* *
Pontos idő: 2026.04.20. 16:40

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 648 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.11. 22:10 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (1)
bmw520ds írta:
Egyik hahotázni fog hogy beszopta a nagypofájú Diesel rajongó

Sajnálatos történet. Viszont nem elromlott a diesel-ed, hanem elb...ták. Hoztak már hozzám trélerrel benzinest, amit sikerült tönkretennie "kollégának", ott a gyertyamenetet sikerült elb....nia.

Viszont kétségtelen, hogy a szívások század része jut a benzines motorokra a dieselekhez képest.
Nem-nem, nem kötözködni akarok, sőt nem is fogok, de a tények, azok tények: A benzineseket szervizelem, a dieseleket szervizelem és javítom. Immáron 30 éve. Persze ez nem azt jelenti, hogy benzinest még nem kellett javítani!!!!!!

Egy szónak is száz a vége: A dieselt újonnan kell megvenni, és használni kell. Ha eljön a betegeskedés, akkor már ............................................

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.11. 22:25 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 18 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Blog: Blog megtekintése (0)
muhaati írta:
bmw520ds írta:

Sajnálatos történet. Viszont nem elromlott a diesel-ed, hanem elb...ták. Hoztak már hozzám trélerrel benzinest, amit sikerült tönkretennie "kollégának", ott a gyertyamenetet sikerült elb....nia.

Minden jó, ha jó a vége...
Azt azért meg lehet tudni, hogy ki volt ez a jó képességű szerelő, hogy ne fusson bele más is?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.11. 22:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Kivitele: Sedan
touring írta:
muhaati írta:
bmw520ds írta:

Minden jó, ha jó a vége...
Azt azért meg lehet tudni, hogy ki volt ez a jó képességű szerelő, hogy ne fusson bele más is?
Ember szeretnék maradni, jó ember!Nem fogtok beleszaladni, de nekem az a felfogásom, mindig tanulni kell a hibámból, hiába akarok tökéletes lenni, nem mindig sikerül és van mikor ennek ára van.Viszont, ilyenkor oda kell állni, igen is elba..tam, ne haragudj, nem így akartam!Ez alap.Emlékszel a kulcsos garázskapura Ati?Beletört, elmondtam, nem is haragudtál, kerested a lehetőséget a megoldásra!Máig sajnálom, de mit tegyek?Még kifizetni sem engedted...Működik, mert még a fejem a helyén van, pedig én is tettem tönkre dolgokat a szakmámban, de felvállaltam, azért lehetek az aki vagyok.Meg a mondás is igaz, hazug embert előbb utol érik, mint a sánta kutyát...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.11. 23:20 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 73 alkalommal
Kapott köszik: 63 alkalommal
Motor tipusa: V8
Évjárata: 1997
bmw520ds írta:
Van egy remek történetem.Persze dízel dolog.Két rész lesz az olvasótábor közül.Egyik hahotázni fog hogy beszopta a nagypofájú Diesel rajongó, a másik pedig aki komolyan elgondolkozik az ok-okozat összefüggésen.
A történet úgy kezdődik, hogy olaj az autó alatt, ami egyre több lett és zavart mind a környezet szennyezés és mind a pénztárca tartalmának gyorsabb kiürítése miatt.A szelepdekni tömítés engedte az olajat, ezért vettem rá újat és az új Hardy tárcsa, komplett fék, egy két futómű alkatrész cseréjével egybekötve kicseréltettem ezt az anyagilag nem kevés mennyiségű alkatrészt, legyen a seggem alatt egy normális doboz.
Ennek a tömítésnek a cseréje a porlasztók kivétele nélkül lehetetlen.A porlasztók kivétele elég nehéz feladat volt.Telefon, kész, gyere, próbáld ki, de kis baj van.Nem megy az egyik porlasztó és ezért meg kell hajtani, akkor kidolgozza magából a levegőt és minden rendben lesz!Beindul nagy nehezen, beülök, a gázpedál rázza a lábam, remeg minden, nem megy egy henger.Furcsa idegen hang, a fordulat növekedésével arányos ütemben.Füstöl mint a pelenka gyár.Ez nem porlasztó, gondoltam, itt valami történt...Visszamegyek, mondom lehet keresni mi baj, mert itt történt valami, az biztos.Első magyarázat:A négy porlasztóm egyike alatt nem volt tűzkarika, tele volt mellette koksz, gázolaj, por meg ki tudja milyen mixel.Alig tudta kivenni, biztos tönkrement a porlasztó...Mondom, akkor lehet belement ez az egyveleg a hengerbe és box volt odabent.Az hülyeség, mert ki lett fújva és a szelepeken keresztül az távozott.Mindegy, másnap megnézi mit tehet az ügy érdekében.
Másnap:Telefon, Wurth csodaszer, bele volt öntve az ominózus hengerbe és most már jó, megy minden henger, ki lett próbálva, de hallgassam meg!Persze nagyüzem a munka helyen, de lihegve futottam az autómhoz, vajon mi a helyzet?Hát megy ...án, ki lett próbálva, hallgassam meg!Beindít, csesszegő hang ami előző nap volt ugyan úgy, csak most jár szépen a négy henger.Á mondom itt valaki valakivel találkozott, de nem fogom megtudni hogyan.Nem is mentem el kipróbálni, szívó torok le, porlasztók szarok megint...Persze.Gondoltam, ha játék, hát legyen, én végigjátszóm buta és tudatlan képpel.Másnap reggel szakemberhez a porlasztókkal és láss csodát mind a négy egyformán, szép porlasztási képpel porlaszt!A szakinak mondom hogy eredeti, 382500 km van benne, szerinte milyen?Tízes skálán hetes.Ok.Ez rövidre zárva, mehetünk haza.Á szelepek, miatt ez a hang hidrotőke.Jó és akkor mi a teendő?Szét kell szedni és a sok dízel motorolaj feketesége miatt be van állva valamelyik, ez csattog...Na és akkor ezzel mit csinálsz?Benzinbe kell áztatni és a sok trutyi kimegy és nem fog csesszegni a motor.Mondom neki, vegyük le a hengerfejet!Nem.Nincs itt semmi ilyen baj.Ok, holnap talán ráér, mert csúszik minden e miatt.Közben haverok hívtak, elmondom röviden mi a helyzet, mondják, anyád, bele esett a hengerbe a cucc, a csávó beindította és odabaszott a dugattyú a hengerfejnek és nincs nagy baj, csak ezen kívül csak a hajtó kar(ok) görbülhettek meg...Ja mondom ezt nem jó hallani, de a hajtókar is lehetséges?Nem.Szinte biztos!Kettős tömegű lendkerék hiba miatt főtengely töréssel állt a haverom gépe egy hete.Mondom nekik, gyertek el, nézzetek már rá a dologra, mert nem akarom az agyamat játszani, nem értek olyan szinten a dologhoz, hogy eben konkrét véleményt formáljak!Hengerfej le lett szedve, telefon, semmi bajt nem talált.Elmegyek, hengerfejen egy izzító gyertyától jobbra-balra egy vékony repedés.Ezen kívül semmi.Első és negyedik dugattyú fh-on, gyári honolás gyönyörű, semmi.Mondom neki fordítsd át, had nézzem az első és a negyedik hengert is, mert a második, harmadik tökéletes.Nem lehet áthajtani, mert jelen van az egész, a vezérlés, adagoló miatt...Na itt már tudtam valami kánya van, de mindegy, most már hamar kiderül...Megjöttek a haverok, aki ismeri a Wernert a Bamakós IFA építőjét, sofőrjét annak nem újdonság, alapból bunkó, de megkértem az én érdekemben ezt most mellőzni szíveskedjen, mert a megoldás a fontos, nem a feszültség generálása, mert az nem vezet előre.Megnézi, mondja amit írtam, rászól, hajtsd át a főtengelyt és kulcs a kézbe, nincs magyarázkodás, megy lefelé a dugó és már virít is a hengerfalon a fasza karcolás!Itt már kézenfekvő volt hogy tudja mit csinált, de nem akarja elismerni.Nem is célom ebből semmiféle ügyet, haragot, vádaskodást és bármi egyebet csinálni.Lehetőségek tárházának kulcsa keresése elkezdődik.Meg kell hüvelyezni!Mondja haverom, hüvelye csak a nőknek, meg a babnak van a 20d-nek nincsen...Akkor ez itt befejezve.Szaki a szervizben.Lehet fúrni, de speciális réteggel kezelt, ha ez el van távolítva, akkor hosszútávon nem jó, eladásra tökéletes.Közben gyári dugók, hajtókarok ára is megjött, számolás, laza négyszáz és ötszázezer közt.Mire minden tömítés, hengerfej csavar, franc tudja mi meg lesz.Közben a főtengely töréses havernak be van ígérve egy komplett motor, vihetem a blokkot dugattyúval!Eltelt egy hét, semmi.Átverés volt, nincs motor.Ok.Akkor járom tovább a saját utam.Haverom hívom, mesélek, segíts, kell egy 20d moci, lehetőleg komplett, de ha csak allja van, úgy is ok.Lehető legjobbkor hívtam, jövő héten vesz egy hármast, vihetem a motort, papír, működik minden és fele a kilométer, mint az enyémben.Várok.Eltelt az idő.Telefon, átvágás volt.Akkor új lehetőség, hozunk németből alkatrésznek egy kombit és nekem a motor, társamnak a többi.Ez kicsit drágább, de mindegy...Közben pár nap eltelt, telefon, ha még nem vettem mocit, meg van az ígért lehetőség.Jó, akkor ez lesz a végleges döntés.Mégsem kell németbe menni, gyorsabb és közelebb is van.Tréler viszi Veszprémbe az autómat.Mi megyünk a mociért, visszük az autó után, a többi Karesz dolga.Itt megint pár nap, belekerül a motor, kisebb fennakadások, de gyorsan áthidalva.Ma este végre elhozhattam a verdát és az első utam a veszprémi BMW talira vezetett kipróbálás után.Sírni tudtam volna.Ott voltak a barátaim, persze voltak olyanok is, akiket most láttam először.Bármerre néztem Bímer...Az enyém a kis 20d is ott az M-5 mögött a városban menet, szép autók egy kupacon és akik bátorítottak, lelkesítettek, segítettek, vigasztaltak és velem örültek, hát ez a mai napom csúcsa volt.Itt megragadom a dízel javítására vonatkozó "drága" szó jelzőt kinevetni, mert a főtengely, hengerfej, adagoló, turbófeltöltő, kéttömegű eladása után, pont nullára jövök ki ez ügyben, leszámítva az egy hónapi ideget, kétséget, kétkedést a vas nélkül.Mindenkinek nagyon szépen köszönöm akik erről az ügyről tudtak, hogy segítségüket, barátságukat, megértésüket nyújtották felém, Bacseknak az olcsó trélert, Kareszt, Levinek a vidámságát, Schnitzernek a lehetőséget, bár nem kellett élni vele, AlpinaFanak a jó árakat, bár ezzel sem kellett élnünk, Zolinak a fasza mociért, a Bamakós csapatnak a baszogatásokért és a gyors lényegre törő beavatkozásokért, Karesznak pedig a sok türelemért, az általa nyújtott ígéret betartásáért, és minden szopatós hiba közös megoldásáért, PociLacinak a telefonos segítségért, illetve a feleségem mérhetetlen türelméért, nyugalmáért, támogatásáért!Persze megjegyzem, nem az autó hibája, egy hülye dolog miatt nem kevés szopás, de ez sem hagyott tüskét.

Amikor eljöttetek,gondolom a fateroddal,akkor tudtam meg hogy te vagy az
iregszemcsei pityu,mondta el Mckris hogy miképpen jártál,fogadd részvétem,azt illetőleg ami történt az autóddal.Ne hidd hogy kárörvendő vagyok,tudom mit jelent ha valakinek tönkre megy az amit a legjobban szeret.Fel a fejel,ez a dolog az ami pótolható,a többiről meg ne beszéljünk.
Üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:25 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Én csak azt nem értem, miért kell kiszedni a porlasztókat a dekni leszedéséhez? :roll:
Örülünk, hogy megoldódott!
Lám, mégiscsak jó kis csapat ez!
Errefelé is segítőkészek a klubtagok :wink:
bmw520ds írta:
nekem az a felfogásom, mindig tanulni kell a hibámból, hiába akarok tökéletes lenni, nem mindig sikerül és van mikor ennek ára van.Viszont, ilyenkor oda kell állni, igen is elba..tam,

Ne is törődj vele Pityu!
Az a lényeg, hogy már fordultál 360 fokot!
:hehe

Örülök, hogy meggyógyult, hisz egy "Fünferesnek" a legsebezhetőbb pontja a BMW-je 8)
bmwdance

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:34 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
Én csak azt nem értem, miért kell kiszedni a porlasztókat a dekni leszedéséhez? :roll:
bmw520ds írta:
nekem az a felfogásom, mindig tanulni kell a hibámból, hiába akarok tökéletes lenni, nem mindig sikerül és van mikor ennek ára van.Viszont, ilyenkor oda kell állni, igen is elba..tam,

Ne is törődj vele Pityu!

