* *
Pontos idő: 2026.04.20. 22:24

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 738  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 15:52 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E61
Motor tipusa: 3.0D
Évjárata: 2008
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
szlovák rendszámos bulira most nagyon rászáltak a szervek:((((

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 15:56 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
Daani írta:
collins írta:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1192183&command=ugras&screenwidth=1280

persze 140k km. akkor meg igazán jo a motor ha ennyi után kell neki a generál..

És azse lehet véletlen hogy már vagy fél éve fennvan ez az autó használtatuón. :)

mit mondjak, az a kristálylámpa sem legszervesebb része az E39 imidzsének...

ezt az M6 felnit több eladó autón is láttam. jól gondolom, hogy ez egy replika?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 17:03 
Guru
Guru

Kapott köszik: 1
efer írta:
Daani írta:
collins írta:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1192183&command=ugras&screenwidth=1280

persze 140k km. akkor meg igazán jo a motor ha ennyi után kell neki a generál..

És azse lehet véletlen hogy már vagy fél éve fennvan ez az autó használtatuón. :)

mit mondjak, az a kristálylámpa sem legszervesebb része az E39 imidzsének...

ezt az M6 felnit több eladó autón is láttam. jól gondolom, hogy ez egy replika?

ha az autópiacon sétálsz és nem nézel a lábad elé, nagyon hamar fel fogsz bukni egyben, mert minden nepper-faház sarkánál M6 replikákat árulnak...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: E39 vásárlás
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 17:06 
Guru
Guru

Labi írta:
Diabolica írta:
szpbmw írta:
Sziasztok!

A mobile.de és az autoscout24.de oldalakat érdemes nézegetni. Én E39-et keresek, E60-ast nem néztem, de abból szerintem itthon is rengeteg van. Igen, ha kinézel egy jó állapotú EU4-es BMW-ét és rászámolod a költségeket, az kb. itthon is annyiba kerül, a különbség csak az, hogy ott választhatsz 20-40 autó közül, itthon pedig jó ha 2-őt találsz.

Vagy menjünk tüntetni Brüsszelbe, hátha megbasszák a magyar államot, és eltörlik a regadót :)

Ha van német, vagy szlovák ismerős, rokon, akkor sokkal egyszerűbb a dolog. Én biztos, hogy nem fogok Mo-on autót venni.

nem akarok vitát szítani de német vagy szlovák rendzsámmal járkálni nem annyira vidám dolog, nekm is volt benne részem. Az nyilván mindenki előtt ismert, hogy vanna erre komoly szabályok amit ha betartana mindenki akkor egyszerűen nem érné meg. Más kérdés, hogy senki sem tartja be, mert lehetetlen ellenőrizni és utólérni. Csakhogy ezt a rendőrök is tudják és ennek örömére szivattak is vele rendesen, szinte minden esetben megállítottak, ha igazoltatás volt az út szélén ha volt rajtam sapka ha nem. De ehhez még hozzá lehetne szokni, bár fárasztó, az igazi bökkenő nem ez.

Képzeld el, ha a MArgit Körúton bedarálja a német rendszámú kocsdidat egy magyar dömper (isten ne adja, hogy pl olasz dömper legyen!!). Ez bizony akkor nemzetközi biztosítási ügy, a biztosító pedig nem hatóság, hanem magánvállalkozás, ami azt jelenti, hogy a német (mondjuk cascos) és a magyar (kötelezős) biztosító egymásra fog mutogatni és egyik sem siet majd segíteni neked - és akkor finoman fogalmaztam. Próbálja meg bárki csak felhívni a Providenciánál a nemzetközi osztályt, a telefont sem veszik fel, nemhogy csinálnának valalmit. Sajnos ezt is végigjártam de szerencsére csak képviselőként, nem én voltam a károsult, de azt megjegyeztem, hogy orbitális szívás a dolog.

Egyébként a HVG július elkején-közepén megjelent egyik száma tartalmazott erről egy cikket, a rövid tartalma annyi volt, hogy mindenki tisztában van a dolog előnyeivel és azzal is, hogy sokan kihasználják a lehetőséget, illetve, hogy nem fidzetik meg a hatósági díjakat de az volt a konklúzió, hogy ma még nem annyi az ilyen autók száma, hogy rá kellene ugrani a hatóságoknak.

