* *
Pontos idő: 2026.04.21. 15:56

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6459 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 323  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.12. 15:30 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 535xd
Évjárata: 2012
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Menüje is más már támogatja a 3d hatást tehát grafikája is jobb, valamint sokkal gyorsabb az adatfeldolgozása!
Kb ennyi ami a lényeg :)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.12. 16:22 
haladó
haladó

Adott köszi: 7 alkalommal
Kapott köszik: 5 alkalommal
Szia Hero!

Értem, szóval ha jót akarok akkor MKIV. Hát lehet hogy nem gyári multimedia központot fogok beépíteni a gépbe. Amiket elmondtatok az alapján örülhetek ha 500.000.- -ből megúszom. Hát erősen gondolkodom egy nem gyári multifunkciós fejegységen. Majd meglátjuk... mit hoz 2008 :)

Off.: tudtok olyan műanyagos szakit aki egyedi megrendeléseket is vállal? Értsd: közép műszerfal tetejére ráépítenék egy 2din-es monitoros egységet, arra kéne olyan burkolat, mint az E60-as monitoron van + olyan anyaggal legyen bevonva mint maga a műszerfal. Láttam már ilyet E39-ben de az elég szarul volt megcsinálva.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.12. 18:43 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Széria kód: F07
Motor tipusa: 535xd
Évjárata: 2012
Igen ha jót akarsz megéri azt a pluszt szerintem, énis cseréltem az enyémbe.

Olyan meg sztem nem fogsz találni aki azt szépen meg tudja csinálni, eleve ilyen anyagot nehéz lesz találni mint a műszerfal és azt még össze is dolgozni... :S

Nos az biztos hogy ez a gyári cucc nem olcso megoldás, de szép helyén van nagy és GYÁRI valakinek pl nekem ez mindent megér, de aztis aláirom most fater kapott egy kis gps-t 90 ropi volt teljes európa térképpel 38 ország van benne, még a román földesutak is benne voltak, lenyűgözően részletes gyors praktikus és felhasználóbarát, maximálisan ajánlani tudom!

Mio C720 a készülék tipusa, ha érdekelne!

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.12. 19:06 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
Hero írta:

Olyan meg sztem nem fogsz találni aki azt szépen meg tudja csinálni, eleve ilyen anyagot nehéz lesz találni mint a műszerfal és azt még össze is dolgozni... :S

Nos az biztos hogy ez a gyári cucc nem olcso megoldás, de szép helyén van nagy és GYÁRI valakinek pl nekem ez mindent megér, de aztis aláirom most fater kapott egy kis gps-t 90 ropi volt teljes európa térképpel 38 ország van benne, még a román földesutak is benne voltak, lenyűgözően részletes gyors praktikus és felhasználóbarát, maximálisan ajánlani tudom!

Igyvan a gyári kinézet az az igazi.Mindenek megvan a helye csak be kell rakni és tip top.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.12. 23:09 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E83
Motor tipusa: 20d M47N2
Évjárata: 2006
Kivitele: SAV
lukacsas írta:
Köszi a válaszokat.
MK-III nélkül meg lehet oldani a külső kép csatlakoztatását pl.: fejegységre, tv-modulra..?
Kép minősége függ a navi egységtől? Ha igen akkor megjelenítésben és tartalomban van különbség az MK-III, és az MK-IV között? Leszámítva azt hogy MKIV DvD alapú (lehet MKIII is az) meg hogy a navigációnál van madártávlat.
Bocsi a sok kérdésért csak szeretnék tisztán látni a témában.

Az mk3 és mk4 menüje kinézetre gyakorlatilag ugyanaz, ha a legfrissebb szoftvert nézzük. Az mk4 lényegesen gyorsabb, tulajdonképpen a navigációs részben vannak különbségek a kétféle egység között (mk4 térkép DVD-t is olvas, nem kell cserélgetni a CD-ket)

A 16:9-es kijelzőhöz vagy TV-modul vagy naviolvasó kell, önmagában használhatatlan. Képalkotó egységnek be lehet tenni egyéb csodaeszközt is, de az autóból jövő adatok feldologzásához profi cucc kell (tekerőgombok, gombok jelei, kerékszenzor, kormányszögelfordulás stb.), és az ugyanúgy nem olcsó, mint a gyári konfiguráció.

