* *
Pontos idő: 2026.04.23. 00:31

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 621  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: videók, képek:)
HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 09:19 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 17 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 525d
Évjárata: 2002
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Ami kimaradt: Kapott 2 első hibátlan gyári combtámaszos recaro üléseket.
Plusz tetőkárpitcsere, fekete bőrre: Na ez megér egy misét!! Még egyszer biztos ,hogy nem vállalnám be! (hányás)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 09:36 
haladó
haladó

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 10 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: M57D30TU2
Évjárata: 2007
a vételár hányszorosa lett ráköltve? :D de legalább olyan mint új korában.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 10:32 
Újonc
Újonc

zoley88 írta:
a vételár hányszorosa lett ráköltve? :D de legalább olyan mint új korában.

Azt inkább hagyjuk... :facepalm: :facepalm:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 12:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Debike írta:
Plusz tetőkárpitcsere, fekete bőrre: Na ez megér egy misét!! Még egyszer biztos ,hogy nem vállalnám be! (hányás)

Elképesztő :!: :shock: :shock: :shock: :taps:
Minden elismerésem, a leírásod olvasva is már láttam magam elött mindent. Azért képek jöhetnek! :wink: Ha van az egész folyamatról, a belsőről, meg a motortér még ami nagyon érdekel hogy néz ki. Felni is jó választás volt szerintem.
Valamikor 1x talán majd élőben is megcsodálom!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: Debike
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 12:42 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2001
LeviM5 írta:
Debike írta:

Elképesztő :!: :shock: :shock: :shock: :taps:
Minden elismerésem, a leírásod olvasva is már láttam magam elött mindent. Azért képek jöhetnek! :wink: Ha van az egész folyamatról, a belsőről, meg a motortér még ami nagyon érdekel hogy néz ki. Felni is jó választás volt szerintem.
Valamikor 1x talán majd élőben is megcsodálom!

Én is preferálnám a teljes felújítási dokumentációt!
Mondjuk csinálhatnál egy picasa albumot és akit érdekel, annak küldenél hozzá meghívót!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 15:12 
Újonc
Újonc

Köszön srácok! Tényleg marhára jól esik pozitív véleményeket kapni!! :franko:
Megmondom őszintén ,azért nem csináltam nyílvános topicot/beszámolót és semmilyen más dokumentációt az autóról mert eléggé bizalomhiányos vagyok és nem akartam ,hogy az legyen: " Na mit arcoskodik ez a srác, hisz semmi extrát nem csinált!" Lehet én vagyok a hülye :) Na mind1.
Viszont mivel itt látom az érdeklődést ezért csinálok egy fényképalbumot és mikor minden képet feltöltöttem akkor megosztom ha az úgy megfelel. Ez egy kis időbe fog telni mire minden képet megtalálok ami úgy fontosabb,de szívesen megcsinálom!
Köszi mégegyszer!!! :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Debike az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.08. 22:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Debike írta:
LeviM5 írta:
Debike írta:
És itt tartunk most, szerintem egész jó lett :mrgreen: :

Kép

Ez gyönyörű, le a kalappal! Minden elismerésem, hogy ezt létrehoztad! :taps:
Engem érdekel mit és hogyan kellett cserélni, leírhatnád. Mire fújattad? Jó ez a kék. :franko:

Szia Levi! Igazság szerint azt sem tudom hol lenne érdemes elkezdenem. Úgy kezdődött ez az egész ,hogy a szívem vágya volt egy e30 azóta mióta a Bátyám megvette az ő első e30-át.
Tavaly télen jött rám,hogy most van az az idő amikor kell szereznem egy kis hármast.
Már akkor tudtam,hogy nagy fába vágom a fejszémet .
Összesen kb 5-6 hónapot böngésztem napi szinten a használtautót,racingbazárt ..stb ,hogy találjak egy nekem megfelelő autót.
Nem voltak nagy igényeim csak ,hogy:
-Ne legyen a kaszni szétrohadva mindenhol,tehát legyen elfogadható állapotú (egyértelmű ,hogy rohadásmentes e30 irtó kevés van itthon)
-Legyen rajta tetőablak
-Legyen 6 henger ( :roker: )
-És legyen sedan
Hiába nem voltak nagy igényeim ,gondolhatjátok mennyi megfelelő autó volt számomra...0! Megnéztem kb 10-12 autót de nem is mondom milyenek voltak élőben és a tulajokról nem is beszélek..
Mikor már kezdtem beleunni ebbe az egészbe és jó 1-2 hete nem is kerestem semmit úgy gondoltam ,hogy még utoljára körbenézek hátha..
Ekkor megláttam egy számomra teljesen új hirdetést a használtautón, megnéztem és egyből tudtam ,hogy kell nekem!
Este 8-kor elindultam Egerbe mert egy telefonos beszélgetés során azt az infót kaptam,hogy másnap mennek és megveszik. (?) Ez lehet,hogy csak marketing fogás volt. Lényeg a lényeg , amint megláttam az autót és beleültem már tudtam ,hogy viszem haza. Ez így is történt.
A Hazaút az felejthetetlen marad számomra! Hatalmas élmény volt!
Na ennyit a vásárlásról! Jöhet a válasz magára a kérdésre:
A felújítás:
Mindez úgy indult,hogy volt egy kis rohadás a két küszöbön és mondtam,hogy elviszem szakihoz ,hogy csinálja meg!
Hát így kezdődött ez az egész idegbeteg,pénztárcaölő,örjítő,türelmetlen időszak!
Kb 1 hónapot használtam az autót ekkor el kezdtem szétszedni. Kipakoltam belőle minden olyan dolgot amik hiányában még üzemképes marad az autó és lehet használni!
Ebből lett az,hogy 3 nap alatt (p,sz,v) teljesen szétbombáztuk az autót!
Hátsó ülések,kalaptartó,ajtókárpitok,csomagtérburkolatok,tetőkárpit jobb első ülés,köténylemez elől,sárvédők,külső ajtó és ablak keret díszlécek minden ilyen dolog távozott az autóból/ról. Itt már megbántam az aegészet :facepalm: :mrgreen: .
Használtam kb ezek után 2 napot mikor telefonált a lakatos emberünk,hogy vihetem az autót!
Mielőtt elvittem volna még 1 nap alatt kikaptam a műszerfalat ,kábelkorbácsot és minden egyéb fennmaradt kiszedendő dolgot. Lámpákat,hátsó lököst,lökösmerevítőket. Ami benne maradt az a motor,fékmunkahenger,kormányoszlop és kormánykerék,bal első ülés és pedálok. Lakatos barátunk azt ígérte 2 hét alatt megcsinálja az egészet mivel nem volt rajta sok meló . Ez már ugye a vásárláskor döntő szerepet játszott,hogy ne legyen szétrohadva!
Amit javítani kellett : 2 küszöb, bal oldali taposólemez,jobb hátsó kerékjárati ív,bal első sárvédő alatt volt egy kis csúnyaság a gólyaláb mögött ,2 első sárvédőt cseréltük mert meg voltak nyomva és az aljuk rohadt és végül az emelési pontok elől.
Az ígért 2 hétből lett kereken 8 (!)hét!! Nem akarok róla beszélni,hogy mennyi idegrohamon és idegeskedésen mentem keresztül!! Ha rágondolok szétvet az ideg! Mindig csak téptem a pofám, a szakemberünk meg csak magyarázkodott!Annyi nyugtat az egészben,hogy rendesen megcsinálta! Tényleg.. Ott voltam szinte minden munkálatnál és MEOztam rendesen!
Vennem kellett 4(!) ajtót mert belűl az összes szét volt..vettem egy tetőablakot amit természetesen csak szerkezettel együtt sikerült szereznem jópénzért bár nekem csak a fém lap része kellett,küszöböket,sárvédőket és egy első köténylemezt mert ami rajta volt az sziloplasztal meg volt tuningolva mindenhol....
Tehát 2 hónap után az autó újra otthon volt, el sem hittem..
Mivel fel voltam spanolva teljesen egyből hozzákezdtem azokhoz a munkálatokhoz amik ha kész vannak mehet a fényezőhöz a gép.
Először is motortér szétkapás..motor-váltó ki,abs,fékmunkahenger,akksi ...stb ki.
Az utasteret kipucolni teljesen,ragasztómaradványokat és minden egyéb szutykot eltávolítani...Ezek után jött az alvázvédelem. Sajnos csak aknából tudtam mindezt véghezvinni . Mit ne mondjak azt hittem leszívom magam. Egy napos munkámba került.
Letakarítani az alvázról a port-olajat és ezek egyvelegét,utána drótkefe és drótkorong . Minden az arcomba ment,nem láttam semmit, majd meg fulladtam :D Mikor mindennel megvoltam jött a czinkspray,washprimer és karosszéria tömítő használata az alvázon ahol úgy láttam,hogy igényli. Természetesen megvárni a száradási idejét minden anyagnak...hosszú volt. Alvázvédelemre Dinitrol terméket használtam jó vastagon. Hangszigetelő ,bitumenes és nemtudommilyen alvázvédő és elég brutál a cucc. 5 liter/kiló azt hiszem 20 000.- pénz körűl volt. Mikor teljesen kitakarítottam és fényezésre felkészítettem jött a beltér rozsdagátlása! Szintén czinkspray ,wp, tömítők és üregvédők.Mikor ezekkel megvoltam utána zsírtalanítottam. Az egész beltérre Body rozsdagátló alapozó lett fújva 3 rétegben.
Ez mikor kész lett/megszáradt Dinitrol bitumenes hang és rezgés szigetelő lapokkal az egész beltér ki lett rakva, az első taposólemezek tetejétől a hátsó ülés háttámlájáig végig.
Így már fényezésre készen állt a gép.
Lakatolás,alvázvédelem,üregvédelem és beltér rozsdagátlás kipipálva :roker: .
Az autó átkerült a fényezőhöz. Gittelték a varratoknál és egy két helyen ahol nagyon muszály volt (Direkt szóltam,hogy ne kenjenek rá 10 kiló gittet csak ahova nagyon muszály!) hála istennek nem is igényelte a kaszni.
Első körben úgy volt,hogy fehér marad az autó . Alpineweiss II színt terveztem majd rájöttem ,hogy az összes papírt újra csináltatom így tökmind1 ha színváltozás lesz.
Volt egy szín ami a legközelebb állt hozzám már rég óta így hát nem türtőztettem magam: Avusblau metalic pearl !!! :roker:
Jó döntés volt! Gondolkodtam még a Lemans Blau-n és az Estoril blau-n , de mind a 2 színben láttam már e30-at de avusblaut még akkor sehol.
A fényezőnél megkapta az gitt után a fillerezést szintén több réteget.
Miután kész lett a csiszolás kapott aláfújót külön ehhez a színhez kevertetve, megkapta a színt és 1 réteg lakkot.
Zongora lakkozással készült az autó. Ez ha jól tudom annyit takar ,hogy kap egy réteg lakkot azt megcsiszolják teljesen aztán polír,megint csiszolás és a többi lakkréteg!
Az első lakkozás után hazahoztam az autót ,hogy tudjunk haladni vele ekkor kezdődött az igazi munka!
-Első futóműfelújítás :Komplet szinterezés, Vastagszáras gólyalábak, állítható futómű ,új lengőkargömbfejek (bika erősek),tömör lengőkarszilentek,úgy toronycsapágyak,ferodo féktárcsák,fékbetétek,féknyergek festése -teljes felújítása(dugattyútömítés,perselyek,porvédők)),első fém és gumi fékcsövek cseréje,hollanderek cseréje, kutyacsont,stabszilentek ,és az összes csavar vadonat újra cserélve.Kerékagyak jók voltak hála istennek!
Hátsó futóműbe egyenlőre ami cserélve lett: Difi szilent,hátsó fékek szintén ugyan úgy mint az elsők(tárcsák,betétek,csövek...),állítható futómű....A hátsó futómű többi részét a téli időszakra hagytam.
- Az egész tank rozsdátlanítása,fényezése,szuszogócsöveinek cseréje.
Motor:
-Az összes szimering,tömítés cserélve lett. A blokk komplett takarítás után megkapta az avusblau fényezést. Cserélve lettek még a gyertyák (NGK), a légtömegmérő csöve, néhány vákumcső, hidegjárati szabályzó egyedi megoldással, szelepfedél szintén fényezve, jó pár csavar,vezérlés csere,ékszíj csere ...meg ami még nem jut eszembe :D Szerencsére nem volt abszolút rossz állapotban se széthajtva.
Új kuplungtárcsát is kapott. Majd ment a helyére váltóval együtt.
Váltó:
-Új kinyomócsapágy,hardy tárcsa,takarítás után metál ezüst fényezés,friss váltóolaj...stb.
Kábelezés:
-Rossz,szakadt kábelek és törött csatik cseréje, teljes újrabandázsolás és gégecsövezés, új ajtóátvezetők , új ajtókapcsolók ,lábtérvilágítás 2 oldalon, csomagtérben,hifi bekábelezés, akssi saruk cseréje meg 1-2 extra...
Vissza a fényezőhöz! Kapott még 2 lakkréteget az autó tehát már csak a végső polít maradt hátra de azzal úgy voltam,majd ha minden össze lesz rakva akkor legyen megcsinálva!
Hazajött:
Ezek után jött a beltér-csomagtér összerakása: Fütés csövezése,fűtőbox berakás,nagyszőnyeg berakás,gyári szövet szigetelések visszarakása alapos takarítás után,ülések,ajtók összerakása( ablakemelő motorok,központizár,...),ajtókárpitok,üvegek,szélvédők,tükrök,tükör motorok berakása és a beltéri apróságok ,fényszórók,hátsó lámpák és minden fennmaradó egyéb dolog ,hogy teljesen összeálljon az autó!
A végső dolog amit csináltunk: motor,difi,fékolaj csere,hűtővíz,fagyálló... stb.
Majd sikeres vizsgát tett az autó, kaptunk motorkódot majd elmentem átiratni :D Ekkor új rendszám,forgalmi,törzskönyv ,minden változás jegyezve stb.
És akkor visszakerűlt még a fényezőhöz a polírozásra! Ezt a fényező jól el is cseszte , tele lett hologrammal az autó ! Úgyhogy Balázs támadni fogok hozzád,hogy valamit kezdj Lajossal (az autó neve)!!!
Na hát nagyjából ennyi ami hirtelen este fáradtan munka után az eszembe jutott. Lehet ,hogy hosszú,néhol összevissza de ez most ilyen lett! Ami biztos az az ,hogy minden tudásomat és erőmet beletettem ebbe az egész felújításba ! Ja és ez volt az első ilyen amin keresztül mentem!De remélem megérte! :tilt
Ha igény van rá akkor néhány képet is megosztok!
Köszönöm az érdeklődést és mégegyszer bocs a hosszú irományomért! Így is sokmindent kihagytam. :roll:
:bmwkiraly

