* *
Pontos idő: 2026.04.22. 06:53

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 257  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.18. 01:33 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
PMiki írta:
tom írta:
Igazuk volt azoknak,akik szerint a termosztát csere után csökken a fogyasztás.Csak ajánlani tudom én is,hogy akinek ingadozik a vízhőfok mutatója,cseréljen.

Neked mennyi a változás málam kb. 1 liter volt?

PMiki

Hali!

Én is azt vettem észre, hogy kb 1 literrel többet eszik a vas. Pontosan mit kell érteni a mutató ingadozása alatt? Én azt vettem észre, hogy mikor beáll függőbe, onnan csak felfelé mozdul el egy kicsit, lefelé soha. Ez utalhat termosztát hibára?

Honi

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.18. 08:19 
haladó
haladó

Kapott köszik: 1
Széria kód: E61
Motor tipusa: 535 D
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Hali!

Nekem az 523i manual, kevesebb várossal, (de akkor gyorsulgatós üzemben ) több nyugis 100-140-es országúttal 9,5 -re áll be a compi szerint. egyszer rámértem kb 1l-el több a valós fogyi, mint a compi
a legtöbb mért 12,5 volt, ez full város

szóval 10-11 között bőven elvan vegyesben
nem rossz :sör: :drunk

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.18. 08:25 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Honi írta:
PMiki írta:
tom írta:
Igazuk volt azoknak,akik szerint a termosztát csere után csökken a fogyasztás.Csak ajánlani tudom én is,hogy akinek ingadozik a vízhőfok mutatója,cseréljen.

Neked mennyi a változás málam kb. 1 liter volt?

PMiki

Hali!

Én is azt vettem észre, hogy kb 1 literrel többet eszik a vas. Pontosan mit kell érteni a mutató ingadozása alatt? Én azt vettem észre, hogy mikor beáll függőbe, onnan csak felfelé mozdul el egy kicsit, lefelé soha. Ez utalhat termosztát hibára?

Honi

mivan :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.18. 12:11 
haladó
haladó

Ez két hsz, azért nem érted. :D
Egyik a fogyasztásról szól, másik meg a termosztát hibájára kérdez rá.
Amúgy sztem ha már adott a lehetőség megnézni digitálisan a hőmérsékletet, akkor azt ki is kell használni.
Nekem azt írták, hogy 100 fok felett sem kell aggódni, úgyhogy egyszer nézd meg mennyit mutat mikor kimozdul a mutató felfele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.19. 02:14 
haladó
haladó

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Sziasztok!

Olvastam az előbb a fogyasztási adataitokat, nekem 528ia-m van (steptronic) a városi fogyasztásom ha lehet haladni 9-10 liter a BC szerint, rekord: pálya 140 - tempomattal 5,6 folyamatosan! Ami elég jó adat szerintem (igaz csak 2 fő volt az autóban rajtam kívül, csomag nuku). Viszont dugóban megkajálja a 20-25 litert is , persze nagykörút reggel 8 :) .
A üzemanyagszint mérő műszeren azt vettem észre, hogy olyan 15 liter környékén egyáltalán nem mutat csökkenést egy hosszabb kocsikázás során sem, viszont 10 liter körül elkezd jóval gyorsabban csökkeni, miért lehet ez? Általában azonos tempóban vezetek. Tehát nem padlózom ki az utolsó pár litert.

Stephanus_Rex: nekem 107 C-nál durrant el az egyik csövem. Szóval jó lesz vigyázni, ahogy én tudom a normális hőfok érték E39 90-98 C. Elvileg 102 C-ig simán kibírja a tágulási, de ha már fölment 102-re akkor az feljebb is fog csúszni. Ha minden igaz álló helyzetnél (20km/h alatt) ha a hőfok 98 fölé megy besegít a klíma ventilátor. Ami hogyha tele van bogarakkal a hűtőrács akkor csak saját magát melegít. Nekem ezért durrant el a cső. Érdemes időközönként megnézni a klíma vezérlőegységét is. Nekem azt csinálta, hogy csak akkor indult be amikor kedve volt hozzá függetlenül a hőmérséklettől.
Megjegyzés: az eldurrant cső nem volt 100%-os, tehát nem kell attól félni hogy 107-nél eldurran valahol a rendszer, csak jobb megelőzni ezeket a dolgokat, mert elég kellemetlen egy lerobbant E39 mellett ácsorogni :(

Admin bocs az offért!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.19. 10:33 
Guru
Guru

lukacsas írta:
Sziasztok!