De nem meggyőzni vagy vitázni szerettem volna, egyszerűen nekem ezek a tapasztalataim ezzel.....

Szerintem magad sem gondolod, hogy ez vitát szülne! :wink: :lol: ...csak konstruktív beszélgetés! :D szerintem az is szívás, ha MO-n külföldi, ne adj Isten német rendszámmal jársz (hab a tortán ha BMW) és lopják mint a cukrot!! (az egyik haveromnak sajna egy év alatt két bömösét is ellopták)...német rendszámú volt! Elönyös ez a tolvajoknak, de nem akarok Offolni! ...Vásárlás: minél tovább keressük, annál nagyobb végül az öröm...és sajna bizony költeni kell rá! A piacon occsón csak szar van ez biztos, de ne adjátok fel a csüggedést!! :lol:

azért fogalmaztam így mert valóban nagy divat kezd lenni ez a dolog, kiegészítve az USA projekttel. A neten az amcsi kocsiknál kivétel nélkül ott van az "regadó nélkül de USA rendszám megoldható" szöveg. Szóval tudom, hogy sokan másképp gondolják (vagy nem gondolják igazán át..).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 17:08 
Újonc
Újonc

Széria kód: E39
Motor tipusa: HM 5.25
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Sziasztok!

Én is úgy gondolom, hogy csak konstruktívan beszélgetünk. Elvégre azoknak szeretnénk segíteni, akik autóvásárlás előtt állnak (mint én is :))

Azt gondolom, hogy mindkét rendszámnak vannak előnyei és hátrányai. A külföldi rendszámos mo-i autóhasználatról is már annyi cikk jelent meg pro-és kontra mint égen a csillag. Én ki fogom próbálni! Kétségtelen, hogy a biztosítás a legnagyobb kockázat, de az árkülönbözetből, ami 1-1.5mFt, azért párszor megcsináltathatod az autódat zsebből, és akkor még mindig csak 0-án vagy. Amúgy a biztosítás intézése magyar rendszámmal is nehéz ügy. Több ismerősöm is azt mondta, hogy soha többet nem köt Cascót, mert anyira meghurcolták a biztosítók.

Mindenki döntse el maga, hogy mennyiért mekkora kockázatot vállal. De szerintem a német piacon mindenképp érdemes körülnézni, mert mégha regadóval, mindennel együtt ugyanannyiba kerül is az autó mire behozod, akkor is jóval nagyobb autóparkból választhatsz, és jóval hamarabb találhatsz autót!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.10. 18:42 
Guru
Guru

szpbmw írta:
Sziasztok!

Én is úgy gondolom, hogy csak konstruktívan beszélgetünk. Elvégre azoknak szeretnénk segíteni, akik autóvásárlás előtt állnak (mint én is :))

Azt gondolom, hogy mindkét rendszámnak vannak előnyei és hátrányai. A külföldi rendszámos mo-i autóhasználatról is már annyi cikk jelent meg pro-és kontra mint égen a csillag. Én ki fogom próbálni! Kétségtelen, hogy a biztosítás a legnagyobb kockázat, de az árkülönbözetből, ami 1-1.5mFt, azért párszor megcsináltathatod az autódat zsebből, és akkor még mindig csak 0-án vagy. Amúgy a biztosítás intézése magyar rendszámmal is nehéz ügy. Több ismerősöm is azt mondta, hogy soha többet nem köt Cascót, mert anyira meghurcolták a biztosítók.

Mindenki döntse el maga, hogy mennyiért mekkora kockázatot vállal. De szerintem a német piacon mindenképp érdemes körülnézni, mert mégha regadóval, mindennel együtt ugyanannyiba kerül is az autó mire behozod, akkor is jóval nagyobb autóparkból választhatsz, és jóval hamarabb találhatsz autót!

Ezt én is így gondolom. Mondjuk alapvetően annak testhezálló a terület aki vagy marha jól áll idővel és nem számít, hogy 4-500 km is lehet két német autó között, vagy az a mukája, hogy fel-le szaladgál Németorszégban.
Meg nyilván attól is függ, hogy milyen értékű autót nézel. Én azt vettem észre, hogy minnél nagyobb az autó értéke annál kevésbé éri meg sajnos a külföldi renszámos dolog, mert lesz ugyan 1 vagy 1.5 millió forint különbözet de ez a macera (mert azért az is van vele, pl egy műszaki vizsga) és a fenti kocázatok vagy egy esetleges jövőbeni jogszabályváltozás miatt - szerintem - nem érdemes belevágni.
Más a helyzet a 10 milla feletti gépekkel - ott megérné, de abban meg azt nem értem, hogy ha hosszú távon gondolkozol akkor mi tervezel a német renszámos nagyértékű kocsival akkor, ha el akarod adni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 00:35 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Motor tipusa: M54B22
Évjárata: 2000
Sziasztok!

