* *
Pontos idő: 2026.04.21. 15:16

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 181  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 09:13 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 6 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57D25
Évjárata: 2002
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
efer írta:
Visor-nak meg: kitartás! fölgyújtani még nem akartad (vagy igen?), így még sok minden történhet. a sógorom rendszeresen ezt helyezi kilátásbal - főként bmw-i voltak...

Én a kettővel ezelőtti off (sosem kopel) autómnak rendszeresen beajánlottam mire egyik nap munkába menet felgyulladt az igazán érdekes az lett volna, ha egy órával korábban teszi. A garázs felett van a hálószoba....

Úgyhogy vigyázz mit kívánsz.

PMiki

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 09:39 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
petike írta:

...ugyan az a GM szutyok, mint az összesben, a miénk is behasalt 1 hónap alatt (monjuk fel volt húzva a gép keményen), pedig 76e km-rel vettül, magyar autó volt, 1 tulajjal (65 éves csóka), kb. 350 ropiba állt meg a felújítás. Nálunk a citromfacsaró, pontosabban a róla leváló forgácsocskák gyilkolták szét a komplett váltót, szóval a koplett lamellasor cserén kívül még ez is meg lett egy kicsit erősítve, utána 70e km-en keresztül nem volt vele gondja az öregemnek, azóta már egy 18 éves suhancé.....
Az igazság az, hogy kegyetlenül ment a vas, borzalmas erős volt (kb. 230le), csak ezt a mocsok dudva fos váltót nem ilyen teljesítményre és főleg nem BMW-hez méltó vezetési stílushoz tervezték, szóval csak óvatosan.

Egyébként nálunk úgy kezdődött, hogy d-ben az autó nem kezdett el gurulni, ha felengedted a féket.

petike

Nekem ugyan ezt csinálja. Kivel csináltattátok meg és miket erősítettek me benne? Kösssz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 11:47 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 2 alkalommal
ViSoR írta:
petike írta:

...ugyan az a GM szutyok, mint az összesben, a miénk is behasalt 1 hónap alatt (monjuk fel volt húzva a gép keményen), pedig 76e km-rel vettül, magyar autó volt, 1 tulajjal (65 éves csóka), kb. 350 ropiba állt meg a felújítás. Nálunk a citromfacsaró, pontosabban a róla leváló forgácsocskák gyilkolták szét a komplett váltót, szóval a koplett lamellasor cserén kívül még ez is meg lett egy kicsit erősítve, utána 70e km-en keresztül nem volt vele gondja az öregemnek, azóta már egy 18 éves suhancé.....
Az igazság az, hogy kegyetlenül ment a vas, borzalmas erős volt (kb. 230le), csak ezt a mocsok dudva fos váltót nem ilyen teljesítményre és főleg nem BMW-hez méltó vezetési stílushoz tervezték, szóval csak óvatosan.

Egyébként nálunk úgy kezdődött, hogy d-ben az autó nem kezdett el gurulni, ha felengedted a féket.

petike

Nekem ugyan ezt csinálja. Kivel csináltattátok meg és miket erősítettek me benne? Kösssz

...a Wander lett megerősítve benne egy kicsit + összes lamellát ki kellett cserélni. Mi Bözséékhez vittük el Szarvasra, a váltót (lamellákat) ha jól tudom Kecskeméten cseréltették benne, a Wandert pedig egy mindszenti srác csinálta meg, utána hibátlan lett.

A mindszenti srác neve Szolnoki Róbert (vagy Tibor??): 06-20-952-9091-őt hívd fel először ha a közeledben nem találsz senkit.

A szarvasi banda pedig:
Bözse telefonszáma :06-20-94-66-942
A szerelőé pedig, akivel együtt melózik (Kovács Zsolt) :06-70-248-0628

Üdv:

petike

(együtt érzek veled, a miénk is pár nappal karácsony előtt hullott szét 2 éve :cry: )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 11:58 
Guru
Guru

festo írta:
Nekem is van tapasztalatom a Trio Alarmal kapcsolatban de nem igazán jók nekem csináltak egy 5 hp 18-as váltót 2 éve 500 ban volt álitólag kicserélték az egész belsejét de nem lett jó vissza jártam egy évig utolso napokban egy hétig minden nap ott voltam es végül egy e 36 rol vettek le egy váltót ugy hogy jobban jártam volna ha bontottat vettem vola 100-150 ért végül is csak bontot lett 500-ért ugy hogy többet hozzájuk nem megyek, inkább a Tengerszem utca.

500ezer forint? Abból több váltót is lehet venni 8O

Petike, köszönöm szépen.
Arra nincs remény, hogy egy olajcsere megoldja?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 12:23 
Újonc
Újonc

ViSoR írta:
festo írta:
Nekem is van tapasztalatom a Trio Alarmal kapcsolatban de nem igazán jók nekem csináltak egy 5 hp 18-as váltót 2 éve 500 ban volt álitólag kicserélték az egész belsejét de nem lett jó vissza jártam egy évig utolso napokban egy hétig minden nap ott voltam es végül egy e 36 rol vettek le egy váltót ugy hogy jobban jártam volna ha bontottat vettem vola 100-150 ért végül is csak bontot lett 500-ért ugy hogy többet hozzájuk nem megyek, inkább a Tengerszem utca.

500ezer forint? Abból több váltót is lehet venni 8O

Petike, köszönöm szépen.
Arra nincs remény, hogy egy olajcsere megoldja?

....nincs mit....a remény hal meg utoljára. Bízzunk benne, én drukkolok.

Üdv:

petike

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 12:29 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
dcs73 írta:
Tommy írta:
Valóban a BMW gyári beszállítója a Castrol, de a váltóolaj esetében más a helyzet ugyanis több fajta váltóval szerelték az E39eseket és mindegyikbe más olaj való, gyári szám alapján le lehet kérdezni h meylikbe milyen való és csakis szigorúan azt szabad beletölteni! Én is most cseréltettem az enyémbe pl texaco olaj kellet, és már most jobb a váltó pedig tegnap cserélték :wink: !

Tommy biztosvagy te abban a texaco olajbann , mert én erössen kétlem hogy az kelletvolna bele :!: azt nemkétlem hogy a váltódnak megfelelő olajat tettek bele csak nekik texaco olajuk volt és azért azt mondták hogy az az isten :!: :?: dehogy gyárilag nemazvolt bent az tuti :!:

Szia!
Igen biztos vagyok benne az is volt benne gyárilag! Gyári szám alapján kérdeztük le h milyen volt benne és milyn kell bele, bízok benne ugyanis ott voltam, és tesóm a Pécsi BMWnél(Schneider autóház) dolgozik és ott kérdeztük le :wink: ! Amugy létezik kb 20 féle olaj amit tettek bele gyárilag!Az olajat én vittem magammal kannában :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 12:29 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
a váltó száma benne van az ETK-ban.
a 2002-es 530d-re ezt írja:A5S 390R -> vagyis ahogy eddig mindenki írta: az alulméretezett (390 vs 410 NM) General motoros váltó.

most néztem az adatokat: nem azért van benne a 390NM-es, mert az eredeti 30d motor pont annyit tudott? és csak lusták voltak egy erősebbet fejleszteni az új motorhoz?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 19:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
efer írta:
a 2002-es 530d-re ezt írja:A5S 390R -> vagyis ahogy eddig mindenki írta: az alulméretezett (390 vs 410 NM) General motoros váltó.

most néztem az adatokat: nem azért van benne a 390NM-es, mert az eredeti 30d motor pont annyit tudott? és csak lusták voltak egy erősebbet fejleszteni az új motorhoz?

köszi, de már megint ez a fránya ETK.
sajnos per pillanat nekem gyengusz a pc tudományom az etk letöltéshez.

ha nem okoz nehézséget, megnéznéd nekem, hogy elvileg passzolnak-e az alábbi számok az én kocsimhoz (2002-es 530da)

váltó
2300-7506633
typ.: GS5-39DZ-HBG
és
2300-7508032-THBG

wandler
2440-7515727
2440-7514380
2440-1423411

:kösz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 19:30 
haladó
haladó

Látod ViSoR bárcsak termosztáttal megusztad volna :!: Hát együttérzek veled ,mindegy hogy karácsony vagy nem pár százezret semikorsem jó kidobni :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 22:07 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
kovessyroli írta:
efer írta:

köszi, de már megint ez a fránya ETK.
sajnos per pillanat nekem gyengusz a pc tudományom az etk letöltéshez.

ha nem okoz nehézséget, megnéznéd nekem, hogy elvileg passzolnak-e az alábbi számok az én kocsimhoz (2002-es 530da)

váltó
2300-7506633
typ.: GS5-39DZ-HBG
és
2300-7508032-THBG

wandler
2440-7515727
2440-7514380
2440-1423411

:kösz

van ugye az on-line etk, azt nem kell letölteni:
Real-OEM

wandlerre az elsőt írja (2440-7515727), a váltóra viszont teljesen más számokat, sőt a típus is elméletileg A5S-390R ,és utána még lehet WZ, YP vagy ZM, amiből azt lehet meghatározni, hogy milyen olaj való bele (és a váltón lévő tábláról lehet leolvasni)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 23:03 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 5 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 528iA
Évjárata: 1998
Ha netán odáig fajulna a dolog, hogy váltó kell, érdemes utánanézni a hasznaltauto.hu oldalon...
Van egy-két eladó.

pl.: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280

Ajánlani nem tudom, mert nem ismerem őket...

Remélem egy olajcsere segít!!!

:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 23:06 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
whitehorse írta:
Ha netán odáig fajulna a dolog, hogy váltó kell, érdemes utánanézni a hasznaltauto.hu oldalon...
Van egy-két eladó.

pl.: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280

Ajánlani nem tudom, mert nem ismerem őket...

Remélem egy olajcsere segít!!!

:)

Bizalomgerjesztő fotókkal gerjeszti az eladó a vásárlási kedvet:)))))))))))))))))))

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 16:31 
Guru
Guru

Ittvan az a link amit korábban említettem arról, hogy hogyan kell lecserélni elvileg a váltóolajat.

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=166135

az ajánlott linkek között pedig a cikk végén van egy transmissions guide, az előírt olajfajtákkal (ott van a texaco is.....)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.24. 23:26 
Újonc
Újonc

Hello még új vagyok az végigolvastam a topikot és egyre jobban félek hogy valami baja lesz a váltomnak. Nekem egy 96 os 540ia van steptronic, nemrég vettem az autót.

Egy dolog amit észrevettem a váltojával kapcsolatba hogy ha hidegben indítom el az autot (nyáron melegbe még nem használtam)hagyom 1 2 percet melegedni jót tesz mert az olajnak megvátozik a viszkozitása állítolag melegen , akkor pllnatnyilag mikor elindult semmi furcsa .De 10 másodperc mulva elkezd furcsa (kattogó)hangokat kiadni legjobban ahoz tudnám hasonlttani mindha a motor tengelyén lenne egy lemez és alapjáraton azon a fordulaton hozzá ér minden körnél a kasznihoz olyan surcogo hang van de nem folyamatos(nem tudok job hasonlatot erre a hangra) .Ami késöbb tünt fel nekem mert elég halk ez a hang csak biztos nem ugy kell neki menie. Nade kicsit hangosodik ahogy melegszik a motor és olyan 3 perc mulva már elég hangos lesz és egyszercsak megszünik egyböl. Gondoltam motorra de az nem lehet mert nagyon jól megy nem hagynak ki a hengerek csak az autómata váltó lehet. És amiket írtok inkább beiktatnék egy olajcserét mindhogy megszívjam.Ja és kicsit mikor hideg akkor ránt váltáskor nem ugy megy mint mikor meleg a rendszer. Légyszi segitsetek ha tud valaki valami ötletet hogy mi lehet ez vagy mit lehet csinálni vele??? :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.25. 10:25 
Guru
Guru

gulliver123 írta:
Hello még új vagyok az végigolvastam a topikot és egyre jobban félek hogy valami baja lesz a váltomnak. Nekem egy 96 os 540ia van steptronic, nemrég vettem az autót.

Egy dolog amit észrevettem a váltojával kapcsolatba hogy ha hidegben indítom el az autot (nyáron melegbe még nem használtam)hagyom 1 2 percet melegedni jót tesz mert az olajnak megvátozik a viszkozitása állítolag melegen , akkor pllnatnyilag mikor elindult semmi furcsa .De 10 másodperc mulva elkezd furcsa (kattogó)hangokat kiadni legjobban ahoz tudnám hasonlttani mindha a motor tengelyén lenne egy lemez és alapjáraton azon a fordulaton hozzá ér minden körnél a kasznihoz olyan surcogo hang van de nem folyamatos(nem tudok job hasonlatot erre a hangra) .Ami késöbb tünt fel nekem mert elég halk ez a hang csak biztos nem ugy kell neki menie. Nade kicsit hangosodik ahogy melegszik a motor és olyan 3 perc mulva már elég hangos lesz és egyszercsak megszünik egyböl. Gondoltam motorra de az nem lehet mert nagyon jól megy nem hagynak ki a hengerek csak az autómata váltó lehet. És amiket írtok inkább beiktatnék egy olajcserét mindhogy megszívjam.Ja és kicsit mikor hideg akkor ránt váltáskor nem ugy megy mint mikor meleg a rendszer. Légyszi segitsetek ha tud valaki valami ötletet hogy mi lehet ez vagy mit lehet csinálni vele??? :roll:

kajak hidegen -5 fokban az enyém is ránt egy pici finomat az első 2 kilométeren max. , de ez nem hiba tök normális... a surcogó hangot nyitott géptetőnél hallgatad már? nem lehet hogy a szíjak felől jön? akkora van rajta mint 2 összekötött lepedő, néha nekem is ad hangot. Ha a váltód lenne rossz, akor hidegen melegen rossz lenne.......sztem....

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.25. 21:16 
Újonc
Újonc

Kösz Diabolika a tanácsot. Szerintem nem is foglalkozok vele többet amig hibátlanul megy csak hát ezek javítási árak megiesztettek. Meg anyira új nálam az autó hogy nem is volt idöm aknába megnézni az alját pedig ideje lenne már. Ki tudja mik vannak ott.8O

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.25. 22:01 
Guru
Guru

gulliver123 írta:
Kösz Diabolika a tanácsot. Szerintem nem is foglalkozok vele többet amig hibátlanul megy csak hát ezek javítási árak megiesztettek. Meg anyira új nálam az autó hogy nem is volt idöm aknába megnézni az alját pedig ideje lenne már. Ki tudja mik vannak ott.8O

hát, azért nem ezt mondtam ám......sztem nyisd fel a géptetőt és hallgasd meg mi surrog ott, hangot keresni mindenki tud, max türelem kell hozzá. Aztán ha tudjuk mi zajong , ki lehet fliózni, mi lehet a baja, ha van baja. Legalábbis én ezt tenném. Közhely, de azzal csökkentheted leginkább a javítási költséget, ha megelőzöd a nagyobb bajt. Az aknából nem sokat fogsz látni, a kocsi izgalmasabb része alatt burkolat van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.07. 14:05 
Újonc
Újonc

Sziasztok!

Az aut. váltokhoz hozzászolva: én kb. 3 hónapja cseréltettem az olajat 200000 km-nél, most úgy néz ki, hogy váltó felújítás következik. Apropó van valakinek már ebben tapasztalata? Azt nagyon megköszönném. Tünetek: 5. fokozatban mintha nem tudná hogy hova kell kepcsolni. 4-be vagy 5-be.ekkor a sebesség 80-90 km/h.
Sem ez alatt sem e fölött nem csinálja tovább ezeket .
üdv.szgy.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.07. 19:11 
Guru
Guru

Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 140ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül! :lol:
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"Ha új kora óta cserélgetik 60ezrenként, állapotmegőrzésre jó."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ViSoR 2008.02.15. 19:14-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.01.07. 19:25 
Guru
Guru

ViSoR írta:
Na kéremalássan visszatért a csodalámpa. Az automatám úgy tűnik jó. 1 liter olaj hiányzott belőle, az volt a baja. Elfogyott a 300ekm alatt, ennyit egye-fene megérdemel. Soha nem volt még cserélve benne az olaj, mégis megy tovább töretlenül! :lol:
Megjegyezném, hogy ha már ott voltam, mondtam nekik, hogy cseréljük le az olajat, majd az 5er Kft emberei a következőt mondták:
"Önmagában szart ér."
"Ha új kora óta cserélgetik 60ezrenként, állapotmegőrzésre jó."
"A Wandler felújításával együtt már igen jó vérátömlesztésről beszélhetünk, annak van csak értelme."

Nem is tudom ki volt az aki megkérdezte Tőled karácsony előtt, hogy biztosan van-e elég olaj a váltódban........ :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 181  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]