* *
Pontos idő: 2026.04.21. 05:34

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 850 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.08. 22:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
touring írta:
admin írta:
touring írta:
admin írta:
touring írta:
Na erre varrjatok gombot. Elkezdett a PDC sípolni, majd elhalgatott és villogott a led a gombon. Na mondom önteszt szar, odalett egy szenzor. Körbementem és minden szenzor cicereg. Leraktam a kocsit, elvégeztem a dolgom, visszaérek, gyújtás rá és a PDC működik. Indulás haza. Állnék be a garázsba, a PDC megint nem megy és megint minden szenzor cicereg. Megint vihetem diagra... :evil:
Elől vagy hátul sípolt mert akkor ott kell keresni a hibát.

Hátul. Ott is mind cicereg. Rejtély :D :D :D
Attól hogy cicereg még lehet szar nekem ugyan ez volt addig idegelt míg kapott négy újat.

Az jó! Nem apróztad. Diag nem mondja meg melyik a hunyó?

Elvileg megmondja, mert öcsém E46-osán is kihozta a két hátsó oldalsót hibásnak, pedig ciceregnek! :)

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.08. 22:51 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
vaszarig írta:
touring írta:
admin írta:
touring írta:
admin írta:
touring írta:
Na erre varrjatok gombot. Elkezdett a PDC sípolni, majd elhalgatott és villogott a led a gombon. Na mondom önteszt szar, odalett egy szenzor. Körbementem és minden szenzor cicereg. Leraktam a kocsit, elvégeztem a dolgom, visszaérek, gyújtás rá és a PDC működik. Indulás haza. Állnék be a garázsba, a PDC megint nem megy és megint minden szenzor cicereg. Megint vihetem diagra... :evil:

Attól hogy cicereg még lehet szar nekem ugyan ez volt addig idegelt míg kapott négy újat.

Elvileg megmondja, mert öcsém E46-osán is kihozta a két hátsó oldalsót hibásnak, pedig ciceregnek! :)

Ja ha totál szakadt az beírja vagy rövid zár a testhez. No de hogy más hangon cicereg? :lol:

Jackson, aki cicergeti

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.08. 23:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
jackson írta:
vaszarig írta:
touring írta:
admin írta:
touring írta:
admin írta:
touring írta:

Ja ha totál szakadt az beírja vagy rövid zár a testhez. No de hogy más hangon cicereg? :lol:

Jackson, aki cicergeti
30cm-es Pioneer mélynyomókra rá lehetne vezérelni? Úgy hogy ott rezegjen ahol akadály van? Elöl meg Titan dóm magassugárzókra? Csak mint laikust érdekelne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: pdc szenzor
HozzászólásElküldve: 2010.12.09. 13:26 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Hali!

Szükségem lenne 3 db pdc szenzorra. (hátsó) Nekem van 2 db 2 pólusú érintkezővel, de ami kell az 3 pólusú érintkezős. Tud valaki segíteni?
möszizoli aki nem tud tolatni
(jackson után szabadon)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: pdc szenzor
HozzászólásElküldve: 2010.12.09. 16:28 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
moszizoli írta:
Hali!

Szükségem lenne 3 db pdc szenzorra. (hátsó) Nekem van 2 db 2 pólusú érintkezővel, de ami kell az 3 pólusú érintkezős. Tud valaki segíteni?
möszizoli aki nem tud tolatni
(jackson után szabadon)

Zsolt000 klubtárs épp ilyesmit árul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.10. 22:48 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 48 alkalommal
Kapott köszik: 17 alkalommal
Motor tipusa: M52(23i)
Sziasztok

Tartozás fejében kaptam ma egy ilyen PDC-t.

http://autoriaszto.startuzlet.hu/termek ... k004e.html

Mivel gyári PDC-nem volt ezért beraktam hátra.
Egész korrekt kis motyó. ÉS meglepően jol végzi a dolgát..
Nem hittem volna hogy 1,5 óra alatt telepíthető,ehez persze hozzátartozik a baromi könnyű lökhárító fel-le szerelés.Még a patentek is megúszták. :lol:

.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.11. 20:57 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Kiderült, hogy hátul a jobb szélső a ludas. Biztosan kontakt hiba, mert most is hol működik, hol nem volt, volt egyszer egy üveg Tullamore Dew... :D :D :D
Nem bírom ezt a Vecát :D
Holnap szétkapom és megigazítom a csatit.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.11. 22:03 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Gabii írta:
Sziasztok

Tartozás fejében kaptam ma egy ilyen PDC-t.

http://autoriaszto.startuzlet.hu/termek ... k004e.html

Mivel gyári PDC-nem volt ezért beraktam hátra.
Egész korrekt kis motyó. ÉS meglepően jol végzi a dolgát..
Nem hittem volna hogy 1,5 óra alatt telepíthető,ehez persze hozzátartozik a baromi könnyű lökhárító fel-le szerelés.Még a patentek is megúszták. :lol:

.

helo

hol huztad a kábeleket előre?

+ kérdés!

rugóbiznisz?

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.11. 22:36 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 48 alkalommal
Kapott köszik: 17 alkalommal
Motor tipusa: M52(23i)
A lökhárítóban a gyári helyére raktam be,belülről ki van hagyva a műanyagban a helye szal méricskélni sem kellett,a hátsó doblemezen volt egy kis ledugózott lyukacska ahol bemennek a kábelek a vezérlő pedig az akksi mellett van. És kb ennyi mivel Wifis a cucc ezért a kijelzőnek nem kellett kábelt húzni előre.

A rugóval kapcsolatban pedig felraktam a képeket abba a topikba ahol elkezdtük a témát,nem reagáltál rá..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.11. 23:02 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 58 alkalommal
Kapott köszik: 49 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Gabii írta:
A lökhárítóban a gyári helyére raktam be,belülről ki van hagyva a műanyagban a helye szal méricskélni sem kellett,a hátsó doblemezen volt egy kis ledugózott lyukacska ahol bemennek a kábelek a vezérlő pedig az akksi mellett van. És kb ennyi mivel Wifis a cucc ezért a kijelzőnek nem kellett kábelt húzni előre.

A rugóval kapcsolatban pedig felraktam a képeket abba a topikba ahol elkezdtük a témát,nem reagáltál rá..

Sajnos nem néztem meg... Irsz egy PÜ-t!

Kép

???(?_?)???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 17:18 
Moderátor
Moderátor

Egy kis mese a PDC szívásomról. Pipa elő hozzatok chipset hosszú lesz.

Hóparty elött kezdődik a történet. Mosóban menetel elött már gyanús volt a PDC mert vonyított és nem csipogott. Meg is jegyeztem majd erre oda kell figyelni.
Mosóban vagy kétszer felhívtam a figyelmüket, hogy nem nyomjuk közvetlenül a nagynyomású vízsugarat a fejekre mert akkor cserés és tetű módon távozás elött minden berakom hátra menetbe ellenőrizendő, hogy fizetik-e a szenzor árrát.
A mostani álljak át előre majd kicsit hátrébb között vonyított folyamatosan. Na mondom neki megáztattátok a szenzort.
Ok még proszívozzák és ott a laptop (vittem a partyra) rányomtam és DIS jobb közép szenzor hiba. Gyorsan centiméter teszt: én nézem ők rakják 10cm a kezüket sorba. Néha hülyeség tehát 87cm egyik szezoron és 10cm a másikon mivel belóg oldalra meg a mosó oldalát is látta. De nincs látható bibi nyoma.

