![]() |
2011.01.06. 18:53
2011.01.06. 18:54
Tomy003 írta:Neked van benne kályha vagy mitöl megy fel 2 literrel többre?
2011.01.06. 18:54
ptom írta:Imco írta:ptom írta:Tomy003 írta:A viz középen áll ahogy kell azzal nincs baj. Kiváncsi leszek ha nem lesz ilyen hideg és nem fog benne magátol menni nem e megy lentebb. Amugy nem találom én sem sehol hogy mennyit eszik ugy.
70 fokos víznél is középen áll a mutató.
Nem, nem! Nálam a "1/4" osztásnál. Az üzem meleg " középső" osztás előtti osztásnál.
Igazad van nem 70 foknál hanem 74 foknál áll be középre és még 92 foknál is középen áll.Mondjuk ez nem biztos,hogy mindenkinél így van,lehet,hogy nekem hányt be valami.
2011.01.06. 18:55
Tomy003 írta:Még ezt ide kell hogy irjam de utána téma lezárva hogy évek óta azzal járunk nagyon sokan a környéken és senkinek nem volt vele baja. És drágább autókról is beszélek ami több millios darabok. De én sem akarok ebböl veszekedést ugyhogy tényleg téma lezárva:D
Vissza térve ehet a BMW többet ebböl vagy sem:D VW-k nem esznek többet bellöle ez biztos.
2011.01.06. 18:58
tibi666 írta:Tomy003 írta:Neked van benne kályha vagy mitöl megy fel 2 literrel többre?
Hideg van, akkor minden autó többet fogyaszt!
Plusz ugye a kályha még erre rátesz egy lapáttal.
2011.01.06. 19:05
Tomy003 írta:Megnéztem a titkos menüvel és tényleg hiába mutatja a mutató hogy 90 fok vagyis középen áll mint eddig a menü szerint 65-75 fok között ugrál ha kikapcsolom a fütést benne akkor felmegy 80 ig. Szerintetek mi lehet a baj? Levittem szerelőhöz azt mondta hogy szerinte nem termosztát hiba és hogy ha termosztát lenne akkor sem mutatná ki ha rádugja kompjutert vagyis diagot.
Egy dolog ami még eszembe jutott hogy kiegfütés 90fok ig megy utána kapcsol ki és hogy ha megy fel a viz 90 fok ra akkor nem lehet hogy azért eszik sokat mert állandóan megy benne a kályha mivel sosem éri el a 90 fokot? Viszont gondolotam leállitom és meghallgatom zug e leállitás után de semmi akkor nem zug. Viszont mára már 13 literre ment fel a fogyasztás városban kiprobáltam kimentem vele a föutra 80-90es tempo mentem 5-10 km-ert és máris 1 literrel kevesebb az átlagom de akkor sem ment fel 90 fokra a viz. Valaki valami ötlet?
2011.01.06. 19:09
bonsai írta:tibi666 írta:Tomy003 írta:Neked van benne kályha vagy mitöl megy fel 2 literrel többre?
Az eredeti kérdés viszont megválaszolatlan maradt, ami már engem is foglalkoztatott:
A fogyasztásba beleszámolja-e a kompjúúúter a kályha által megevett üzemanyagot??
2011.01.06. 19:13
ptom írta:Tomy003 írta:Megnéztem a titkos menüvel és tényleg hiába mutatja a mutató hogy 90 fok vagyis középen áll mint eddig a menü szerint 65-75 fok között ugrál ha kikapcsolom a fütést benne akkor felmegy 80 ig. Szerintetek mi lehet a baj? Levittem szerelőhöz azt mondta hogy szerinte nem termosztát hiba és hogy ha termosztát lenne akkor sem mutatná ki ha rádugja kompjutert vagyis diagot.
Egy dolog ami még eszembe jutott hogy kiegfütés 90fok ig megy utána kapcsol ki és hogy ha megy fel a viz 90 fok ra akkor nem lehet hogy azért eszik sokat mert állandóan megy benne a kályha mivel sosem éri el a 90 fokot? Viszont gondolotam leállitom és meghallgatom zug e leállitás után de semmi akkor nem zug. Viszont mára már 13 literre ment fel a fogyasztás városban kiprobáltam kimentem vele a föutra 80-90es tempo mentem 5-10 km-ert és máris 1 literrel kevesebb az átlagom de akkor sem ment fel 90 fokra a viz. Valaki valami ötlet?
Kicsit nagyon visszaugrottam.Én 2 évig jártam sz@r termosztáttal.Nehezen melegedett télen és pályán lefeküdt a mutató.Eszembe se jutott,hogy nézzem titkos menübe de most kicseréltettem mind a két termosztátot és érezhető a külömbség.Pár km alatt bemelegszik,lassabban hűl le és már nem hallom leállítás után a kályha hangját ebből kifolyólag a fogyasztás is talán kevesebb lesz.
2011.01.06. 19:16
jackson írta:bonsai írta:tibi666 írta:Tomy003 írta:Neked van benne kályha vagy mitöl megy fel 2 literrel többre?
Az eredeti kérdés viszont megválaszolatlan maradt, ami már engem is foglalkoztatott:
A fogyasztásba beleszámolja-e a kompjúúúter a kályha által megevett üzemanyagot??
Nézd meg magad ha bekapcsolható MID/BoardMonitor-ról a kályha.
Belépsz a titkos menü fogyasztás részébe (TEST4) és átkapcsolod a liter/óra kijelzésre (4.1). alapjárat majd utánna leállítás és bekapcs és látod megugrik-e ha marad 0.0L/H akkor nem írja.
Jackson, aki úgy nézné meg ha lenne kályha
2011.01.06. 19:16
bonsai írta:Nem talán, hanem erre már be is veheted a mérget
Nekem még a viszonylag melegebb időben lett kicserélve és azonnal észrevettem a fogyasztáson, akkor még a kályha nem működött.
A lényeg a lényeg, nagyon fontos alkatrész a termosztát, ezt mindenkinek ajánlom hogy derítse ki hogy jó-e- nem nehéz kideríteni, főleg télen- és nem is drága dolog, és minden motornak jót tesz, ha üzemi hőmérsékleten használjuk!!!
2011.01.06. 19:20
barbrady írta:bonsai írta:Nem talán, hanem erre már be is veheted a mérget
Nekem még a viszonylag melegebb időben lett kicserélve és azonnal észrevettem a fogyasztáson, akkor még a kályha nem működött.
A lényeg a lényeg, nagyon fontos alkatrész a termosztát, ezt mindenkinek ajánlom hogy derítse ki hogy jó-e- nem nehéz kideríteni, főleg télen- és nem is drága dolog, és minden motornak jót tesz, ha üzemi hőmérsékleten használjuk!!!
Úgy látszik ez a 8-10 év megválogatja a termosztátot, nekem is cserélni kellett ősszel.
2011.01.06. 19:30
bonsai írta:Igen és ugye a magyar tulajoknak nagyrészt ilyen korú autó "jön össze"![]()
Német barátainknak biztos nincsenek ilyen problémái a max 3 éves kocsijaikkal, de nem panaszkodok, örülök hogy ilyen autóm van!
2011.01.06. 19:43
jackson írta:bonsai írta:Igen és ugye a magyar tulajoknak nagyrészt ilyen korú autó "jön össze"![]()
Német barátainknak biztos nincsenek ilyen problémái a max 3 éves kocsijaikkal, de nem panaszkodok, örülök hogy ilyen autóm van!
Nem baj ők meg rendszeres szoftver upgrade-re járnak.
Jackson, aki azért irígykedik a F10-F11-kre
2011.01.06. 19:58
2011.01.06. 20:07
2011.01.06. 20:53
Tomy003 írta:Az biztos hogy jot tankolok mert én megyek ki érte és másoknak sincs vele baja.
Viszont egy érdekesség egy haver ugyan az nap vett ugyan ilyen e39 et csak 2002 eset mint én.
Termosztátot cserélt benne mind a kettöt kellett cserélni neki viszont a mutató nem ment fel szinte az első vonalig sem. Tehát látható volt hogy az a baja ami még az enyémnél nem látható. Viszont ő nem ismerte ezt a titkos menüt most miután ki lett benne cserélve a termosztát megnéztem a titkos menüvel neki is ugyan azt irja mint nekem fokra pontosan 68-70 fokot. Viszont már rendesen fel megy középállásba a mutató neki mégis ugyan ugy 68-70 fokot mutat a kijelző mint az enyém. De már azóta neki semmi baja nincs füt rendesen bemelegszik ahogy kell tehát jó. Akkor nem lehet hogy ez a titkos menü nem a valósat mutatja? Viszont fogyasztása 10-11 közt van neki és ha még bele számitom a kályhát akkor bele kellene férnije a 12 literes fogyasztásba? Kinek mi a véleménye erről?
2011.01.06. 21:21
2011.01.06. 21:53
Tomy003 írta:Miért két gomba van benne?
Egy a mutatóra egy a kijelzőre hogy külömbözöt mutat?
De a lényeg hogy nem a termosztátnak volt akkor baja ugy látom.
2011.01.06. 22:02
2011.01.06. 22:24
Zárj el a középső rostélyokon kívül minden befújási lehetőséget, és ha teljes melegre van állítva, akkor középen úgy kell jönnie a melegnek, hogy a kezedet odatartva, nem bírod az ujjaid közti bőrrel elviselni a kiáramló hőmérsékletű levegőt! Ha ez nincs, akkor lehet termosztátok hibája, de az a kéktől feljebb levő jelzésnél tanyázó mutató szépen jelzi. Ha meg nem áll be középre, a kiegészítő fűtés hiánya lehet. Ha beáll, akkor meg minden jó ezen a téren. Mivel én tavaly mindkét termosztátot cseréltem, így tudok segíteni. A kályha még nem megy, de holnap az is megoldódik végre.Tomy003 írta:Szerinted is termosztát lehet a baja az autonak?