* *
Pontos idő: 2026.08.04. 06:36

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 171  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Cikkek, rovatok, vélemények
HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 20:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Jakson, olvasd el a hsz-eket mielött általánosítasz...
Én kikérem magamnak ezt :!: Én értettem és felfogtam amit Charlie írt, semmi bajom vele!
Látom nem tudtál pontosan visszaolvasni 2 oldalt, íme az ÉN válaszaim:

"Hagyjuk ki miért, mit és hol dolgozik! A BMW a lényeg!
Charlie is tudja, szar az egész, eltudja dönteni akarja/nemakarja. Az ő dolga.
De biztosan vannak még normális rendőrök, amíg le nem szerelnek, beleunnak, stb. a leírt sztorik miatt."

"Amit a "nagy" poltika művel az szégyen, és most a rendőrön csattan!
De nem 1 ismerősöm kb. 40 évesen nyugdíjjas és vállalkozik vagy dolgozik mellette. Igy min. havi 400-at keres...
Mások 60évesen is falaznak, vasat szerelnek, télen-nyáron. Kezet fogsz vele, mintha kőporos falnak dörzsölnéd a tenyered olyan érdes... És ledolgozzák így az életüket.

Az, hogy már 2 éve nem állítottak meg közúti ellenőrzésen csak a mérős autókat (lesből támadva, falutába után egyből) látom orrba-szájba, az érdekes és mit mondjak? Dühítő???
M7-esen segélykérő mögé bújva, járó motorral, zsírúj civil 2.0tfsi golfból üldögélve, klímázva mérnek, és 400Ftos benzinnel az adófizetők pénzéből???
Ezzel szemben, biztonsági kamera rögzítette a tettest aki elvitte az aktatáskám, és nekem kellett utánajárni, mert szartak rá a kapitányságon...

És igen nincs járőr, sehol egy szálse! Magadnak kell megvédeni magad valamivel."