Utánna már soha nem működött első bekapcsolásnál hosszú sípolás utánna többi bekapcsolásnál síri csönd (ami azért is érdekes mert nem jön a PDC kész egy darab beállított csippantás sem. Diag DIS V55-el:
13 PDC: Converter, rear center right (hátsó jobb közép)
Short circuit to positive data line
Short circuit to negative data line
(tehát rövid zár a pozitív és negatív adat vezetéken)
Fault currently present (tehát most is szar)

Szidom magamat, basszus biztos befosott a fej és jobb lett volna ha a mosós csapat fizeti. De azért tetű nem lehetek mert elötte is már volt valami. Mivel persze hó party dec18. Karácsonyi héten telefon kinek van mennyiért.
- AlpinaFan: Péter vagy 30eft egy gyári inkább bontottat akarjál venni Bömbölőtöl
- Schnitzer: neki nincs PDC kocsija amit bontott :cry:
- Balatoni bontós csávó: dettó neki sincs
- Bömbölő neki van és 12eFt lásd: LINK bömbölő új honlapjára
Némi kis bizonytalanság a középső szenzor is ugyan az mint a szélső mert mint látható ez L alakú. Aszongya nézzem meg az ETK-ban ha egyforma akkor az a bele való
Mivel őt már dec23-án hívom mondom is neki hogy ezt ma nem tudjuk leboltolni mert mindkettőn asszonya morci lenne. Ő is bólogat ja tömeghalál lenne.
Ok majd a két ünnep között. Azért bosszant, hogy biztos jó cuccot vegyek ki kéne szedni a hibásat. Muhaati-nál tömegnyomor. Remek.

Az ETK-ban ide találok: Real OEM LINK a hátsó PDC-hez
2-eske egyforma mind a négy csak több kód van. Pöpec egyre erősebb gyanú ki kéne venni és megnézni milyen kell bele. meg amúgy se lenne gáz ha lenne egy tartalék.
Elsőre a fekete 66209129815 passzol 02 Ultrasonic-sensor SCHWARZ 4 09/2000 66216902181
De ez sincs messze tőle:
For vehicles with cosmos-schwarz M303=Yes
02 Ultrasonic-sensor COSMOSSCHWARZ 4 09/2000 66207901542
No nincs mese ki köll szedni.

Jackson, aki folyt.köv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 17:33 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 69 alkalommal
Kapott köszik: 109 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525iA
Évjárata: 2004
Jackson, Te milyen hosszan tudsz arról írni, hogy beszart a pdc-d, rádugtad a számítógépet, kidobta a hibát, de nem tudod biztosan a cikkszámot, így ki kell szerelned a szenzort.... :lol:

És még gyenge voltál nyelvtanból..... Igazából egy író veszett el benned. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 17:35 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 391 alkalommal
Kapott köszik: 934 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
tibi666 írta:
Jackson, Te milyen hosszan tudsz arról írni, hogy beszart a pdc-d, rádugtad a számítógépet, kidobta a hibát, de nem tudod biztosan a cikkszámot, így ki kell szerelned a szenzort.... :lol:

Ja, én is olvasás közben várom a végkifejletet, de az nincs :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 17:56 
Moderátor
Moderátor

Amúgy Ebay USA, DE, UK nagyon szar a felhozatal két kábel és alig 3-4 ajánlat a három országban lapolt szenzorra. Ebből bömbölő lesz csak tutira kéne menni.

Muhaati-hoz bekönyörögöm magam (csak az utcán megállok és csak szerszám kell kölcsön címszóval).
Bent három kocsi egy volvó egy klubtagé és az attié. Tényleg csak kint van hely a -6fokban.
Lökhárító leszedés TIS és admin tanácsai. Kiderült nem is olyan macera (most már rutinból megy) de akkor azért szívtam vele vagy egy órát. Ujjam és magam is szétfagytam közben.
REALOem link a hátsó lököshöz
Először leszedtem a 13-as jelölt (nincs vonal a 13-astól balra lévő lapos műanyag amire pakolhatsz. Kiszedése a két sarokban a gumi felhajt majd két szélső pöcök lenyom és előre kijön szenvedés árán (szerencsére sérülés nélkül).
Kiszedem alatta lévő 7 darab 5-ös pöcköt (ati féle kiszedő cuccal) vagy félórát szívtam vele. Hát nem kellett volna mivel az csak a fém vázhoz rögzíti a műanyag borítást. Remek admin telefon:
- be a csomitartóba és a hátsó csillapítón kell valami csavarokat kicsavarni akkor jön ki. RealOem link oda
Csodálkozok ilyen macera lenne levenni. TIS lapozgat, megjegyzem elég szar leírások és képek között. Végre megtalálom a teljes lökös leszedésébnél a két csavart kell kiszedni és le hátra. Tehát az elöbbi képen a 3-asal jelölt két bazinagy csavar fölfelé ki és lejön a lökös.
7 pöcök vissza (basszus ezért is fagyoskodtam de minek). Bent muhaati műhelye felől vidám kopácsolás hallatszik az ujjaim megkezdenek megfagyni. :roll:

Azonban a hátsó keréknél három darab műanyag patent is tartja oldalanként. Az első képen az 5-ösből van jobb és baloldalt 3-3 darab a doblemez műanyagját rögzíti a kerékjárati ívben belül persze hulla mocsok a tél miatt és hideg (nagyon hideg). Hála muhaati spéci szegecs kiszedő szerszámának relatíve gyorsan kijön. Utánna már röhögve lejön egyből. Basszu kéne Schnitzernél bontós tanulásra jelentkezni nyári munkára és gyorsabban menne a dolog.
Annyi azonban látszot a akkumlátor fölött több PDC kábel szétnyílva nincs rajta az a fekete bandázs kötés és több kábelen sérült a szigetelés. Gyanúúúúús.
PDC nagy nehezen kijön. Pontosabban muhaati birta kimozdítani mert annyira berohadt és éppen kikisérte a távozó ügyfelet.
PDC a kezemben hurrá lökös vissza a 5-ös pöckök persze szarnak rendsen vissza menni, de muhaati megnyugtatott a két nagy csavar a lényeg. Igéret muhaatinak majd meghálálom anyagilag a szerszám kölcsönzést felszereléskor (ja abból jól lehet reggelizni már mint az igéretből).
Kábel felkötöz (otthon már a melgebb 10 fokos terem garázsba) és egész nap tüsszögés mert jól ráfáztam a meglévő influenzára (PDC hőse plecsni a síron és egyebek :lol: ).

Másnap irány bömbölő szenzorral a kézben. Ő is hoz 4 újjat amit egy pöpec használt hátsó kábellel kipróbál. Az ő négy új szenzora hibátlan látszik. Csak csippant a Touring-ja és csipog ahogy közelítjük a kezünket. Esz a fene megkérem dugja már fel az én vacak szenzoromat is ellenörzés képpem.
Puff döbbenés (még jó hogy kiszedtem) mert hibátlan. Na jó azért ha már odáig elmentem akkor kérem a szenzort és kéne kábel. Az övét nem adja mivel ez a teszt kábele de meg igérte utánna néz. Mondom neki ne vacakolj a tiéd is szétnyílt meg a ebay-en is láttam ilyet 12eFt környékén.
Végül fizettem 11eft klubos kedvezménnyel. És amikor jövök haza veszem észre a ravaszságot SWF és Made in germany de OFF Renault. Ahha ezért van 12eft gyári új amikor 30eFt a BMWs.

AlpinaFan telcsi a kép alapján: RealOem link a PDC szenzor képhez újra
Az ETK így írja:
No. Description Supplement Qty From Up To Part Number Price Notes
03 Wiring harness PDC rear 1 09/1998 09/2000 61128387107 $43.30
only in conjunction with
-- Adapter wire PDC 2 09/1998 09/2000 61128376876 $12.37
Hmm mi a manó az a adapter wire???? rákeresünk alkatrészként és ott meg látszik RealOem Link az alaktrészhez a facelift utáni kocsi képén valami hosszabbító. Ráadásul itt már csak egy darabot ír és a kép se stimmel mert mindkettő képen két ponton lép ki a kaszniból nálam meg csak jobb hátul egy ponton.
Kábel 12eFt és vajon kell-e a két adapter (2eft darabja). Inkább esz a fene mi az megrendelem a kábelt és egy adaptert ha megjön legfeljem buktam 2eft-t.
Amúgy nagyon jó ez a kábel ár a gyári kvázi olcsóbb mint a használt ebay-es mivel az még szállítást se tartalmaz. Rendeltem még 100db 5-ös műanyag pöcköt mivel 40ft darabja többet ne szivasson egy sem (4eFt-ért nyugalmat vásároltam).

