* *
Pontos idő: 2026.05.03. 01:58

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 249  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Kérdések-válaszok E60
HozzászólásElküldve: 2013.02.13. 18:24 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
MPowerPH írta:
bmw520ds írta:
MPowerPH írta:
Hali.

Dízel tulajokat kérdezem. Írjátok mindig a DPF problémát. Annak kiiktatását még nem próbáltátok? Csak mert egyre több helyen elérhető, és más márkák fórumait olvasva elég sokan meglépik, mert csak pozitív oldala van a dolognak.

A mikroszemcsés korom az emberek szervezetébe kerülhet, cserébe nem kell pénzt fektetni a dologba. Ehhez csak gratulálni tudok! Biztos ez is Magyar találmány. Negatív oldala nincs is. Szerintem egyszerűbb volna egy márkakereskedést felhívni, kérni egy egyedi árajánlatot és a vételárból lealkudni és akkor megtesznek mindent amit egy jó érzésű ember megtehet! Tök mindegy milyen márkákról van szó. Pontosítok: én ezt tenném.

Erre fel akkor gyorsan Te is dobd ki a 20D-t.(és felejtsed el a diesel autókat) :) Nehogy azt gondold, hogy a DPF akkora megváltás, mert akkor szépen bedőltél a marketing maszlagnak. Egyébként is, a gyártó felelőssége, hogy úgy oldották meg az egészet, hogy egy kisebb vagyon árán lehet csak cserélni. Lett volna ennek költséghatékonyabb oldala is. Egyébként nem otthoni találmány... Kint Angliában sok dízelhez oda van írva, hogy DPF out. :wink: Egyébként ahol kiszerelést csinálnak, ott vállalják a tisztítását is, garanciával együtt.

Helo
Tudomásom szerint a ((( DPF out ))) nélküli kocsihasználatnak elég súlyos következményei lehetnek.
Nálunk fejlettebb Országokban azonnal kivesznek a sorból Ha egy E60-as ontja a füstöt magából, legyen az autópálya vagy csak főútvonal.
Bekísérnek a legközelebbi szervizállomásra és már bukott is a mutatvány ((( DPF out ))) :wink:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2013.02.13. 18:30 
haladó
haladó

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E92
Motor tipusa: M57TU2D30
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
bmw520ds írta:
Ma teljesen véletlenül láttam egy 530d DPF tisztítás utáni indítását.
Hab jön a kipufogón! :mrgreen: Kicsit vicces látvány, de azt mondták, tökéletes a végeredmény és elég utálatos és tökölős munka. Sajnos, árat nem tudok mondani, mert a főnökük dolga ez, Ő pedig a környéken sem volt.
Tehát, ez a legköltséghatékonyabb megoldás, amit linkelek maximum 50000Ft. Nem tétel.

Példa

Igen, utánanéztem ennek is. Kérdés, meddig marad ez után még használható, avagy mikor kell újra tisztítást eszközölni rajta?
Nem feltétlen rövid távokra használnám az autót... V8 kizárva, tehát 545i-550i szóba sem jöhet. 35D motoroptimalizálás után mindig mindenre elég lesz. Persze még mindig a 35i lenne a legjobb, de ahogy mondtátok nem elérhető, 3-as coupe meg nem tetszik, touring nem kell. Na meg extrákat nézve is az E60 a befutó, HUD pl. egy tök hasznos dolog, komfortülés roppant kényelmes(tegnap próbáltam). Májusban elkezdek nézelődni, csak sikerül kifogni egy majd full extrás, első tulajos, full service history-s darabot, bézs bőrrel. :)

VIN hol található egyébként?

Lepke: Pakson 4db 530D-t ismerek, mindegyikből ki lett kapva a DPF, miután a comp kiírta, hogy cserélni kellene. Nem láttam még, hogy füstölnek. Ezen kívül két kezemen sem tudom megszámolni, annyi különböző típusú autót ismerek, amiben már csak a DPF emléke él, szintén probléma mentesen futnak évek óta. Meg fogom én ezt még rágni párszor...

DPF-ről... E szerint se sokat ér, azzal, és anélkül is veszélyes az összes modern dízel az emberi egészségre.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára MPowerPH 2013.02.13. 18:42-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.13. 18:31 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
lepke írta:
Nálunk fejlettebb Országokban azonnal kivesznek a sorból Ha egy E60-as ontja a füstöt magából, legyen az autópálya vagy csak főútvonal.
Bekísérnek a legközelebbi szervizállomásra és már bukott is a mutatvány ((( DPF out ))) :wink:

Anglia fejletlenebb :!: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.13. 19:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
csipi írta:
Sziasztok!

Valaki leírná, hogy milyen, amikor regenerál a dpf?

kicsi búgó hang?
vagy kissé magasabb fordulaton tartja? nem vált el 2000-nél?
ingadozhat a fordulatszámmérő?
lehet kicsi "égett/sültkrumpli" szag az autó alól?
milyen gyakran követi el?
városban is elindul?
meddig tart?

Köszi előre is az építő hsz-okat!

Na én ma figyelgettem, mentem egy hosszabbat városban.

Sikerrel jártam, mert feltételezhetően regenerált. 2000 és 2500 közt váltott, mikor is 1500 és 2000 közt szokott ugyan olyan használat mellet. a motor meg valóban mintha más hangon működött volna. ,,,később már a szokásos fordulaton működött a váltó.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.13. 21:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
MPowerPH írta:
bmw520ds írta:
Ma teljesen véletlenül láttam egy 530d DPF tisztítás utáni indítását.
Hab jön a kipufogón! :mrgreen: Kicsit vicces látvány, de azt mondták, tökéletes a végeredmény és elég utálatos és tökölős munka. Sajnos, árat nem tudok mondani, mert a főnökük dolga ez, Ő pedig a környéken sem volt.
Tehát, ez a legköltséghatékonyabb megoldás, amit linkelek maximum 50000Ft. Nem tétel.

Példa

Igen, utánanéztem ennek is. Kérdés, meddig marad ez után még használható, avagy mikor kell újra tisztítást eszközölni rajta?
Nem feltétlen rövid távokra használnám az autót... V8 kizárva, tehát 545i-550i szóba sem jöhet. 35D motoroptimalizálás után mindig mindenre elég lesz. Persze még mindig a 35i lenne a legjobb, de ahogy mondtátok nem elérhető, 3-as coupe meg nem tetszik, touring nem kell. Na meg extrákat nézve is az E60 a befutó, HUD pl. egy tök hasznos dolog, komfortülés roppant kényelmes(tegnap próbáltam). Májusban elkezdek nézelődni, csak sikerül kifogni egy majd full extrás, első tulajos, full service history-s darabot, bézs bőrrel. :)

VIN hol található egyébként?

Lepke: Pakson 4db 530D-t ismerek, mindegyikből ki lett kapva a DPF, miután a comp kiírta, hogy cserélni kellene. Nem láttam még, hogy füstölnek. Ezen kívül két kezemen sem tudom megszámolni, annyi különböző típusú autót ismerek, amiben már csak a DPF emléke él, szintén probléma mentesen futnak évek óta. Meg fogom én ezt még rágni párszor...

DPF-ről... E szerint se sokat ér, azzal, és anélkül is veszélyes az összes modern dízel az emberi egészségre.

Ezt ugye viccnek szántad?

" A DPF lényegében nullához közeli hatásfokkal szűri a dízelek kipufogógázaiban jelen levő második legveszélyesebb összetevőcsoportot, a nitrogén-oxidokat, az ezek kiválasztására alkalmas katalizátorok pedig már léteznek ugyan (LNT- es urea-SCR-technológiák), de nagyon kevés autóban alkalmazzák őket ."

A DPF nem arra van kitalálva, hogy nitrogén-oxidokat szűrjön.
Arra van az EGR rendszer kialakítva hogy csökkentse amennyire lehet. :wink: ( ezt szokták levakítani, mert " tök felesleges "Ha én tanulatlan már itt megakadok, akkor mit gondol erről a Csikós Zsoltról az, akinek a fejében van ez a téma? Mert ez a csávó nem a saját véleményét írta le, hanem lefordítgatta az idegen nyelvű oldalak gondolatait, nekem olyan, mint ha nekiállnék nyilvánosan elmesélni hogy gyorsul az űrhajó! Mert olvastam róla, de fingom nincs róla mit beszélek, aztán az asztronauta meg a színfalak mögött sír :roll:

"És a DPF a megjelenésével nemhogy csökkentette, hanem növelte a szén-dioxid mennyiségét a levegőben a hagyományos, szűretlen technológiához képest ? mint mostanáig hitték, ez a gáz tehető elsősorban felelőssé az üvegházhatásért, bár a vélemények épp mostanában módosulni látszanak"
Ez egy nagyon komoly okfejtés! :lol:

"Most, 2010 februárjában egyáltalán nem tudjuk, hogy nem rosszabb-e, amit a modern dízelmotor tesz velünk, mint amit a régi."

Most 2013 Februárjában még mindig gyártják, ami erre alaposan rácáfolt.

Miért van a cigaretta végén szűrő, hiszen sokkal könnyeben áramolhatna a füst a szívóhatásra a tüdőbe?
Hiszen nem is káros, mert ugye sokan szívják és még élnek is! :wink:

Egyet még a szakiskolában elárultak: egy szűrő minél koszosabb, annál hatékonyabban szűr, persze, egy ideig, ahol már hátrány az eltömődés. Legyen az üzemanyag, vagy levegő, vagy hidraulika szűrő! Na ilyenkor szokták cserélni, vagy kitakarítani, a gyártó előírása szerint, nem pedig mellőzni, mert pl. könnyeben szív a motor mert nincs ellenállása.

Ez megint csak az én zavaros és egyéni gondolkodásom valamiről, ne vedd készpénznek! :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.17. 19:19 
haladó
haladó

Adott köszi: 14 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730D
Évjárata: 2004
Sziasztok.

Ma indítás után az autó motorja nem egyenletesen járt....ütemesen dübörgö hangot adott.Mindegyik henger ment,de elég fura volt.Újraindítás után a hiba megszűnt.Kis használat után olyat vettem még észre,hogy üresben járó motornál egy pillanatra visszaesett az alapjárat.Eléggé félek ,hogy a váltó lesz a ludas a dologban,mert találtam A0B1 28 és A0B2 20 hibakódot a CAS-ban.Az a0b1-nek a fokozatkapcsolóhoz vagy tengelykapcsolóhoz van köze....

Nektek volt már hasonló probléma?
Lehet ráférne 250000 km után már egy olajcsere a váltóra.Sokan mondják,hogy nem ajánlatos,de ezt nehéz elhinni,hogy egy friss olaj,aminek a viszkozitása sokkal jobb az ártana.Nehéz jó döntést hozni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.20. 14:01 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 525DA
Évjárata: 2005
Hello!!!

Az lenne a kérdésem, hogy az utolsó szerviznél azt mondták a BMW-nél hogy le kell frissíteni a szoftvert, mert még a gyári van rajta(2005-ös a kocsi) és tudni szeretném változni fog-e valami észrevehetően(azon kívül ,hogy a chiptuning elszáll)? Nem működik a PDC-m és azt is a régi szoftverre fogták hogy nem tudják mi lehet vele, valószínű szoftveres hiba....

Előre is köszi!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.20. 15:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Motor tipusa: S85
zotty007 írta:
Hello!!!

Az lenne a kérdésem, hogy az utolsó szerviznél azt mondták a BMW-nél hogy le kell frissíteni a szoftvert, mert még a gyári van rajta(2005-ös a kocsi) és tudni szeretném változni fog-e valami észrevehetően(azon kívül ,hogy a chiptuning elszáll)? Nem működik a PDC-m és azt is a régi szoftverre fogták hogy nem tudják mi lehet vele, valószínű szoftveres hiba....

Előre is köszi!

Pintérmotorsport, Maszikáék. Én oda vittem. De Mag3 Nyíregyháza, ott 204d1 Miki a szaki. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.20. 15:23 
E39 FAN
E39 FAN

lepke írta:
Helo
Tudomásom szerint a ((( DPF out ))) nélküli kocsihasználatnak elég súlyos következményei lehetnek.

Mikor a DPF tisztít! :mrgreen:
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: ksrb
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.20. 15:59 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: M57D25
:-D:-D:-D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.21. 22:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Évjárata: 2010
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (2)
Már csak a képekért is érdemes megnézni.. :franko: szemet, lelket melengető.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PapaBoss az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.23. 11:39 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:
Ez a cucc, a Bárdinál is kapható. Otthon is meglehet csinálni.
http://aprod.hu/hirdetes/legtomegmero-e ... DfdlJ.html

Beleástam magam picit a témába, mert vettem egy ilyet. Valóban inkább megelőzési célból érdemes használni. Vannak esetek amikor megoldható vele a javítás is. Sportszűrők miatt szoktam tisztogatni. A régivel sem volt gond a légtömegmérővel, pedig csak kontakt sprét kapott. Mi is a légtömegmérő, és hogyan működik:
"Feladata: a motor által beszívott levegő molekula mennyiségének figyelése.
Légtömegmérő erre azért van szükség, hogy mindig az ideális benzin keverékkel működjön motorunk.
Előnye, hogy egyetlen alkatrésszel megvalósítja a beszívott levegő térfogatának, sűrűségének megállapítását, és megoldja pl. a motor tengerszint feletti magasság eltérések okozta teljesítményváltozásait.

Működés: egy elektromosan fűtött felületet (izzó drót v. lapka) helyeznek a beszívott levegő áramába, amely a környezeti viszonyoknak megfelelően visszahűti az izzó felületet, ezért elektromos ellenállása megváltozik, melyet a motorvezérlő számítógép ki tud értékelni.

