Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.08.07. 07:51

Szevasztok BMW-s ek!
Valaki aki már cserélt kartergázszűrőt, megtudja mondani, hogy mekkora munka a cseréje?

Kössz mikker!!

2007.08.07. 11:42

mikker írta:Szevasztok BMW-s ek!
Valaki aki már cserélt kartergázszűrőt, megtudja mondani, hogy mekkora munka a cseréje?

Kössz mikker!!

szia!

nem nagy dolog kb fél orás meló csak tudni kell hová nyulj!

2007.08.18. 23:24

Hát én ma kicseréltem a kartergáz szűrőt :!: Tényleg nemnagy meló,és rohadtul ezt tudom javasolni mindenkinek aki illetékes :!: Ojan buci volt a karter szűrő hogy duplája volt az eredeti méretének,maga a ház nemvolt koszos egyáltalán de a szűrő az nemvolt semmi :!: az enyém most 6 éves még gyári volt bent 2001 ápril gyártású mint a többi alkatrész :D A CSERE motor burkolatok le, légszürő ház fedél,porlasztókat védö szivacs,porlasztókrol a csatik le "nemtudod rosszul vissza dugni"a kábel csatornát 3 csavar fogja azis le és a motor hátuljánál a légszürő felöli oldalon ottvan 1 gömböjű fedél meg 1 kocka alakú na az a ház egybe van az egész, 4 db csavar fogja 6-os imbusz azok ki és szépen lejön az egész :!: A gömböjü házbann egy membrán van, és a másikfelébenn van a szűrő a szűrőt szépen letudod húzni a hejéröl,a szűrő altt van egy O-gyűrű azt leveszed vagy rajtavan a szűrőn vagy a házon mardt :!: Az új O-gyűrűt a házra tedd úgy egyszerüb és szépen mehet vissza rá a szűrő ,a csomagbann még van 2db gumi tömités a két külön kis házhoz de az egyértelmű mert teljesen más alkja van mind egyiknek 8O remélem érthetö volt legalábis igyekeztem azlenni :oops:

2007.08.19. 01:41

dcs73 írta:Hát én ma kicseréltem a kartergáz szűrőt :!: Tényleg nemnagy meló,és rohadtul ezt tudom javasolni mindenkinek aki illetékes :!: Ojan buci volt a karter szűrő hogy duplája volt az eredeti méretének,maga a ház nemvolt koszos egyáltalán de a szűrő az nemvolt semmi :!: az enyém most 6 éves még gyári volt bent 2001 ápril gyártású mint a többi alkatrész :D A CSERE motor burkolatok le, légszürő ház fedél,porlasztókat védö szivacs,porlasztókrol a csatik le "nemtudod rosszul vissza dugni"a kábel csatornát 3 csavar fogja azis le és a motor hátuljánál a légszürő felöli oldalon ottvan 1 gömböjű fedél meg 1 kocka alakú na az a ház egybe van az egész, 4 db csavar fogja 6-os imbusz azok ki és szépen lejön az egész :!: A gömböjü házbann egy membrán van, és a másikfelébenn van a szűrő a szűrőt szépen letudod húzni a hejéröl,a szűrő altt van egy O-gyűrű azt leveszed vagy rajtavan a szűrőn vagy a házon mardt :!: Az új O-gyűrűt a házra tedd úgy egyszerüb és szépen mehet vissza rá a szűrő ,a csomagbann még van 2db gumi tömités a két külön kis házhoz de az egyértelmű mert teljesen más alkja van mind egyiknek 8O remélem érthetö volt legalábis igyekeztem azlenni :oops:

ez perfekt volt!!! :bmwkiraly

2007.08.24. 10:20

mentoslaci írta:
dcs73 írta:Hát én ma kicseréltem a kartergáz szűrőt :!: Tényleg nemnagy meló,és rohadtul ezt tudom javasolni mindenkinek aki illetékes :!: Ojan buci volt a karter szűrő hogy duplája volt az eredeti méretének,maga a ház nemvolt koszos egyáltalán de a szűrő az nemvolt semmi :!: az enyém most 6 éves még gyári volt bent 2001 ápril gyártású mint a többi alkatrész :D A CSERE motor burkolatok le, légszürő ház fedél,porlasztókat védö szivacs,porlasztókrol a csatik le "nemtudod rosszul vissza dugni"a kábel csatornát 3 csavar fogja azis le és a motor hátuljánál a légszürő felöli oldalon ottvan 1 gömböjű fedél meg 1 kocka alakú na az a ház egybe van az egész, 4 db csavar fogja 6-os imbusz azok ki és szépen lejön az egész :!: A gömböjü házbann egy membrán van, és a másikfelébenn van a szűrő a szűrőt szépen letudod húzni a hejéröl,a szűrő altt van egy O-gyűrű azt leveszed vagy rajtavan a szűrőn vagy a házon mardt :!: Az új O-gyűrűt a házra tedd úgy egyszerüb és szépen mehet vissza rá a szűrő ,a csomagbann még van 2db gumi tömités a két külön kis házhoz de az egyértelmű mert teljesen más alkja van mind egyiknek 8O remélem érthetö volt legalábis igyekeztem azlenni :oops:

ez perfekt volt!!! :bmwkiraly

Köszönjük a kielégitő leírást!! 8O
TIPP: A DUGULÁS JELENSÉGEI: :idea:
-alapjáraton is füstöl mint az állat!
-járó motornál leszeded az olajbetöltőt és olyan hangot
ad a motor mintha szuszogva fellélegezne!
-olaj jelenik meg olyan helyeken ahol szimeringek
tömitések vannak. (pl:olaj betöltő is)
Amúgy én is azt vallom hogy ki kell cserélni :!: :!:

2007.09.07. 18:56

cserélni kell a szűrőt egyértelműen. az enyémen ma cserélte le a szervízesem, és a gyáriért fizettem 5500-at, csak szűrőt és tömítést kellett cserélni.
nagyon durván nézett ki, tök fekete volt a szűrő, úgyhogy aki még nem cserélt, ne habozzon.
:kösz

2007.09.09. 08:52

Sziasztok!

Behoztak a Barátom mühelyébe egy E-60 dieselt!
A tulaj szerint motor csere! (trélerrel hozták!)
A motor azonnal indult, de orrán-száján ömlött belőle az olaj!
A karter nyomás olyan nagy volt, hogy a olajbetöltő nyíláson spriccelt ki az olaj!!!!!
Kartergáz szűrő csere, és hibátlan lett a gép!!!!!!

Szóval feltétlen kell a csere!

2007.10.01. 11:28

Sziasztok,

Nagyon jó kis fórum ez, több infó van itt mint egy márkeszervíz szerelő fejében.. :-)
Mindenesetre én már későn eszméltem és hiába cserlték ki múlt héten a karterszűrőt már legyilkolta a turbót, ugyhogy most a turbó cseréjén/javításán gondolkodom. Egy 4 éves e46 2.0 d esetén van valakinek tapasztalata, hogy elég-e egy felujított turbót venni, vagy jobb a teljesen új? Elég nagy ugyebár a pénzbeli különbség.... :-(

köszi,
Ákos

2007.10.29. 18:46

kovessyroli írta:cserélni kell a szűrőt egyértelműen. az enyémen ma cserélte le a szervízesem, és a gyáriért fizettem 5500-at, csak szűrőt és tömítést kellett cserélni.
nagyon durván nézett ki, tök fekete volt a szűrő, úgyhogy aki még nem cserélt, ne habozzon.
:kösz

Hi Roli
Neked ki csinálja a géped? Írd meg pü, ok?
Hol vetted a szűrőt, mert nekem is gyári kell

2007.10.29. 19:47

Én is most cseréltettem ki és szerintem meg is táltosodott tőle a gép :wink: , bár kapott új olajat is meg szűrőket is, de mindenesetre ki kell cserélni a szervizbe is mondták ráadásul nem egy bonyolult művelet!

2007.10.30. 08:57

Tommy írta:Én is most cseréltettem ki és szerintem meg is táltosodott tőle a gép :wink: , bár kapott új olajat is meg szűrőket is, de mindenesetre ki kell cserélni a szervizbe is mondták ráadásul nem egy bonyolult művelet!

Tommy
Megejtjük a műtétet mi is úgy néz ki

szűrő

2007.10.30. 09:07

Sziasztok!

Ez lehet, hogy hülye kérdés, de az 525TDS-ben is van kartergáz szűrő? :roll: 8O
Ha igen, hol kell lennie? :roll:

szűrő + szelep

2007.10.30. 20:57

Nekem ma cserélték a szűrőt + szelepet /az egész házat/ . Még ne mtudtam vele menni túl sokat, de eddig jónak tűnik! Jaaaaaa, és még a gyári volt benne, pedig 260.000 km-nél járunk :)

Re: szűrő + szelep

2007.10.31. 09:15

Loofy írta:Nekem ma cserélték a szűrőt + szelepet /az egész házat/ . Még ne mtudtam vele menni túl sokat, de eddig jónak tűnik! Jaaaaaa, és még a gyári volt benne, pedig 260.000 km-nél járunk :)

Az, hogy gyári azon mit értesz?
Nem biztos, hogy az első volt benn hiszen lehet gyárit beletenni utána is.
Vagy meg lehet állapítani valahogy, hogy soha nem volt hozzányúlva??

2007.10.31. 09:20

bekog írta:
Loofy írta:Nekem ma cserélték a szűrőt + szelepet /az egész házat/ . Még ne mtudtam vele menni túl sokat, de eddig jónak tűnik! Jaaaaaa, és még a gyári volt benne, pedig 260.000 km-nél járunk :)

A műanyag házba bele van öntve a gyártási idő.
Én is kicseréltem az enyémet, egyszerű művelet.

2007.10.31. 09:35

atiTDI írta:
bekog írta:

A műanyag házba bele van öntve a gyártási idő.
Én is kicseréltem az enyémet, egyszerű művelet.

Aaaaha
:kalapács

2007.10.31. 11:23

És a házban van valami szelep is? Mert én csak a szűrőt cseréltettem.

2007.10.31. 11:30

ViSoR írta:És a házban van valami szelep is? Mert én csak a szűrőt cseréltettem.

Van bizony. Ezért érdemes kompletten megvenni a házat, jár hozzá a 2 tömítés is, és 10 körül van az ára.

2007.10.31. 14:33

atiTDI írta:
ViSoR írta:És a házban van valami szelep is? Mert én csak a szűrőt cseréltettem.

Van bizony. Ezért érdemes kompletten megvenni a házat, jár hozzá a 2 tömítés is, és 10 körül van az ára.

atiTDI
525,530hoz nem mutat komplett cserét csak 520-nál
nem?
http://www.bmwonline.hu/katalogus/bmw5s ... o525d,530d

2007.10.31. 15:11

Igen, azért vettem én is csak betétet, de a szerelő azt mondta, hogy ő még külön sosem cserélt. Mondtam neki, hogy akkor most fogsz, de lehet mégsem kellett volna fillért b@szni, mert ha megfekszik a szelep akkor a pészmékerem is :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge