Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.12.09. 01:34

Kedves aggódó klubtársak!

Örömmel (és kissé pironkodva) szeretném bejelenteni,
hogy ma reggel (vagy tegnap éjjel) .... valamikor sikerült pontot tenni azíre.

VAN VENTILLÁCIÓ!!!
Egész kisímult a bőröm..... a nyugalom pillanatai....

Konklúzió:

F28. :oops: Oké, tudom, mondjátok csak.....
Ezen felül az éppen "használatban" lévő süni is halott volt.

Tanulság: Hibakeresési -és tesztelési fázisonként MINDEN ALKALOMMAL ellenőrizd a kört mielőtt
úgy járnál mint én. Esküszöm, hogy szombaton (amikor már minden a feje tetején állt) F28 barátunk még nem volt elszenesedve.....

Szóval ez van.

Köszi mindenkinek a segítséget és bocs még1x (még egyszer :P ) ha "kissé" türelmetlen lettem volna,
de az elmúlt pár nap kellőképpen felzaklatott (nem csak a bimmerre gondolok....)....

-------------------------------
F28 - We will never forget you.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára quest 2010.12.09. 10:22-kor.

Re: Megint egy trükkös utastér fűtőmotor probléma!

2010.12.09. 10:18

jackson írta:
Kéne neked egy WDS lemez is amiben látható a képe merre van a kesztyűtartó mögött. Ki kell szedni a kesztyűtartót és mögötte egy 6 darabos relé blokk jobb szélén a két biztosítékból a jobb oldali (ami távolabb a reléktől).
Amúgy süni csere már volt?

Jackson, aki megnézte neked

WDS v.12 (4.07 GB) ez a méret hasonlít?

.............

2010.12.09. 16:17

Örülnék, ha valaki hozna nekem a hóparty-ra egy Wds-t lemezen, mert mobilinternetem van és azzal elég lassan jönne le ..............természetesen pénz, sör, egyéb ellenszolgáltatás fejében

Re: .............

2010.12.09. 18:43

pistino1 írta:Örülnék, ha valaki hozna nekem a hóparty-ra egy Wds-t lemezen, mert mobilinternetem van és azzal elég lassan jönne le ..............természetesen pénz, sör, egyéb ellenszolgáltatás fejében

Hali!

Már be is toltam a kesztyűtartóba!
De pssszt! H akérdezik, nem tőlem van!
Találtad!

Üdv!

2010.12.09. 19:42

quest írta:De pssszt! H akérdezik, nem tőlem van!
Találtad!

Üdv!

A kesztyűtartódban? :D :D

2010.12.10. 09:29

quest írta:
pistino1 írta:Örülnék, ha valaki hozna nekem a hóparty-ra egy Wds-t lemezen, mert mobilinternetem van és azzal elég lassan jönne le ..............természetesen pénz, sör, egyéb ellenszolgáltatás fejében

Hali!

Már be is toltam a kesztyűtartóba!
De pssszt! H akérdezik, nem tőlem van!
Találtad!

Üdv!

Nagyon köszönöm, csak megtaláljuk egymást a tömegben.... 8)

2010.12.12. 13:52

Ha üres DVD lemez van én felírni is fel tudom.

Jackson, aki biztos csak rosszul látta és nincs is ilyen iso fájl a merevlemezén :wink:

2010.12.13. 11:08

jackson írta:Ha üres DVD lemez van én felírni is fel tudom.

Jackson, aki biztos csak rosszul látta és nincs is ilyen iso fájl a merevlemezén :wink:

viszek néhány lemezt...........biztos ami biztos 8)

2010.12.17. 19:50

Ezt láttátok Urak? Szerintem baráti ajánlat.

2010.12.17. 21:36

Illes írta:Ezt láttátok Urak? Szerintem baráti ajánlat.

Igen, de az enyémbe már nem jó! :sírás:
Schnitzernek is van ilyen.
Nekem már a max gombos kéne.

2010.12.17. 21:37

Neki miért Rest van írva a gombjára, nekem meg miért Max?

2010.12.17. 22:46

bmw520ds írta:

Facelift elött Rest gomb van és más a panel gyári száma is utánna MAX gomb. Mivel ennél már menetközben belehet kapcsolni a MAX hűtést de ez jócskán eltér a régitől mivel vannak nap szenzorok is.

Jackson, aki csak REST-REST és MAX-MAX-os közötti cseréket javasol

2010.12.18. 00:40

Imco írta:

De a Rest gombhoz még kellene a maradékhő tároló kütyü is. Nem?
Vagy neked beteg a paneled?

2010.12.18. 01:56

BMWFUN írta:
Imco írta:

Neeeem. Rest gomb mindegyik kocsiban van alapfelszereltség. Annyit csinál van a kiegészítő keringető szivatyú (webastosoknak kályha mellett, nekünk a két fütsé szelep alatt) bekapcsolja és beforgata a hűtőfolyadékot a két utastéri fütőbordába.

Amire te gondoltál az a rejt hőtároló (latent heat) ami az anyós ülés lábánál van és még pár szelep. De ez teljesen automata csak diagból látszik mit csinál éppen van-e hiba stb.

