![]() |
2013.02.08. 12:09
barbrady írta:admin írta:barbrady írta:Nekem ILYEN van egy éve, hibátlan.
Nekem kb 5 éve! De tudom az enyém nem ér
iPhone Tapatalk
Mondjuk az egy év nálam sem jelent semmit, mert általában nappal járok és DRL-lel. A helyzetjelző elég ritkán van felkapcsolva.
2013.02.08. 12:28
MChris írta:barbrady írta:admin írta:barbrady írta:Nekem ILYEN van egy éve, hibátlan.
iPhone Tapatalk
Mondjuk az egy év nálam sem jelent semmit, mert általában nappal járok és DRL-lel. A helyzetjelző elég ritkán van felkapcsolva.
Szfvár egy hete céges kocsi (2012-es) gyári DRL és autómata világítás ami bekapcsol(na) 50 felett,rendőrök sorból ki,nem világít a lámpa ember!
nem mert van DRL...
5000Ft lesz.
miért?
mert Magyarországon kötelező a világítás használat nappal
DRL jó?
nem mert akkor nem világít a hátsó lámpa...
Köszönöm.
csekk
jó utat...
2013.02.08. 13:07
MChris írta:barbrady írta:admin írta:barbrady írta:Nekem ILYEN van egy éve, hibátlan.
iPhone Tapatalk
Szfvár egy hete céges kocsi (2012-es) gyári DRL és autómata világítás ami bekapcsol(na) 50 felett,rendőrök sorból ki,nem világít a lámpa ember!
nem mert van DRL...
5000Ft lesz.
miért?
mert Magyarországon kötelező a világítás használat nappal
DRL jó?
nem mert akkor nem világít a hátsó lámpa...
Köszönöm.
csekk
jó utat...
2013.02.08. 13:09
2013.02.08. 13:12
barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
2013.02.08. 13:20
MChris írta:barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
értem én,nem érdekes (cég fizeti) céges kocsi,én nem hibáztam (gyorshajtás nem fizeti)
csak jelezem hogy nagy államháztatasi hiány...
Köszönöm az infót!
2013.02.08. 13:31
barbrady írta:MChris írta:barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
értem én,nem érdekes (cég fizeti) céges kocsi,én nem hibáztam (gyorshajtás nem fizeti)
Köszönöm az infót!
Mindenesetre ezek után kinyomtatom a jogszabályokat, és bedobom a csomagtartóba
2013.02.08. 13:32
csiatt írta:barbrady írta:Mindenesetre ezek után kinyomtatom a jogszabályokat, és bedobom a csomagtartóba
Neked minek a jogszabály? Nincs DLR az e39-ben gyárilag. Az utólagos DLR-t meg a műszaki nem engedélyezi
2013.02.08. 13:40
barbrady írta:csiatt írta:barbrady írta:MChris írta:barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
Köszönöm az infót!
Neked minek a jogszabály? Nincs DLR az e39-ben gyárilag. Az utólagos DLR-t meg a műszaki nem engedélyezi
Hogyne lenne.
2013.02.08. 13:43
csiatt írta:barbrady írta:csiatt írta:barbrady írta:MChris írta:értem én,nem érdekes (cég fizeti) céges kocsi,én nem hibáztam (gyorshajtás nem fizeti)
Köszönöm az infót!
Hogyne lenne.
Milyen van neked az e39-en?
- Mert szerintem jogszabály szerint a programozott csökkentett fényerejű refi sem jó DLR-nek, mert az nem tudja a fel-le kapcsolást autómatán (induláskor és reflektorozáskor)... Illetve nincs benne az RL a lámpában, mint az E jelölés.
- Ha utólagos van, az meg a műszakin nem mehet át, mert ezek a tuskók semmilyen átalakítást és módosítást, vagy kiegészítőt nem engedélyeznek hivatalosan ha nem gyári
2013.02.08. 14:26
barbrady írta:
2013.02.08. 15:14
csiatt írta:55/B. § A nappali menetjelző lámpára vonatkozó további műszaki feltételek
(1) A gépkocsira csak jóváhagyási jellel ellátott nappali menetjelző lámpát szabad felszerelni.
/azért ez is érdekes, mert a műszakin meg leszedetnek minden olyat, ami nem gyári/
(2) A nappali menetjelző lámpákat a gépkocsin a következőképpen kell elhelyezni:
a) ...
b) ...
(3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelző lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.
Az Egyesült Nemzetek Európai Gazdasági Bizottságának (ENSZ-EGB) 87. számú előírása ? Egységes rendelkezések gépjárművek nappali menetjelző lámpáinak jóváhagyásáról :
...
5.2.2. az "RL" kiegészítő jel;
...
Nyílván a reflektor használatakori lekapcsolás teljesül. De a jel az hiányozhat. És ha nincsen jel, akkor nincsen DLR, akkor viszont a tompított a kötelező.
Én most nem kötekedni akarok, vagy jogászkodni, mert mind a kettő távol áll tőlem...
Csak arra akartam rávilágítani, hogy itt a droid törvényhozók össze-vissza katyvasza van!
2013.02.08. 22:11
barbrady írta:csiatt írta:(3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelző lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.
RL nem hiszem hogy lenne benne, de a magyar jogszabály nem is írja. Mindenesetre elbizonytalanítottál, de feltettem a kérdést a megfelelő topikban, hog ne ezt offoljuk tovább![]()
2013.02.08. 22:49
LeviM5 írta:barbrady írta:csiatt írta:(3) A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy csak a helyzetjelző lámpákkal együtt legyenek bekapcsolhatók, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják.
RL nem hiszem hogy lenne benne, de a magyar jogszabály nem is írja. Mindenesetre elbizonytalanítottál, de feltettem a kérdést a megfelelő topikban, hog ne ezt offoljuk tovább![]()
Ez érdekes, mert naponta látom, hogy az összes gyári DRL-es-nek ég a tompított és a drl is egyszerre! Tehát automatikusan NEM kapcsolódik ki, ha a fényszórót bekapcsolják. Pl, Új E Merci, A6, Panamera, vagy Citroen Picasso, stb... Ezeknek a jardok mind vennék el a forgalmiját!? :facepalm
2013.02.10. 22:09
imi36 írta:barbrady írta:imi36 írta:barbrady írta:Nekem ILYEN van egy éve, hibátlan.
Nincs a kocsidról egy videó, jó lenne látni vmi. fényerő féleséget, már amit le lehet szűrni egy videó alapján... Neked azon kívül, h 1 éve jó szolgálatot teljesít, mi a véleményed róla?
Nincs video, még fotó seDe hétvégén csinálok. A xenonhoz jobban megy a színe miatt. De én nem drl-nek használom. Arra a refi van beállítva.
ST25i tapatalk
Várjuk...

2013.02.10. 22:13
csiatt írta:barbrady írta:MChris írta:barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
Köszönöm az infót!
2013.02.11. 00:38
barbrady írta:csiatt írta:barbrady írta:MChris írta:barbrady írta: (8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval, mezőgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú járművet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.
Köszönöm az infót!
Közben eszembe jutott, hogy létezik gyári megoldás is a DRL-re, csak nekem ez kicsit bucsus hatású...
LINK
2013.02.11. 02:31
csiatt írta:barbrady írta:Közben eszembe jutott, hogy létezik gyári megoldás is a DRL-re, csak nekem ez kicsit bucsus hatású...
LINK
Annyira nem rossz, de nekem M lökösre nem is lehetne
2013.02.11. 14:37
2013.02.11. 14:52