Ha elolvasod Charlie írásait pont ő írta le, hogyan mennek a dolgok a testületnél. Ezt a NEGATÍV tapasztalatot alátámasztja a sajátom is amit leírtam!!!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 20:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Én úgy gondolom: A Rendőr, Tűzoltó, Mentő szakmát, nem ismerik már el az emberek. Sajnos, több összetevős dolgok miatt. Haverom tűzet olt. Hivatalosan. Amikor nem, akkor laktanyát festenek, építenek, bontanak, vörös iszapot takarítottak a szolgálati helyüktől 200km-re, amit a mai napig nem fizettek ki. 105 ezer Forintért. Azt nem is firtatom, hogy nem csak locsolni kell tudni, hanem vízből menteni, roncsból kiszedni, betonról feltakarítani, faágat összeszedni, kidőlt fákat darabolni, magasra menni, mélybe bújni...Van azért pár ellentmondás a fizetés terén...
Mozdonyvezető: Aki minden 5. tengelyen töltött év után egyet kap a nyugdíjkorhatárból. Mit csinál? Felveszi a dokumentumát amiben egy hétre előre le van írva, hova megy, hol-mikor áll, meddig áll, mikor indul. Semmi stressz. De korkedvezményesen sok süsü nyugdíjban van, nem kevés kis nyugdíjjal. Én már '92 óta zötykölődöm, lassan 15 év jönne össze, derék, hát, nyakfájós, vegyszerektől köhögő, köpködő fiatalember vagyok. Mi lesz nyugdíjig???
Mentősök: Mondják sokan, flegmák, bunkók, idegbetegek...
Két éle van a pengének. Mikor velem flegmák, velem bunkók, velem idegbetegek. Másik: Mikor én előzöm meg a megkülönböztető jelzést használó, velem szemben okiratban rögzített, mindenféle elsőbbségi joggal rendelkező autót, én tartom fenn a haladásban én akadályozom, én támadok rá, mert részeg vagyok és tele a farkam a világgal és ezt pont rajtuk vezetem le...
Rendőrök: A szervezetben dolgozók naponta azt hallják, értünk vannak, a rendért, fegyelemért. Kevés pénzért felvállalják ezt a munkát. Persze, elhívatottnak kell lenni és szeretni a munkát, akkor lehet jól csinálni. De sokan fusztráltak, utálják hogy intézkedésük után leszopatják őket a haveri körön belüli összeköttetéseken át, nem szól az egész másról, mint a pénzbeszedési napi limitről, bírságolások és megtehető kilométerek limitált számának betartásával való szolgálat végzéséhez, jó pofát kell vágni. Nekem vannak ismerőseim, rokonaim a testületben. Saját bőrömön tapasztaltam, ahogy én viselkedek velük szemben, azt kapom vissza! Ha flegma bunkó vagyok, ők is azok...Ha mikor odajön, köszön, elmondja miért állított meg, látja rajtam hogy érdekel, normálisan beszélek vele, nem tudok rosszat mondani rájuk. Van olyan rendőr, aki a kollégámat leszopatta, mert letegezte, elpöckölte a cigit előtte, zsebbe volt a keze...A héten éjjel 2-kor állított meg, nem világít a hátsó bal lámpa a permetezőmön. Fogta a lámpát, világított, cseréltem izzót. Jó éjszakát kívánt, én jó szolgálatot! Nem haragudott mert nem égett, nem haragudtam mert szólt...
Trafik: Fő pénzbegyűjtési forma. Ha senki nem szegne szabályt, senkit nem érdekelne. Vannak autósok, akik a volán mögé ülve, azt gondolják, nekik mindent szabad. Beleröhögnek a rendőr képébe. A cigó is mikor közli hogy segélyből él, a kérdésre, akkor miből a gyönyörű Octavia, röhög...Mindenfelé baj van ezen a téren.
Még egy vélemény: Rokonom itt a faluban szaladt a tolvaj után, belelépett valami gödörbe, éjjel, azóta le van százalékolva. Biztonsági őrként második állása van és nyugdíjig eljárt napi 60 kilométerre ügyeletesnek lenni, mert a segélykérő telefonhívásokat azért fél lábbal is lehet fogadni...
Mindenki csak az orra hegyéig lát. Alap kérdést feltéve, ha szabályos vagy, miért kell utálni bármit és bárkit?
Azért, még arra is kíváncsi lennék, a rendőrtársak hogy nyelik le, hogy klubtársunk BMW-vel gördül szoliba???Biztos utálják.
Hogy miért írtam le?
Mert a héten a traktorral húztam a permetező gépet és egy telefon légkábel elakadt a szállítási helyzetben vontatott gépben egy telefon-internet légkábel, amit két fa pózna ropiként való kitörése és egy húsz eres kábel szakadása kísért. Mikor észrevettem, vigyorogva kiszálltam, kollégám már állt, a rászakadt vezetéket fejtette le a gépéről és a tartálykocsiról. Meglepődve néztem az okozott károkat. Gyors fejszámolás, laza félmillió. Ezt, számon fogják tőlem kérni! Láttak bennünket vonulni. Mindig vannak jó akarok. Ezt megelőzve, irány a legközelebbi falu polgármesteri hivatala és jeleztem mit csináltam, idősek otthona lett elvágva a külvilágtól, ha valaki rosszul lesz és meghal, még börtönbe kerülök...Ott hagytam a címem, telefonszámom és szóltam a főnökömnek mit tettem.
A másik része: Megpusztult a gép Can-bus rendszere teljesen. Több hibakód került kiírásra. Szerviz, munkából kiesés, ideg, alkatrész...Ki fizeti ezt a részt? Logika mondaná, én. De ez is fél milla. Én meg bizony, más ostoba cselekedetéből téptem le, mert ha a jogszabály szerinti magasságon lett volna, bizony, nem történhetett volna így meg!
Visszaautóztam, mérőszalag, csonk, kidőlt pózna mérése, feljegyzés, fénykép. A kampó 4 méterre volt ütve. A jogszabályban meghatározott, 4,5 méter! Kábellógás és emelkedett az út a belógással szemben. Akkor ki a hülye? A traktoros aki leszakította, vagy a telefon vonal mérnöke, az építés kivitelezője, vagy a fizikai munkás aki úgy építette? Na hozzám jöhetnek bátran hisztizni! A trafinál is érdemes így nézni! Ha betartom nem lényeg, ha nem, fizetek, mert bizony, aki ott ül, parancsot teljesít. Parancsot meg.aszni, nem lehet.
Akik meg az egyenruhába bújva élik ki a kisebbségi komplexusukat, betegek. De bizony nem mindenki! Nem minden BMW-s sem hülye állat!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 21:42 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
admin írta:
jackson írta:
mint pl. simán lelövik egy mezei leállításnál.

