Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fűtés-hűtés

2013.05.11. 22:03

Üdv!
Meg tudja valaki mondani, hogy a fűtőmotor előtt(süni előtt pontosabban), benzinesen van egy relé, a dieselen pedig nincs, hanem direktben megy a tápvezeték a sünire. Miért van ez? Mi a szerepe? Digit klímát bontottunk 28i-ből, és nem tudom be kell-e építenem ezt a relét. Másik dieselben sem volt ilyen relé, és az enyémben sincs.

2013.05.11. 22:27

Gallaca írta:Üdv!
Meg tudja valaki mondani, hogy a fűtőmotor előtt(süni előtt pontosabban), benzinesen van egy relé, a dieselen pedig nincs, hanem direktben megy a tápvezeték a sünire. Miért van ez? Mi a szerepe? Digit klímát bontottunk 28i-ből, és nem tudom be kell-e építenem ezt a relét. Másik dieselben sem volt ilyen relé, és az enyémben sincs.

WDS szerint kösd, az évjáratodnak megfelelően.

Tapatalk2 ST25i

2013.05.23. 17:11

Valaki keresett Telstar-os cuccot.

ebay

2013.05.23. 17:16

admin írta:Valaki keresett Telstar-os cuccot.

ebay

Csak a taviranyitorol nem tesz emlitest :-(

2013.05.24. 12:18

Gallaca írta:
Robika300 írta:Bejött a jó idő,nem kellene fűteni. De a jobb oldali fűtés csap nem zár le,egyfolytában meleget nyom jobb oldalt. Kolléga kimérte,a tekercs épp,áramot kap,mégsem zár le. Lehet cserélni külön,vagy csak komplett egységet? Valaki ötlet esetleg? Köszi előre is!

Azt az oldali tekercset amelyik nem zár, szedd le(előtte víz le)négy csavarral, akkor szétjön az egész. A vasmag nekem bele volt gyógyulva a tekercsbe belül.(összerozsdásodott :shock: ) Megtakarítottam, utána jó lett. Egy próbát megér.

Sziasztok!

2001 530i pont ezt csinálja nekem is. Le tudnád pontosan írni, hogy hol találom ezt a tekercset és hogyan kell szétszedni?

Köszi.
Üdv. Bálint

2013.05.24. 13:33

szekkk írta:
Gallaca írta:
Robika300 írta:Bejött a jó idő,nem kellene fűteni. De a jobb oldali fűtés csap nem zár le,egyfolytában meleget nyom jobb oldalt. Kolléga kimérte,a tekercs épp,áramot kap,mégsem zár le. Lehet cserélni külön,vagy csak komplett egységet? Valaki ötlet esetleg? Köszi előre is!

Azt az oldali tekercset amelyik nem zár, szedd le(előtte víz le)négy csavarral, akkor szétjön az egész. A vasmag nekem bele volt gyógyulva a tekercsbe belül.(összerozsdásodott :shock: ) Megtakarítottam, utána jó lett. Egy próbát megér.

Sziasztok!

2001 530i pont ezt csinálja nekem is. Le tudnád pontosan írni, hogy hol találom ezt a tekercset és hogyan kell szétszedni?

Köszi.
Üdv. Bálint

Szia!
Bal oldali rugótornyon van felfüggesztve, 3 cső megy rá. Leengeded a vizet, leszeded a csöveket, a két csatit is lehúzod. Felfelé meghúzod az egészet, kijön a gumiágyból. Kijátszod a helyéről, a tetején van 2 fémhenger, ez az elektromágnes tekercse. Annak a tövében 6 torx csavar,(4 csavar a szimpla klímában van, és úgy látom a duplában csak együtt jön le a 2 henger) azt kicsavarod, és lejön a két tekercs. Csatlakozókra figyelj. Többit látni fogod.
Egy oldali klímás csapban van egy gumiharmonikaszerűség belül, ez nekem szét volt szakadva, esetleg ebből leváló darabka is kitámaszthatja a szelepet. Valószínű a dupla is ilyen.
De ha van diag a közeledben, akkor INPA- ban a klímán belül az Activate menüben ki tudod próbálni mindkét oldali csapot. Százalékos arányban lehet kapcsolgatni, és szépen hallani, ahogy dolgoznak. Kattognak közben.

2013.06.12. 17:27

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A műszerfalon el van helyezve középen két rostély amin a levegőt fujja be, közöttük van egy recés állító, hogy éppen hideg vagy meleg levegőt szeretnék, na nekem ez a tekerő gomb megakadt és nem nagyon akar mozdulni csak a meleg felé. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám onnan kiszerelni.

