* *
Pontos idő: 2026.04.19. 23:23

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 354 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 528i Vizhutesi problema telen
HozzászólásElküldve: 2008.01.04. 20:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
laca5 írta:
Sziasztok en velem is megtortent hogy majdnem felforrot a vizem.
Eloszor azt tapasztaltam hogy menet kozben semmi gond a viz mutatoja kozepen allt. De amikor megalltam egy kis ido utan elkezdett felfele menni a mutato ekkor elindultam es szepen vissza allt kozepre a mutato futes minde nukodik. Otthon ellenorizte a vizszintet es keveseltem es onotem bele vizet fagyalot nem akkor minden fasza volt. Ra egy hetire megint elojott ez a problema mikor fagyosak voltak az utak es csak lassan tudtam menni.
Otthon a garazsban megint elenoriztem a vizet a tartajban es megint ugyananyival keveseb volt mind amikor eloszor tapasztaltam. Persze megint feltoltotem de most mar a futes sem megy es amikor ujra gyorsan kezdtem menni nem allt vissza a mutato kozepre persze leis alltam vele hogy nehogy felforrjon teljesen.
A tenyek: Nincs futes, elmegy a viz de csak egy bizonos szintig a hutom nem forro a ventilatorom gondolom ezert nem kapcsol be. De ami visszavezet a tartalyba az viszont forro es tartalyban szinte forr a viz.
Az en tippeim : 1. a viz a minuszok miatt huzodik ossze vagy lyukas a hutom netan de akkor latnam a gozt hogy jon ki belole szoval nemtudom.
2. Tenyleg a termosztat van beragadva mert ha vizpumpa lenne akkor mutato folyamatosan mutana a melegedest de megall kozepen es csak egy kis ido utan kezd tovabb melegedni.

Lehet hogy a folyamatosan csak vizzel toltotem a fagyallo allandoan higitotam.

Kerlek benneteket Markatarsak hogy adjatok tanacsot mert a szivem szakad meg.
KOSZONOM elorei
Jaj meg annyit hogy ezeket az alkatreszeket hol vagy hogyan szerzitek be mert En Szlovakiabol vagyok igaz kozel Esztergomgoz de kiadsasokat nemtudom pontosan , nem sajnalom az en kicsikemtol csak az ido utazas mivel most pihen az auto nem tudom pontosan.
Ez az auto 528i 98as Fekete az elso autom igy 24 evesen es nagyon szeretem es kemenyen megdolgoztam erte hogy egy gyermekori almot valositsak meg.

Nektek pedig Boldog Ujevet kivanok vigyazatok magatokra es persze az autotokra.
Sziasztok LACA5

LACA5!

Hát az biztos,hogy valahol kicsit szökik a vized!!! Ez lehet egy vizcsőnél,lehet a viztartájnál,
lehet a hüttődnél... vagy ami a legrosszabb esetleg a hengerfejtömitésed úgy van átégve,hogy a kipugófogódon keresztűl távozik el gőz formájában...
Kersedd meg,hogy hol tud elszivárogni az a kis viz mert ahogy irtad az nem olyan drasztikus hiány igy biztos,hogy nem lessz egyszerű megtalálni....
Egy termosztát cserét szerintem nem ártana beiktatnod!!!

üdv.strobi.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.04. 23:56 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2000
Kivitele: Touring
nekem ugyanez volt az e34esemmel (520i)és 4 helyen meg volt repedve a hengerfej,remélem neked nem ez a gond mert nagyot szivtam vele,de ahogy az ellötem szólók is irták sok oka lehet.légtelenítés,szivárgás,stb

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.05. 00:02 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2000
Kivitele: Touring
viszont én is termosztát cserével kezdeném

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.06. 19:59 
Újonc
Újonc

Kosz szepen a gyors reakciokat de egy kicsit pozitivaban kell gondolkodni mert mig jart a motor persze hogy alla neztem es nem szivargot sehol csak amannyivel feltoltottem anyival ki is forrott belole. Ezert nem volt akkor mar futesem a termosztat amig a motor vizet melegitse akkor szepen zarva volt es ammikor felmelegedett uzemi homersekletre akkor nem nyilt ki teljesen es nem bir keringeni a viz. Erdekes jelenseg de azert elege Osszezavart engem is. De az biztos hogy meg atnezem ujra szepen sorba mindent.
Kicserelem a termostatot es majd akkor kiderul hogy manni valami mas.
Egyebkent hanetean tudtuk valami cimet alkatreszek beszerzesere szivesen vennem.

Koszi tenyleg jo hogy ki lehet dumalni a dolgokat SZIASZTOK Laci

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.29. 12:18 
Újonc
Újonc

Sziasztok hat termosztat csere megvolt es viz ujra felfort. Utana levetuk a vizpumpat szedszetuk azt is rendben talaltuk akkor termostatott ellenoriztuk kulon vizben hogy mukodik e akkor eszrevettuk hogy a az uj nem nyit ki jol van rendben van de utana kivettem a termosztatot es ugy hogy nem volt benne ugyanugy felfort a vizem. De amikor ujra feltottem vizzel egy kis ideig volt futesem es szerelo srac mar azt mondta nekem hengerfejpakolas lesz ategve hat az nem lenne jo. De en ujra atolvasgattam es szerintem nem volt jol kilegtelenitve a Vas. Nem ugy csinalta ahogy Ti azt leirtatok ezert meg el bennem a remeny hogy nem hengerfejes. Holnap ujra megprobalom ugy legteleniteni ahogy itt olvastam a fuvokas modszerel de a futesnel is hogy van legtelenito valahol a pollenszuro alatt de az valahogy nem talalom.
Jo lenne mar valami jo hir is mert elegge ell vagyok keseredve.
Koszi skacok

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.29. 12:37 
Újonc
Újonc

Azt meg elfelejtettem leirni hogy automata legkondis nincs benne kiegeszito futes Webasto es 98as 528i 7honap. Ha ez kicsit tobbet segit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.29. 15:09 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
laca5 írta:
Azt meg elfelejtettem leirni hogy automata legkondis nincs benne kiegeszito futes Webasto es 98as 528i 7honap. Ha ez kicsit tobbet segit.

légtelenítettetek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.30. 01:31 
Újonc
Újonc

Hat igen de nem igy ahogy ti irtatok a forumban.
Igy tortent. Termosztat csere megvolt akkor a tartalyrol kupak le feltoltotuk vizzel amig a szintcsokenes abba maradt akkor levegozteto csavar kiengetuk kesob jaratni a motort a csavart kiengedtuk majd ujra elzartuk es ezt ismetelten ujra es ujra. Es ennyi. En mondtam hogy ne igy csinalja mert nem lesz jo de valahogy nem hallgatott ram. De En biztam a szakertelmeben igy hat hallgattam ra. Bar ne tettem volna. Ugye nem is igy kell? :oops:

Most akkor hogy is kell pontosan lepesrol lepesre? hogy a futesem is ki legyen legtelenitve mert mar teljesen le vagyok torve :cry: :cry: :cry:
Es mar hianyzik hogy ujra mehessek az en kicsikemel es szegyelem is sajnalom is nem tudom meggyogyitani.

Laci

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.30. 16:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 50 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Motor tipusa: M62 / 540
laca5 írta:
Hat igen de nem igy ahogy ti irtatok a forumban.
Igy tortent. Termosztat csere megvolt akkor a tartalyrol kupak le feltoltotuk vizzel amig a szintcsokenes abba maradt akkor levegozteto csavar kiengetuk kesob jaratni a motort a csavart kiengedtuk majd ujra elzartuk es ezt ismetelten ujra es ujra. Es ennyi. En mondtam hogy ne igy csinalja mert nem lesz jo de valahogy nem hallgatott ram. De En biztam a szakertelmeben igy hat hallgattam ra. Bar ne tettem volna. Ugye nem is igy kell? :oops:

Most akkor hogy is kell pontosan lepesrol lepesre? hogy a futesem is ki legyen legtelenitve mert mar teljesen le vagyok torve :cry: :cry: :cry:
Es mar hianyzik hogy ujra mehessek az en kicsikemel es szegyelem is sajnalom is nem tudom meggyogyitani.

Laci

Szia Laci!

Nézd meg, hogy a tágulási tartályodba a sapka menete alatt vezet egy kis kapilláris cső!
Ott spriccelni kell a hütővíznek a tartályba!
Ha el van tömődve, akkor egy drottal piszkáld ki! (Eltőmődés esetén az életben le nem légteleníted!)

Üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.10. 02:02 
Újonc
Újonc

Eloszor nem ertetem hogy mit keresek hogy kapilaris cso de nem is talalhatam meg mert nincs is olyanom mert nekem az a fajta hutom van ami a hutovel van egybe epitve a tartaly. Kesobb megint elvittem egy szerelohoz akit tobben ajanlotak es szegeny sracal egy teljes napon keresztul szarakodtuk vele mar nem is tudom hany liter vizet meg fagyalot frocskoltun ki mert mindig forralta a vizet. Ujra es ujra lattam az arcan hogy nem erti hogy mi van es csak annyit tudott o is mondani hogy tenyleg hengerfejes lesz. Es mar akkor vegkepp elkeserettem de kellet mennem dolgozni es melo kozbe vegig azon gondolkodtam hogy miert nem mondta mindegyik szerelo egyertelmuen hogy hengerfejes.
Melo utan mikor hazaertem ujra nekilattam egyedul gondoltam megegy probat meger.
Feltoltottem a fujos modszerel legtelenitettem ahogy azt itt a forumban olvastam es sikerult jarkaltam 1 oran keresztul a vizem pedig nem forro szepen all a helyen de azert gondoltam megallok ellenorzom es mit latok gozolog a parra de alulrol akkor megneztem lampaval hogy honnan eloszor azt hitte hogy amit melle ontottem es a motor blokrol parolog le de nem akkor velletlenul meggfogtam a visko ventilator jaro motornal es hoppa akkor fedeztem fel hogy levegoztetocsavarnal a csocsonkon amibe megy a csavar el van repedve az egesz meneten vegig es onnan szokik a nyomas es a viz para formalyaban. Megvartam mig kihult es anyira oszehuzodott hogy hidegen nem is lehetett eszreveni.Szoval most egesz termosztathazat csocsonkokal kell szereznem mert megreparalni csak ugy nem akkarom nehogy esetlegesen megtobb baj legyen belole.
Skacok ha tudtok valamilyen cimet barmit ahol ezt az alkatreszt be szereznek nagyon-nagyon orulnek neki. Meg kellet ezt az infot osztani veletek ha netan valaki hasonlokeppen jarna tudja mit keresen.
Figyelni lell a repedesekre :kalapács
Remelem mihamarebb visszeterek a kicsikemel az utakra ujra egyutt :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.10. 16:42 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 528i
laca5 írta:
Eloszor nem ertetem hogy mit keresek hogy kapilaris cso de nem is talalhatam meg mert nincs is olyanom mert nekem az a fajta hutom van ami a hutovel van egybe epitve a tartaly. Kesobb megint elvittem egy szerelohoz akit tobben ajanlotak es szegeny sracal egy teljes napon keresztul szarakodtuk vele mar nem is tudom hany liter vizet meg fagyalot frocskoltun ki mert mindig forralta a vizet. Ujra es ujra lattam az arcan hogy nem erti hogy mi van es csak annyit tudott o is mondani hogy tenyleg hengerfejes lesz. Es mar akkor vegkepp elkeserettem de kellet mennem dolgozni es melo kozbe vegig azon gondolkodtam hogy miert nem mondta mindegyik szerelo egyertelmuen hogy hengerfejes.
Melo utan mikor hazaertem ujra nekilattam egyedul gondoltam megegy probat meger.
Feltoltottem a fujos modszerel legtelenitettem ahogy azt itt a forumban olvastam es sikerult jarkaltam 1 oran keresztul a vizem pedig nem forro szepen all a helyen de azert gondoltam megallok ellenorzom es mit latok gozolog a parra de alulrol akkor megneztem lampaval hogy honnan eloszor azt hitte hogy amit melle ontottem es a motor blokrol parolog le de nem akkor velletlenul meggfogtam a visko ventilator jaro motornal es hoppa akkor fedeztem fel hogy levegoztetocsavarnal a csocsonkon amibe megy a csavar el van repedve az egesz meneten vegig es onnan szokik a nyomas es a viz para formalyaban. Megvartam mig kihult es anyira oszehuzodott hogy hidegen nem is lehetett eszreveni.Szoval most egesz termosztathazat csocsonkokal kell szereznem mert megreparalni csak ugy nem akkarom nehogy esetlegesen megtobb baj legyen belole.
Skacok ha tudtok valamilyen cimet barmit ahol ezt az alkatreszt be szereznek nagyon-nagyon orulnek neki. Meg kellet ezt az infot osztani veletek ha netan valaki hasonlokeppen jarna tudja mit keresen.

Szia laca!

Hasonlóképp jártam én is csak nekem ez a műanyag megvetemedett és melegen szivárgott alatta a hűtővíz.
A Rákosi úton vettem hozzá az alkatrészt, tömítéssel együtt 6000 volt. Légteleníteni elég volt csak a műanyagba levő
légtelenítö csavaron.

üdv zami

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.11. 21:41 
Guru
Guru

Adott köszi: 50 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Motor tipusa: M62 / 540
laca5 írta:

Na!!! :D :D
Ennek igazán örülünk! :D :D Mondtuk, hogy ne gondolj rögtön a legrosszabbra!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 02:04 
Újonc
Újonc

Hat oroulok hogy megtalaltam a kis bunost de figyu zami pontos cimet vagy tel. email cimet tudnal nekem adni mert gondoltam a rest nemi gumival es szirito bilincsel megoldom atmenetileg de az ara nem oly szornyu jo lenne az a cim ha kell meg vonattal is elutazok erte.
Koszi sksccok de tenyleg.
khbont kosz szepen a tanacsokat ha ugy veszem ket szakmai szerelot akinek ez a keresete megviccelt es vegul en magam jottem ra mi a hiba persze csak azokal az infokal amiket toletek kaptam.
Nekem is 24 evesen ez az elso autom es meg nem ismerem igazan de jo uton haladok hogy ne igy legyen hala nektek.
Udv Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 12:38 
Újonc
Újonc

laca5 írta:
Hat oroulok hogy megtalaltam a kis bunost de figyu zami pontos cimet vagy tel. email cimet tudnal nekem adni mert gondoltam a rest nemi gumival es szirito bilincsel megoldom atmenetileg de az ara nem oly szornyu jo lenne az a cim ha kell meg vonattal is elutazok erte.
Koszi sksccok de tenyleg.
khbont kosz szepen a tanacsokat ha ugy veszem ket szakmai szerelot akinek ez a keresete megviccelt es vegul en magam jottem ra mi a hiba persze csak azokal az infokal amiket toletek kaptam.
Nekem is 24 evesen ez az elso autom es meg nem ismerem igazan de jo uton haladok hogy ne igy legyen hala nektek.
Udv Laca

Szia Laca!

Budapest, XVI. Rákosi út 53 Telefon: 061 405.58.76, 0630.95.06.844, 0620.97.45.464

Nyitva: Hétfő - Péntek 10 - 18 Szombat 10 - 14

üdv zami

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 15:10 
Újonc
Újonc

Koszi szepen Zami
Ha esetleg Szlovakian jarsz Esztergom-Sturovo /Parkany/ ha kell tolmacs vagy idegenvezeto barmi nyugotan jelezz en segitek barmikor csak kell szolni elore es nektek is tobbi klubtagnak oromel allo rendelkezesre.

Sziasztok. Koszi megegyszer Zami Udv. LACA

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 19:24 
Újonc
Újonc

Jaj meg azt szeretnem megkerdezni hogy miutan kicserelted a termosztat hazat azutan megszunte ezek a jelensegek.
Mert en minap a repedes menten megprobaltam korbe szorito bilincsel es egy kis gumi darabal lefedni de nem ugy nez ki mintha bejott volna.

Kosz szepen Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 20:02 
Újonc
Újonc

laca5 írta:
Jaj meg azt szeretnem megkerdezni hogy miutan kicserelted a termosztat hazat azutan megszunte ezek a jelensegek.
Mert en minap a repedes menten megprobaltam korbe szorito bilincsel es egy kis gumi darabal lefedni de nem ugy nez ki mintha bejott volna.

Kosz szepen Laca

Elvileg ott nyomás van, úgyhogy nem könnyű ilyen barkács módszerekkel eltömíteni. Egyébként nekem azóta
hibátlanul üzemel.

üdv zami

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 21:54 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
laca5 írta:

Kosz szepen Laca

Kizárt, hogy így meg lehessen szögelni.
Autósboltban viszont tudsz venni olyan hőálló ragasztót, ami ideig óráig, akár egy-két hétig akár megoldást is jelenthet
pl. proseal....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 23:43 
Újonc
Újonc

Jo jo igaz de azert probalkoztam csak hogy tenyleg az-e lehet a baja hogy az van elrepedve
az miatt csinalja nekem hogy felforralja a vizet. De a kivancsisag tudjatok eros. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.02.12. 23:54 
Újonc
Újonc

Zami bocs hogy annyit kerdezek de szeretek tutira menni mert egypar liter karba bent jopar.
termostathazon rajta van a levegozteto csavar is? Amisik hogy itt nemreg irtad nekem hogy amikor legtelenitetted eleg volt a muanyagon levo csavart kiengedni ami a tartalyon van arra gondoltal? Meg tenyleg annyit hogy legtelenitetted lepesrol lepesre.

KOSZONOM Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 354 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]