Problémák és hibalehetőségek: a légszűrőn átjutó szennyeződések ráégnek a forró érzékelőre, nagy mennyiségben pedig olyan szigetelő réteget alkotnak az érzékelő és a levegő között,
amely negatívan befolyásolja a mért értéket. A tiszta érzékelő tehát mindig a megfelelő levegő/üzemanyag keveréket biztosítja a motor számára.
Az érzékelőt ért szennyeződések miatt a szenzor úgy fog viselkedni, mintha nagyobb lenne a légáram, azaz nagyobb fűtőteljesítményre lenne szükség.

A Légáramlás érzékelőn keletkező illetve lerakódó szennyeződések közvetlen következménye:
? túl dús (üzemanyag/levegő) keverék jut a motorba.
? a sebességváltó olyan üzeneteket kap a motorvezérlő számítógéptől, mintha nagyobb nyomatékra lenne szükség az adott teljesítményhez.

A túl dús üzemanyag keverék következményei:
? Megnő a károsanyag kibocsátás
? Megnő az üzemanyag fogyasztás
? Nehezebb hidegindítás ill. indítás
? Általános teljesítménycsökkenés
? Akadozó motor
? Rosszabb gyorsulás

A motorvezérlő számítógép nagyobb nyomatékról küldött téves üzenetének következménye:
? hibás vagy téves váltás az automatikus sebességváltók esetében, különösen a 4.fokozatnál
? az áramátalakító túlzott kihagyása

CRC AIR SENSOR CLEAN légtömegmérő érzékelő tisztító spray 200ml érzékelő használatával az izzószálakra illetve a lapra tapadt korom, kosz, por és egyéb szennyeződés maradéktalanul eltávolítható."

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.23. 14:17 
E39 FAN
E39 FAN

PapaBoss írta:
Már csak a képekért is érdemes megnézni.. :franko: szemet, lelket melengető.

Ez még mindig egy csoda, pedig már pár tesztet megnéztem.
Egy sztori jutott eszembe: legutóbb a Kakucsringen volt egy E46 M3. Nem gyári fékek, nem gyári kerekek, nem gyári spoilerek, ütös kombo volt az biztos. MK Motorsport felirat. Tanulmányaimból :D tudom, ennek turbós gépnek kell lennie. Tulajt megkérdem: szia, megkérdezhetem, hogy ugye jól tudom... Ő mondja: "aha, amúgy 120 millióban van eddig". :shock: (ja persze...) Szia, vagy valami, na sebaj. Belenézek a nyitott ajtón, kagylóülések, minden eredeti karbon. Esetleg a motort megnézhetném? Bólint, felnyitja, ott a turbó. Beindítja. Mondom neki, hát ez már valami, mondjuk én G-Power párti vagyok, ha megtehetném, egy bi-comressort feltennék. Erre ő: "az egy olcsó szar, amatőröknek!" :shock: Ok, akkor köszi, azért még egy fotót csinálhatok? Erre leb@ssza a motortetőt, azt nem! :facepalm: És elsétáltam... A tulajt eltudjátok képzelni. :facepalm: Audi lenne való hozzá. :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 00:03 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 1
Széria kód: E61
Motor tipusa: N53
Évjárata: 2008
Kivitele: Touring
Képhttp://farm6.static.flickr.com/5253/5481047843_e1f52a307b_b.jpg

Sikerült valakinek hasonlót elkövetni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 08:58 
E39 FAN
E39 FAN

juppieo írta:

Helo
Mit is kellene itt látni ??

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 12:26 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
juppieo írta:

P-be tenni az autómataváltót? Nekem már többször is :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 12:34 
haladó
haladó

Adott köszi: 14 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730D
barbrady írta:
juppieo írta:

P-be tenni az autómataváltót? Nekem már többször is :mrgreen:

Szerintem a jobbkormányosra alakításra gondol... :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 19:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (9)
Nem hiszem, hogy az i-Drive mindegyik E60-1 ben így néz ki. Szerintem arra céloz.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 20:31 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Motor tipusa: M57 Dés
Blog: Blog megtekintése (3)
hamoriarpi írta:
Nem hiszem, hogy az i-Drive mindegyik E60-1 ben így néz ki. Szerintem arra céloz.

2008-tól úgy tudom ilyen.

2009-ben pedig jött a CIC a CCC helyett, ha jól emlékszem.

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2013.02.26. 21:49 
E39 FAN
E39 FAN

hamoriarpi írta:

Helo
Utána néztem
Az E60 61-es utolsó szériáknál az idrive valóban így néz ki

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 249  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]