Olvastam az előbb a fogyasztási adataitokat, nekem 528ia-m van (steptronic) a városi fogyasztásom ha lehet haladni 9-10 liter a BC szerint, rekord: pálya 140 - tempomattal 5,6 folyamatosan! Ami elég jó adat szerintem (igaz csak 2 fő volt az autóban rajtam kívül, csomag nuku). Viszont dugóban megkajálja a 20-25 litert is , persze nagykörút reggel 8 :) .
A üzemanyagszint mérő műszeren azt vettem észre, hogy olyan 15 liter környékén egyáltalán nem mutat csökkenést egy hosszabb kocsikázás során sem, viszont 10 liter körül elkezd jóval gyorsabban csökkeni, miért lehet ez? Általában azonos tempóban vezetek. Tehát nem padlózom ki az utolsó pár litert.

5,6liter 2.8-ból, az új rekord! Korrekciós tényeződ nem 900 véletlenül? :lol: Egyenes vonalú egyenles mozgásban persze minden jól fogyaszt, de azért a 140 már tempó és ott a 7 liter szerintem már nagyon jó érték. 5,6 hátszélben, lejtőn lehet - legalábbis nekem!
Más. 15 liter alatt közvetlenül nekem is belassul és aztán barom módon megindul és hipp-hopp világíg a pofámba a led, ez valami konstrukciós hiba lesz szerintem. Van, hogy leállítom 13-14-et mutat, beindítom és világít a sárga led. Ennyit csak nem pöfékel el a kályha :D Szóval 15 körül érdemes tankolni, mert jöhet a meglapi, ha nem dikázod rendszeresen a RANGE-t!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.19. 12:50 
Guru
Guru

Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
ViSoR írta:
lukacsas írta:
Sziasztok!

5,6liter 2.8-ból, az új rekord! Korrekciós tényeződ nem 900 véletlenül? :lol: Egyenes vonalú egyenles mozgásban persze minden jól fogyaszt, de azért a 140 már tempó és ott a 7 liter szerintem már nagyon jó érték. 5,6 hátszélben, lejtőn lehet - legalábbis nekem!
Más. 15 liter alatt közvetlenül nekem is belassul és aztán barom módon megindul és hipp-hopp világíg a pofámba a led, ez valami konstrukciós hiba lesz szerintem. Van, hogy leállítom 13-14-et mutat, beindítom és világít a sárga led. Ennyit csak nem pöfékel el a kályha :D Szóval 15 körül érdemes tankolni, mert jöhet a meglapi, ha nem dikázod rendszeresen a RANGE-t!

ez velem is így szokott történni: melepetés sárga led induláskor. DE: azt vettem észre, hogy elindulás után szép lassan visszakúszik a mutató a leállítás előtti értékre - és ha figyeled a reichweite-t, akkor az is folyamatosan nő. lehet, hogy tényleg konstrukciós hiba. (vagy behalóban van a szintjező...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.19. 14:00 
haladó
haladó

Elindulástól amíg nem áll be a hőfokmérő középre addig nekem is folyamatosan emelkedik az üzemanyagszintjelző. Szerintem ez normális. Viszont amikor már használat közben egyszer csak szép lassan leesik na az nem vicces :(

A fogyasztásom a BC szerint pont annyi mint amennyit én számoltam. Szóval az 5.6-os fogyi lehetséges. de szigorúan tempomattal!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 12:52 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 530D
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
El ne add a gépet, mert ez egy kuriozum! Ilyen fogyasztásról azt hiszem többen csak álmodhatunk, bár az 5,6-os országútit még a dieseles klubtársak is megirigyelhetik :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.20. 21:38 
haladó
haladó

Széria kód: E39
Kivitele: Sedan
Nálam is van ilyen,hogy indításkor visszaesik a szintjelző.Következő indításkor visszaáll.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 04:21 
haladó
haladó

Hát igen, ezt a kocsit csak örökölni lehet tőlem. Nehogy valaki szó szerint vegye :)
Egyébként most lesz 4 hónapja hogy nálam van, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Persze azért kellett költeni rá mert az előző tulaj néhány dolgot elfelejtett megosztani velem, de le a kalappal elötte mert nagyon megkímélt állapotban van még így 10 év után is.

Holnap megyek vele pályán, majd megnézem a friss adatokat és leírom a fórumban.
Mivel Hétfőig valószínű nem leszek internet közelében, így
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek (meg műszerfalkarikát a fa alá :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 13:12 
Újonc
Újonc

lukacsas írta:
Elindulástól amíg nem áll be a hőfokmérő középre addig nekem is folyamatosan emelkedik az üzemanyagszintjelző. Szerintem ez normális. Viszont amikor már használat közben egyszer csak szép lassan leesik na az nem vicces :(

A fogyasztásom a BC szerint pont annyi mint amennyit én számoltam. Szóval az 5.6-os fogyi lehetséges. de szigorúan tempomattal!

Én pont azt vettem észre, hogy tempomattal többet eszik az autó. Igaz nem számoltam még utána, de a pillanatnyi fogyasztásmérő alapján ez látszik.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.21. 14:32 
Újonc
Újonc

Sziasztok,

Végre nem vagyok egyedül a problémámmal.
Nekem is azt csinálja, hogy egyszer csak sárgán világít a tankjelző, majd felmegy a "helyére".

Viszont ami engem jobban bosszant, hogy amikor teletankolom, nem megy fel max-ra a mutató.
Volt úgy, hogy 50L-ig, de volt olyan is, hogy csak fél tankot mutatott.

A Reich akármi a menüben a "mutató"-ból számol, tehát ha keveset mutat a mutató, akkor kevés km-t ír ki, ha többet mutat a mutató, akkor több km-t ír.

Nekem szerencsére jól van beállítva a BC-n a fogyasztásmérő, és gyakorlatilag 1-2 liter pontossággal meg tudom már mondani, hogy mennyi van a tankban.

Aki tapasztalt már ilyet, annak megoldódott?
Mi a véleményetek?

Üdv,
Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 00:32 
haladó
haladó

Lehet elővigyázatosságból csinálja, hogy ha a parkolóban leszívják a petrót, akkor rögtön aktuális legyen az állás :)
Különben már nekem is feltűnt, hogy mikor kiszállok még van benne, indításkor meg már sárgállik. Igaz, lassan felemelkedik ismét. Legalább is eleinte.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 13:34 
haladó
haladó

Az enyem kb.10,8 11.0 városba en nem járok. pályán meg keveseb.de engem nem erdekell mert szeretem a sebeséget .

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 14:53 
Törzsvendég
Törzsvendég

orban10 írta:
Az enyem kb.10,8 11.0 városba en nem járok. pályán meg keveseb.de engem nem erdekell mert szeretem a sebeséget .

Milyen motor?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 15:10 
Újonc
Újonc

Évjárata: 1996
Hi nekem 528ia városban használom sajna nagyon sokat és kis távra 6km. Most így télen kis járatással 14.5-15.8 körül eszeget de volt rá példa h 16ot is fogyizott de akkor nagyon felhúzott egy "mi autonk 2 sport" természetesen lemaradt mint a ......! minden reggel találok valami balekot az egér úton aki meg akarja mutatni Ő mekkora spieler. Amúgy hosszútávon 8 lityi körül eszik de tempómattal 120km/h 7,4L

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 16:04 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2003
Stephanus_Rex írta:
Lehet elővigyázatosságból csinálja, hogy ha a parkolóban leszívják a petrót, akkor rögtön aktuális legyen az állás :)
Különben már nekem is feltűnt, hogy mikor kiszállok még van benne, indításkor meg már sárgállik. Igaz, lassan felemelkedik ismét. Legalább is eleinte.

Hello! Szerintem ez azért van -legalábbis úgy vettem észre az enyémen-, mert amikor kevés üzemanyag van a vasban, hidegen mondjuk csak kb. 100 km-t lehet még menni és kivillanik a sárga szegénységmutató. Majd ezek után ha szépen felmelegszik a gép (értelemszerűen csökken a fogyasztás), a computer is egyre nagyobb hatótávot jelez és elalszik a sárga.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 16:07 
Újonc
Újonc

Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2003
És ezért van az, hogy mondjuk este lerakod az autót meleg motorral és semmi jelzés, aztán reggel hidegen meg jelez, hogy kevés a nafta. Szerintem. Ha valaki tud valami más magyarázatot az szóljon, hogy lámaságokat beszélek! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.22. 17:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Diabolica írta:
Labi!

Egy nagy bocsánatkéréssel tartozom a hitetlenkedésemért.
Nulláztam egyet néhány napja és azóta 14,8 a fogyim nekem is. Nem tudom mi lehetett az elején a gond, talán a hosszabb állás után ki kellett kormolnom a rendszert vagy ilyesmi.

Meglepődtem én is de jó irányú csalódás volt...........

Szal bocs!

Hali Diabolica!

Fog az még fentebb is menni..:)
Amúgy pont azt akartam kérdezni tőled,hogy mikor 0-áztad ki utoljára?
Mert 0-zás után változik fel is meg le is elég dinamikusan...de idővel csak felfelé változik dinamikusan,lefelé meg csak ritkán vagy eggyáltalán nem...
nekem az egyik 15.1nél a másik 16.3 nál áll most...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 257  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]