Helo
A leírásod megért egy köszit :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: Debike
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.09. 10:24 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 542 alkalommal
Kapott köszik: 774 alkalommal
Motor tipusa: 525i
lepke írta:
Debike írta:
És itt tartunk most, szerintem egész jó lett :mrgreen: :

Kép

Helo
A leírásod megért egy köszit :franko:

Zolibácsi!
Ezért a kösziért nem kellett volna beidézni egy 3/4 oldalas hozzászólást! Anélkül is értettük volna.
Ellenben bizony hogy igazad van! Több köszit is megér az írás!
:franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.09. 10:28 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Debike írta:
Ha igény van rá akkor néhány képet is megosztok!

jöhet,sok nagyon sok! :franko: :taps:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2012.11.11. 20:09 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Helo
Régebben már valaki felrakta az oldalra, de ezt érdemes végig nézni :taps:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.11. 22:55 
haladó
haladó

Adott köszi: 74 alkalommal
Kapott köszik: 25 alkalommal
Motor tipusa: M54B30
Remélem még nem volt. 19éves gyerek az apja kocsiját szarrá töri

BMW M3

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.11. 22:56 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Évjárata: 2010
Kivitele: SAV
Blog: Blog megtekintése (2)
Endi írta:

BMW M3

Volt, de nem lehet megunni :franko: :doglotlo: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.11. 22:58 
haladó
haladó

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 10 alkalommal
Motor tipusa: M57D30TU2
Endi írta:

BMW M3

igazi "bevehetetlen" kanyar volt...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 11:30 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: 5 barbrady, Fourmi, Gallaca, kzolee, simi64
Értékelés: 23.81%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 19:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 6 alkalommal
Kapott köszik: 204 alkalommal
Széria kód: E70
Motor tipusa: 35D
Évjárata: 2010
Kivitele: SAV
Padre540 írta:
http://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM

Azt hittem könnyen borul majd.. de neeem! Bakker, nyélgázon a szántóföldön odabax :franko: :doglotlo: :facepalm: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 20:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Padre540 írta:

Azt hittem Padre X5-öket nézeget! :mrgreen:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 20:31 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
PapaBoss írta:
Padre540 írta:

Azt hittem könnyen borul majd.. de neeem! Bakker, nyélgázon a szántóföldön odabax :franko: :doglotlo: :facepalm: :mrgreen:

:diesel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.12. 20:35 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 461 alkalommal
Kapott köszik: 514 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 204D4
Évjárata: 2003
simi64 írta:
PapaBoss írta:
Padre540 írta:

:diesel

Csak szeretnéd! :D Volvo 2.4 turboBENZIN. :D

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 18:43 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 18 alkalommal
Kapott köszik: 28 alkalommal
Motor tipusa: M57 530 D
Kivitele: Touring
Szerintetek Itt tudnátok nyugodtan autózni?? :franko:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DSY-S4-Uw#!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.11.16. 19:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Fazer írta:
Szerintetek Itt tudnátok nyugodtan autózni?? :franko:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DSY-S4-Uw#!

:facepalm:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12413 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516 ... 621  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]