![]() |
2011.07.31. 18:09
2011.07.31. 18:57
csipi írta:Sziasztok!
MK III navim szarakodik, kép elmegy, sárga képernyő bejön.
Főleg meleg időben csinálja.
Itt valahol olvastam, hogy valami mechanikus hiba is lehet, a cd olvasásnál.
Mit csináljak vele? Tud valaki segíteni?
2011.07.31. 19:52
Jerry írta:csipi írta:Sziasztok!
Dobd ki, cseréld le.
Véletlenül pont van egy eladó MK 2-esem.![]()
![]()
2011.08.01. 08:02
2011.08.01. 08:25
spider2 írta:Ismét hülyéskedett a GPS-em. Tavaly ugyan így jártam, viszont akkor csak jelet nem talált és a kábelek megmozgatása után jó volt a dolog. Szóval elmentünk Olaszba és ahol már igazán használni szerettem volna ott hülyéskedett. A jelenség az volt hogy 1x csak fogta és újraindult és aztán ez folyamatos lett, betöltődött megkérdezte hogy folytatom-e a navigálást majd 1-2 perc múlva ismét restartolt. Aztán 1x csak olyan menüvel indult újra amit még sosem láttam, csúnya fekete barna színnel és angol nyelven. Csak néztem, és GPS menü nem is volt benne. Majd egy megállást követően ismét visszajött a régi menü de az újraindulás megmaradt. Jöttünk hazafele szintén ezt csinálta, de tegnap már itthon a városban nem indult újra pedig direkt terveztettem vele utat is. Mondjuk sokáig nem jártam a városba....
Vajon mi lehet a gondja? Elég idegesítő hogy pont akkor nem megy amikor a legjobban kellene...
2011.08.01. 10:10
Jerry írta:spider2 írta:Ismét hülyéskedett a GPS-em. Tavaly ugyan így jártam, viszont akkor csak jelet nem talált és a kábelek megmozgatása után jó volt a dolog. Szóval elmentünk Olaszba és ahol már igazán használni szerettem volna ott hülyéskedett. A jelenség az volt hogy 1x csak fogta és újraindult és aztán ez folyamatos lett, betöltődött megkérdezte hogy folytatom-e a navigálást majd 1-2 perc múlva ismét restartolt. Aztán 1x csak olyan menüvel indult újra amit még sosem láttam, csúnya fekete barna színnel és angol nyelven. Csak néztem, és GPS menü nem is volt benne. Majd egy megállást követően ismét visszajött a régi menü de az újraindulás megmaradt. Jöttünk hazafele szintén ezt csinálta, de tegnap már itthon a városban nem indult újra pedig direkt terveztettem vele utat is. Mondjuk sokáig nem jártam a városba....
Vajon mi lehet a gondja? Elég idegesítő hogy pont akkor nem megy amikor a legjobban kellene...
Én a navi rechner táp kontakt hibájára gyanakodnék. Vagy a csatinál vagy a rechneren belül.
A csúnya barna menü a tv modul menüje, ami akkor jön csak elő, ha nincs vagy nem érzékeli a navit. Vagyis ez és az állandó újraindulgatás 99%-ban tápkontakt hibát jelez.
2011.08.01. 10:15
Jerry írta:spider2 írta:Ismét hülyéskedett a GPS-em. Tavaly ugyan így jártam, viszont akkor csak jelet nem talált és a kábelek megmozgatása után jó volt a dolog. Szóval elmentünk Olaszba és ahol már igazán használni szerettem volna ott hülyéskedett. A jelenség az volt hogy 1x csak fogta és újraindult és aztán ez folyamatos lett, betöltődött megkérdezte hogy folytatom-e a navigálást majd 1-2 perc múlva ismét restartolt. Aztán 1x csak olyan menüvel indult újra amit még sosem láttam, csúnya fekete barna színnel és angol nyelven. Csak néztem, és GPS menü nem is volt benne. Majd egy megállást követően ismét visszajött a régi menü de az újraindulás megmaradt. Jöttünk hazafele szintén ezt csinálta, de tegnap már itthon a városban nem indult újra pedig direkt terveztettem vele utat is. Mondjuk sokáig nem jártam a városba....
Én a navi rechner táp kontakt hibájára gyanakodnék. Vagy a csatinál vagy a rechneren belül.
A csúnya barna menü a tv modul menüje, ami akkor jön csak elő, ha nincs vagy nem érzékeli a navit. Vagyis ez és az állandó újraindulgatás 99%-ban tápkontakt hibát jelez.
2011.08.01. 10:52
2011.08.01. 11:59
Vagy simán szar a lemez én már jártam így és egy másik lemezel nem csinálta töbet.Jerry írta:spider2 írta:Ismét hülyéskedett a GPS-em. Tavaly ugyan így jártam, viszont akkor csak jelet nem talált és a kábelek megmozgatása után jó volt a dolog. Szóval elmentünk Olaszba és ahol már igazán használni szerettem volna ott hülyéskedett. A jelenség az volt hogy 1x csak fogta és újraindult és aztán ez folyamatos lett, betöltődött megkérdezte hogy folytatom-e a navigálást majd 1-2 perc múlva ismét restartolt. Aztán 1x csak olyan menüvel indult újra amit még sosem láttam, csúnya fekete barna színnel és angol nyelven. Csak néztem, és GPS menü nem is volt benne. Majd egy megállást követően ismét visszajött a régi menü de az újraindulás megmaradt. Jöttünk hazafele szintén ezt csinálta, de tegnap már itthon a városban nem indult újra pedig direkt terveztettem vele utat is. Mondjuk sokáig nem jártam a városba....
2011.08.01. 12:10
admin írta:Vagy simán szar a lemez én már jártam így és egy másik lemezel nem csinálta töbet.Jerry írta:spider2 írta:Ismét hülyéskedett a GPS-em. Tavaly ugyan így jártam, viszont akkor csak jelet nem talált és a kábelek megmozgatása után jó volt a dolog. Szóval elmentünk Olaszba és ahol már igazán használni szerettem volna ott hülyéskedett. A jelenség az volt hogy 1x csak fogta és újraindult és aztán ez folyamatos lett, betöltődött megkérdezte hogy folytatom-e a navigálást majd 1-2 perc múlva ismét restartolt. Aztán 1x csak olyan menüvel indult újra amit még sosem láttam, csúnya fekete barna színnel és angol nyelven. Csak néztem, és GPS menü nem is volt benne. Majd egy megállást követően ismét visszajött a régi menü de az újraindulás megmaradt. Jöttünk hazafele szintén ezt csinálta, de tegnap már itthon a városban nem indult újra pedig direkt terveztettem vele utat is. Mondjuk sokáig nem jártam a városba....
2011.08.01. 14:11
csipi írta:Sziasztok!
2011.08.01. 21:50
spider2 írta:Verbatim lemez van benne a legalacsonyabb írási sebességgel megírva. Szerintem ennél jobb nem létezik. De sosem lehet tudni...
2011.08.02. 06:52
Richmond írta:Jerry írta:Richmond írta:Sziasztok!
A navigációmat (CD-s) frissíteni akartam, s kicseréltem egy másik lemezre. Azóta nincs térképem, s a lemezt sem akarja kiadni az eszköz. Tudna valaki egy használható ötletet mondani a lemez kiszedésére?
Előre is köszi!
rich
Az eject gomb alatt kell lennie egy kis lyuknak. Oda szúrjál be egy vékony eszközzel miközben áram alatt van a rechner. Akkor ki fogja adni.
Köszi a gyors választ! Mindjárt meg is nézem!
2011.08.02. 07:16
Richmond írta:Richmond írta:Jerry írta:Richmond írta:Sziasztok!
A navigációmat (CD-s) frissíteni akartam, s kicseréltem egy másik lemezre. Azóta nincs térképem, s a lemezt sem akarja kiadni az eszköz. Tudna valaki egy használható ötletet mondani a lemez kiszedésére?
Előre is köszi!
rich
Az eject gomb alatt kell lennie egy kis lyuknak. Oda szúrjál be egy vékony eszközzel miközben áram alatt van a rechner. Akkor ki fogja adni.
Megnéztem a navimat, s nem találtam rajta olyan kis lyukat. Más ötlet esetleg?
Már próbáltam úgy, hogy áram alatt hosszan nyomtam az eject-et, kivettem a kulcsot, s hosszan nyomtam ismét, de semmi. Mintha valamiért azt értelmezné, hogy most lett berakva a lemez és próbálja beolvasni.
2011.08.02. 07:58
jackson írta:spider2 írta:Verbatim lemez van benne a legalacsonyabb írási sebességgel megírva. Szerintem ennél jobb nem létezik. De sosem lehet tudni...
Tudok mutatni neked Verbatim tesztet ami szar és mellette EREDETI JVC-t ami viszont leveri. Igaz DVD-ben és ha jól sejtem neked CD-ben van.
Jackson, akinek sajna most csak szar TDK maradt CD-ben
2011.08.02. 13:24
Jerry írta:Richmond írta:Richmond írta:Jerry írta:Richmond írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
rich
Már próbáltam úgy, hogy áram alatt hosszan nyomtam az eject-et, kivettem a kulcsot, s hosszan nyomtam ismét, de semmi. Mintha valamiért azt értelmezné, hogy most lett berakva a lemez és próbálja beolvasni.
Milyen navid van?
2011.08.02. 16:44
Jerry írta:Richmond írta:Richmond írta:Jerry írta:Richmond írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
rich
Milyen navid van?
2011.08.02. 21:29
Richmond írta:Richmond írta:Sziasztok!
Előre is köszi!
rich
Megnéztem! MK III-as.
2011.08.02. 22:03
2011.08.02. 23:54