Felkerült egy új 528i a használtautóra. Kíváncsi lennék ti véleményetekre is:
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto ... width=1280
Mennyit kóstál egy hengerfejtömítés csere? Mi okozhat ilyet?

És itt egy korábbi is ami újra fel lett téve:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Daani 2007.08.11. 12:34-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 09:05 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Daani írta:
Sziasztok!

Nem vok szakértő, de a hengerfejes dolog nem valami olcsó, de összeget sajna nem tudok...és amúgy is többtényezős a dolog! Lehet, hogy az a 3 év állás elöregítette a tömítéseket, vagy széthajtották, vagy a termosztát megadta magát és megforralta a motort... :?: de az is lehet, hogy pár tízezerből megúsznád!! :?:
Amúgy nagyon szép a vas! (így képen)...főleg a felni..vmi hasonlót fogok én is venni, na de visszatérve: Az autót le kell kérdezni: Nem túltárolt? ..csak az időpontokat megnézve! Ez minden esetben alku tárgya! Engem ez a svájcból hozott érdekelne! Érdekes, mert a rendszáma G-vel kezdődik és az a 98-as évjáratúak általában...szóval most mi van? Olyan mintha itthoni lett volna, szóval ennek a svájci dumának nincs sok értelme! :wink: Érdemes megkérdezni ha tulaj, hogy hogyan tárolta 3 évig, mert annak komoly kritériumai vannak!! Nézz utána: olajak, gumik, csövek és társai miatt ...érdemes felkészülni belőle és kérdésekkel bombázni, mert ha béna volt, az lehet hogy zsebbenyúlós lesz...és ha e miatt alkudhatsz, akkor ugyan ott vagy!

Üdv,
Labi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 13:22 
Guru
Guru

Daani írta:
Sziasztok!

A Gyári M-es futómű szerintem csak tréfa. De nem is ez a gond.
Volt 3 éve egy off afutóm amit kötelezőre vittem a forgalmazó szakszervizébe. A próbaúton eldurrant egy vízcső és a szervuizes szaki megfőzte a motort. (Felhívtak, hogy így adtam be, de ezt gyorsan rövidre zártuk...) Aztán hengerfejtömítést cseréltek - zubogott a víztartály. Esztergáltak rajta - még jobban zubogott. Kaptam egy gyári hengerfejet - kicsit kevésbé zubogott. Majd végül kaptam egy fűzött blokkot, ezzel már jó lett, de mondtam, hogy ezek után már megtarthatják, mert én bele nem ülök többet.

Egyszóval szerintem hengerfejes kocsit csak akkor vegyél meg, ha már megcsináltatták miután megalkudtatok, mert senki nem fogja megmondani előre, hogy csak a pakolás a baja, vagy más gond is lehet (soros 6-osnál előfordul - valaki írta itt, hogy vetemedhet csavarodhat a blokk, de ezt nem én mondtam...)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 13:25 
Guru
Guru

Még egy költői kérdés: jó az egy kocsinak , hogy 3 évet áll???? Szerintem nem. Ha használják és karbantartják, olajozódnak, élnek benne az alkatrészek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 13:36 
Guru
Guru

Még egy költői kérdés: jó az egy kocsinak , hogy 3 évet áll???? Szerintem nem. Ha használják és karbantartják, olajozódnak, élnek benne az alkatrészek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 15:06 
Újonc
Újonc

Diabolica írta:
Daani írta:
Sziasztok!

Volt 3 éve egy off afutóm amit kötelezőre vittem a forgalmazó szakszervizébe. A próbaúton eldurrant egy vízcső és a szervuizes szaki megfőzte a motort. (Felhívtak, hogy így adtam be, de ezt gyorsan rövidre zártuk...) Aztán hengerfejtömítést cseréltek - zubogott a víztartály. Esztergáltak rajta - még jobban zubogott. Kaptam egy gyári hengerfejet - kicsit kevésbé zubogott. Majd végül kaptam egy fűzött blokkot, ezzel már jó lett, de mondtam, hogy ezek után már megtarthatják, mert én bele nem ülök többet.

Egyszóval szerintem hengerfejes kocsit csak akkor vegyél meg, ha már megcsináltatták miután megalkudtatok, mert senki nem fogja megmondani előre, hogy csak a pakolás a baja, vagy más gond is lehet (soros 6-osnál előfordul - valaki írta itt, hogy vetemedhet csavarodhat a blokk, de ezt nem én mondtam...)

Köszi a tanácsokat, énis gondolkodtam azon, hogy az a 3 év állás az nagyon nemjó a kocsinak, sztem kb egész futóművet is kéne újítani rajta ilyenkor azpedig már nemkis píz. Mondjuk az a szövegből még nem derül ki, hogy mostanáig állt már 3 évet vagy korábban és utánna már használták és rendberakták. Majd rákérdezek erre is. Úgygondolod, hogy akkor várjam meg míg ő megcsináltatja aztán menjünk csak szervízbe vele, vagy jobb ha szervízünkbe kezdünk és ott talán megmondják hogy mibaja?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 16:13 
Guru
Guru

Daani írta:
Diabolica írta:
Daani írta:
Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, énis gondolkodtam azon, hogy az a 3 év állás az nagyon nemjó a kocsinak, sztem kb egész futóművet is kéne újítani rajta ilyenkor azpedig már nemkis píz. Mondjuk az a szövegből még nem derül ki, hogy mostanáig állt már 3 évet vagy korábban és utánna már használták és rendberakták. Majd rákérdezek erre is. Úgygondolod, hogy akkor várjam meg míg ő megcsináltatja aztán menjünk csak szervízbe vele, vagy jobb ha szervízünkbe kezdünk és ott talán megmondják hogy mibaja?

Abból egy kicsit nehéz kiindulni, hogy "hengerfejtömítést kell cserélni" , mert ez egy kicsit tág, de ezzel együtt én ha téged komolyan érdekel vele együtt mennék a szervízbe, árajánlattal megcsináltatnám az ő költségére azzal, hogy ha utána frankó akkor Te átvállalod a javítást a tömítéscsere erejéig. Szervíz után nyilván egy jó tartalmas próbaút kell majd. Tudom, hogy így durván hangzik de mit csinálsz, ha a tömítéscsere esetén sem lesz jó a kocsi (nyilván nem lehet tudni biztosan milyen körülmények között lett hengerfejes, lehet, hogy egy piti hiba az egész, de lehet, hogy egy hónapja 120 fokos vízzel-gőzzel járnak vele, vagy csak feljöttek a Balcsiról az is elég). Épp azért írtam az én esetemet mert nekem az egész Mitshubishi szervíz kánonban énekelte, hogy a tömítéscsere megoldja, aztán végül négy lépcsőben a motorcsere lett a megoldás (ekkor már nagyobb csend volt). Sajna a motorhiba azért szerintem vészesebb mint egy vacak futómű, mert azt kicserélik, látszik mi rossz mi nem - a motorban nem mindíg, és ha megesküsznek akkor sem biztosan jön be a tipp.

Amúgy érdemes tényleg körbekérdezgetned mitől lett hegerfejes a gép, mert 170e km nem a halála még ennek a motornak, és ha gondosan bánnak vele nagy pech kell ahhoz, hogy körültekintés ellenére hazavágja valaki.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 17:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Daani írta:
Sziasztok!

Hello Daani!

Nekem itt több dolog is büdös...
Miért áll egy 5.28i 3 évet? Vagy atomjaira törték és nem volt pénz összerakni és mire kész lett az 3 év....:) vagy annyi pénze van az emberünknek,hogy annó megvette svájcban haza hozta,hogy itt addig tárolja mig hengerfejes nem lessz???!!! ppffff....

Ha az enyém lenne az autó és tudnám,hogy csak hengerfej tömitést kell cserélni mert csak annyi a baja akkor azt egyből kicserélném és egyből 3k-val többért tudnám eladni a 97-es 5.28i-mat az m-es futómű meg csak kacsa max ültető rugók vannak alatta!!!
arról nem beszélve,hogy a hengerfej tömités kb. 20e.-be kerűl elvileg kell még néhány járulékos dolog hengerfej csavar...stb. de szerintem akkor sem kerűlne többe a megcsinálása 60-70e.-nél... ez az én számitásom de ez lehet több is kevesebb is!!! Attól függ,hogy BMW-service vagy csak BMW-s szerelő csinálja-e meg..:)

Én is úgy csinálnám mint az előttem szóló,hogy csináltassa meg és akkor ugordjunk le vele mondjuk "Szoboszlóra" és vissza pestre az cca 500km és ha semmi különös nem jelentkezik akkor a tömités csere árát még rá dobod a vétel árra...:) A pályán meg tudod hajtani a vasat igy is úgy is és ha azt kibirja rottyanás nélkűl akkor "talán igaza van az eladónak",hogy csak tömités baja van a vasnak...:) :lol: :) DE AKKOR MIÉRT NEM CSINÁLJA MEG???
Ha volt ideje 3 évet állni akkor ez a 2 napos szerelési idő igazán beleférne nem?!

hát röviden ennyi...

üdv.strobi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.11. 20:22 
Újonc
Újonc

Köszi mégegyszer a tanácsokat. El kell gondolkodnom ezen az autón még, elég kockázatosnak hangzik ez az egész a hengerfejjel meg a 3 év állással. Vagy valami jó nagyot kell alkudni ezekre a vételárból. Mondjuk ha a nyúzósabb próbaútra nem hajlandó vagy a javításos dologba nemmegy bele akkor nemis biztos hogy van egyláltalán még miről beszélni.

Kaptam közben képeket lozy523i bordó 23i-jéről is. Hú hát, nagyon nagyon szépen néz ki az az autó. Csak 1 a baj hogy szlovák a rendszáma és 2M vételár + regadó kicsit már soklenne nekem. Én személy szerint félek bevállani külföldi rendszámos autót, és igaziból nem is tudom, hogy mivel jár az pontosan. De úgygondolom, jobb az ha magyar rendszámmal közlekedek, nincs sok kedvem Diabolica után átmenni a minden sarkon igazoltatáson.

A 2.-at amit linkeltem tatabányait ismeri esetleg vki?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.19. 18:19 
Újonc
Újonc

Sziasztok.

Szeretnék belépni a klubba :)
5M környéki M5-ösön gondolkozok, mi a véleményetek róla?
ez és ez tetszett meg igy kép/belső alapján. Látta esetleg valaki élőben? Hová érdemes vinni egy ilyet bevizsgálás és esetleg már megvétel után, ahol jól ismerik ezt a tipust?

köszi
Imo

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.20. 11:50 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Imo írta:
Sziasztok.

Szeretnék belépni a klubba :)
5M környéki M5-ösön gondolkozok, mi a véleményetek róla?
ez és ez tetszett meg igy kép/belső alapján. Látta esetleg valaki élőben? Hová érdemes vinni egy ilyet bevizsgálás és esetleg már megvétel után, ahol jól ismerik ezt a tipust?

köszi
Imo

A második linkről már meséltek itt a fórumon de lehet hogy az M5 topicba ha jól emlékszem azt mondták felejtős.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.20. 16:55 
Újonc
Újonc

admin írta:
A második linkről már meséltek itt a fórumon de lehet hogy az M5 topicba ha jól emlékszem azt mondták felejtős.

köszi, rátaláltam a megfelelő topicra :)
Nem túl jó kilátások...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.20. 19:22 
haladó
haladó

Széria kód: E61
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2009
Imo írta:
admin írta:

köszi, rátaláltam a megfelelő topicra :)
Nem túl jó kilátások...

szia!

ha igazán M5-öst akarsz gondolom nem sajnálod a lovét és akkor nem gond német piacról(ami nagyobb kinálatú) keresni megfelelö gépet.

sok sikert!!

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007.08.21. 10:49 
Újonc
Újonc

mentoslaci írta:
ha igazán M5-öst akarsz gondolom nem sajnálod a lovét és akkor nem gond német piacról(ami nagyobb kinálatú) keresni megfelelö gépet.

köszi, körül nézek ott is, bár a behozataltól kicsit félek. Az 5M-es határ sajnos elég fix, de ha ennyiért tényleg csak lezúzott állapotú van, akkor kénytelen leszek várni...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 738  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]