Bömbölö

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 00:00 
haladó
haladó

Hero írta:

Nekem van PDA-s GPS-m, I-go Europa 2006 programmal. Ez magyar program és minden navigációt üt, de tényleg. És ennek a szoftwarenek jön ki 2008. január-február környékén a full 3D-s fejlesztése NavNGo 8 néven. (Full 3D: összes épület, összes híd, alagút, felüljáró, domborzat, egyszóval minden valósághűen lesz megkreálva, és persze egész Európa Görögországtól Angliáig.)

Videó: http://www.navngo.com/pages/global/eng/ ... simulation

Képek: http://www.navngo.com/pages/global/hun/navngo_igo_8

Szerintem magukért beszélnek. Ennek van egy Limosine kivitele, ami arra szolgál hogy gyári (bármilyen videobemenettel rendelkező) monitorra rá lehet küldeni a navi képét + egy jó kis távirányítóval lehet kezelni a szoftvert. Én emiatt akartam ezt a beépítést. + TV, DVD. Mostmár vannak olyan monitoros (TFT, LCD, 7")fejegységek amik tudják: TV, DVD+összes formátum, AM/FM, Telcsi kihangosító, tolatókamera bemenet, érintőképernyős + távirányítós kezelés mindössze 100.000.- forintért.

Ami nem rossz így kompletten, csak lehetne valahogy szépen beépíteni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 00:08 
Guru
Guru

Kapott köszik: 8 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525dA
lukacsas írta:
Hero írta:

Nekem van PDA-s GPS-m, I-go Europa 2006 programmal. Ez magyar program és minden navigációt üt, de tényleg. És ennek a szoftwarenek jön ki 2008. január-február környékén a full 3D-s fejlesztése NavNGo 8 néven. (Full 3D: összes épület, összes híd, alagút, felüljáró, domborzat, egyszóval minden valósághűen lesz megkreálva, és persze egész Európa Görögországtól Angliáig.)

Videó: http://www.navngo.com/pages/global/eng/ ... simulation

Képek: http://www.navngo.com/pages/global/hun/navngo_igo_8

Szerintem magukért beszélnek. Ennek van egy Limosine kivitele, ami arra szolgál hogy gyári (bármilyen videobemenettel rendelkező) monitorra rá lehet küldeni a navi képét + egy jó kis távirányítóval lehet kezelni a szoftvert. Én emiatt akartam ezt a beépítést. + TV, DVD. Mostmár vannak olyan monitoros (TFT, LCD, 7")fejegységek amik tudják: TV, DVD+összes formátum, AM/FM, Telcsi kihangosító, tolatókamera bemenet, érintőképernyős + távirányítós kezelés mindössze 100.000.- forintért.

Ami nem rossz így kompletten, csak lehetne valahogy szépen beépíteni.[/

És ilyet hol lehet venni ennyi pénzért ithon, mert én eddig nem találtam csak az Ebay-en de az nekem túl macerás Ebay, amugy ott találsz 2 DIN-es beépitö keretet hozzá csatlakozoval!, szoval ha tudsz dobj egy ithoni linket nekem is!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 00:16 
haladó
haladó

Szia levibeka!

www.autodvd.hu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 00:24 
Guru
Guru

lukacsas írta:
Szia levibeka!

www.autodvd.hu

Köszi, szétnézek itt is!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 08:16 
Guru
Guru

Az. De. Komoly. 8O
Egy mk3 eladó :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 09:11 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 6 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 306D3
Évjárata: 2007
Jövőre startol az ingyenes dugókerülő

Elkerülhető lesz a dugóBár különösebb előzetes hírverés nem övezte, s nem is túl látványos, ám rendkívül hasznos szolgáltatást indít be a TrafficNav Kft. itthon a jövő év elején: a cég a GPS-ek számára forgalmi információkat továbbít majd a szakzsargonban TMC (Traffic Message Channel, forgalmiinformációs csatorna) néven ismert technológia révén. A dugókról, balesetekről és útlezárásokról szóló hírek ahhoz hasonló módon jutnak el az járművekben lévő eszközökbe, ahogyan a rádiócsatornák is közvetítik neveiket az autórádióknak, segítségükkel pediga GPS-ek úgy generálhatják le a követendő útvonalat, hogy a sofőr elkerülhesse a torlódásokat.

Heckenast László, a cég ügyvezetője kérdésünkre ugyan nem árulta el, hogy a társaság milyen üzleti modellben gondolkodik, az bizonyos, hogy a forgalmi információkat ingyenesen akarják a végfelhasználók számára nyújtani.

Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, másodpercnyi pontosságú friss forgalmi adatokat közlő rendszert lehetetlen megvalósítani, de mivel jelenleg is komoly mennyiségű közlekedési információ érhető el itthon, elég hatékonyan működő forgalmi adatbázist tudnak életre kelteni különböző megoldások vegyítésével.

Fővinform, kamerák és betelefonálók

Az olyan statikus adatokat, mint például egy útlezárás, útépítés, a Fővinformtól és az Útinformtól vásárolják, míg az egyik pillanatról a másikra kialakuló torlódásról, balesetekről az indulásra Budapesten a cég ötven-száz kamerából álló, jelenleg kiépítés alatt álló forgalomfigyelő rendszere szolgáltat majd információkat. További adatokat nyernek egy flottakezelő cég rendszeréből is: a több ezer darabos járműpark gépkocsijainak mozgását elemezve ugyancsak következtetni lehet a forgalom alakulására. Ha például két, az M1-esen egy irányba haladó kamion pozíciója percek múltán is minimálisan változik, valószínűleg azt jelzi, valami miatt dugó alakult ki.

Ugyancsak extra információforrást jelentenek maguk a dugóba rekedt közlekedők: a betelefonálós rádióműsorokhoz hasonlóan a városban utazók telefonos bejelentkezéseit is fogadják majd a cég központjában. Mint az ügyvezető elmondta, nem ad hoc betelefonálók, hanem lelkes, regisztrált - azaz adataik alapján ténylegesen beazonosítható - GPS-használók munkájára számítanak. A különböző forrásokból beérkező információkat, illetve a forgalomfigyelő kamerák képét a diszpécserközpontban lévő, Traffic Information Centre nevű adatfeldolgozó szoftver dolgozza fel és továbbítja a navigációs eszközökre.

Induláskor várhatóan Budapest jelentős részén - leszámítva a peremkerületeket és a kis utcákat -, illetve az autópályákon és két számjegyű főutakon képesek lesznek információkat szolgáltatni a forgalom alakulásáról, a vidéki nagyvárosok lefedését egy későbbi szakaszban tűzték ki célul.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 12:23 
haladó
haladó

10 év alatt csak felzárkózunk nyugati szomszédainkhoz. A digitális TV adáshoz is már csak 4 évet kell várni :)
( és akkor akár 150-nél is tökeletes képminőségben lehet nézni az élő meccseket :) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 12:27 
haladó
haladó

Egyébként az EONON, és társai típusú 2 Din -es egységeket szépen is be lehet építeni a rádió fejegység helyére, csak ki kéne találni hogy lehet szépen méretre vágni a felső egységet eltakaró (mű)fa burkolatot, akkor a beépítő keret két oldalára fel lehetne ragasztani valahogy, és máris egyben van az egész, sőt szerintem még a BMW is díjazná az ötletet :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 17:27 
Guru
Guru

lukacsas írta:
Egyébként az EONON, és társai típusú 2 Din -es egységeket szépen is be lehet építeni a rádió fejegység helyére, csak ki kéne találni hogy lehet szépen méretre vágni a felső egységet eltakaró (mű)fa burkolatot, akkor a beépítő keret két oldalára fel lehetne ragasztani valahogy, és máris egyben van az egész, sőt szerintem még a BMW is díjazná az ötletet :)

Én ezt találtam az Ebay-en 2 DIN keret katt. ide, elég jól néz ki, na ezt kellene valahogy lekoppintani vagy ha már valaki vásárolt az Ebayen annak kéllene venie mert elég bonyolult nekem a német nyelvismeret hiányában, nekem például kellene egy mert énis tervezem a gyári fejegység lecserélését pl. egy ilyenre katt ide!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.13. 17:42 
haladó
haladó

Ez a keret jól néz ki. köszi a linket. Azt nem tudjátok, hogy a kormányon lévő rádiós multigombokat rá lehet e tanítani ezekre a
a multimédia egységekre. Remélem igen mert akkor irány bolt! :) (gondolom igen, ha a telo kingasítókat is lehet)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.14. 08:49 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 6 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 306D3
Évjárata: 2007
lukacsas írta:
10 év alatt csak felzárkózunk nyugati szomszédainkhoz. A digitális TV adáshoz is már csak 4 évet kell várni :)
( és akkor akár 150-nél is tökeletes képminőségben lehet nézni az élő meccseket :) )

Hát lehet hogy én vagyok a csodabogár, de már 2 éve nézem a digitális magyar adást a kocsimban. Jön az m1, m2, DUNA TV és a DUNA TV egy alternatív változata. De ezeket nem lehet nézni menetközben, mert a legkisebb helyváltoztatásra is MUTE felirat jelenik meg és elveszi a hangot, vagy a kép meg kezd szét esni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.14. 16:45 
Guru
Guru

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 530i
Évjárata: 2003
NaviProfi írta:
lukacsas írta:

Hát lehet hogy én vagyok a csodabogár, de már 2 éve nézem a digitális magyar adást a kocsimban. Jön az m1, m2, DUNA TV és a DUNA TV egy alternatív változata. De ezeket nem lehet nézni menetközben, mert a legkisebb helyváltoztatásra is MUTE felirat jelenik meg és elveszi a hangot, vagy a kép meg kezd szét esni.

Én egy Range Rover (4.2 V8 Supercharged SE):wink: -be probáltam ki a digitális TV-zést! Ahogy NaviProfi is írta m1,m2,duna duna antónómia vagy mi,rtl és tv2 ment! Az utóbbi kettő csak hang nélkül vagy rosszúl! Állóhelyezetben viszont tökéletes volt a kép viszont a hang nem igazán szólalt meg a 14hangszórós Harman Kardon-on...Pedig szól az szépen 8) Amúgy az autó eladó ha valakit érdekel! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.14. 19:31 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem...
nem olyan régen ki lett cserélve az olvasóm "riherem" és akkor láttam,hogy kb 6-7 műholdat lát,
csak valami navi-kalibrációt emlegetett nekem állandóan ezért úgy voltam vele,hogy majdd bekalibrálom az a lényeg,hogy működik...
Haza jöttem majd néhány nap múlva szerettem volna megcsinálni a kalibrációt de mindig azt a képet hozza be ahol álltam pesten és most egy darab mű-hód sincs azon a szaron és szeretné ,hogy kalibráljam be??? de,hogy a t.kömbe ha nincs műhold? miért nem lát most műholdat?

a kalibrációnál több dolgot kellene megcsinálni pl. 2 kört menni lassan a kocsival, akkor menj 200m-ert max 40Km/h-val, meg kelle adni a kerék méretet stb.

NaviProfi,Bömbölö, valaki?!

válaszaitokat előre is köszi!

üdv.strobi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.14. 20:31 
Guru
Guru

Horop-hopp-hopp lehet nekem ezért van pár 10 métert lemaradva a nyüves mk3, nincs jól kalibrálva? Vagy az mindenkinek ily bówlicska? :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.12.14. 21:51 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E83
Motor tipusa: 20d M47N2
strobi írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...
nem olyan régen ki lett cserélve az olvasóm "riherem" és akkor láttam,hogy kb 6-7 műholdat lát,
csak valami navi-kalibrációt emlegetett nekem állandóan ezért úgy voltam vele,hogy majdd bekalibrálom az a lényeg,hogy működik...
Haza jöttem majd néhány nap múlva szerettem volna megcsinálni a kalibrációt de mindig azt a képet hozza be ahol álltam pesten és most egy darab mű-hód sincs azon a szaron és szeretné ,hogy kalibráljam be??? de,hogy a t.kömbe ha nincs műhold? miért nem lát most műholdat?
a kalibrációnál több dolgot kellene megcsinálni pl. 2 kört menni lassan a kocsival, akkor menj 200m-ert max 40Km/h-val, meg kelle adni a kerék méretet stb.
NaviProfi,Bömbölö, valaki?!
válaszaitokat előre is köszi!
üdv.strobi.

Kérdés, hogy miért nem lát holdat? Rá van dugva a navi olvasóra a GPS antenna kábel? Ha igen, akkor a ki kell próbálni egy másik navi olvasóval, ha azzal jó, akkor valszeg a navi olvasó GPS része halt meg. Ha azzal sem jó, akkor GPS antenna hiba, vagy kábel.

Bömbölö

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6459 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 323  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]