Örülök, hogy meggyógyult, hisz egy "Fünferesnek" a legsebezhetőbb pontja a BMW-je 8)
bmwdance

Te Simi!
Olyannyira vigasztalod a Pityut,hogy a porlasztói miatt (amit kivett)még sírva fakadok. :lol:
De ugye csak azért mert DIESEL.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:43 
E39 FAN
E39 FAN

apa írta:
simi64 írta:
bmw520ds írta:

Ne is törődj vele Pityu!

bmwdance

Te Simi!
Olyannyira vigasztalod a Pityut,hogy a porlasztói miatt (amit kivett)még sírva fakadok. :lol:

Azért ha így jártam volna, lehet, hogy dobok bele egy legalább 6 hengeres motort.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:47 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
apa írta:
simi64 írta:
bmw520ds írta:

Ne is törődj vele Pityu!

bmwdance

Te Simi!

Azért ha így jártam volna, lehet, hogy dobok bele egy legalább 6 hengeres motort.

Az 520-as ba csak négy porlasztó van,a leg tanulatlanabb rendőr is látja,hát még a műszaki vizsgán.Vagy lepapírozva gondoltad?Úgy sokba kerül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:52 
E39 FAN
E39 FAN

apa írta:
simi64 írta:
apa írta:
simi64 írta:
bmw520ds írta:

Ne is törődj vele Pityu!

bmwdance

Te Simi!

Az 520-as ba csak négy porlasztó van,a leg tanulatlanabb rendőr is látja,hát még a műszaki vizsgán.Vagy lepapírozva gondoltad?Úgy sokba kerül.

Nem kerül az olyan sokba, meg lehet azt oldani.
Bár asszem a váltó is megy vele.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 00:58 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
apa írta:
simi64 írta:
apa írta:
simi64 írta:
bmw520ds írta:

Ne is törődj vele Pityu!

bmwdance

Te Simi!

Nem kerül az olyan sokba, meg lehet azt oldani.
Bár asszem a váltó is megy vele.

Így már más,én azt gondoltam,hogy csak félhivatalosan,mert úgy nem az igazi.
Az olyan mint a rendszámtábla ragasztgatás. :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 01:05 
E39 FAN
E39 FAN

apa írta:
félhivatalosan,mert úgy nem az igazi.

Az meg teljesen hivatalos!
(csak észre ne vegyék!) :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 01:11 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
apa írta:

Ezt rajtunk kívül még kik olvassák?
Mert én ködösítek mint egy porlasztó.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 01:18 
E39 FAN
E39 FAN

apa írta:
simi64 írta:
apa írta:

Regisztráció nélkül is nyugodtan lehet olvasgatni, tehát:
bárki olvashatja :lol:
Egy biztos: a rendőröket ne szidd, vannak köztünk is.
200 fölött hasítani meg mi is csak Németországban szoktunk!

...vagy fizetünk, mint a katonatiszt :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 01:31 
E39 FAN
E39 FAN

simi64 írta:
apa írta:
simi64 írta:
apa írta:

Regisztráció nélkül is nyugodtan lehet olvasgatni, tehát:
bárki olvashatja :lol:
Egy biztos: a rendőröket ne szidd, vannak köztünk is.
200 fölött hasítani meg mi is csak Németországban szoktunk!

...vagy fizetünk, mint a katonatiszt :lol:

Akkor lakatot a szájra.Én mindenkit tisztelek,tanultam jó modort. :lol: :lol: :lol:
Kivétel aki nem érdemli meg.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 05:11 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M60 B40
Évjárata: 1995
simi64 írta:
bmw520ds írta:

Ne is törődj vele Pityu!

bmwdance

Csak egy kérdés, miért Pityuzzátok szegényt, amikor Gábor a becses neve?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: hegycsúcs
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 06:06 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 13 alkalommal
Kapott köszik: 19 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M60 B40
Évjárata: 1995
BMW520dshaver írta:
Sziasztok Benyások és Dizelesek!

Mivel a mezőgazdaságban tevékenykedem ezmiatt csak dizelre tudok feltenni nektek
kérdést.Ha valaki tudja közületek a választ meglepetéscsomaggal díjazom.
A kérdés a következő:Tudjátok-e mekkora futásteljesítményt jelent kilóméterben egy 15-20 ezer üzemórás mezőgazdasági gép bontatlan injektorának valamint tubójának a meghibásodás mentes autóra átszámított kilómétere :?: :?:
a megoldásra holnap estig várok utána lelövöm a versengést és kihirdetem az eredményt.Tiszta szívemből örülnék ha a mefejtő egy benyés kolega lenne és nem csak a szúrkálódást kellene olvasnom tőletek.

üdv
Pityu

Hali!

Szerintem az olajcseréből érdemes átszámolni, mivel így lehet megtudni melyik motor mennyi idő illetve km alatt használja el az olajat.
Egy hagyományos diesel autónak (értsd alatta: mechanikus adagoló és porlasztó+ turbó) 7500km az olajcsereperiódusa. Az ugyan ilyen traktoroké 250ü.ó.
Tehát 7500km/250ü.ó.= 30km/1ü.ó
Vagyis 15.000x30= 450.000km
20.000x30= 600.000km

De a személyautó más fordulatszámon dolgozik mint egy mg. gép. Ezért inkább teherautóval érdemes összehasonlítani.
Ugyan ilyen rendszerű diesel motoros teherautóknál kb. 20.-25.000km az olajcsere. 25.000-rel számolok, az egyszerűség kedvéért.

25.000km/250ü.ó.= 100km/ü.ó
15.000x100= 1.500.000km
20.000x100= 2.000.000km

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 08:54 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
Sziasztok!
Próbálok egy kupacban válaszolni mindenkinek!Apa!Bemutatkozásomkor mondtam Neked a nevem után"öthúszdééés"vagyok.De ne foglalkozz vele, úgy is találkozunk még valamelyik találkozón!Apósom volt aki segíteni jött az autó utsó problémáját ló, kiló, giló, gólika,,kilogikázni :lol:Simi!Én is eszeltem ezen!Szinte semmi alkatrész a közvetlen befecskendezéses négyhengereshez!CR-hez tonna szám, de ez vagy annyira szar hogy azért nem találni, vagy annyira jó, hogy nincs kínálat! :roll: Német főnököm és barátok is kerestek ott kint motort, de 3000 Euro körül volt ha jól emlékszem, de ott is csak két darab.Na ezen az áron kétezres évjáratú Touring is volt, amivel lábon jöttünk volna haza!30d cucc nagyon sok és szinte minden található.Elhatároztam azt is, de:ha a motor komplett, akkor hűtők, csövek, motorvezérlő, műszerfalra nem tudom fel lehet e programozni, pl. a 320d adagolót ezért is adom el, mert nekem használhatatlan.Pedig tökéletes, csak épp más a rendelési száma.Na mindegy...Akkor még egy szivattyú a küszöb alá, sebességváltó, ugye itt manuál megint fehér holló, használtan biztos nem találtam volna, differenciálmű, nekem DSC-m sincs csak ASC+T meg a jó ég tudja mi kellett volna és akkor a bürokráciát meg sem említettem.
Gabi!Azért Pityuznak, mert a KITE Pista mikor ide regisztrált, azt sem tudta mi az hogy BMW.Mivel nincs neki, az én nevem után biggyesztett Haver névvel regisztrált, de a a sok írás-olvasás hatására, múlt vasárnap megnéztünk egy 30d Touringot neki, ami tök jó automatával, kis navi, TV menet közben, nagy kerék, bólogatós kutya, bundás kormány, felfújható gumikkal, tehát Karesz komoly átvizsgálása után már lefoglalózásra is került.Ő is tulaj lesz és gondolom a nevét is az új szerzeményhez igazítja.Őszintén megvallva, nem gondoltam volna hogy az adalékos viták után, tovább fog fórumozni :lol: Én már múltkor mondtam neki:reggel a telefon ébreszti, Metabond, világhírű kenéstechnológia, legyen egy jó napja!Aztán ki megy a fürdőszobába és kinyomja a fogkrémet a Metabond tubusból...De értette a viccet és Ő is úgy röhögött mint a többiek!Most meg nem is akármilyen autót vesz...
A végére hogy ne legyen teljesen OFF a tömítéshez a műanyagház amiben a levegőszűrő is van,(szelep dekni) nem enged hozzáférést sehogy sem.Ezért a porlasztót ki kellett venni és itt bekerült dzsuva ki nem takarítása miatt van az egész mese.Mivel a főtengely töréses autó motorja kint volt asztalon, jelre akarták hajtani még a szétszedés előtt, de hajtás közben egyszer vége.Odaért a cucc a hengerfejhez és olyan kicsi a sűrítési térfogat, hogy még ez a szemét sem fér el, levették a hengerfejet és látták mi van!Tehát ez a hibajelenség beigazolva.Persze az enyém önindítóval átforgatás nélkül megkapta az utolsó kenetet.Innéttől jött a duma, kifújatás, kiporszívózás, hidro tőke, porlasztó és ez mind a tapasztalatlanságot igazolja jelen esetben, meg ami azért megütötte a fülem, tudom én hogy kell szétszedni ezt a motort, ne nézzenek hülyének.Szerintünk csak úgy szabad ezt kivenni, hogy a mindig aktuális henger legyen felső holtponton és lehetőség szerint közben egyfolytában próbálni takarítani a koszt a porlasztó mellöl és kihúzás után is megakadályozni hogy bejusson az égéstérbe bármilyen szennyeződés!Persze aki látott 20d dugattyút, joggal kérdezi, ott az égéstér, ami elnyel nagyon sok szemetet.Igen, de ha valaki belefúj sűrített levegővel, akkor a kiképzésre ránézve világosan látszik hova fog ettől kerülni a szemét...Megint egy hiba, ami szar BMW mondásra érdemes, de kis odafigyeléssel abszolút kiküszöbölhető!Aztán körbe kell forgatni kézzel a főtengelyt és ha nem akad meg, akkor nyert a mutatvány.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 10:15 
E39 FAN
E39 FAN

bmw520ds írta:
Sziasztok!
Próbálok egy kupacban válaszolni mindenkinek!Apa!Bemutatkozásomkor mondtam Neked a nevem után"öthúszdééés"vagyok.De ne foglalkozz vele, úgy is találkozunk még valamelyik találkozón!Apósom volt aki segíteni jött az autó utsó problémáját ló, kiló, giló, gólika,,kilogikázni :lol:Simi!Én is eszeltem ezen!Szinte semmi alkatrész a közvetlen befecskendezéses négyhengereshez!CR-hez tonna szám, de ez vagy annyira szar hogy azért nem találni, vagy annyira jó, hogy nincs kínálat! :roll: Német főnököm és barátok is kerestek ott kint motort, de 3000 Euro körül volt ha jól emlékszem, de ott is csak két darab.Na ezen az áron kétezres évjáratú Touring is volt, amivel lábon jöttünk volna haza!30d cucc nagyon sok és szinte minden található.Elhatároztam azt is, de:ha a motor komplett, akkor hűtők, csövek, motorvezérlő, műszerfalra nem tudom fel lehet e programozni, pl. a 320d adagolót ezért is adom el, mert nekem használhatatlan.Pedig tökéletes, csak épp más a rendelési száma.Na mindegy...Akkor még egy szivattyú a küszöb alá, sebességváltó, ugye itt manuál megint fehér holló, használtan biztos nem találtam volna, differenciálmű, nekem DSC-m sincs csak ASC+T meg a jó ég tudja mi kellett volna és akkor a bürokráciát meg sem említettem.
Gabi!Azért Pityuznak, mert a KITE Pista mikor ide regisztrált, azt sem tudta mi az hogy BMW.Mivel nincs neki, az én nevem után biggyesztett Haver névvel regisztrált, de a a sok írás-olvasás hatására, múlt vasárnap megnéztünk egy 30d Touringot neki, ami tök jó automatával, kis navi, TV menet közben, nagy kerék, bólogatós kutya, bundás kormány, felfújható gumikkal, tehát Karesz komoly átvizsgálása után már lefoglalózásra is került.Ő is tulaj lesz és gondolom a nevét is az új szerzeményhez igazítja.Őszintén megvallva, nem gondoltam volna hogy az adalékos viták után, tovább fog fórumozni :lol: Én már múltkor mondtam neki:reggel a telefon ébreszti, Metabond, világhírű kenéstechnológia, legyen egy jó napja!Aztán ki megy a fürdőszobába és kinyomja a fogkrémet a Metabond tubusból...De értette a viccet és Ő is úgy röhögött mint a többiek!Most meg nem is akármilyen autót vesz...
A végére hogy ne legyen teljesen OFF a tömítéshez a műanyagház amiben a levegőszűrő is van,(szelep dekni) nem enged hozzáférést sehogy sem.Ezért a porlasztót ki kellett venni és itt bekerült dzsuva ki nem takarítása miatt van az egész mese.Mivel a főtengely töréses autó motorja kint volt asztalon, jelre akarták hajtani még a szétszedés előtt, de hajtás közben egyszer vége.Odaért a cucc a hengerfejhez és olyan kicsi a sűrítési térfogat, hogy még ez a szemét sem fér el, levették a hengerfejet és látták mi van!Tehát ez a hibajelenség beigazolva.Persze az enyém önindítóval átforgatás nélkül megkapta az utolsó kenetet.Innéttől jött a duma, kifújatás, kiporszívózás, hidro tőke, porlasztó és ez mind a tapasztalatlanságot igazolja jelen esetben, meg ami azért megütötte a fülem, tudom én hogy kell szétszedni ezt a motort, ne nézzenek hülyének.Szerintünk csak úgy szabad ezt kivenni, hogy a mindig aktuális henger legyen felső holtponton és lehetőség szerint közben egyfolytában próbálni takarítani a koszt a porlasztó mellöl és kihúzás után is megakadályozni hogy bejusson az égéstérbe bármilyen szennyeződés!Persze aki látott 20d dugattyút, joggal kérdezi, ott az égéstér, ami elnyel nagyon sok szemetet.Igen, de ha valaki belefúj sűrített levegővel, akkor a kiképzésre ránézve világosan látszik hova fog ettől kerülni a szemét...Megint egy hiba, ami szar BMW mondásra érdemes, de kis odafigyeléssel abszolút kiküszöbölhető!Aztán körbe kell forgatni kézzel a főtengelyt és ha nem akad meg, akkor nyert a mutatvány.

Szia Pityu! Te most már mindig ez maradsz,tudod amikor hirtelen sok idegen ember találkozik,bemutatkozik nem az első,hogy megjegyezd ki kicsoda,pedig helytelen a Németek,Osztrákok erre nagyon odafigyelnek.Amit már tegnap is írtam
jól megszívtad ezzel a porlasztó kiszereléses sztorival,de hát ezt tudomásul kell
venni, hogy ez nem IFA,itt sokkal nagyobb odafigyelés,precizitás,tisztaság,nem utolsósorban józanság kell,mert látod a legkisebb mulasztás is végzetes lehet.
Sajnálom hogy nem ismertelek fel tegnap,egy hét múlva pótolhatjuk a hibát ha
van időd és eljössz a talira.Azt nem tudom,hogy alakul a jövő hét, mert idáig szinte semmit nem tudtunk csinálni az eső miatt,ha hétfőtől beindul a meló,nincs
megállás.2010.09.16.17.18.ÉBSZ ÉPÍTŐGÉP kiállítás SÓSKÚT oda is szeretnék elmenni,meg a talira is ,hát majd meglátjuk valahogy összejön.Üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 15:03 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Nem semmi történet. Néha használd a Enter billentyűt mert majdnem el fogyott a levegőm olvasás közben. Béna szerelőnek nincs párja. Örülök ellenben, hogy a bmw e39 klub ennyi tagja segítségével sikerült megoldani a gondokat. Ez aztán klub szellem. :franko: :taps:

Jackson, aki élvezettel olvasta végig

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.12. 15:30 
bmw520ds írta:
Metabond, világhírű kenéstechnológia, legyen egy jó napja!Aztán ki megy a fürdőszobába és kinyomja a fogkrémet a Metabond tubusból...De értette a viccet és Ő is úgy röhögött mint a többiek!Most meg nem is akármilyen autót vesz...

Látta már valaki azt a helyet, ahol a Metabondot gyártják?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 648 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]