Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.05.14. 19:20

Mennyiségben lehet hogy az utak királya, de azt ki nem sz... le?? :D :D :D

2007.05.14. 23:32

Én most bluedieselt tankoltam az agip-nál és jobbnak tűnik.

Valaki próbálta már?

2007.05.15. 14:38

admin írta:Én most bluedieselt tankoltam az agip-nál és jobbnak tűnik.

Valaki próbálta már?

MOL EVO dieselt próbáltad már?Most valamelyik nap szemeztem vele a kúton de nemtudom megér e annyival többet amenyibe kerül....

2007.05.15. 16:52

Hero írta:
admin írta:Én most bluedieselt tankoltam az agip-nál és jobbnak tűnik.

Valaki próbálta már?

MOL EVO dieselt próbáltad már?Most valamelyik nap szemeztem vele a kúton de nemtudom megér e annyival többet amenyibe kerül....

Még azt nem mivel MOL-nál nem tankolok csak nagyon kivételes esetekbe!

2007.05.16. 18:49

A teljes cikk a 98-as megszünését illetően akit érdekel:

http://www.fn.hu/auto/0704/megszunik_98 ... 161224.php

Egyébként pont nem érdekel, hogy a MOL nem ad.Inkább gyalog megyek de náluk nem tankolok.
Jelenlegi autóm GAS üzemü, így nagyon nem érint, de ha meglessz a kicsike, akkor mint eddig is, abba is 98-ast szándékozom rakni, mert sokkal kellemesebben jár a motor, és lendületesség mellett, még alacsonyabb a fogyi, nem sokkal, de amennyivel drágább anyival kevesebb fogy.Az erőmű pedig hálás érte.

Tudnék még mit mondani a MOL-ról amik kiszivárgott dolgok, néhányotok lehet halott is róla, de amíg nemtudom bíztosra, hogy van e igény a további sorokra addig nem gépelek :D

2007.05.16. 22:09

Ritschie írta:A teljes cikk a 98-as megszünését illetően akit érdekel:

Egyébként pont nem érdekel, hogy a MOL nem ad.Inkább gyalog megyek de náluk nem tankolok.
Jelenlegi autóm GAS üzemü, így nagyon nem érint, de ha meglessz a kicsike, akkor mint eddig is, abba is 98-ast szándékozom rakni, mert sokkal kellemesebben jár a motor, és lendületesség mellett, még alacsonyabb a fogyi, nem sokkal, de amennyivel drágább anyival kevesebb fogy.Az erőmű pedig hálás érte.

Tudnék még mit mondani a MOL-ról amik kiszivárgott dolgok, néhányotok lehet halott is róla, de amíg nemtudom bíztosra, hogy van e igény a további sorokra addig nem gépelek :D

köszi, hogy belinkelted mégegyszer a cikket, amit már én is, legalább tudatosul :wink:

engem érdekelnének a mol-os pletykák, mert én soxor tankolok náluk - lehet, hogy nem kéne?

2007.05.16. 23:45

efer írta:
Ritschie írta:A teljes cikk a 98-as megszünését illetően akit érdekel:

köszi, hogy belinkelted mégegyszer a cikket, amit már én is, legalább tudatosul :wink:

engem érdekelnének a mol-os pletykák, mert én soxor tankolok náluk - lehet, hogy nem kéne?

hallgassuk a pletykákat :) én is tudok amúgy egyet s mást róluk, ezért nem tankolok náluk...

2007.05.17. 02:22

Engemis érdekelne a dolog, mert az én vasam is Mol-os gázolajjal szaladgál... :oops:

2007.05.17. 10:48

Én MOL kúton nem tankolok soha. Próbáltam egy időben a SHELL-t, de az sem vált be igazán. Most már csak évek óta az OMW-n tankolok. Teljesen meg vagyok elégedve vele, és nem a MOL-tól veszik a cuccot. SZóval van minőség. 8)

2007.05.17. 14:50

MOL nyílt titkok:

Röviden:
A MOL a magyarországon kitermelt kőolajért, külföldön kitermelt kőolaj címén nagyobb árat kér, kőolajvezetéken érkezett olajért vasúti és teherautós szállítási költséget számol fel, stb stb.Nemtalálom a teljes vádlistát amivel az autóklub is előállt, de a kereset egy része a bírósági végzéssel az alábbi linken található:

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=2033

Hosszú de érdemes elolvasni

Azért pedig bocsi, hogy én is u.a. linkeltem be.Nem vettem észre!

2007.05.17. 15:56

Ritschie írta:MOL nyílt titkok:

Röviden:
A MOL a magyarországon kitermelt kőolajért, külföldön kitermelt kőolaj címén nagyobb árat kér, kőolajvezetéken érkezett olajért vasúti és teherautós szállítási költséget számol fel, stb stb.Nemtalálom a teljes vádlistát amivel az autóklub is előállt, de a kereset egy része a bírósági végzéssel az alábbi linken található:

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=2033

Hosszú de érdemes elolvasni

Azért pedig bocsi, hogy én is u.a. linkeltem be.Nem vettem észre!

ez idáig ok, de ez csak az árakat érinti. a minőség lenne érdekes, mert azt azért nem lehet mondani, hogy a mol kutakon minden sokkal drágább lenne, mint máshol.

ez az árvita ha jól tudom a nagykereskedelmi árakra vonatkozott - mondjuk lehet ezért drágább más kutakon is a benya, mert mindenki tőlük veszi. de ha jól látom, a GVH a MOL-nak adott igazat. igaz, hogy a bíróság új eljárásra kötelezte őket, de csak azért, mert a kis és nagykersekedelmi szálat szét kell választani. kócos ügy az biztos, de nem a minőségről szól, hanem hogy lenyúlják a vásárlókat (ebben mondjuk nem egyedülállók...).

2007.05.17. 16:04

A soproni helyzet:

Gy-M-S megyében nálunk a legdrágább a benzin. Ez már olyan szinten tart, hogy az MDF levelet írt az összes soproni kút üzemeltetőjének, hogy haladéktalanul valamit kezdjenek ezzel a helyzettel. Ez ugye mindkét félnek jól jönne, hiszen mi "olcsóbban" (értsd normálisabb árakon) tankolhatnánk, és nekik is nőne a bevételük, hiszen az emberek nem járnának vidékre meg Ausztriába tankolni. Csak egy pl: párom bátyja ósztriában dolgozik, és a múltkor kint tankolt az egyik faluban. A határtól kb 30 km-re 25 Ft-al olcsóbb a benzin!!! 25 Ft!!!!!
Beszéltem az OMW-n az egyik alkalmazottal, és ő azt mondta, hogy igen az OMW megtehetné, hogy kinti olcsóbb árakon adja a bengát, de miért tenné meg, mikor itthon ennyiért is simán eladhatja? Szóval kíváncsi leszek az ügy végére. De szerintem leszarják magasról ezt a levelet. Mi meg továbbra is gyakoroljuk az orális szexet...

2007.05.17. 16:25

Hero írta:tuti jobban ment a suzuki :lol: :lol:

Ki kell próbálni... :lol:

Három tapasztalatom van a 99-100-as benzin témájában.

1. Offtopic 2226 ccm-es kocsim pár éve kábé ugyanúgy ment a 100-as Shell-lel, mint a 98-as akármilyennel. Jóval többet számított, hogy országúti menetben ki lett-e égetve.

2. A 740i érzésre ugyanúgy megy az OMV 95-össel, mint a (korábban tankolt) OMV 98-assal.
Mivel 91-98-at írtak a fedélre, és minimum 91-est a Manual-a, a 95-ös jó lesz...

3. Offtopic 1200-es 45-lóerős, még a városban is elégge alulmotorizált kiskocsimban szépen skálázva érezhető a 95-98-99-100-as (OMV) benzinek közti különbség, függetlenül attól, tesz-e különbséget a komputer 98-100 oktán között.
100-assal számottevően nyomatékosabb kis fordulaton, ezért ezzel a kocsival 100-assal járok (meglehetősen keveset). Kábé annyit tesz, mint egy országúti menet városban járkálás után
(A 99-es Mol olyan volt, mint a 98-as OMV.)

Úgy tűnik, minél nagyobb a motor, annál kevésbé számít az oktánszám...

Általában az OMV-t preferálom én is, jobbnak érzem a benzinjüket a Shell-nél és a Mol-nál.
Mást nem próbáltam.

2007.05.17. 17:29

Tényeg érdekesek ezek az üzemanyagminőségek:

Kellemes tapasztalat:
pár éve LADA 1300-asomba a megszokott 95 helyett, V-power racinget nyomtam.HIHETETLEN DE:
elötte 140-nél soha semmiképpen nem ment többet, és kettesben megsem nyikkant!Vpower-el 160 UTAZÓVAL ment 4 személlyel, és kettesben komolyat produkált a fogyasztás BÁMULATOS 9liter volt országúton 160al (elötte 130-140km 12 lityi)!!!!

Ellenpélda:
Tipo GRANTURISMO 95-éa 100-as között SEMMI nemü külömbséget nem vettem, sem fogyasztás, sem végsebesség, sem gyorsulásban, de még csak egyenletesebben sem járt tőle.Pedig Bp-Nyíregyig 180-as átlagnál lett volna módja kiégni.

Szerintem egyébként sokan annak is örülnénk, ha tiszta vizezésmentes, és felesleges adalékmentes 95-öst kapnánk!Egy ismim németből hozott sima alanatúr 95-öst, adta 270-ért miközben a kúton 260ba került pár hónapja.Mennyire érdekes volt tapasztalni, a teljesítményt, és a csenedes motorjárást stb!!900ról 1100ra ugrott az alapjáratom a tankolást követő 10 perc mulva...
Messze van európa...

2007.05.17. 23:16

Ritschie írta:Tényeg érdekesek ezek az üzemanyagminőségek:

Kellemes tapasztalat:
pár éve LADA 1300-asomba a megszokott 95 helyett, V-power racinget nyomtam.HIHETETLEN DE:
elötte 140-nél soha semmiképpen nem ment többet, és kettesben megsem nyikkant!Vpower-el 160 UTAZÓVAL ment 4 személlyel, és kettesben komolyat produkált a fogyasztás BÁMULATOS 9liter volt országúton 160al (elötte 130-140km 12 lityi)!!!!

Ellenpélda:
Tipo GRANTURISMO 95-éa 100-as között SEMMI nemü külömbséget nem vettem, sem fogyasztás, sem végsebesség, sem gyorsulásban, de még csak egyenletesebben sem járt tőle.Pedig Bp-Nyíregyig 180-as átlagnál lett volna módja kiégni.

Szerintem egyébként sokan annak is örülnénk, ha tiszta vizezésmentes, és felesleges adalékmentes 95-öst kapnánk!Egy ismim németből hozott sima alanatúr 95-öst, adta 270-ért miközben a kúton 260ba került pár hónapja.Mennyire érdekes volt tapasztalni, a teljesítményt, és a csenedes motorjárást stb!!900ról 1100ra ugrott az alapjáratom a tankolást követő 10 perc mulva...
Messze van európa...

....és mennyire az Észak-Balkánon vagyunk...

2007.05.26. 10:12

Érdekes cikk. Érdemes elolvasni:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/molbio/

2007.05.28. 01:49

Az az érdekes,hogy az igéretek szerint -amit a különféle hírdetések ígérnek- már az 1.0-s Szutyaki Stiftnek 1,2s alatt kéne gyorsúlnia 150-re ! Szóval szerintem, arra érdemes törekedni,hogy normális tisztaságú üzemanyagot próbáljunk tankolni! Az adalékolt motyók akkor érnek valamit ha Te adalékolod a megbízható forrásból vásárolt adalékkal! De ennek eredménye círka 800HUF/l ! Szóval,a Mol sem fogja ajándékba adni.
:!: Amúgy, én a cégesautón nagyon észreveszem az üzemanyag minőségbéli különbségeket.
Cégesautó=Iveco Stralis 480. 13000cm3 ! Nem vicc, a fogyasztásban sokszor 5liter( :!: ) difi is van!! A legjobb üzemanyag Osztrákban az OMW , Németben a BP , Franciában a TOTAL Spanyolban a REPSOL . Lényeg a lényeg , hogy én itthon csak OMW és SHELL kutakon itatok ha 1 mód van rá.
Amúgy, az OMW kivételével minden kúton MOL-os "nyálat" tankolhatsz ,max másképp "adalékolva" .
Csak érdekesség képpen , a SHELL ki akart vonúlni Mo.-ról a diesel-lel , mert nem felelt meg a MOL-tól kapott minőség nekik!!! És ők a rendelhető 3 minőségi osztályból nem az alsó kategóriát vásárolták a MOL-tól! Szerintem,no komment!

2007.05.28. 13:28

tanktaz írta:Az az érdekes,hogy az igéretek szerint -amit a különféle hírdetések ígérnek- már az 1.0-s Szutyaki Stiftnek 1,2s alatt kéne gyorsúlnia 150-re ! Szóval szerintem, arra érdemes törekedni,hogy normális tisztaságú üzemanyagot próbáljunk tankolni! Az adalékolt motyók akkor érnek valamit ha Te adalékolod a megbízható forrásból vásárolt adalékkal! De ennek eredménye círka 800HUF/l ! Szóval,a Mol sem fogja ajándékba adni.
:!: Amúgy, én a cégesautón nagyon észreveszem az üzemanyag minőségbéli különbségeket.
Cégesautó=Iveco Stralis 480. 13000cm3 ! Nem vicc, a fogyasztásban sokszor 5liter( :!: ) difi is van!! A legjobb üzemanyag Osztrákban az OMW , Németben a BP , Franciában a TOTAL Spanyolban a REPSOL . Lényeg a lényeg , hogy én itthon csak OMW és SHELL kutakon itatok ha 1 mód van rá.
Amúgy, az OMW kivételével minden kúton MOL-os "nyálat" tankolhatsz ,max másképp "adalékolva" .
Csak érdekesség képpen , a SHELL ki akart vonúlni Mo.-ról a diesel-lel , mert nem felelt meg a MOL-tól kapott minőség nekik!!! És ők a rendelhető 3 minőségi osztályból nem az alsó kategóriát vásárolták a MOL-tól! Szerintem,no komment!

huh, örömmel olvastam ezt tanktaz! megfigyeléseim:
ausztriában OMW, németországban BP, és itthon én is mindig OMW-ből tankolok, ritkán Shellből (gázolajat).

2007.05.29. 14:33

na, itt a 98-as utódja:

EVONEO

az árára leszek kíváncsi...

2007.05.29. 15:40

efer írta:na, itt a 98-as utódja:

EVONEO

az árára leszek kíváncsi...

Ezt linkeltem be én is! :wink:
Hozzászólás küldése

VigLink badge