* *
Pontos idő: 2026.04.24. 14:03

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 257  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
admin írta:
bmw520ds írta:
Igen! Ezt én is alátámaszthatom. :lol: Három hónap híján négy éve van nálam, abból hármat amit bír, csak kopó cuccok, gumik cseréje, persze ésszel használva és ma már másodszor volt kitakarítva az idén. :lol: Nekem nincs bajom vele. Még az apróságokat kell gatyába rázni. Ami rossz történt, azt meg el kell felejteni, ez a jó kapcsolat titka...
Azért jó a 20D mert adagolós.Igaz jackson szerin e39-be ilyen nincs legalábbis az előző írásába ezt írta. :wink:
Pedig sokan szidják a VP-t is. Eltörhet a tengely, tönkre megy az elektronika. Ezzel szemben 2 ezer kilométer híján négyszázezer van benne. De az is tény, hogy Kecelen a Dízelcenterben nagy mennyiségben áll egymás hegyén-hátán a felújított VP-44. Biztos szerencsém van!

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:26 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 80 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 2.5d
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Sziasztok Fiúk!

Látom, megint parázs vita alakult ki!

Szerintem meg mindegyikben van rossz és jó vétel!

Én évi 12 ezer km-t megyek vele. Lehet, hogy ha most vennék, akkor benzinest választanék, mert évi ennyi km-nél tök mindegy a fogyasztás. Viszont ennyi km-nél ez sem romlik el, teljesen megbízható. Akkor most adjam el?
Minden esetre, ezek a 10-12 éves dieselek arra már nem valók, hogy évi 30-40 ereket belepörgessünk. Nem venném meg arra, mert ahhoz már öregek. Ha meg benzinest veszek, akkor megeszi a gatyámat az évi 30-40 ezren!
Szóval arra már egy fiatalabb dieselt vennék: mondjuk e90-et! Csak hát 5 milla alsó hangon! Kinek ér meg az 3,7 millát pluszban még egy hibamentes 530d-re?

Én azt mondom, hogy a legtöbbünk autójának eladásakor a vevő jár jól, nem az eladó!!!

Mindenki annak örüljön, amije van!

Üdv.
J.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rjani530d 2010.12.31. 10:49-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Rjani530d írta:
Sziasztok Fiúk!

Én évi 12 ezer km-t megyek vele. Lehet, hogy ha most vennék, akkor benzinest választanék, mert évi ennyi km-nél tök mindegy a fogyasztás. Viszont ennyi km-nél ez sem romlik el, teljesen megbízható. Akkor most adjam el?
Minden esetre, ezek a 10-12 éves dieselek arra már nem valók, hogy évi 30-40 ereket belepörgessünk. Nem venném meg arra, mert ahhoz már öregek. Ha meg benzinest veszek, akkor megeszi a gatyámat az évi 30-40 ezren!
Szóval arra már egy fiatalabb dieselt vennék: mondjuk e90-et! Csak hát 5 milla alsó hangon! Kinek ér meg az 3,7 millát pluszban még egy hibamentes 530d-re?

Én azt mondom, hogy a legtöbbünk autójának eladásakor a vevő jár jól, nem az eladó!!!

Mindenki annak örüljön, amilye van!

Üdv.
J.
Ha rám is célzol vita ügyben, nagyon jó kedvem van, eszem ágában sincs vitázni, meg év vége is van...Csak ma valahogy jó köztetek! Levit reagáltam le, mert viccelődik. :lol: Bár lenne nagyon sok pénzem! Vennék egy benyást is, hol egyiket, hol másikat dicsérhetném!!! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:37 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
admin írta:
bmw520ds írta:
Igen! Ezt én is alátámaszthatom. :lol: Három hónap híján négy éve van nálam, abból hármat amit bír, csak kopó cuccok, gumik cseréje, persze ésszel használva és ma már másodszor volt kitakarítva az idén. :lol: Nekem nincs bajom vele. Még az apróságokat kell gatyába rázni. Ami rossz történt, azt meg el kell felejteni, ez a jó kapcsolat titka...
Azért jó a 20D mert adagolós.Igaz jackson szerin e39-be ilyen nincs legalábbis az előző írásába ezt írta. :wink:

Én a régi adagolósokról beszéltem contra common rail adagolós. Ne tessék keverni a dolgot. Észben tartom a régi E39 adagolósokat is. Ha más nem 525tds kollega (simi) észben tartatja velem.

