye a 13-as és a 12-es csőre kéne kötnöm a 10-es kályha fűtés előremenő csövemet?
Nemegészen értem, hogy a 10 felől jövő forró vizet ágaztatja 12 és 13 felé. A 14 a visszafolyó ág. A kérdés: ha a radiátornak árom csatakozása van, nem működtetem a kályhát, akkor honnan vesz meleg vizet a 12, 13-as csövekre???
Honnan tudnék ilyen szelepet venni, ami lezár ha kikapcsol a kályha (vezérelni tudnám!)???
Ezzel a bekötéssel, amit írtál akkor nem is nagyon tudná felforralni a vizet, mert a motort mire felmelegíti letelik az a 30 perc.
De ezt a szelepet nem értem!
3 csatlakozás, 2 kimenet egy bejövet a kályha felől. Akkor ez csak a kályha miatt van itt? Mert akkor mi fűti a radiátort, ha a kályha nem megy? Talán a motorból jövő visszatérő, ami átmegy a kályhán, ha működik ha nem?
Huh, érthető ez így?![]()
Te hogyan oldottad meg?
2008.01.08. 07:59
admin írta:Norberto írta:Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas még ezen a fórumon, de nagyon sok okos dolgot olvastam már. A segítségeteket szeretném kérni, az én autómban is csak kiegészítő fűtésként működik a rendszer.
Köszönöm!
Üdv a csapatba!
Keresd meg a tagok közöt maszikát nekem is ő csinálta ő keni vágja a pitét amugy kamaraerdőn van a mühely.De csak akkor lehetséges ha nagy bordos óracsoportodvan(szöveges kijelző)Mert 20D-k be általába kicsivan.
2008.01.08. 09:07
2008.01.08. 22:59
Igen arra gondoltam!De akkor minden ok.Norberto írta:admin írta:Norberto írta:Sziasztok!
Köszönöm!
Üdv a csapatba!
Keresd meg a tagok közöt maszikát nekem is ő csinálta ő keni vágja a pitét amugy kamaraerdőn van a mühely.De csak akkor lehetséges ha nagy bordos óracsoportodvan(szöveges kijelző)Mert 20D-k be általába kicsivan.
Szia!
1 biztos 16:9 nagy navi van, a szöveges kijelzőre a műszerfali kijelzőre gondoltál? mert szöveges!
Norbi!
2008.01.09. 08:47
2008.01.09. 10:13
ViSoR írta:Az állófűtés csodálatos találmány. Én most programoztattam fel, mindenkinek ajánlom. Nem tudom a kályha ilyen terű plusz használata mennyit csorbít az élettartamán vagy mennyivel több gázolaj fogy, de nagyon király. Csak 10-10 percet járatom reggel és melóból haza, és már langyi van az autóban tőle. 10perc - így időzítem az érkezésemet, mert magától tovább dolgozna és akkor már atom meleg van bent. Ahogy gyújtást kap, ki is szürkíti a menüpontot és lekapcsolja. Eltűnt a kerregő gyökér dízel hidegindítási hang és a kék mező tetejéről indulok. Természetesen finoman, mert az olaj még hideg!
2008.01.09. 10:25
2008.01.09. 10:44
bekog írta:Támogatom a megjegyzést.
Már tényleg csak az lenne a királyság ha távolról el lehetne indítani. Mert ugye az ember nem tudja általában pontosan mikor érkezik a járgányhoz.
Úgy tudom van erre vmi megoldás, mintha olvastam volna itt vhol. A legkirályabb vmi mobilról felhívható cucc lenne. Nekem mondjuk nincs teló a gépben így nem tudom, hogy s mint
2008.01.09. 10:51
festo írta:Van megoldás! Nekem van távirányítóm ,tényleg jó dolog!
2008.01.09. 10:56
ViSoR írta:bekog írta:Támogatom a megjegyzést.
Már tényleg csak az lenne a királyság ha távolról el lehetne indítani. Mert ugye az ember nem tudja általában pontosan mikor érkezik a járgányhoz.
Úgy tudom van erre vmi megoldás, mintha olvastam volna itt vhol. A legkirályabb vmi mobilról felhívható cucc lenne. Nekem mondjuk nincs teló a gépben így nem tudom, hogy s mint
Azt hiszem lehet hozzá venni távirányítót, de a telefonra azért kemény játék lenne rákötni. Én mindig ugyan akkor megyek-jövök melóból, úgyhogy nekem ez nem gond.
2008.01.09. 10:58
GURU LETTEM VAZZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008.01.09. 11:17
BMW_Power írta:Igen igen, de ha megnézed a gyári doksiban az az óra amit veszel azis az 1-es lábra nyom 12V-ot és úgy indit. Ha megveszed a gyári panelt akkor is működni fog simán, beledugod az autóbol jövö stekkert és kész. Semmi külömbség, CAN buszon inditja az autó ha szükségesnek látja. Viszont ha veszel mellé órát akkor annak stekkerét össze kell hozni az autó stekkerével, én úgy csinálnám hogy az 1-es pint meg az órácska tápellátását kötném bele pluszban. Így az autó inditana CAN buszon amikor akarja, te meg az orácskával csinálhatsz időzitett állofűtést ami az 1-es pinen startoltat. Kifogástalanul működni fog, legfeljebb én levennék még egy jelet hogy a motortérben lévő keringetö szivattyu is elinduljon.
Nekem sincs MID, hasonlóban gondolkodtam, de én mezei távirányitóval gondoltam megoldani. Ezis egyszerű, akár 16-ért tudok telefonos modult is, küldesz egy sms-t vagy csörgést és már fut is
2008.01.09. 19:00
2008.02.25. 21:53
2008.02.25. 22:44
2008.02.25. 22:45
2008.02.26. 06:52
admin írta:
Írjál neki és lehet postáza.nekem már volt így.
Miért a tiéd szar?