Jackson, aki pontosít

2010.12.18. 08:11

BMWFUN írta:
Imco írta:

Jacksont annyival egészítenem ki,
hogy működik a rest is a max-os helyén, csak rest-esként funkciónál.
/Szerintem nem alapfelszereltség a rest, mert ugye nálam nincs ill. mint alant irom is a 16:9-ről megy nálam./
Azaz gyújtás nélkül megnyomva keringeti a levegőt amit nálam már a 16:9-ről vezérelhetek.
Illetve nincs a max funkció ami gyújtásnál lefújja klímás levegővel a fejem.
Pont ezért nem tudtam még vásárolni mert restes van, maxos nincs! :(
Erre figyeljetek oda cserénél ill. arra -amit már tudunk, hogy az x5-é bármennyire is ua. nem lesz jó bele. :)

2010.12.18. 15:51

jackson írta:
BMWFUN írta:
Imco írta:

Neeeem. Rest gomb mindegyik kocsiban van alapfelszereltség. Annyit csinál van a kiegészítő keringető szivatyú (webastosoknak kályha mellett, nekünk a két fütsé szelep alatt) bekapcsolja és beforgata a hűtőfolyadékot a két utastéri fütőbordába.

Amire te gondoltál az a rejt hőtároló (latent heat) ami az anyós ülés lábánál van és még pár szelep. De ez teljesen automata csak diagból látszik mit csinál éppen van-e hiba stb.

Jackson, aki pontosít

Nem lehet alap, vagy nekem alap alatti felszereltségem van, mert csak MAX gombom van. :)
Úgy tudtam, hogy a REST-tel megy a maradékhő, de hát mindig tanul az ember fia. :wink:

2010.12.18. 15:54

Imco írta:
BMWFUN írta:
Imco írta:

Jacksont annyival egészítenem ki,
hogy működik a rest is a max-os helyén, csak rest-esként funkciónál.
/Szerintem nem alapfelszereltség a rest, mert ugye nálam nincs ill. mint alant irom is a 16:9-ről megy nálam./
Azaz gyújtás nélkül megnyomva keringeti a levegőt amit nálam már a 16:9-ről vezérelhetek.
Illetve nincs a max funkció ami gyújtásnál lefújja klímás levegővel a fejem.
Pont ezért nem tudtam még vásárolni mert restes van, maxos nincs! :(
Erre figyeljetek oda cserénél ill. arra -amit már tudunk, hogy az x5-é bármennyire is ua. nem lesz jó bele. :)

Nem teljesen értem. Rest-ed és Max-od sincs? 16:9-ről az állófűtés/független szellőztetés indítható. Nem?

2010.12.19. 09:40

BMWFUN írta:
jackson írta:
BMWFUN írta:
Imco írta:

Jackson, aki pontosít

Nem lehet alap, vagy nekem alap alatti felszereltségem van, mert csak MAX gombom van. :)
Úgy tudtam, hogy a REST-tel megy a maradékhő, de hát mindig tanul az ember fia. :wink:
Beindítva Max hideget csinál, leállítva maradékhőt juttat az utastérbe. Ez működött is, csak nem értettem mi a különbség az írások miatt. A Rest felirattal szereltnél is csinálja a gyors lehűtést?

2010.12.19. 09:41

jackson írta:
bmw520ds írta:

Facelift elött Rest gomb van és más a panel gyári száma is utánna MAX gomb. Mivel ennél már menetközben belehet kapcsolni a MAX hűtést de ez jócskán eltér a régitől mivel vannak nap szenzorok is.

Jackson, aki csak REST-REST és MAX-MAX-os közötti cseréket javasol
:franko: Köszönöm!

2010.12.19. 12:40

BMWFUN írta:
Nem teljesen értem. Rest-ed és Max-od sincs? 16:9-ről az állófűtés/független szellőztetés indítható. Nem?

Lehet, hogy itt kissé összekutyultam a dolgot. Vagy az is lehet hogy valamim nem jó.
Állófűtésem nincs!-bár lenne!
Tehát nálam MAX van. Ez gyújtásnál megnyomva bekapcsolja a klímát, 100% ventivel, arcba fújós lapátállással és talán leveszi 16 fokra a hőmérsékletet is /nem esküszöm/. Gyújtás nélkül semmit sem csinál a max gombra. /Ez 16:9 nélküli autóban is igy van, probáltam. Az, hogy az ez utáni rész hogy valósul meg ezeknél a modelleknél, nem tudom./ A 16:9-en van lehetőség hogy pl 14:30-kor elkezdje befújni a levegőt. Ez gyújtás nélkül, kivett kulcsnál is a jobb oldali nagy gomb mellett egy kis piros? venti jelzi. Egyébként nem látszik a műanyagban. A héten fedeztem fel, tetszett! :)
A rest-es klímapanel az enyémbe beszerelve, látszólag tökéletesen működött, de rest gomb pont fordítva megy a max-val. Tehát gyújtás nélkül megnyomva elindítja a ventit, míg gyújtáson megnyomva semmi sem történik. Hogy teljes legyen a kép, még érdemes lenne megnézni a maxost a rest helyén, de esetemben ez indifferens. :)
Tegnap megnézhettem volna a klubtársak autóján. De kinek volt erre kedve! :) ;)
Remélem sikerült valamihez közelebb vinni.

A következő talin fűtést fogunk kapcsolgatni.
Kérünk Schnitzertől egy panelt kölcsön és azzal körbe is tesztelhetjük! :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge