Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIFI Upgarde

2012.06.05. 18:09

gskill írta:
vaszarig írta:
gskill írta:16:9 esetén ha TV-s, akkor is csak BM54 lehet, nem? Mert ha csak az, akkor nagyon megköszönném :wink:

Nem, mert 2001/9-ig BM24 volt a 16:9 + TV-hez is! Csak ezt követően lett BM54!

Akkor BM54,hacsak nem volt cserélve, mert 2003-as 530dből jön a motyesz :wink:

Ha valóban 2003-as kocsiból jön, és eredetileg i benne volt, akkor tuti BM54, de ha már utólag rakták be, akkor nem biztos! :) Viszont ha gyárilag is benne volt, magyarül így "született", akkor már a navirechnernek is MK4-esnek kell lennie! :)

2012.06.05. 18:12

gskill írta:
vaszarig írta:
gskill írta:16:9 esetén ha TV-s, akkor is csak BM54 lehet, nem? Mert ha csak az, akkor nagyon megköszönném :wink:

Ha BM54-ed van akkor tudok rá RCA kimenetet készíteni. Nem csak kikábelezni kell, mert akkor a telefon kihangosításodnak tuti lőttek és pocsék lesz a zene hangminősége is. Tenni kell a rádió modulba egy illesztő erősítőt.

2012.06.05. 19:00

vaszarig írta:
gskill írta:
vaszarig írta:

Ha valóban 2003-as kocsiból jön, és eredetileg i benne volt, akkor tuti BM54, de ha már utólag rakták be, akkor nem biztos! :) Viszont ha gyárilag is benne volt, magyarül így "született", akkor már a navirechnernek is MK4-esnek kell lennie! :)

Igen, MK4 :wink:

2012.06.05. 19:01

JKNAVI írta:
gskill írta:
vaszarig írta:

Ha BM54-ed van akkor tudok rá RCA kimenetet készíteni. Nem csak kikábelezni kell, mert akkor a telefon kihangosításodnak tuti lőttek és pocsék lesz a zene hangminősége is. Tenni kell a rádió modulba egy illesztő erősítőt.

Publikus a dolog, vagy csak te vállalod el?

2012.06.05. 19:15

JKNAVI írta:
gskill írta:
vaszarig írta:

Hány V-os preoutot csinálsz az előfokkal?

2012.06.05. 22:43

hamoriarpi írta:
jlaci74 írta:
hamoriarpi írta:
jlaci74 írta:Kb. 2 éve, amikor a második 39-emet kerestem Bp.-en megnéztem egy tuninggal foglalkozó srác touringját.
Komoly hangzás volt benne, de tényleg. Kívülről semmi mókolás nem látszott, a kulisszák mögött is profin volt megépítve, komoly komponensekkel. A lényeg, hogy a gyári fejegységből egy hozzáértő szaki "kiforrasztott" egy RCA kimenetet. Ha jól mondom ez az alacsony jelszint és még torzítatlan. Erősítő + láda hátul, többi hangsugárzó a gyári helyeken természetesen erősítővel hajtva ( ez lényeges ! ). Gyönyörűen, dinamikusan szólt.
Egyébként egy időben sokat foglalkoztatott az autóhifi, és akkor azt olvastam egy komoly tesztben, hogy nincs lényeges különbség a 13 és a 16 cm-es sugárzók között, inkább a minőség a fontos.
Persze nem hiszem hogy csak 80 e. ft.-os szettekkel érdemes foglalkozni, szerintem egy 30 e. körüli szettel is lényeges javulást lehet elérni a gyári verzióhoz képest.
( Az említett 39-et nem vettem meg mert nem gyári xenon volt benne, de később megbántam... )

Laci! Engedd meg, hogy vitatkozzam!
Körpines Philips fejekkel pl. nem szabad foglalkozni (RCA-t kihozni, stb). Az újabbak (nekem pl. Becker) már lényegesen jobbak, de a jótól nagyon messze állnak.
Ennek az autónak a 2-es konfigját nagy részt én építettem. 2 évben egymás után nyertünk vele hangminőség 600w+ -ban. Horror volt úgy belőni, hogy legyen színpadképe (pedig aktív crossoverrel volt vágva, nem passzív hangváltóval), mivel 13-as volt a szett, akkori áron is bőven 120 ezer felett.
Én azért óva intenék mindenkit a középszerű 13-as szettektől, főleg azokat, akik szeretik a jó zenét. Szinpadképről, részletezésről és térbeli mélységekről beszélek, meg természetesen akusztikus zenéről.
Tüctücre természetes bármi megteszi, csak sokwattos legyen :wink: .

Árpi!
Te sokkal mélyebben vagy a témában , így másként vélekedsz róla. Az már egy másik dimenzió.
Hangminőség versenyre nyilván olyan cuccok kellenek amiről te beszélsz, de az átlag fülű ember átlag pénztárcával , pláne ha meg akarja tartani a gyári megjelenést, akkor számára jó kompromisszum amit írtam. Én hallottam azt a rendszert, simán kiegyeznék vele . Egyébként nekem is volt SH-9101 -em... :franko:

Félre ne érts, én nem az elszállt dolgokat szeretném sulykolni, természetesen mindenkinek a saját igényei és pénztárcája szabja a határokat, NO MEG A JÓZAN ÉSZ :!:
Én pontosan attól akarok óvni mindenkit, hogy a gyári Nokia helyett megvesz pl. egy 13-as Magnat Stratos első szettet :doglotlo: , kiad rá X mennyiségű pénzt, majd beül az autóba és azt érzi, hogy SEMMI NEM TÖRTÉNT, sőt rosszabb lett a zene az autóban, ergó kidobta a pénzt az ablakon.
Én alapvetően, ha valaki nem akar sok pénzt E39 autóhifibe büntetni, jobbat szeretne a gyárinál és új tipusú, lapos pines feje van, annak azt tanácsolnám, hogy ott nyúljon hozzá a rendszerhez, ahol a leggyengébb. Alul kell egy visszafogott, hangolt ládával megtámogatni, profin beállítani és be kell fejezni a történetet. Ahhoz, hogy az eleje 13-assal jó legyen (meg tudd mondani, hogy pl. a szaxofonos hol áll a színpadon) ATOM mennyiségű pénzt kell beleönteni. Biztosan én gondolkozom a végletekben, de amíg a műsorforrás pl. Philips marad, addig nem szabad első szett cserében gondolkozni.

Köszi ezt a hozzászólást , nagyban segítettél dönteni mármint abba, hogy jó hangzáshoz sok pénzre és melóra van szükség, míg egy alap javításhoz egy mélyláda is elég. Utóbbit teszem, bár nem ezt hanem a jobb minőséget bírja a fülem, de mivel nem az autóban lakom ezért ott a gyengébb minőség is megteszi. Üdv! :)

2012.06.05. 23:43

saca írta: de mivel nem az autóban lakom ezért ott a gyengébb minőség is megteszi. Üdv! :)

Meg aztán a motorháztető alól jön a legszebb muzsika :roker:
A hangerőt meg a jobb lábfejeddel tudod szabályozni :!:
:taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek simi64 az itt látható tagok köszönték meg: saca
Értékelés: 4.76%

2012.06.07. 22:08

Mai kérdés:

Mi az a traffic master, mire való, és ha lehet, akkor hogy lehet magyarországon használni?

HIFI Upgarde

2012.06.07. 22:24

gskill írta:Mai kérdés:

Mi az a traffic master, mire való, és ha lehet, akkor hogy lehet magyarországon használni?

TMC-re gondolsz?

iPhone Tapatalk

2012.06.07. 22:36

Kép
Erről van szó...

HIFI Upgarde

2012.06.07. 22:41

gskill írta:Kép
Erről van szó...

Hát ezt paszolom:(

iPhone Tapatalk

2012.06.07. 22:47

admin írta:
Erről van szó...

iPhone Tapatalk

Angol kocsikban gyári TMC.

2012.06.07. 22:57

Padre540 írta:
admin írta:
Erről van szó...

iPhone Tapatalk

Angol kocsikban gyári TMC.

kössem ki, iktassam ki vagy használható vmire?

2012.06.07. 22:59

gskill írta:

Azt hiszem csak a UK-ban műkődik,a kommunikációs csomag kiegészítése.

2012.06.07. 23:02

Padre540 írta:
gskill írta:

Azt hiszem csak a UK-ban műkődik,a kommunikációs csomag kiegészítése.

AKkor marad pohártatóm :taps:

2012.06.09. 16:41

Sziasztok!

Szetkaptam a fejet es lefotoztam.
Szerintetek akkor van rajta AUX lehetoseg?

Koszi! :)

Kép
Kép

Tapatalk 2-vel küldve az én ST18i-ről

HIFI Upgarde

2012.06.09. 20:14

aaandraaas írta:Sziasztok!

Kép
Kép

Nem a fejen van a csatlakozás!Hanem a kábelen visszafelé kell lenni egy üres lengő csatlakozónak. De ezt láthatad a pdf fájlba is amit linkeltem.

iPhone Tapatalk

2012.06.10. 12:53

admin írta:Nem a fejen van a csatlakozás!Hanem a kábelen visszafelé kell lenni egy üres lengő csatlakozónak. De ezt láthatad a pdf fájlba is amit linkeltem.

iPhone Tapatalk

Kérhetek énis pár doksit? aux in, rca out, 16:9 naviból ha van touring bekötési leírásod, tv modul stbstb... Minden frankón működik(majdnem) kivéve a blútúsz, megnyomom a gombot hosszan, de nem írja ki a pairing-et, hanem csak az activate phone van... Vagy ez csak a régi nokiákkal tud blútúszolni? (6310 és társai...)

2012.06.10. 14:04

gskill írta:
admin írta:Nem a fejen van a csatlakozás!Hanem a kábelen visszafelé kell lenni egy üres lengő csatlakozónak. De ezt láthatad a pdf fájlba is amit linkeltem.

iPhone Tapatalk

Kérhetek énis pár doksit? aux in, rca out, 16:9 naviból ha van touring bekötési leírásod, tv modul stbstb... Minden frankón működik(majdnem) kivéve a blútúsz, megnyomom a gombot hosszan, de nem írja ki a pairing-et, hanem csak az activate phone van... Vagy ez csak a régi nokiákkal tud blútúszolni? (6310 és társai...)

Tessék:
AUX
Navi touring
TV touring
BM24 RCA
Kép
Párosítás:
Gyújtás egyes állásba megnyom párosító gomb és nyomva tart ekkor gyújtás kettes állásba és gomb elenged ekkor írja a pairing- get ekkor kell párosítani.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: gskill
Értékelés: 4.76%

2012.06.10. 14:19

admin írta:
aaandraaas írta:Sziasztok!

Kép
Kép

Nem a fejen van a csatlakozás!Hanem a kábelen visszafelé kell lenni egy üres lengő csatlakozónak. De ezt láthatad a pdf fájlba is amit linkeltem.

iPhone Tapatalk

Nos, valóban... :$

Kezdem elölről. :-D

Hozzászólás küldése

VigLink badge