Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: xenonlámpák

2011.07.20. 19:50

LeviM5 írta:Fura, olyan sárgás. 8O
Pedig a gyári is ennyi.

Nem tűnik fel a közegnek.

2011.07.21. 08:27

bmw520ds írta:Most kis csavar van a történetben, mert nem 6000K ami mindig szokott lenni, hanem 4300K, mer' azza' jobban látni!
Na ez majd este kiderül, pont esős genya idő van, ilyenkor gyenge volt az enyém.

Na és milyen lett mesélj. Tényleg jobb a 4300-as?

Jackson, aki oda ült a szőnyegre mesélt hallgatni

2011.07.21. 14:30

bmw520ds írta:... úgy gondolom ez szép és jó cél részemről!

Igen , az...
Az embert az viszi előre, hogy küzd a céljaiért...
Remélem nem ez a legfőbb cél az életedben. :lol:
( viccet félretéve, gyakran elgondolkodok azon, hogy: basszus, vannak még ilyen palik mint Te... :?: )
...............................
Volt este xenon teszt?

2011.07.21. 18:24

jackson írta:
bmw520ds írta:Most kis csavar van a történetben, mert nem 6000K ami mindig szokott lenni, hanem 4300K, mer' azza' jobban látni!
Na ez majd este kiderül, pont esős genya idő van, ilyenkor gyenge volt az enyém.

Észrevételem: Az eső áztatta útburkolaton a fény jobban megmaradt, a közlekedési táblákat megvilágító fény ereje határozottabb viszont, sárgás a fény. Laci szerint van 5000K is a világegyetemben forgalomban, lehet az lesz az igazi megoldás nem gyári kivitel terén! Mindig azt olvastam, a Nap fényéhez legjobban hasonlító színhőmérsékletűvel lehet a legjobban látni! Ahhoz a színhez viszont megszólalásig hasonlított, ez csak az észrevételem, nem biztos hogy más is így látná! 8)

2011.07.21. 18:27

jlaci74 írta:
bmw520ds írta:... úgy gondolom ez szép és jó cél részemről!

Igen , az...
Az embert az viszi előre, hogy küzd a céljaiért...
Remélem nem ez a legfőbb cél az életedben. :lol:
( viccet félretéve, gyakran elgondolkodok azon, hogy: basszus, vannak még ilyen palik mint Te... :?: )
...............................
Volt este xenon teszt?

Nem küzdök, hanem látóhatárra helyeztem és látom az értelmet benne.
Őszinte legyek? Tényleg nem. :roll:
Szarkeverők? :mrgreen:
Volt, le is írtam...
Bepróbáljam az 5000K-s izzót vajon?

2011.07.21. 21:26

bmw520ds írta:
jackson írta:

Észrevételem: Az eső áztatta útburkolaton a fény jobban megmaradt, a közlekedési táblákat megvilágító fény ereje határozottabb viszont, sárgás a fény. Laci szerint van 5000K is a világegyetemben forgalomban, lehet az lesz az igazi megoldás nem gyári kivitel terén! Mindig azt olvastam, a Nap fényéhez legjobban hasonlító színhőmérsékletűvel lehet a legjobban látni! Ahhoz a színhez viszont megszólalásig hasonlított, ez csak az észrevételem, nem biztos hogy más is így látná! 8)

MEnnyire tűnik a fénye a hagyományos H= től el? Lehet hülye a kérdés, de a zsaruk azt nézik, ha akrják, emiatt nekem lényeges infó lenne. Esetleg, ha van ott egy sima H7es kocsi, meg a tiéd és...ó, csak gondolat! :D

2011.07.22. 18:34

szekeres írta:
bmw520ds írta:
jackson írta:

MEnnyire tűnik a fénye a hagyományos H= től el? Lehet hülye a kérdés, de a zsaruk azt nézik, ha akrják, emiatt nekem lényeges infó lenne. Esetleg, ha van ott egy sima H7es kocsi, meg a tiéd és...ó, csak gondolat! :D

Ha segíteni tudok vele, íme:
Kép
Kép

2011.07.22. 19:32

bmw520ds írta:
szekeres írta:
bmw520ds írta:
jackson írta:

Ha segíteni tudok vele, íme:
Kép
Kép

Igen Gabi, köszönöm! Ha jól gondolom, lent 6000 van, a fenti meg a 4000valahanyas. Nekem ez lenne a lényeg, hogy lássak, de a SÜN ne szedjen ki!
Ja! A hiba elmegy, ha bekapcsolod nem? :) Nekem úgy ment a nem CANBUs -os. + a végén tettem be a körbe egy izzót, az megoldotta az áramelakasást így nem kellett +10000fizetnem :) Bár az egy kicsit kókány.

2011.07.22. 20:51

Igen Gabi, köszönöm! Ha jól gondolom, lent 6000 van, a fenti meg a 4000valahanyas. Nekem ez lenne a lényeg, hogy lássak, de a SÜN ne szedjen ki!
Ja! A hiba elmegy, ha bekapcsolod nem? :) Nekem úgy ment a nem CANBUs -os. + a végén tettem be a körbe egy izzót, az megoldotta az áramelakasást így nem kellett +10000fizetnem :) Bár az egy kicsit kókány.[/quote]
Én nem nyúlok hozzá, mert ménkű' van a dobozban! :lol: Így marad, ha meg lesz annyi pénz, veszek gyárit és kész. De az nem most lesz...

2011.07.22. 23:55

bmw520ds írta:Én nem nyúlok hozzá, mert ménkű' van a dobozban!

:hehe

2011.07.24. 18:28

simi64 írta:

Ménkű, mi... :lol: :lol: :lol:

Nagyon frankó lett a lámpád Gabi! :franko:

2011.07.24. 19:59

Bacsek írta:
simi64 írta:

Már megbarátkoztam vele én is. Tegnap éjfél felé jöttünk haza Siófokról és száraz volt az aszfalt. Fura hogy nincs a kék árnyalat, de mérföldekkel jobban látni vele! 8O Pedig kínajszki.... Marad ez az izzó. Most is autóztam, csináltam egy képet amin szépen kijön a két izzó által kiadott szín eltérése.
Kép
Kép

2011.07.24. 20:00

bmw520ds írta:
Bacsek írta:
simi64 írta:

Már megbarátkoztam vele én is. Tegnap éjfél felé jöttünk haza Siófokról és száraz volt az aszfalt. Fura hogy nincs a kék árnyalat, de mérföldekkel jobban látni vele! 8O Pedig kínajszki.... Marad ez az izzó. Most is autóztam, csináltam egy képet amin szépen kijön a két izzó által kiadott szín eltérése.
Kép
Kép

Helo!
Akkor ez gyakorlatban is olyan sárga, mint a sima izzó csak az erősség és a látás minősége egyezik a 6-8000kelvinesekkel?

2011.07.24. 20:58

Laci! Szerintem nem. Nem annyira sárga mint a halogén, de épp jobban látok vele mint a 6000K-val. Ami szopat, a traktorban van D1S Osram ami világos kék. Az asszony kocsija meg fehér, ez meg sárgás...De már nem foglalkozom vele, ilyen, vedd meg bátran!

2011.07.25. 07:11

bmw520ds írta:Laci! Szerintem nem. Nem annyira sárga mint a halogén, de épp jobban látok vele mint a 6000K-val. Ami szopat, a traktorban van D1S Osram ami világos kék. Az asszony kocsija meg fehér, ez meg sárgás...De már nem foglalkozom vele, ilyen, vedd meg bátran!

A héten megnézem, és bele is tesszük. Majd meglátjuk, ha nem rendőrcsaló, akkor marad. :)

2011.08.12. 12:33

A DRL-t hogy lehet megoldani e39-en? Ha jól láttam múltkor, Alpinafan autóján működik.

2011.08.12. 13:02

barbrady írta:A DRL-t hogy lehet megoldani e39-en? Ha jól láttam múltkor, Alpinafan autóján működik.

Arra gondolsz, hogy amikor ráadod a gyújtást vagy elindítod az autót, automatikusan felkapcsolódik a xenon és leállításnál meg lekapcsol?

üdv:atiotezer

2011.08.12. 13:26

atiotezer írta:
barbrady írta:A DRL-t hogy lehet megoldani e39-en? Ha jól láttam múltkor, Alpinafan autóján működik.

Arra gondolsz, hogy amikor ráadod a gyújtást vagy elindítod az autót, automatikusan felkapcsolódik a xenon és leállításnál meg lekapcsol?

Nem, DRL-re gondolok.

2011.08.12. 14:18

barbrady írta:
atiotezer írta:

Nem, DRL-re gondolok.

Kezdjük az elején! Mi az a DRL nálunk?
Utólagos beépítés, vagy valamelyik lámpa van átaplikálva?

2011.08.12. 14:37

Imco írta:
barbrady írta:
atiotezer írta:

Nem, DRL-re gondolok.

Kezdjük az elején! Mi az a DRL nálunk?
Utólagos beépítés, vagy valamelyik lámpa van átaplikálva?

Arra gondoltam hogy csak a refi világít ~40%-on, és más nem.
Hozzászólás küldése

VigLink badge