Jackson, aki tuggya

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 101 alkalommal
Kapott köszik: 80 alkalommal
Motor tipusa: 2.5d
bmw520ds írta:
Rjani530d írta:
Sziasztok Fiúk!

Mindenki annak örüljön, amilye van!

Üdv.
J.
Ha rám is célzol vita ügyben, nagyon jó kedvem van, eszem ágában sincs vitázni, meg év vége is van...Csak ma valahogy jó köztetek! Levit reagáltam le, mert viccelődik. :lol: Bár lenne nagyon sok pénzem! Vennék egy benyást is, hol egyiket, hol másikat dicsérhetném!!! :lol:

Egészséges vita ez! Dehogy céloztam valakire is!
Jó, hogy van a fórum, az biztos!
Elszomorított reggel a hiánya. :( Nem tudtam végignézni a tegnap esti termést.

De hogy ne legyek off. 6,6654739-et mutat a fogyasztásmérő kb. 600 km megtétele után. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 21:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
jackson írta:
tibi666 írta:
Én nem tudom, hogy 3 évente mire kell költeni egy dízel motorban 250 ezer forintot... Na meg persze milyen éves futás mellett....... :roll:

Persze, vannak rossz darabok, amire 800 ezret költött évente, az szar volt, de megérne egy misét, hogy mit cserélt benne évi 800-ért. Mert a benzinesek mindig ezeket hangoztatják, azt, hogy 10 másik autós meg gond nélkül használja a dízelét, arról hallgatnak.

Ne vedd személyeskedésnek:
Nem tudod a dízelesek nagy szájjal beszélnek az alacsony fogyasztásról de csak privát beszélgetések során vallják be amikor n*100eft-t kellett költeni a szervízben a kocsira váratlanul. Cirka a 10 dízel tulajt halottam ma az elmúlt év alatt.
Szerintem valóban a kettő egyenlege azonos állapotú kocsi esetén talán azonos. Csak akkor nem lenne min vitatkozni.
Meglehetősen sok klubbos kocsi van akinek nincs tip-top állapotban a kocsija tehát itt ne tessék "az én nem költök rá akkor más hülye mert költ rá"-t összehasonlítani. Tudom mivel már jó pár klubtag kocsija megfordult nálam és van statisztikám a kinek mennyi baja van-ról.
Két egyforma állapotú kocsit tessék alapnak venni és azt lehet látni mi mennyi.

Jackson, aki szerint nincs értelme a benzin-dízel vitának mert mindkettő azonos Teljes Tulajdonlási Költséggel bír (Total Cost of Ownership angolban)

Helo
No akkor az utólsó 10 hozzászólást ÉN moderálnám egy másik topikba :wink: :wink:
Mert ez nem a benzin vs topik
Amúgy meg ODA leírhatnád Jackson klubtárs nyugodtan hogy amióta megvan az autód mennyit költöttél rá és mennyi kilómétert mentél vele
Csak a valósat írd le MERT azonnal beleírok ha eltagadsz valamit

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 21:49 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
lepke írta:
Amúgy meg ODA leírhatnád Jackson klubtárs nyugodtan hogy amióta megvan az autód mennyit költöttél rá és mennyi kilómétert mentél vele
Csak a valósat írd le MERT azonnal beleírok ha eltagadsz valamit
:taps:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 21:51 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Ide tartozik mert:
- a srác kérdezte a 525d vs. 530d vs. 525i vs. 530i fogyasztást. És ahhoz szorosan hozzá tartozik vásárlás esetén az egyéb költségek is.
- A beszélgetés fő vonala mennyibe kerül a benzin költség és hogy most akkor egy dízelben kevesebb csak magasabb cserébe a fenntartási költség de valahol a kettő ugyan oda ér.
- A benzin vs. dízel topikot már játszótérré nyilvánították többen is tehát a komolytalanság miatt nem olvassák és átlépik.
Pedig itt most konstruktív beszélgetés folyik. Amely elveszne a másik topik hülységei között.
- Az admin se morgott, hogy nem tetszik neki hanem bekapcsolódott a beszélgetésbe

Már fel raktam a költségeimet és ide is kiírtam lásd feljebb 60eft csak benya + 40eft karbantartás PER HÓ (avagy minden ami nem benya) az adatok nekem meg vannak tételesen forintra pontosan ha annyira meg akarod nézni.
De ez esetben ilyen tételesen megnézném a tiédet is :lol: De azt tegyük hozzá ez 540i és nem 525i vagy 530i tehát nekem meg kell fizetnem a luxust és a gáz fröcsökket.