Védheted a rendőröket nem igazán hat meg :!:

Nem védem a rendőröket, mert ez is általánosítás hanem csak azt emelem ki van köztök tapló és normális is. Ezzel a rendelettel mindegyik szívni fog. Nem mintha lenne pénz rá. Pl. a irodai rendőröknek simán elvettem volna már korábban a kedvezményét. Csak azok okoznának kérdést akik tényleg naponta szopnak.
No persze itt nem csak a rendőrök hanem a többi szakma necces részei is hasonló elbírálásban kell részesüljön. Pl. az említett védőgázas hegesztőnek hülyére kéne keresnie magát mint speciális szakmunkás hogy utánna kipihenhesse amit bevállalt.
A főnöknek meg nem kéne mindig a legtöbbet keresnie hozzá képest.

LeviM5: Amit leírtál mocsok dolgokat természetesen egyet értünk. Igen elismerem veled kapcsolatban én is általánosítottam, mivel nem rendelkezem pontos ismeretekkel te milyen szopós rendőri kapcsolatokkal rendelkezel.

Jackson, aki próbálta nektek más oldalról is megmutatni a problémát
ui: valószínüleg simán elveszik mivel nincs rá pénz és társadalmi támogatás sem. Tehát csak elmélkedés az egész

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.15. 22:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1997
Szerintem , aki rendőrnek áll és azt teszi, amit kell, az nem veszi ezt magára. Sajnos ilyen annyira kevés van, mint fehér holló. Mindenki mindenkit szid, szapul... de amikor jön ez a téma, akkor egyből itt terem 10 rendőr, meg 5 aki védi őket.
Ezt vállalták, ez a hivatásuk nem??!!
Akkor amit maguknak teremtettek, fogadják is el és inkább ellene tegyenek, mint mellette.
Sajnálatos hiba, hogy idáig fajultak a dolgok. Erről azonban NEM mi nem rendőrök tehetünk és elég aggasztó , hogy ez egy általános helyzet. Mindenkinek ez a véleménye, még a rendőröknek is. Ellenben akkor nem értem miért vannak ott, miért teszik azt, amiket tesznek. Ezt nem sorolom, mindenki tudja.

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 11:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 34 alkalommal
Ma megjelent 2 cikk. Az egyik hogy ujjat mondjon, Szlovák rendszámozik, mert most az a trendi.
Blikk:
Nem lehet majd külföldi rendszámú autóval járni
"A gazdasági bizottság hamarosan törvényjavaslat-csomagot nyújt be a parlamentnek, amelyben a gépjármű-kereskedelem és -javítás problémáit orvosolják, erről már tárgyalt Matolcsy György gazdasági miniszterrel - mondta Rogán Antal, a gazdasági bizottság elnöke a bizottság közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságának ülésén. A még a tavaszi ülésszakon elfogadható törvényben első helyen áll az, hogy az állandó magyarországi lakhellyel rendelkezők ne járhassanak külföldi rendszámú autóval."
(MTI)

Index:
Betiltanák a szlovák rendszámos autókat
"A gazdasági bizottság hamarosan törvényjavaslat-csomagot nyújt be a parlamentnek, amelyben a gépjármű-kereskedelem és -javítás problémáit orvosolják, jelentette be a testület elnöke. Rogán Antal azt mondta, erről már tárgyalt Matolcsy György gazdasági miniszterrel.
A még a tavaszi ülésszakon elfogadható törvényben első helyen áll az, hogy az állandó magyarországi lakhellyel rendelkezők ne járhassanak külföldi rendszámú autóval.
A gépjárműszakma által kért adóváltozások viszont csak az őszi adótörvényekben mehetnek a parlament elé. Így azok a jövő év első napjától léphetnek hatályba."

A 2 cikk mondanivalója teljesen azonos, csak más címmel.. Miért pont a Szlovák rendszám.. Mi lesz a Némettel.
Egyből beugrik, hogy EU-n belül nem hiszem, hogy korlátozhatnánk. Ha a papírjai rendben vannak a kocsinak, forgalmi, biztosítás van rajta, akkor mibe köt bele.. Akinek van egy állandó lakcíme Magyarországon, de van mondjuk Pozsonyba, akkor mire kötne bele? Nem hiába külföldi rendszámmal közlekednek, mert van vagy cég, vagy lakcím. Lehet hogy csak én nem látom a kormány logikáját, vagy úgy gondolom, hogy a Kormány a "csak azért is megmutatom" elvet mondja, mivel tisztában van azzal, hogy aki teheti külföldi rendszámmal közlekedik és tőlük is pénzt akar.. Szerintem megint üzemanyag áremelés lesz ebből, hogy ezt a hiányt visszahozzák, ugyanis nem korlátozhatják.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 12:37 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
--- Már tesztelgetik az új 3-ast ---

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 13:02 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
kzolee írta:

Idézet:
Az új 3-asba a BMW új, 1,5 literes, háromhengeres turbófeltöltős benzin- és dízelmotorjai kerülnek majd, melyek bennfentes információk szerint nem csak kiválóan szerepeltek az előzetes teszteken, de szokatlan hangjukkal és meggyőző teljesítményükkel a tesztpilótákat is levették a lábukról.

Milyen hangja lehet egy háromhengeres ezerötösnek :?:
:roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 13:39 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
kzolee írta:

Idézet:
Az új 3-asba a BMW új, 1,5 literes, háromhengeres turbófeltöltős benzin- és dízelmotorjai kerülnek majd, melyek bennfentes információk szerint nem csak kiválóan szerepeltek az előzetes teszteken, de szokatlan hangjukkal és meggyőző teljesítményükkel a tesztpilótákat is levették a lábukról.

Milyen hangja lehet egy háromhengeres ezerötösnek :?:
:roll:

ilyen, hogy bziiibzzziiiii bzzzzziiiiibbbzzzzziii....:D

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 13:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Kapott köszik: 63 alkalommal
Motor tipusa: V8
körülbelül ilyen,ha erre gondoltál,de ha nem ez sem rossz.http://youtu.be/YBcH_F6IA80
Én ezt is elfogadnám. :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 13:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 955 alkalommal
Motor tipusa: M54
Évjárata: 2001
Celtic írta:
Ma megjelent 2 cikk.

Tipikus magyar vicc!
Már gondolkoztam rajta hogy disszidálok romániába, vagy ukrajbába!
Hogy itt mindenkinek elgurult a gyógyszere!

Ne is menjünk bele...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.16. 23:20 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Imco írta:
Celtic írta:
Ma megjelent 2 cikk.

Tipikus magyar vicc!
Már gondolkoztam rajta hogy disszidálok romániába, vagy ukrajbába!
Hogy itt mindenkinek elgurult a gyógyszere!

Ne is menjünk bele...
Kelet nektek fülke forradalom :nyelves:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.05.17. 22:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Helo
Ritka dolog nagyon :taps: :taps:

Rekordjutalom a BMW munkásainak

http://www.vezess.hu/hirek/rekordjutalo ... nak/30654/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 14:31 
E39 FAN
E39 FAN

Celtic írta:
Ma megjelent 2 cikk. Az egyik hogy ujjat mondjon, Szlovák rendszámozik, mert most az a trendi.
Blikk:
"A gazdasági bizottság hamarosan törvényjavaslat-csomagot nyújt be a parlamentnek, amelyben a gépjármű-kereskedelem és -javítás problémáit orvosolják, erről már tárgyalt Matolcsy György gazdasági miniszterrel - mondta Rogán Antal, a gazdasági bizottság elnöke a bizottság közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságának ülésén. A még a tavaszi ülésszakon elfogadható törvényben első helyen áll az, hogy az állandó magyarországi lakhellyel rendelkezők ne járhassanak külföldi rendszámú autóval."
(MTI)

Index:
"A gazdasági bizottság hamarosan törvényjavaslat-csomagot nyújt be a parlamentnek, amelyben a gépjármű-kereskedelem és -javítás problémáit orvosolják, jelentette be a testület elnöke. Rogán Antal azt mondta, erről már tárgyalt Matolcsy György gazdasági miniszterrel.
A még a tavaszi ülésszakon elfogadható törvényben első helyen áll az, hogy az állandó magyarországi lakhellyel rendelkezők ne járhassanak külföldi rendszámú autóval.
A gépjárműszakma által kért adóváltozások viszont csak az őszi adótörvényekben mehetnek a parlament elé. Így azok a jövő év első napjától léphetnek hatályba."

A 2 cikk mondanivalója teljesen azonos, csak más címmel.. Miért pont a Szlovák rendszám.. Mi lesz a Némettel.
Egyből beugrik, hogy EU-n belül nem hiszem, hogy korlátozhatnánk. Ha a papírjai rendben vannak a kocsinak, forgalmi, biztosítás van rajta, akkor mibe köt bele.. Akinek van egy állandó lakcíme Magyarországon, de van mondjuk Pozsonyba, akkor mire kötne bele? Nem hiába külföldi rendszámmal közlekednek, mert van vagy cég, vagy lakcím. Lehet hogy csak én nem látom a kormány logikáját, vagy úgy gondolom, hogy a Kormány a "csak azért is megmutatom" elvet mondja, mivel tisztában van azzal, hogy aki teheti külföldi rendszámmal közlekedik és tőlük is pénzt akar.. Szerintem megint üzemanyag áremelés lesz ebből, hogy ezt a hiányt visszahozzák, ugyanis nem korlátozhatják.

Ja, betíltják...
A tisztességes céggel, és állandó lakcímmel mit kezdenek?
Pont ez az Uniós tagságunk lényege, egész Európában bárhol nyithatsz vállalkozást, kávézót, kuplerájt, bármit.
És a szabad piac elve, akkor most kilépünk az EU-ból???
És akkor zárjanak be a Tescók, meg ne ihassunk német tejet a boltban, csak magyart. Legyen tilos a coca-cola, hozzák vissza a cocomlistát! Határellenőrzés is legyen, ki mikor megy a Lajtán túlra!
Az összes multi takarodjon, aki nem ide adózik, mert Lichtensteinbe van bejelentve a cég. Adókedvezményt/adómentességet se kapjanak!
Szerintem, ha a politikusok jól gazdálkodnak, nem a nokiás dobozt, meg Kaja Ibrahim zsebét tömik és lopnak el milliárdokat, akkor a regisztrációs adóra nem fájna a foguk!
Akinek német, szlovák, román cége van miért adócsaló? Ott adózik, amiből EU-s pénz lesz, abból meg magyar óvoda felújítás, Margit-híd felújítás, M0 bővítés, stb...
Jogában áll céges autóval közlekedni, nem bűnöző, akire vadászni kell :!:
Van aki azt hiszi, kimész és a sarki boltban kezedbe adják a rendszámot?
Nem folyik le a szar, nem pumpálni kell, kipucolni a vezetéket. Itt most megint tüneti LÁTSZAT kezelés lesz. Közben kiosszák az állami pénzeket, felét visszatolják a pártkasszába, oszt jónapot! Az EGYÉN levan szarva, ezt csinálják évek óta... :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 14:44 
E39 FAN
E39 FAN

LeviM5 írta:
Celtic írta:
Blikk:
(MTI)

Index:

Ja, betíltják...
Pont ez az Uniós tagságunk lényege, egész Európában bárhol nyithatsz vállalkozást, kávézót, kuplerájt, bármit.
És akkor zárjanak be a Tescók, meg ne ihassunk német tejet a boltban, csak magyart. Legyen tilos a coca-cola, hozzák vissza a cocomlistát! Határellenőrzés is legyen, ki mikor megy a Lajtán túlra!
Az összes multi takarodjon, aki nem ide adózik, mert Lichtensteinbe van bejelentve a cég. Adókedvezményt/adómentességet se kapjanak!
Szerintem, ha a politikusok jól gazdálkodnak, nem a nokiás dobozt, meg Kaja Ibrahim zsebét tömik és lopnak el milliárdokat, akkor a regisztrációs adóra nem fájna a foguk!
Akinek német, szlovák, román cége van miért adócsaló? Ott adózik, amiből EU-s pénz lesz, abból meg magyar óvoda felújítás, Margit-híd felújítás, M0 bővítés, stb...
Nem folyik le a szar, nem pumpálni kell, kipucolni a vezetéket. Itt most megint tüneti LÁTSZAT kezelés lesz. Közben kiosszák az állami pénzeket, felét visszatolják a pártkasszába, oszt jónapot! Az EGYÉN levan szarva, ezt csinálják évek óta... :evil:

Sokan ezért mondják, hogy amig az oroszok itt voltak jobb volt. Nem feltétlen értek ezzel egyet, de mindenki dolgozott, volt háza és autója. Mondjuk BMW szóba sem jöhetett, de ez ami itt manapság van, az nevetséges.
A németek, akiktől árut hozok, ezen röhögnek 4 éve...

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 14:51 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 36 alkalommal
Motor tipusa: 525d
Sziasztok!
Teljesen egyet értek azzal, hogy ez baromság.
Biztos vagyok benne, hogy nem fogják tudni véghez vinni.
A szomorú egyébként az, hogy nem az állam jár jó vele! Az újautó kereskedők ugyanis lepénzelték anno a Meggyesy kormányt , hogy vezessék be a regadót, mert különben a külföldről behozott olcsó és jó kocsik rontanák az ő üzletüket. Be is vezették.
Most úgy tűnik, hogy Rogánék zsebébe is raktak pár gurigát, hogy meghozzanak egy hasonló idióta törvényt, amivel megint csak privilegizált helyzetbe hoznák magukat. Jelenleg a környező országokban kb 20%-al olcsóbb egy kocsi, mint itthon. Nem büntetővámmal kellene védeni a hazai autóipart, hanem lejjebb kellene vinni az árakat, hogy versenyképesek legyenek.
Az állam egyébként bukik a dolgon, hiszen, ha mindazok a kocsik, melyek most külföldi rendszámmal járnak, itthon lennének beíratva, az adóikból befolyt összeg nagyobb lenne, mint a regadókból eddig összerabolt pénz.
Röviden: a nép rosszul jár, az állam rosszul jár, az új autó kereskedők meg extra profitot akarnak.
B.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 16:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
LeviM5 írta:
Az EGYÉN levan szarva, ezt csinálják évek óta... :evil:

Inkább évtizedek óta...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 16:59 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
LeviM5 írta:
Ja, betíltják...

Vajon mit csinálnak a felvidéki kollegámmal. Aki kvázi szlovákiai állandólakos és mellesleg állampolgár is hivatalosan. Közben itt van Bp-en a munka helye és heti 3-4 éjszakát itt alszik bérelt lakásban. Most akkor próbálja az ő hovatartozását megállapítani aki tudja.
Amúgy egy halom kedvezmény juttatásból ezért kiesik. És egy sima Gyes vagy Gyed számára rémálom ügyintézés.

Probléma sokkal bonyolultad nem sima behajtás. Több lobbi érdek is ütközik, a sima autósnak meg nincs normális érdekképviselete (hányszor halottad, hogy ezért az autóklub blokkolja a város közlekedését?)
A regadó hiánya miatt sírnak a kereskedők mert ha jön a használtautó regadó nélkül akkor senkinek nem kell a új Suzuki ilyen áron. Na ja például ha nem élték volna 10 évekre fel előre a piacot akkor most nem lennének itt a szarban (0ft hitel és majd x év múlva kell csak kezdened törleszteni és egyebek).
Mi sírunk meg röhög a német kollega ha mutatom neki nekem kvázi 2-2,5szer annyiba kerül egy német használtautó mint neki.
A politikusok tudják nem lehet megszüntetni egyből a regadót (pedig milyen jó populáris intézmény mert nincs honnan pótolni a zsét amit ad. Benzin ár dettó). Csak arra kéne rájönniük, hogy reformálni kell a rendszert gyökerestől és nem foltozgatni.

LeviM5: ne aggódj csak idegesíti őket ha 250 felett elhúzol elöttük. Amúgy egy halom módon rendbe rakhatnák a dolgot totál legálisan.
Ha lenne olyan jogszabály, hogy nem lépheted át a határt amíg nem fizettél akkor még az osztrák se mehetne el 200 felett nálunk mert nem engedik haza. (neked az újra vizsga lenne a kérdéses a többit telefonon elintéznéd, vagy e-mailben)
Államipénzek: Amúgy ne aggódj most kezd szokásba jönni, hogy fosni kell a másik féltől mert lebuktatja majd ha hatalomra kerül a pártkasszába vissza osztást. Helyes csak minél több lebukást és az összes korrupt marhát felnyomni. Csak fossanak ha ilyenre mer gondolnia politikusa. Ez a tisztulás része.
Megjegyezném, hogy ha kiakarod takarítani a szart akkor is elöbb a szemét jön a felszínre és csak utána a tiszta víz.

Azért azt se feledd, hogy 300-al közlekedni a pályán azért nem legállis és azért szabályt szegsz meg miközben balhézol hogy miért csökkentik a kiskapuk számát. Ez azért kissé érdekesre színezi a morgásodat. Már többen feszegették múltkor is.

Jackson, aki itt húzza az igát és fizeti a kemény adókat

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 17:26 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:

LeviM5: ne aggódj csak idegesíti őket ha 250 felett elhúzol elöttük. Amúgy egy halom módon rendbe rakhatnák a dolgot totál legálisan.
Ha lenne olyan jogszabály, hogy nem lépheted át a határt amíg nem fizettél akkor még az osztrák se mehetne el 200 felett nálunk mert nem engedik haza. (neked az újra vizsga lenne a kérdéses a többit telefonon elintéznéd, vagy e-mailben)
Államipénzek: Amúgy ne aggódj most kezd szokásba jönni, hogy fosni kell a másik féltől mert lebuktatja majd ha hatalomra kerül a pártkasszába vissza osztást. Helyes csak minél több lebukást és az összes korrupt marhát felnyomni. Csak fossanak ha ilyenre mer gondolnia politikusa. Ez a tisztulás része.
Megjegyezném, hogy ha kiakarod takarítani a szart akkor is elöbb a szemét jön a felszínre és csak utána a tiszta víz.

Azért azt se feledd, hogy 300-al közlekedni a pályán azért nem legállis és azért szabályt szegsz meg miközben balhézol hogy miért csökkentik a kiskapuk számát. Ez azért kissé érdekesre színezi a morgásodat. Már többen feszegették múltkor is.

Jackson, aki itt húzza az igát és fizeti a kemény adókat

Szerinted mi lenne a kocsimból a 300-al járnék?
Normál tempó nálam a pályán 140, nem sietek sehova. Csak ha S6-os oooo kerget, vagy kikormolom a vasat!

Politikus nem fosós fajta, zsebtömős! És úgy össze vannak szöve a szálak, nem is hinnéd!
Csak 1 konkrét eset: pakis erőmű bővítése, 1. ütem jövőre kezdik, hűtővízkezelő mű, 5 Mrd Ft. Fidesz 2. embere van megbízva, (név nélkül, találd ki) olyan vállalkozó jöhet, aki visszatolja a pénzt majd.
Most szervezik, ez nem titok, a szlovákiából érkező gázra fogunk csatlakozni, újság is megírta. Ott ugyanez a felállás! Meg-van-mondva kedves barátaim, ki jöhet a bizalom körébe! Többet nem mondok, mert érdekelt lennék egy cégen keresztül, ahol a tulaj megmondta, táskában fogja bevinni a pénzt. 8O
Így megy ez, a munkát nem ADJÁK, hanem VESZIK, Jako :!: Eddig is, ezután is!
El ne hidd, hogy most aztán rend lesz! Nálatok a Lufinál lehet, de a nagy pénzek zsebbe mennek!
Ébredj föl, mese habbal és mézesmadzag mit olvasol, hallasz a tvben. Kamu!
Mi meg rácsapunk és rágcsáljuk amit elénkdobnak!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 20:28 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
LeviM5 írta:
Ja, betíltják...

Éljen a fülke forradalom és a nemzeti együttműködés :taps:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 22:05 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 71 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2005
Nagyon kell a lóvé az államnak ...

http://www.vezess.hu/magazin/uj_buntete ... _ft/30731/

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 171  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]