Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2012.06.02. 19:01

steveboy21 írta:Sziasztok!

Kellene egy kis segitség. 530d 193le nem melegszik 78 fok fölé sem dugoban sem autopályán. Klimával felmegy 96-ig max. Az ismerösöm 184le-s autoja klima nélkül 100 fok-os a normál hömérséklet klimával 110 fok. A viszkom 75 fok-tol folyamatosan megy. Szerintem magasabb fordulaton le kellene oldania vagy nem? De szerintem nem rossz a viszko mert hidegen nem sivit csak 75 fok felett, de akkor folyamatosan. Ötlet? Cseréljem ki a termosztátot? Vagy a EGR termosztátja lehet a ludas? Légteleniteni már probálta, de nem volt benne levegö. Viszont autopályán elég idegesitö, hogy folyamatosan megy a viszko.

A viszko volt a ludas. Köszönöm mindenkinek a segitséget. :franko: :taps:

2012.06.02. 20:48

Vinklee írta:
kiara írta:Ma reggel elindultam munkába, nyomom a klímát .....éééééss semmi.
A panel dolgozik, de a ventilátor nem indul be. Sem bekapcsolt klímával, sem a fűtés.
Hol kezdjem???

Nekem ugyanezt csinálta, süni csere óta szépen dolgozik ;)

Üdv.
Mi az a süni?Nekem sem megyen a klímám. :x
Olyan kérdésem lenne,az ampervadász hajlamú cartársakhoz,hogy megzakkanós lett a az ablaktörlőm,gondol egyet,és leáll.Van ebben valami túlmelegedés elleni védelem?Úgy adja ezt elő,hogy mindig visszamegy az alap állásába,pihen pár percet,majd újra működik.
A legnagyobb aljasság tőle,hogy kizárólag esőben produkálja a hibát...... :facepalm:
Merre induljak el?Hol van a biztosíték tábla? :oops: :facepalm: Találtam valamit a jobb hátsó csomagtartó kárpit mögött,de ott max 5db bizti van,kizárásos alapon kell legyen egy még egy benne valahol,de hol? :oops:
:shock: :?:

2012.06.02. 20:55

528i RHD írta:
Vinklee írta:
A panel dolgozik, de a ventilátor nem indul be. Sem bekapcsolt klímával, sem a fűtés.
Hol kezdjem???

Üdv.
Olyan kérdésem lenne,az ampervadász hajlamú cartársakhoz,hogy megzakkanós lett a az ablaktörlőm,gondol egyet,és leáll.Van ebben valami túlmelegedés elleni védelem?Úgy adja ezt elő,hogy mindig visszamegy az alap állásába,pihen pár percet,majd újra működik.
A legnagyobb aljasság tőle,hogy kizárólag esőben produkálja a hibát...... :facepalm:
Merre induljak el?Hol van a biztosíték tábla? :oops: :facepalm: Találtam valamit a jobb hátsó csomagtartó kárpit mögött,de ott max 5db bizti van,kizárásos alapon kell legyen egy még egy benne valahol,de hol? :oops:

A süni a fűtőmotor előtét ellenállása, és úgy néz ki mint a süni.

Kép

Az ablaktörlő biztije a kesztyűtartóban az első (balról), de ha magától újraindul, akkor nem hiszem hogy az a baja. A jobb oldali pollenszűrő alatti dobozban van a reléje. Egy diag nem ártana.

2012.06.02. 21:34

Biztosítéktábla:
Kesztyűtartó lenyit, bent felül lecsavar :franko:

2012.06.02. 22:33

barbrady írta:
528i RHD írta:
Vinklee írta:
Hol kezdjem???

Üdv.

Kép

Az ablaktörlő biztije a kesztyűtartóban az első (balról), de ha magától újraindul, akkor nem hiszem hogy az a baja. A jobb oldali pollenszűrő alatti dobozban van a reléje. Egy diag nem ártana.

Nekem manuális klíma van benne,az is ez a szisztéma? :?:

HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2012.06.02. 22:35

528i RHD írta:
barbrady írta:
528i RHD írta:
Vinklee írta:
Hol kezdjem???

Üdv.

Kép

Nekem manuális klíma van benne,az is ez a szisztéma? :?:

Igen.

iPhone Tapatalk

2012.06.02. 22:43

Üdv.
:shock: :?:[/quote]

Kép

Az ablaktörlő biztije a kesztyűtartóban az első (balról), de ha magától újraindul, akkor nem hiszem hogy az a baja. A jobb oldali pollenszűrő alatti dobozban van a reléje. Egy diag nem ártana.[/quote]

Nekem manuális klíma van benne,az is ez a szisztéma? :?:[/quote]
Igen.

iPhone Tapatalk[/quote]

Úgy értem,hogy attól függetlenül,hogy a ventilátorom működik,még okozhatja azt,hogy a klíma meg nem?A kompresszor sem kapcsol be,ha megnyomom a hópihét,viszont a kis ződ led az üzemel a hópihében.
:shock: :(

HIBA --- ÉS ---MEGOLDÁS

2012.06.02. 23:05

528i RHD írta:

Úgy értem,hogy attól függetlenül,hogy a ventilátorom működik,még okozhatja azt,hogy a klíma meg nem?A kompresszor sem kapcsol be,ha megnyomom a hópihét,viszont a kis ződ led az üzemel a hópihében.
:shock: :(

A süninek csak a ventilátorhoz van köze.
Ha a kompreszor se megy akkor valószínü gázhiányos.

iPhone Tapatalk

2012.06.03. 09:29

simi64 írta:
robert0822 írta:Akkor nem az, amire én gondoltam :facepalm:

na erre kene gombot varni megneztuk gepre tettuk kiadott egyfordulat szamlalo hibat meg uzemanyag szintjelzo hibat de mindketto mukodik tokeletesen az utobbit teszteltem is megpedig motorleallasig kihajtottam a gazolajat utana 20 liter gazolaj a csomibol es titkosmenu megnez es 21.5 litert mutatott a szerelo szerint lehetseges hogy 1.5 liter marad benne miutan leall a motor ja es azota hogy legeloszor irtam egyszer fordult elo de azota sem

2012.06.06. 18:32

Sziasztok!

Újabb probléma merült fel. Miért indul nehezen az autó melegen, hidegen szépen, melegen viszont forgat kb. 10 másodpercig! Előre is köszi a választ!

2012.06.06. 19:34

Csongi írta:Sziasztok!

Újabb probléma merült fel. Miért indul nehezen az autó melegen, hidegen szépen, melegen viszont forgat kb. 10 másodpercig! Előre is köszi a választ!

Porlasztó gyanús.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2012.06.06. 21:04

Sziasztok!

Tud valaki abban segiteni, hogy ki válal 530d szivosor pillangoszelep ki iktatását és ledugozását? Ha lehet Budapesten. Nem szeretném ha egy laza motorfelujitásba szaladnék bele. :D

2012.06.07. 13:04

ruckroland írta:
Csongi írta:Sziasztok!

Tipikus porlasztó hiba. Próbáld meg beméretni őket...
Erka-Schlosser Kft +52 423 079. Debrecen

Értem, köszönöm!

2012.06.07. 17:23

Sziasztok,

egy 97-es 520i-m van. Az ablaktorlo nem mukodik es nem talalom a hibat. Illetve lehet nem is jo helyen kerestem... Megneztem a biztositekokat, azok rendben. Aztan az interneten talaltam egy leirast a rele cserejerol. Minden jo is volt addig amig fel nem nyitottam a kapcsolok dobozat es semmi nem ugy nezett ki mint ahogy a kepen. Az ablaktorlo motort fogalmam sincs hogyan tudnam tesztelni, hogy mukodik-e. Esetleg ha valakinek van valami otlete, szivesen fogadnam.

Koszonom...

2012.06.07. 17:38

eng.milan.toth írta:Sziasztok,

egy 97-es 520i-m van. Az ablaktorlo nem mukodik es nem talalom a hibat. Illetve lehet nem is jo helyen kerestem... Megneztem a biztositekokat, azok rendben. Aztan az interneten talaltam egy leirast a rele cserejerol. Minden jo is volt addig amig fel nem nyitottam a kapcsolok dobozat es semmi nem ugy nezett ki mint ahogy a kepen. Az ablaktorlo motort fogalmam sincs hogyan tudnam tesztelni, hogy mukodik-e. Esetleg ha valakinek van valami otlete, szivesen fogadnam.

Koszonom...

Az ablakmosós topicban válaszoltam. Legközelebb az 1 kérdés - 1 topicot kövesd, ha lehet. Aki tud, úgyis válaszol oda, ahova beírtad.

2012.06.07. 21:56

Remélem a végére értem az akksilemerülés problémának.A CD tárat ha berakom-bekötöm a helyére,beolvassa a 6 CD-t,ennyi.Ez eddig teljesen normális.Ha megyek az autóval akár napokig minden rendben,addig,amíg át nem váltok a MODE gombbal CD-re és hallgatom napközben.Na akkor reggel nem indul.Ha kiveszem-berakom,de nem használom,csak mondjuk a rádiót,akkor semmi baja,indul mindig.
Ilyenkor mi van :?:

2012.06.07. 21:59

Padre540 írta:Remélem a végére értem az akksilemerülés problémának.A CD tárat ha berakom-bekötöm a helyére,beolvassa a 6 CD-t,ennyi.Ez eddig teljesen normális.Ha megyek az autóval akár napokig minden rendben,addig,amíg át nem váltok a MODE gombbal CD-re és hallgatom napközben.Na akkor reggel nem indul.Ha kiveszem-berakom,de nem használom,csak mondjuk a rádiót,akkor semmi baja,indul mindig.

Vas tyúk is talál szeget alapon én tárat cserélnék (kölcsön). Ha azzal ugyanez, akkor kábel vagy fejegység. Ha megszűnik a hiba akkor értelemszerű tár. Off remote hiányzik.

2012.06.07. 22:10

hamoriarpi írta:
Padre540 írta:Remélem a végére értem az akksilemerülés problémának.A CD tárat ha berakom-bekötöm a helyére,beolvassa a 6 CD-t,ennyi.Ez eddig teljesen normális.Ha megyek az autóval akár napokig minden rendben,addig,amíg át nem váltok a MODE gombbal CD-re és hallgatom napközben.Na akkor reggel nem indul.Ha kiveszem-berakom,de nem használom,csak mondjuk a rádiót,akkor semmi baja,indul mindig.

Vas tyúk is talál szeget alapon én tárat cserélnék (kölcsön). Ha azzal ugyanez, akkor kábel vagy fejegység. Ha megszűnik a hiba akkor értelemszerű tár. Off remote hiányzik.

Igen,elég egyértelmű.Csak gondoltam hátha találkozott már valaki ilyennel.Köszi!

Milyen színű az az off remote? :D
Azmiaz?

2012.06.07. 22:21

Padre540 írta:
hamoriarpi írta:

Igen,elég egyértelmű.Csak gondoltam hátha találkozott már valaki ilyennel.Köszi!

Milyen színű az az off remote? :D

Ki kell keresni WDS-ben. Azt sem tudom fejből, hogy analóg módon leveszi róla a fej a +12 remote jelet, vagy digitálisan kap buszon egy "kuss-t". Hivatalosan az autóhifiben ISO szabvány szerint a REMOTE sötétkék.

2012.06.07. 22:27

hamoriarpi írta:Ki kell keresni WDS-ben. Azt sem tudom fejből, hogy analóg módon leveszi róla a fej a +12 remote jelet, vagy digitálisan kap buszon egy "kuss-t". Hivatalosan az autóhifiben ISO szabvány szerint a REMOTE sötétkék.

Az az érdekes,hogy amikor méricskéltem,akkor rendben voltak az értékek.Volt olyan hogy 3-4 órán keresztül ki-be járkáltam,0.002A volt a fogyasztás.
Hozzászólás küldése

VigLink badge