Mivel holnap miskolc irány muhaati és felszerel. Mivel csak délelött érek rá és alpina hozzá teszem rohadt gyorsan 2nap alatt hozta a kábel most délutánra.
Muhaatinál ferbo ácsorog bent ABS hibával. Nekem már a második hely jut (remek legalább nem az utcán állok). Továbbra is igéret majd ha össze rakom adok szerszám bérleti díjat és össze rakom.
Ferbo ha már ott volt segített vissza rakni a lököst: Klubtársi segítség. A régi szenzort raktam vissza majd úgy is bontani kell újra a kábel miatt.

Délután munkahelyemre AlpinaFan meghozza a 61128387107-es kábelt tényleg egy pontos csak kell hozzá a két középső adapterhez anya anya átalakító mivel az két papa csati. Nagyon csecse hibátlan zsír új és az összes kábel rögzítő ami leesett is rajta van. Valószínüleg ezért eset le annó amikor Nagykanizsán korossyrolly papája rögzített vissza ideiglenesen majd a muhaati késöbb véglegesen. Akkor most rendelhettem meg a másik 61128376876-os adapter kábelt. De az most a téli zárás miatt csak a második hétre lesz itt.

Akinek hasonló PDC kábeles baja lenne erősen javasolom AlpinaFan-tól rendelni ilyet és figyelni mennyi adapter kell hozzá. Mivel az első is 12eft nagyon olcsó a használt árak és főleg az állapotokhoz képest. Szenzor beszerzésnél vigyázni mert több fajta van nekem már a Aktív PDC tehát 3 drótos van.

Jackson, akinek sajna még nincs újra működő PDC-je de utánna nagyon pöpec lesz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 18:00 
Moderátor
Moderátor

tibi666 írta:

Két hete szopok vele ebből már regényt tudok írni. Amúgy bölcsésznek akartak küldeni de ragaszkodtam a műszaki vénámhoz.

Remélem más nem szívja meg a leírásom alapján. A két oldalsót röhejesen egyszerű cserélni a két díszléc kiszedésével de a Touring középső PDC ilyen mocsok. Facelift után is benne van a lökösben?

Jackson, aki műszaki lett

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 19:58 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
jackson írta:
Facelift után is benne van a lökösben?

Bene van,sőt az M-es be is :lol: :lol:

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:09 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
admin írta:
jackson írta:

Csere egy jó játék, és még diag sem kellett, mert kábelre nem is gondoltam, Bömbölőnél egyből szenzort vettem.
Nehéz hozzáférni...
Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:11 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
tibi666 írta:

Ezen könnyesre röhögtem magam. :taps:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:17 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
LeviM5 írta:

Csere egy jó játék, és még diag sem kellett, mert kábelre nem is gondoltam, Bömbölőnél egyből szenzort vettem.
Nehéz hozzáférni...
Én vetem négyet egyből és mind cseréltem.A 4db új volt annyi mint itthon 3használ.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.12.30. 20:34 
Moderátor
Moderátor

LeviM5 írta:
admin írta:
jackson írta:

Nehéz hozzáférni...
kép helye
Kép
kép helye

Szia!

Én is egyből azt vettem én se gondoltam kábelre.
Amúgy mint látható a Touring-nak más a hátulja mint az M-es vagy talán Sedan lökös:
Link ODA
Látszik kettő nagyobb luk a bordázott középső részen ott kell a csavarokat kicsavarni. No persze a legszarabb téli időben hóban latyakosan és nem szép nyári kesztyűs kézzel.

Jackson, aki már rutinból fogja szétszedni

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 850 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 43  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]