Jackson, akinek megfordult ez dettó a fejében de mérlegelt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 22:12 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:
Ide tartozik mert:
- a srác kérdezte a 525d vs. 530d vs. 525i vs. 530i fogyasztást. És ahhoz szorosan hozzá tartozik vásárlás esetén az egyéb költségek is.
- A beszélgetés fő vonala mennyibe kerül a benzin költség és hogy most akkor egy dízelben kevesebb csak magasabb cserébe a fenntartási költség de valahol a kettő ugyan oda ér.
- A benzin vs. dízel topikot már játszótérré nyilvánították többen is tehát a komolytalanság miatt nem olvassák és átlépik.
Pedig itt most konstruktív beszélgetés folyik. Amely elveszne a másik topik hülységei között.
- Az admin se morgott, hogy nem tetszik neki hanem bekapcsolódott a beszélgetésbe

Már fel raktam a költségeimet és ide is kiírtam lásd feljebb 60eft csak benya + 40eft karbantartás PER HÓ (avagy minden ami nem benya) az adatok nekem meg vannak tételesen forintra pontosan ha annyira meg akarod nézni.
De ez esetben ilyen tételesen megnézném a tiédet is :lol: De azt tegyük hozzá ez 540i és nem 525i vagy 530i tehát nekem meg kell fizetnem a luxust és a gáz fröcsökket.

Jackson, akinek megfordult ez dettó a fejében de mérlegelt

Helo Kedvas barátom
MÁR BOCSÁNAT
Ki volt az aki játszótérnek nyilvánította a benzin vs topikot :?: :?: AKKOR nem kell oda írni semmit
Na most ide nem akarok ÍRNI dolgokat
Nem azért küszködök a fotókkal (celtic-bacsek)és még sorolhatnám hogy melyik klubtárssal hogy HA tudják rakják fel az oldalra
Azért ÉN érzem a benzin vs diesel között a különbséget MERT volt mind a kettőben részem akinek meg nem az ne KOMENTELJE a dolgokat
Amúgy meg nem nagyon érdekelne hogy mennyit fogyaszt a 35d 100-on :wink:
6-vagy 7-litert vagy akár 10-is
Ezt csak az érdekesség kedvéért rakattam fel

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 22:26 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
lepke írta:
Azért ÉN érzem a benzin vs diesel között a különbséget MERT volt mind a kettőben részem akinek meg nem az ne KOMENTELJE a dolgokat

Ezt már egyszer én is fölvetetem :!: :!: :!: :!:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 00:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
Benzines kollégáknak biztos nem újdonság, de én ma életemben először 20 ezer felett tankoltam.
22 ezernyi gázolaj ment le a BMW torkán.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 00:55 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
tibi666 írta:
Benzines kollégáknak biztos nem újdonság, de én ma életemben először 20 ezer felett tankoltam.

Nem, mert mi mindig telitankoltunk! :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 01:00 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Motor tipusa: 525iA
Labi írta:
tibi666 írta:

Én is, de valahogy még sosem sikerült ennyit megitatni vele. Kivéve külföldön, de akkor meg nem tűnik fel, mert más a pénznem. Itthon meg egy 55 liter körüli tankolás (ahogy általában szoktam) még nem megy 20 ezer felé.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 01:04 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 62 alkalommal
Kapott köszik: 20 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: 45i
Évjárata: 2005
Kivitele: Coupe
Labi írta:
tibi666 írta:

:lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 01:17 
E39 FAN
E39 FAN

tibi666 írta:

Helo Tibi aki Balázs
No ezt nem kellett volna leírni ebben a topikban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 03:38 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 3 alkalommal
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: M57 D30
Ez most nem nagyon vág ide de olvastam vissza a délutántól lévő kommenteket csak nem voltam gépnél szoval nem tudtam akkor odairni.

Szoval mi felénk akinek benzinese van (márkátol független) azt mondja hogy sosem vennék dieselt mert hangosabb a motorja mert nem megy ugy "mert nem szeretem a gázolaj szagát" és amit irtak itt is hogy mennyit kell rá költeni vagyis hogy többe van a szervize mint a benzinesnek. És talán sztem a legjobb beszolás közé kell hogy soroljam azt a beszolást hogy "én nem vennék dieselt mert nem indul télen" sztem ezek az emberek nem tudják mi az a diesel még sztem a régi f astránál meg a 2 es golfnál járnak ami esetleg nem indul, amihez hozzá kell hogy tegyem hogy izzitó gyergyát életükben nem cseréltek benne mikor már 10 éve megvan nekik. Ilyeneken csak nevetni tudok. Nem azt mondják hogy dieselre nem lenne pénzem mert sokkal többe kerül:D Én nem szidom a benzineseket sem nekem is volt régen (meg kell hogy jegyezzem akkor én is azt mondtam hogy nem kellene sosem diesel) persze azota már nem vennék benzinest. Én is hasonló kifogásokkal hogy nem megy.....stb illettem.
Mostanra már tudom hogy nagyon is megy csak nem egy szivódieselböl kell kiindulni. De sztem a mai benzin gázolaj áraknál nem kérdés hogy dieselt vegyek e. Föleg ha nem kuton tankolsz. Persze függ a éves megtett átlag km töl is. Csak egy példa ként számitanám ki hátha érdekel valakit
10000 km en ha pl 530ia -m lenne átlagban enne 12 litert (és sztem többet is enne de nem akarok olyanok mondani amit nem tapasztaltam) tankolsz 355ft/l ért most azaz 4260Ft (100km) 426000Ft (10000km)
Még a 530da-ba átlag legyen 9 liter (csak azért hogy én a legtöbbet városban járok) 250 ft olajáron azaz 2250 Ft (100km) 225000 Ft 10000km-en csak nem fele annyit fizetek ki rá. És nem 10000 km megyek egy éven ahogy az átlag autos sem. Akkor hol van ehez képest a szerviz ár amit egyesek annyira emlegetnek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 05:13 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Motor tipusa: M52
Évjárata: 1997
Szerinted mindenki tud szerezni 250 Ft os löttyöt?
Ez egy nem reális összehasonlítás

Érdemesebb úgy számolni hogy a mostani középárakkal plusz a dieselhez
2 évente egy nagynyomású pumpa/injektorok és vagy turbó árát adjuk hozzá

Akkor nem ennyi jön ki...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 09:53 
haladó
haladó

Adott köszi: 39 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Évjárata: 2008
Igen, tudjuk! A :diesel BMW használata sokkal drágább, minta a benya, de MI megtehetjük :wink: !!! 3 év alatt, majd 100000 km bele küldtem a bömibe, de ezek a bibik még nem jelentkeztek! Gondolom a benyásra sem kell semmit költeni :roll:
:buek :buek2

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 13:10 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 3 alkalommal
Motor tipusa: M57 D30
Ezt csak a benzinesek mondják ezt irtam lepont:D Biztos sok diesel autod volt már ha igy tudod:D De még ha kutas árakat számoljuk akkor is olcsobra jön ki mert kevesebbet eszik:D és ha azt nézed hogy ha csak 3 literrel eszik kevesebbet az 1000 ft 100km-en ami 100000ft 10000km-en. Még most sem jön ki jobban?:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.31. 13:52 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Motor tipusa: M52
Évjárata: 1997
Annó amikor még BMW nél dolgoztam volt két ügyfelünk akik egyszerre vettek E39 et
Az egyik 530d t vett a másik 540i t.

5 év múlva a gépből az összes szervízszámlát kikeresük és összeadtuk
Kb ugyanannyi kilométert futott a 2 autó
A végösszeg - kalkulált fogyasztással együtt- ugyanannyi volt

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 5127 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 257  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]