2013.06.12. 18:01

hegezso írta:Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A műszerfalon el van helyezve középen két rostély amin a levegőt fujja be, közöttük van egy recés állító, hogy éppen hideg vagy meleg levegőt szeretnék, na nekem ez a tekerő gomb megakadt és nem nagyon akar mozdulni csak a meleg felé. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám onnan kiszerelni.

http://tis.bmwcats.com/doc1034927/

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... %20replace

2013.06.12. 21:26

Haminda írta:
hegezso írta:Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A műszerfalon el van helyezve középen két rostély amin a levegőt fujja be, közöttük van egy recés állító, hogy éppen hideg vagy meleg levegőt szeretnék, na nekem ez a tekerő gomb megakadt és nem nagyon akar mozdulni csak a meleg felé. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám onnan kiszerelni.

http://tis.bmwcats.com/doc1034927/

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... %20replace

Köszönöm, holnap nekiugrok!

2013.06.13. 18:37

Kiszereltem és a fogaskeréken lévő fogak elkoptak és ezért nem viszi. Valakinek nem lenne esetleg eladó?

2013.06.13. 18:47

hegezso írta:

Kiszereltem és a fogaskeréken lévő fogak elkoptak és ezért nem viszi. Valakinek nem lenne esetleg eladó?

Itt kezdeném :franko:

Schnitzer írta:Fűtés-hűtés szellőző rostélyok E39-E46-ra akciós áron. :wink:
-elsők(barna,fekete)színben
-hátsók:hideg-meleg,sima állítású
-első ajtó kárpitba valóak is
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Haminda az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer
Értékelés: 4.76%

2013.06.13. 20:54

Haminda írta:
hegezso írta:

Itt kezdeném :franko:

Schnitzer írta:Fűtés-hűtés szellőző rostélyok E39-E46-ra akciós áron. :wink:
-elsők(barna,fekete)színben
-hátsók:hideg-meleg,sima állítású
-első ajtó kárpitba valóak is
Kép

Tudsz valami elérhetőséget adni?

2013.06.13. 20:57

hegezso írta:Tudsz valami elérhetőséget adni?

Tessék

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: 2 hegezso, Schnitzer
Értékelés: 9.52%

2013.07.24. 09:31

Sziasztok,

Van egy hibakodom, amit ha torlok, azonnal visszajon: 1152 Electric fan. Melyik ventillator ez? A kuplungos nekem ugy tunik, mukodik. Ha all a motor es ugy tekergetem, akkor ellenallast is fejt ki, ebbol gondolom, h a visco rendben. Vizhomerseklet is kozepallasba van szogezve ha eleri az uzemi hofokot. Futesmotor is mukodik.

2013.07.24. 10:07

Bugajauzsi írta:Sziasztok,

Van egy hibakodom, amit ha torlok, azonnal visszajon: 1152 Electric fan. Melyik ventillator ez? A kuplungos nekem ugy tunik, mukodik. Ha all a motor es ugy tekergetem, akkor ellenallast is fejt ki, ebbol gondolom, h a visco rendben. Vizhomerseklet is kozepallasba van szogezve ha eleri az uzemi hofokot. Futesmotor is mukodik.

Klímaventillátor. Csak ennyit ír? mármint a 1152 electric fan után nincs semmi?

2013.07.24. 12:33

Melyik vezérlőben van?

2013.07.24. 17:09

Ez a klímaventi, az amelyiket a vesén keresztül is látsz. Elölről van a hűtőre szerelve. Motorvezérlőben, az activation menüben tudod bekapcsolni ellenőrzésképp.(E-fan, INPA)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bugajauzsi
Értékelés: 4.76%

2013.08.20. 19:50

Üdv mindenkinek :)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???
Mert minden tetszik a kocsin,csak ez az egy nem :D :roll:

2013.08.20. 19:52

attisxxx írta:Üdv mindenkinek :)
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek ha az autóm manuális klímás gyárilag /csúúúnya tekerős/ akkor azt át lehet v.hogy szerelni a rendes sok gombos digit klímásra???

Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
:mrgreen:

2013.08.20. 20:27

hamoriarpi írta:
attisxxx írta:Üdv mindenkinek :)

Gallaca egy szabad hétvégén biztos szivesen megcsinálja neked.
:mrgreen:

:hehe
...miután befejezte a folyó projekteket! :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge