* *
Pontos idő: 2026.04.18. 02:08

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 46  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.11.07. 14:21 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 15 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
jackson írta:
Marco85 írta:
Sziasztok!

Komplett motorfelujitast szeretnek csinaltatni egy 96-os 528i-n. Az motor eddig tokeletesen mukodik, de szeretnek kicsereltetni minden kopott alkatreszt, lehetoleg gyarira vagy azzal megeggyezo minosegure. Tudnatok ajanlani valakit, aki nem lehuzos es tenyleg tudja, hogy mit csinal?!

Divinyi szervizzel szemezgettem, valakinek van roluk tapasztalata?

Ha olyan elvakult BMW barát vagy, hogy hiába a nagy költség rendbe akarod rakatni, akkor én csak gratulálni tudok. Igy biztos az old timer kort is megtudja élni. Ellenben, lehet, hogy már most is van egy halom baja amit meg kéne javítani csak még nem is tudsz róla. Tudsz valamit mesélni a kocsi elő életéről mert abból sok minden kiderülhet most milyen állapotú? Te eddig mit javitottál rajta? Mennyi olajat eszik város, országút és autópálya meghajtva viszonylatban?
Egy 1996-os 528i-n ha megnézem szerintem egy halom orovosolandó hibát tudnék fel sorolni. Ne haragudj csak hülye maximalista vagyok. És eddig csak egy olyan kocsit láttam kisebb (a többihez képest elhanyagolható) hibákkal ami végig egy család kezében volt és nagyapa>apáról fiúra öröklődött. Meg fordult nálam már pár kocsi de csak soroltam nekik a listát mit kéne még rendbe rakni. Ezért feltételezem, hogy lenne mi mást csinálni a felújítás árából ami fontosabb és sürgősebb lenne.

Árajánlatra a muhaati-t javasolom: http://muha.hu Ő biztos nem lehúzós. De a többi szerviz is szivesen ad neked ilyen komolyabb munkára ajánlatot:
- Rhantos Ricsi
- NTautó
- Körkereszt Kft.
- 5er (őket én speciel nem ismerem de a többiek igen)
Az árakat meg összehasonlítod (persze azonos legyen a tartalom) és kész a teszt.

Jackson, aki kiváncsian várja a fejleményeket

Csak nehany dolog amit elozo tulaj cserelt: kuplung, fekek, lengokarok, szurok, huto, elektromos ablak. Torve nem volt. Amiota nalam van a kovetkezok lettek cserelve: Olaj+szurok, Elso lengokarok, Elso+hatso tarcsak+betetek, suni, uzemanyagszivattyu..(Hosszu tortenet, feleslegesen csereltettek ki velem, a kocsi tovabbra sem volt jo es jopar tizesbe belekerult a tovabbiakban a trailer es a tenyleges hiba javitasa, ezert a vegen megeggyeztunk abban, hogy visszaadjak a penzem es az uj szivattyu is megmaradt), ezenkivul egy furcsa elektromos hibaja volt a kocsinak, (kabelszakadas) amit megoldottak es azota is tokeletesen mukodik. Roviden ennyi es mindez ugy, hogy az auto jo allapotu, szervizkonyv vegig vezetve es a magyarorszagi tulajnal 8evig volt az auto aki rendszeresen szervizelte gyari alkatreszekkel, szamlakkal, pecsetekkel igazolva. Azonban a csodakban nem hiszek, 240ezer km-nel legalabb egy szazassal tobb van benne. A kovetkezo a futomu csere lesz, utana gondolom kuplung+lendkerek. Ami a motornal egy kicsit idegesit, az az, hogy szerintem picit hangosabb kelletenel es a Vanosra gyanakszom.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.11.07. 14:37 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 259 alkalommal
Kapott köszik: 358 alkalommal
Széria kód: F01
Motor tipusa: 40D
Évjárata: 2010
Marco85 írta:
jackson írta:
Marco85 írta:
Sziasztok!

Komplett motorfelujitast szeretnek csinaltatni egy 96-os 528i-n. Az motor eddig tokeletesen mukodik, de szeretnek kicsereltetni minden kopott alkatreszt, lehetoleg gyarira vagy azzal megeggyezo minosegure. Tudnatok ajanlani valakit, aki nem lehuzos es tenyleg tudja, hogy mit csinal?!

Divinyi szervizzel szemezgettem, valakinek van roluk tapasztalata?

Ha olyan elvakult BMW barát vagy, hogy hiába a nagy költség rendbe akarod rakatni, akkor én csak gratulálni tudok. Igy biztos az old timer kort is megtudja élni. Ellenben, lehet, hogy már most is van egy halom baja amit meg kéne javítani csak még nem is tudsz róla. Tudsz valamit mesélni a kocsi elő életéről mert abból sok minden kiderülhet most milyen állapotú? Te eddig mit javitottál rajta? Mennyi olajat eszik város, országút és autópálya meghajtva viszonylatban?
Egy 1996-os 528i-n ha megnézem szerintem egy halom orovosolandó hibát tudnék fel sorolni. Ne haragudj csak hülye maximalista vagyok. És eddig csak egy olyan kocsit láttam kisebb (a többihez képest elhanyagolható) hibákkal ami végig egy család kezében volt és nagyapa>apáról fiúra öröklődött. Meg fordult nálam már pár kocsi de csak soroltam nekik a listát mit kéne még rendbe rakni. Ezért feltételezem, hogy lenne mi mást csinálni a felújítás árából ami fontosabb és sürgősebb lenne.

Árajánlatra a muhaati-t javasolom: http://muha.hu Ő biztos nem lehúzós. De a többi szerviz is szivesen ad neked ilyen komolyabb munkára ajánlatot:
- Rhantos Ricsi
- NTautó
- Körkereszt Kft.
- 5er (őket én speciel nem ismerem de a többiek igen)
Az árakat meg összehasonlítod (persze azonos legyen a tartalom) és kész a teszt.

Jackson, aki kiváncsian várja a fejleményeket

Csak nehany dolog amit elozo tulaj cserelt: kuplung, fekek, lengokarok, szurok, huto, elektromos ablak. Torve nem volt. Amiota nalam van a kovetkezok lettek cserelve: Olaj+szurok, Elso lengokarok, Elso+hatso tarcsak+betetek, suni, uzemanyagszivattyu..(Hosszu tortenet, feleslegesen csereltettek ki velem, a kocsi tovabbra sem volt jo es jopar tizesbe belekerult a tovabbiakban a trailer es a tenyleges hiba javitasa, ezert a vegen megeggyeztunk abban, hogy visszaadjak a penzem es az uj szivattyu is megmaradt), ezenkivul egy furcsa elektromos hibaja volt a kocsinak, (kabelszakadas) amit megoldottak es azota is tokeletesen mukodik. Roviden ennyi es mindez ugy, hogy az auto jo allapotu, szervizkonyv vegig vezetve es a magyarorszagi tulajnal 8evig volt az auto aki rendszeresen szervizelte gyari alkatreszekkel, szamlakkal, pecsetekkel igazolva. Azonban a csodakban nem hiszek, 240ezer km-nel legalabb egy szazassal tobb van benne. A kovetkezo a futomu csere lesz, utana gondolom kuplung+lendkerek. Ami a motornal egy kicsit idegesit, az az, hogy szerintem picit hangosabb kelletenel es a Vanosra gyanakszom.

Helló!

Én nyáron csináltam egy első futómű generált, nem volt olcsó mulatság az sem. Jól írta Lepke egyik nap, hogy ha megtudod, hogy mennyibe kerül egy motor felújítás, akkor lehet, hogy le fogsz mondani róla..... ráér az majd akkor is, ha valami baja lesz címszóval.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.08. 08:34 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Marco85 írta:

Van még amit ellenőrizhetsz:
- lengéscsillapítók pl. magyar utak meg eszik.
- vanos-t nézd meg a Dr Vanos honlapját ott van felújító kit Sor6-hoz komolyabb tömítéssel mint a gyári.
- hogy állsz a műanyag alaktrészek elporladásával ilyen korban már minden ami a motor térben van erősen sérülhetett főleg a vízcsövek miatt kell aggódni (ne lukadjon ki)
- Thermosztát állapota és viszkót ellenőrzited milyen állapotú? Tudod hogy kell pontosan?
- nem tudom a rendszeresen cserélendő cuccok mennyire szerepelnek a számlákon pl. gyertyák stb.
- klímád milyen állapotú az ott lévő gumi tömitések is szivathatnak? zöld UV klima feltöltés és figyelni kell csökken-e a nyomás. A hámoriárpi még azt is megjátszotta, hogy nyár végén leeresztette és megnézette hány gramm jött le, hogy tuti legyen.
- korrózió nyomok, dagadó festék? Kerék járati íveket pucolta-e rendesen?
- alvázvédelmet is lehet pakolni rá ha már idős meghálálja és késöbb nem lesz rozsda
- Amúgy nagyon idős kocsinál felmerülhet a külső fényezés újra festése. Azért az a kemény "edzett" felület ami az időjárás viszontagságainak ellen áll egy cirka 15éves kocsiban már nem 100%-osan véd.
- Erről jut eszembe milyenek a külső gumi/műanyag elemek (ablakok szélén, üvegek körül) ha azt nem kenegették rendszeresen mosásnál akkor azokat is tönkre teszi a nap
- Szélvédő állapota ha karcos akkor nem árt cserélni (Berkút klubtag olcsó és jó minőségben dolgozik). Nekem is cserés lesz pedig 3 évvel fiatalabb.
- Kormány bőrözés nekem is kéne csak még prioritásban alacsony ügy. Jobb egy bőrőset tapizni nap mint nap.
És csak hirtelen hasra csaptam még mit lehetne rendbe rakni. Hidd el értem amit mondasz és tisztelem is de lehet, hogy von ami sokkal fontosabb mint egy nem problémás motor generálozása. Ezek a kocsik cirka 6-800eKm-t is el tudnak futni. A motor miatt ne aggódj abban minden könnyü cserélni (még akár a komplett blokkot is egy másikra ami felújitható) a kasznit viszont problémásabb cserélni.

Jackson, akinek dettó jó állapotú kocsija van és hasonló nagyon komoly szerviz anyag háttérrel de attól még van mit csinálni rajta

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 14:29 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Évjárata: 2001
Üdv Mindenkinek!
Tud valaki 4.kerben vagy vhol közelében egy minden szempontból ajánlott szervízt aki vizsgáztat, mert lejár a műszakim egy hét múlva szóval SOS. Amúgy mennyi most egy műszaki vizsga?
kösz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 15:37 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
bekog írta:
Üdv Mindenkinek!
Tud valaki 4.kerben vagy vhol közelében egy minden szempontból ajánlott szervízt aki vizsgáztat, mert lejár a műszakim egy hét múlva szóval SOS. Amúgy mennyi most egy műszaki vizsga?
kösz

Berda József utcai autóklub? 8) ha jól emlékszem, 25e volt, de fel lehet őket hívni. az a tuti

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 15:47 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 1
Labi írta:
bekog írta:
Üdv Mindenkinek!
kösz

Berda József utcai autóklub? 8) ha jól emlékszem, 25e volt, de fel lehet őket hívni. az a tuti

kösz Labi
ismered őket? van más is akit ajánlasz a környéken?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 16:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
bekog írta:
Labi írta:
bekog írta:
Üdv Mindenkinek!
kösz

kösz Labi

Én ide szoktam hordani, normálisak. ...meg nincs átverés, hisz azért mégis csak autokub. (legalábbis remélem) mást nem tudok ajánlani.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.04. 20:36 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
bekog írta:
Labi írta:
bekog írta:
Üdv Mindenkinek!
kösz

kösz Labi

Dunakeszin tudok neked én is segíteni, saját jól bevált szerelőmmel.

Labi a Pözso szervizt ajánlgatja! :lol: :lol: :wink: / Nem bírtam kihagyni! :oops: /

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 11:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Nekem van egy új tapasztalatom, egy hozzám nem épen közeli " szervizről ". Olyan helyen van, hogy egy heti hideg élelemmel repülnek a madarak is arra...
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyíregyháza, Nagy Miklós, 204d1 vagy ahogy már láttam egyszer= Mr Miklós Nagy. :D
Most ugye agyba-főbe kellene segget nyalni, mert barát, repültünk, stb. De nem szeretném az emberi részét kielemezni, mert nem vagyok méltó rá, sőt, ez nem is erről kell ezen a topicban szóljon!
A lényeg tömörítve:
A kocsimon előjött egy bosszantó jelenség, a hőfokmérő mutatója az üzemi hőmérsékletről leesik a kék skála közepére, néha visszamegy, néha ott marad. :cry: Nagyjából lefosom, mert mindig meló van, a gép megy...Aztán kiegészül egy olyan jelenséggel, hogy a klíma hűtő venti reggeli hidegindításkor bekapcsol :shock: , irdatlan kerepeléssel hívatott közölni velem, bajom van kis gazdám! Mi a fax már megint? Beleér a védő burkolat műanyaga az agy forgási zónájába. De miért? Nem mentem neki semminek, tudtommal nekem sem jött semmi, tehát nem értem...De megint kora reggel, megint egy pofon. Beülök, a hideg motor hőfokmérője a piros skála végén kiakadva fekszik. :evil: Itt jött el a pont, ezzel kezdeni kell valamit, mert a dízel autó legfontosabb információja a felhasználója felé a hőfok kijelzése! Bemelegedés, visszahűtés, ne adj ég rendellenesség tudatos alkalmazása és észrevétele miatt. Ennek fele sem tréfa ettől a perctől. Gondolkozom, hideg van, hideg a motor, miért hűt a klíma, be sincs bent kapcsolva...
Miki fel lesz zaklatva ez ügyben, nem érdekel ha zavarom vele! Hívom, ecsetelem, mondja, ja ez gáz, lehet egy nagy probléma is, de lehet tök egyszerű, ezt meg kellene nézni! Egyet értek vele, majré beindul, jönnek az ünnepek, én vagyok az a személy, akit az élet ilyen viccekkel szórakoztat, nem kell számítógép karácsonyra, csináljuk a BMW-t... :cry: :oops: Ezt próbálom kizárni a lehetőségek közül, de egyből elhatározom, másnap megyek Nyíregyre. Este ötkor szabi a főnöktől, jelzés Mikinek, holnap dél körül érkezünk. Természetesen, nem egyedül, Levi nem ér rá, Ati igen. Had lássa, tőle vettem, megint húzhatom, jól átvágott anno! :mrgreen: Itt jár másnap reggel a hídon a kocsi, majd le esik a nyitott ajtó, döcög a motor, a kipufogó dob reszket mint a nyárfa levél. Ati már szakérti mire kijövök...
Odaérünk. Mondom Atinak, remélem lesz egy pár jóképű BMW a műhelyben! :roll: Miki alkatrészér ment. A műhely előtt E-65, E-39, a műhelyben E-65 a csáposon, E-70 a talajon. Ati szeme elkerekedik. Látszik, hiszi is amit lát, meg nem is...Az újabb X5 is meghibásodik? Hát igen. Miki más szemmel nézi a BMW emblémát mint mi, mi használjuk, Ő meg javítja, gondolkodásra készteti a hibajelenség, megoldást keres, sok " érdekes " felfogású ügyfél gondolatmenetének áldozatává válik. De, mindig ott a megbízható 320d a műhely előtt, amivel hűen eljár a fiatalabb tesók minél előbbi gyógyulásának érdekében. Amit viszont leplezetlenül szeret, ésszel, de nem kímélve használ és jó beleülni, mert a dekor mintája és színe mindig is tetszett amivel ellátta a gyár. Aranyos sebességváltó az enyémhez képest, talán, stabilabb műszaki állapot és ezzel irigységem ki is merült vele szemben. Természetesen, nem alap gyári motorvezérlő beállítással van ellátva, de ezt majd a végén.
Számítógép és kezdődik a kérdez-felelek a kocsival. Mikit erről az oldaláról nem ismertem, most látom majd, hogy dolgozik! Szinte az alap élettani fogalmak működnek nála ( légzés, emésztés, pislogás, meg a keze gyorsan jár a billentyűkön, meg néha halkan beszélni is tud...) átszellemülve, a háta mögött folyó dolgok szükséges kizárásával a feladatra figyel. Kíváncsian várom, vajon mi lesz a magyarázat a hibákra. A szokásos hibák: ülésfűtés zárlat ( csajozást másképp kellett volna megoldani ) tűlöket jeladó, na ez az első diagolás óta benne van, még Jacksonnal barkóbáztuk ki magyarra mit jelent. Venti csati széthúzva, amit természetesen én csináltam, Light modul panaszkodott, lehet a tempomat bekötést jegyezte meg, meg talán volt egy DDE panasz is, de őszintén szólva, nem igazán emlékszem. Gond az van. Elsiklunk az apróságok felett, mert mind magyarázható, de a tűlöketjeladóóó...Na, azt orvosolni kell azonnal, mert a kocsi alapjáraton való járása kb. fél perc alatt gusztustalanná válik, ami rám nézve szégyen, a kocsira nézve, több téren is nagy hátrány. Telefon, kell egy jeladós porlasztó! Van, hozunk célszerszámot hogy ebből is ki lehessen szedni, eszembe is jut, motor csere volt egyszer ilyen okból, kicsit összehúzom a szám, de itt van Miki, Ati, meg kell bízni a nem kérkedő tudásukban! Ennyi. Majd meglátjuk mi lesz! A négy porlasztó rögzítő anyái lazák volta, a szíjfeszítő patron M-8 csavarja szintén, nagyjából ennyi negatívum. Indítás előtt röhögnek, mekkora volna ha pont ez a porlasztód lenne szar! Hahaha. Én meg gondolom, mekkora lesz, jó lesz a jeladós borzasztó, de ugyan úgy ki akar esni a motor a kocsiból. Pöcc-röff, beindul, jár, láss csodát gyönyörűen fut! Na itt a pillanat, mikor rám telepedik a békés felismerés, jó döntés volt eljönni, erre a porlasztó csere témára nem tettem volna öt Forintot hogy megoldódik! Mérés a gépen, Miki megint elvarázsolódik és egyszer csak szól, hé köcsög, nézd meg ezt az értéket! A mérés szerint, szabályzási tartományon kívül esik a jelenlegi beállítás. Nézem. Számok, Angol szavak, de valójában mi van? Hiába küldi a megfelelő értéket a jeladós porlasztód, nem tud előtöltést állítani, mert úgy van az adagoló beállítva, hogy nem képes ezt a feladatot ellátni az elmélet! Értem. Akkor majd egyszer valakivel megoldatom, örülök hogy kiderült. Kicsit azért nyomaszt, remélem nem lesz baj.
Cigi, repülünk, csajozunk, aztán, bontsátok csak ki a viszkót, hogy tudjak hozzáférni a dolgokhoz, elmegyek hozok egy indikátort, be kell állítani az adagolót a megfelelő helyre! Kong a fejemben az értelmezhetetlen kérés. Ez már nem számítógép, ez már nem bemagolt halandzsa, hogy akarja beállítani? :roll: Mer' ugye, régen irkáltam még vele ilyenekről, de feledésbe merült, tud azért mást is Miklósunk...Fő és rotyog a bizalom. :mrgreen:
Atival ketten hatalmas nyugalommal elkezdik a feladatot. Nem válik ínyemre a feladat, a nők is érdekesek mikor széttárulkozva láthatja az ember legféltettebb kincsüket a lábuk közt, de hogy a kapun belül mi van, a fene sem kíváncsi rá! Itt is ezt érzem, leszedve az összes burkolat, a szívócsonk, viszkó, venti, FHP, most tkerd, most vissza, most nullázom, megint tekerd...Na ez már engem inkább felzaklat, mint felizgat. Kocsi pöccre indul, majd egyből leáll. Hajtatom, de nem kel életre. Kevés tapasztalatom, még kevesebb logikám csikorogva rakosgatja a dolgokat, beindult-megállt...Olyan, mint ha az adagolóban megmaradt adagmennyiség miatt van ez, de akkor miért nem kel életre? Valami nem gut. Vissza az egész, kontroll mérés! Na ez az amit a szerelőkben irigylek! Én ilyenkor kezdem el a kétségbe esést. Valami nem teljesen smafu, állítás megint. De én is bele kell szóljak! Ki kell légteleníteni a szűrőt, majd a nyomócsöveket is, meghagyva a lehetőséget a beindulásnak! Indul. Jár. Gondoltam, 400km a házunk, úgy is meg kell csinálni, csak hát én édes kevés vagyok mind agyban, mind emberben az ügy megoldása érdekében. :? Melegítés, mérés, még mindig nem a tartomány határán belül van. Miki nyugalommal megint nekiáll. Közben Szabi is megérkezik, aki Mikivel remekül kiegészítve egymást ( két hülye-egy pár ) elven ténykedik Nyíregyháza messzeségében. Megint állítgatás-tekergetés, melegítés, akkora füst az AGR szelepre csatlakozó csőből, hogy az egész műhelyben csípős kipufogó gázok terjengenek, a szemünket komolyan próbára téve, a tüdőnket szennyezve, de a nemes cél érdekében eltűrve viseljük a nyitott ajtók mellett. :facepalm: Most már magamban megjegyzem, ilyenkor jó volna egy benzines!
Megint melegítés, megint mérés. Néha adok nagy gázt, mert természetfeletti képességeimmel sürgetem a megoldást, rugdosom a gázt, minél előbb melegedjen, minél előbb vége legyen a " fojtó " ténykedésnek! Feltűnik, sokkal intenzívebben reagál a motor a pedál rugdosására, bátrabban nyomkodom, aztán egyszer erőtlenként hat a jelenség...Na ez még mindig nem lesz jó. :?
Miki füstből kimosolyogva megszólal: " Na akkor el van találva ahogy kell!? " :wink: Odamegyek, nézem, de hát most rúgtam le és nem az igazi...Ja! Nincs neki levegő, nincs rákötve a turbó, mit akarsz? :mrgreen: Én meg rádöbbenek, milyen buta is vagyok. :oops: De hát csak egy egyszerű traktoros. Néha, annak is kevés. Nekiállunk összedobni a tartozékokat. Mindent áthúzni, mindent előkeresni, ami inkább szerszámok elkallódása miatt néha megtorpant, de pikk-pakk összeállt mint a genyás bugyi. Megyünk kipróbálni, juhé! Irány az út," körzetünk az autópálya, tempónk halálos " és már robogunk is mint három idióta! Miki kérdezget, mit veszek észre? Hát azt hogy nem remeg, nem döcög, gyorsul, megy, lassan indulunk haza! Parkolóba beállunk, cigi, xenon? Igen? Halogén volt gyárilag? Át lett állítva? Nem? Miért nem? Mert négyzet jellel vezérel...Már megint előjön Mikiből ez a számomra érthetetlen, mondatszerkesztés, amiből csak néha, foszlányokat értek...Vezérli, jel, tönkre megy, szerinted jó neki...A többit meg sem próbálom megérteni, elraktározni! Kevés hozzá a memóriám és kész! Visszafelé kérdezem vezet-e? Persze, kipróbálom. Gondoltam, megdicséri majd a kis négyhengerest, milyen fasza! El is hangzott, nem megy rosszul...Aztán húz a kormány jobbra, mint nekem...Persze, a munkahelyem felé vezető útnak nevezett szaron kétszer is beleakadtam egy tankcsapdába, hiába a precíz futómű állítás Siófokon! :evil: Aztán, itt ki kell menni és beleáll a fékbe, a kocsi balra mozdul. Levegő van a fékbe. Nem vetted észre!? Már kezd égő lenni. Nem bizony. Akkor visszamegyünk, megnézek pár dolgot! Itt már erős este volt...Az összes létező szenzor, érték, letesztelve, xenon és halogén átállítva. Esszük a pidzzát megtörve, szemünk kifolyva, Miki ujjai mint Bishop a Bolygó neve Halál filmben mikor a Sulacoról a mentőkompot vezérli a megmaradt csapat túlélését elősegítve a szörnyek lakta bolygó mihamarabbi elhagyásának egyetlen lehetőségét, egyetlen lehetőségként végrehajtva, a tomboló széllel a mesterséges légkört kialakító " légkörgenerátorok " által emberre halát hozó viszonyok, de androidra ártalmatlan jelenségek közepette, a feladatra összpontosít. Néha feláll, elsétál az E-65-ön dolgozó Szabinak segít, majd visszatér és folytatja. Lekerül a csáposról az E-65, kiállhattam vele. :mrgreen: Mire leparkolok, az enyém fent a csáposon! :shock: Ki kell légteleníteni a féket! Hangzik a szolid parancs! Nem is próbálok mentegetőzni, mert ez a Miki nem erővel csapott szét az önismeretemben, hanem kész tények alapján.
Tudom hosszúra nyúlt ez az írás. Azt is, sokan gondolhatják, érdekből és kötelességből meséltem ezt a napot el.
Úgy gondolom, az ember a gondolkodásmódja, a másokkal szemben tanúsított viselkedésévélem válik méltóra mások barátságára, vagy ellenszenvére! Ez rendben van, az életünk úgy működik, hogy érdekből, kiszolgáltatottságból, tudáshiányból, kényszerből, szükségből, kapcsolatokat építünk, vagy rombolunk!
Mikibe sokan jó nagyokat rúgtak élete során. Akkor is, mikor még a BMW-k javítása tervben sem volt. Én azt látom, egyszerű okból, fiatalsága és laza felfogása ellenére, okosabb, az emberi vonásokat remekül kezelő, néha lekezelő modorával kezelni tudja, határozott a célja elérésében, ezért igazából megközelíthetetlennek tűnik. Pedig, remekül leveszi, ki, miért és hogyan áll hozzá! Bamakós Ati is ilyesforma ember. Ezért én tegnap nagyon jól elvoltam velük, pedig Szabi is jóval fiatalabb, de tudtam hol a helyem okoskodásban és iszonyú jót nevettem hazafelé, mikor Ati panaszosan mesélte " a faxom gondolta a buzi E-60 aksisarun hogy milyen vezeték van azon! Saru az saru, max ha valami leszakad, keresgéltem volna miért lóg..." ez egy Mikivel való kérdez-felelek eredménye volt, amikor is Miki őt is falnak támasztotta tudásával, amit mi hétköznapi kismókusok álmunkban sem gondoltunk volna. :lol: Miki, minden típusból maximálisan készen van. Nem csak elektronika, hanem futómű, sebváltó, motor mechanika, fék, kipufogó terén, bátran keressétek, igazi android, aki messze lakik tőlem, de a repülés miatt jöttünk össze, nem a BMW volt a mozgató rugó.
Ja a lényeg!
Elköszönünk, sírás, de menni kell, este 10 óra. Jön utánunk az E-46 20d! Verseny lesz! :mrgreen: Gondoltam megyünk egy egált! De nem. Lenyomott Miki, igaz, én örültem hogy lyuk van a seggemen! Elgondokodtunk: Vagy szarul lett az adagoló felrakva, vagy jelentős súlyfeleslegben voltunk hozzájuk képest: Ati meg én 240kg, a kocsi 1650 szokott lenni a mérlegen a cégnél. Mikiék nem tudom mennyi voltak. De lenyomott és pont! :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: 5 admin, barbrady, kzolee, LeviM5, tbi01
Értékelés: 23.81%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Dés, 3x elolvastam, de végülis mi volt a rossz??? :oops:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:53 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
Ati feje is klasszikus a fotón :D

Nekem is mennem kell majd Mikihez, a rátóti diag már nem segít :D

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:59 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:

Ez egy BMW!!! Semmi. :mrgreen:
Amit régóta írt hibának hogy a jeladós porlasztó hibás, nem csak elektromosan, hanem valamiért teljesen kikészült, ( 422 ezer kilométer...) valószínűleg alapjáraton hugyozott, ettől rendellenes égés volt a negyedik hengerben. Rázta a bódét a motor alapjáraton. Üzemi fordulaton nem észleltem igazán rendellenességet. Csere és minden ok.
Adagoló nem a megfelelő fokra volt állítva, amit a számítógép tökéletesen mutatott, de ezt ugye ki a fene venné észre hétköznap...Másfél éve így volt.
Hőmérséklet jeladó kezd meghalni. Pár ezer Forintos tétel. Valószínűleg, e miatt kapcsolt a klímahűtő venti is...Mert a csati és a vezeték sértetlen.
Át lett nézve a hozzáférés miatt a viszkó, a gumiágyas szíjtárcsa, szíjvezetők, EGR szelep, klíma mágneskuplung, hűtők, meg volt két tömítés amit cserélni kell a feltöltőnél, mert olajos.
A futómű is meg lett vizslatva, kerékcsapágyak, tehát, aprólékos, minden szarra kiterjedő vizsgálatot végeztek a fiúk és jómagam is.
( Nem kellett azért szégyenkeznem sem, Karesznek majd elmesélem. )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 22:05 
E39 FAN
E39 FAN

kzolee írta:
Ati feje is klasszikus a fotón :D

Nekem is mennem kell majd Mikihez, a rátóti diag már nem segít :D

Igen! Pillanatképek, nem számítottak rám! :mrgreen:
Mikor jöttünk haza Hannoverből az X5-ben a sötétben kuka csendben ültünk és hátulról alattomosan levakuztam őket! Volt lélegzet fennakadás és anyázás is... :mrgreen:
http://imageshack.us/photo/my-images/21/kp599.jpg/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 23:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
bmw520ds írta:
LeviM5 írta:

Amit régóta írt hibának hogy a jeladós porlasztó hibás, nem csak elektromosan, hanem valamiért teljesen kikészült, ( 422 ezer kilométer...) valószínűleg alapjáraton hugyozott, ettől rendellenes égés volt a negyedik hengerben. Rázta a bódét a motor alapjáraton. Üzemi fordulaton nem észleltem igazán rendellenességet. Csere és minden ok.
Adagoló nem a megfelelő fokra volt állítva, amit a számítógép tökéletesen mutatott, de ezt ugye ki a fene venné észre hétköznap...Másfél éve így volt.
Hőmérséklet jeladó kezd meghalni. Pár ezer Forintos tétel. Valószínűleg, e miatt kapcsolt a klímahűtő venti is...Mert a csati és a vezeték sértetlen.
Át lett nézve a hozzáférés miatt a viszkó, a gumiágyas szíjtárcsa, szíjvezetők, EGR szelep, klíma mágneskuplung, hűtők, meg volt két tömítés amit cserélni kell a feltöltőnél, mert olajos.
A futómű is meg lett vizslatva, kerékcsapágyak, tehát, aprólékos, minden szarra kiterjedő vizsgálatot végeztek a fiúk és jómagam is.

Ok!
És mitől feküdt ki a vízhőmérséklet mutató?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.17. 18:52 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:
bmw520ds írta:
LeviM5 írta:

Ok!
És mitől feküdt ki a vízhőmérséklet mutató?

" Hőmérséklet jeladó kezd meghalni " :facepalm:
Ez mind csak blabla, valójában csajozni voltunk. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.18. 10:08 
E39 FAN
E39 FAN

Eszembe jutott még egy történet 204d1 " gondolkodásmódjával " kapcsolatban.
A műhely falán található időgép! :lol:
Kép
Nos, ez a szerkezet egy csoda!
Mikor odaértünk, délben, akkor már hat óra volt, amit nem nagyon értettem...Aztán három felé új jeladós porlasztó és állítgatható VP-44 volt indikátor órázva, de már a normális helyzethez számítva kilencet jelzett a mutató. :roll: Tízkor-vagy is délután négykor indultunk haza. :oops:
Pesten gurulva, Ati nyúl a telefonjához, felhívom Sityut, hogy menjünk együnk egy jót! Nézi a telefonját, megszólal: Ez a telefon hülye! :evil: A héten vettem, de már baja van...Éjjel negyed egyet mutat! :shock:
Mondom neki, ha tízkor indultunk Nyíregyről, végig szakadó esőben jövünk és beszélgetünk, akkor nem lehetséges :?:
De! Akkor nem hívom! :facepalm:
"Az a kurva falióra összekeverte a nézeteimet rendesen! "
Konklúzió:
Mikor máskor a rendes óra miatt korogni kezd a gyomrom, álmos leszek, úgy érzem elhagy az erőm, ágy kell, vége a napnak, akkor ezzel a szerkezettel mindez, kiküszöbölhető! Teljesen megváltoztatja az ember fogalmát a valósághoz képest!
Így már értem a késő éjszakai vidám telefonhívásokat, amint kicsattantak az energiától én meg levegőt visszatartva szaladtam álmomból felverve a készülékért az előszobába, mert rezegve, énekelve, zenélve jelezte, valaki nem tud aludni! Após a szobájuk ajtajának függönyének a fejére tekeredve félig alva riadtan kérdi, valami nagy baj van? Asszony ugrott az ágyon, valaki meghalt biztosan hogy ilyen későn hívnak! Gyerek a játékkutyáját ölelve jön ki a szobájából, apa, már reggel van, mész dolgozni? Én meg próbálom kikapcsolni az idióta zajforrást, de a billentyűzár makacskodik... :oops: A család anyóson kívül szemit rám veti és válaszra vár! Én meg legszívesebben megenném a telefont, ami szirénaként hasít az éjszakába, csak anyós fel ne ébredjen... :mrgreen:
Most már értem, az óra miatt volt! :lol: :lol: :lol:
De eljött az én órám is: Nevesen, két reggel, a NORMÁL kijelzés szerint, reggel nyolckor hívtam Mikit, sok csengés és tütütütütütü...Jé! Kinyomott. Vajon miért??? :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.18. 10:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
bmw520ds írta:
Eszembe jutott még egy történet 204d1 " gondolkodásmódjával " kapcsolatban.
A műhely falán található időgép! :lol:

Nos, ez a szerkezet egy csoda!
Mikor odaértünk, délben, akkor már hat óra volt, amit nem nagyon értettem...Aztán három felé új jeladós porlasztó és állítgatható VP-44 volt indikátor órázva, de már a normális helyzethez számítva kilencet jelzett a mutató. :roll: Tízkor-vagy is délután négykor indultunk haza. :oops:
Pesten gurulva, Ati nyúl a telefonjához, felhívom Sityut, hogy menjünk együnk egy jót! Nézi a telefonját, megszólal: Ez a telefon hülye! :evil: A héten vettem, de már baja van...Éjjel negyed egyet mutat! :shock:
Mondom neki, ha tízkor indultunk Nyíregyről, végig szakadó esőben jövünk és beszélgetünk, akkor nem lehetséges :?:
De! Akkor nem hívom! :facepalm:
"Az a kurva falióra összekeverte a nézeteimet rendesen! "
Konklúzió:
Mikor máskor a rendes óra miatt korogni kezd a gyomrom, álmos leszek, úgy érzem elhagy az erőm, ágy kell, vége a napnak, akkor ezzel a szerkezettel mindez, kiküszöbölhető! Teljesen megváltoztatja az ember fogalmát a valósághoz képest!
Így már értem a késő éjszakai vidám telefonhívásokat, amint kicsattantak az energiától én meg levegőt visszatartva szaladtam álmomból felverve a készülékért az előszobába, mert rezegve, énekelve, zenélve jelezte, valaki nem tud aludni! Após a szobájuk ajtajának függönyének a fejére tekeredve félig alva riadtan kérdi, valami nagy baj van? Asszony ugrott az ágyon, valaki meghalt biztosan hogy ilyen későn hívnak! Gyerek a játékkutyáját ölelve jön ki a szobájából, apa, már reggel van, mész dolgozni? Én meg próbálom kikapcsolni az idióta zajforrást, de a billentyűzár makacskodik... :oops: A család anyóson kívül szemit rám veti és válaszra vár! Én meg legszívesebben megenném a telefont, ami szirénaként hasít az éjszakába, csak anyós fel ne ébredjen... :mrgreen:
Most már értem, az óra miatt volt! :lol: :lol: :lol:
De eljött az én órám is: Nevesen, két reggel, a NORMÁL kijelzés szerint, reggel nyolckor hívtam Mikit, sok csengés és tütütütütütü...Jé! Kinyomott. Vajon miért??? :mrgreen:

Most már értem miért nem lehet Mikit felhívni délelőtt :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.08. 14:47 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 36 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 330iA
Kivitele: Coupe
Debrecenben Vollay Feriékhez a Vágóhíd utcára szokta valaki hordani az autót?Ha igen esetleg meg tudja mondani h mennyi egy olajcsere pl. azon belül az olaj ára/L?Fel fogom hívni majd lassan ha aktuális lesz a dolog de addig megkérdezem itt is. Plussz bizonyos alkatrészeket, pl. szűrőket érdemes magamnak megvenni, értem ezalatt azt, h nagyon mellényúlni úgyse lehet ha beazonosítják a kocsimat. Gondolom egy szerelő is ugyanezt csinálja, h pl. bemegy Bárdihoz és bemondja az autóm adatait, vagy van vmi plussz hozzáadott értéke a folyamathoz ami miatt érdemes rájuk bízni a beszerzést is?Eddig én ha olyan volt mindig betoltam a vasat és mondtam h intézzék amit kell, csak valójában bizonyos elemeknél soha nem tudom meg h ténylegesen ki lettek e cserélve.Persze ha én viszem az se garancia h az kerül be ha egyáltalán lehet ilyet h egy 10L-es olajos kannával meg egy táska alkatrésszel beállítok h ezeket cseréljétek ki.Egy szó mint száz vkinek az említett helyen személyes tapasztalat ha van konkrét árakkal kérem ossza meg velem még mielőtt személyesen is odakullogok mert lehet nem is érdemes számításba venni se, bár alapvetően jókat hallottam az elbeszélések alapján, csak sajnos semmi kézzel foghatót.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.08. 14:59 
E39 FAN
E39 FAN

afcajax írta:
Debrecenben Vollay Feriékhez a Vágóhíd utcára szokta valaki hordani az autót?Ha igen esetleg meg tudja mondani h mennyi egy olajcsere pl. azon belül az olaj ára/L?Fel fogom hívni majd lassan ha aktuális lesz a dolog de addig megkérdezem itt is. Plussz bizonyos alkatrészeket, pl. szűrőket érdemes magamnak megvenni, értem ezalatt azt, h nagyon mellényúlni úgyse lehet ha beazonosítják a kocsimat. Gondolom egy szerelő is ugyanezt csinálja, h pl. bemegy Bárdihoz és bemondja az autóm adatait, vagy van vmi plussz hozzáadott értéke a folyamathoz ami miatt érdemes rájuk bízni a beszerzést is?Eddig én ha olyan volt mindig betoltam a vasat és mondtam h intézzék amit kell, csak valójában bizonyos elemeknél soha nem tudom meg h ténylegesen ki lettek e cserélve.Persze ha én viszem az se garancia h az kerül be ha egyáltalán lehet ilyet h egy 10L-es olajos kannával meg egy táska alkatrésszel beállítok h ezeket cseréljétek ki.Egy szó mint száz vkinek az említett helyen személyes tapasztalat ha van konkrét árakkal kérem ossza meg velem még mielőtt személyesen is odakullogok mert lehet nem is érdemes számításba venni se, bár alapvetően jókat hallottam az elbeszélések alapján, csak sajnos semmi kézzel foghatót.

Ferivel Zamárdiban találkoztam.
Ismeretlenül megautóztatott fél óra beszélgetés után a 840i-vel.
Hívd fel, kérdezd meg emlékszik-e arra a srácra, akivel ott autózott és a srác felemelően boldog volt?
Ha igen a válasz, mond meg neki, hogy erről a fórumról hallottál róla és érdeklődnél a lehetőségekről és az árakról!
Van itt pár barátunk aki nagyon jó alkatrész árakat tud. Neveket nem akarok írni, mert ha valaki kimarad, nem lesz pártatlan jó tanács amit adtam.
Mai világban minden lehetséges. Ha holt nem értesz hozzá, akkor adok neked a legdrágább áron a leggyengébb minőségből. :wink: Azért lenne érdemes itt keresgélned!
Vagy az is elképzelhető, hogy nem cserélik ki amit akarsz! De ahhoz nagy pofátlanság és bátorság kell szerintem!
Ha van halvány fogalmad, mit-hol cserélnek, akkor ránézel és látod. Vagy munka végeztével ott a kocsi mellett a szemét alkatrész.
Vagy végignézheted akár a kocsi mellől is...
Ezért hívd fel, megadja a válaszokat amit keresel!
De szerintem megbízhatsz benne, mert nem célja rossz hír gyűjtése a vállalkozáshoz, az tuti!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.08. 15:23 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 36 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 330iA
Kivitele: Coupe
bmw520ds írta:
Ferivel Zamárdiban találkoztam.
Ismeretlenül megautóztatott fél óra beszélgetés után a 840i-vel.
Hívd fel, kérdezd meg emlékszik-e arra a srácra, akivel ott autózott és a srác felemelően boldog volt?
Ha igen a válasz, mond meg neki, hogy erről a fórumról hallottál róla és érdeklődnél a lehetőségekről és az árakról!
Van itt pár barátunk aki nagyon jó alkatrész árakat tud. Neveket nem akarok írni, mert ha valaki kimarad, nem lesz pártatlan jó tanács amit adtam.
Mai világban minden lehetséges. Ha holt nem értesz hozzá, akkor adok neked a legdrágább áron a leggyengébb minőségből. :wink: Azért lenne érdemes itt keresgélned!
Vagy az is elképzelhető, hogy nem cserélik ki amit akarsz! De ahhoz nagy pofátlanság és bátorság kell szerintem!
Ha van halvány fogalmad, mit-hol cserélnek, akkor ránézel és látod. Vagy munka végeztével ott a kocsi mellett a szemét alkatrész.
Vagy végignézheted akár a kocsi mellől is...
Ezért hívd fel, megadja a válaszokat amit keresel!
De szerintem megbízhatsz benne, mert nem célja rossz hír gyűjtése a vállalkozáshoz, az tuti!

Én se gondolnám hogy aki egy kicsit is hosszú távra gondolkozik annak megérné ez a fajta lehúzós üzletpolitika. Persze én tudok is egy kéte nevet akitől érdemes lehet venni csak a kérdés h hozzáértés nélkül meg merjem e rendelni anélkül h a szerelővel konzultáltam volna.Én az ilyet szívesebben bízom olyanra aki egész nap évek vagy évtizedek óta ezzel foglalkozik és nyílvánvaló h annál mélyebb a tudása és a tapasztalata minthogy automatikusan csak katalógúsból rábökkjön valamire anélkül h konkrét háttértudás vagy kapcsolódó tapasztalata, élménye ne lett volna ami alapján tudja azt mondani h ide elég ez is vagy itt semmiképp nem szabad spórolni és mehet a drágább alkatrész a kocsiba.Ráadásul nekem elég sok mindenben ahogy nézegettem más típus kell mint mondjuk egy 320-hoz és hiába olcsóbb az értelemszerűen ezen nem akarok spórolni mondván h lehet hogy a 325-be való benzinszűrővel és tárcsákkal is megyen az én kocsim és meg is áll valahogy.De köszönöm a választ rá fogok csörögni.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 913 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]