* *
Pontos idő: 2026.04.28. 16:15

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 738  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.04. 15:12 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Jackson írta:
Jackson, aki lemosná a ...

:D Figyeljetek oda rá, mit ír a Jackson! Nem beszél hülyeséget! :lol:
10 évre vette az autóját. 8)
Végül is addig még van pontosan 9 év...
:kalapács

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.04. 21:48 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Celtic írta:
jackson írta:
Celtic írta:
jackson írta:
kicsee írta:
csupa sár és fű az alja

Miért lett saras az alja? Oda csaptad valahova? Ilyenkor a vevő arra gondol: vajon még mi sérülhetett az alján? Ha tudtad, hogy jönnek megnézni miért nem pucoltad le?

Srácok! Hát ne vicceljetek már.
csupa sár és fű az alja. Ezt komolyan hibaként írjátok??? A téli talikon az összes autó havas meg sáros volt, tehát akkor azok is ajajhibásak! ???
"miért lett saras" Mert használatba volt? Többibe én nem megyek bele, de ezt leírni hibára... hát vicces. Attól mert valami saras nem csapja oda valahova. Láttam én már Jackson a Te autódat is úgy, hogy volt ott sár és mégsem vágtad oda, mert a klub egyik legmegbizhatóbb autója. Sőt enyim is volt olyan.
Ez a mondat.. :D nemsemmi na.

Igen csak nagyon nagy különbség ha eladás elött állsz és találkozón vagy koszos kocsival. Mi elött jön a vevő a kocsit rendbe kell vágni, mert nagyon sokan külalak alapján döntenek. Nem a sár miatt írta kicsee a kocsi gondját hanem a többi pont miatt.

Jackson, aki lemosná a kocsit eladás elött

Az trehányság. Azt magadba levonod a következtetést, de itt hiba sorolásról volt szó.
Abban igazatok van, hogy kocsit minimum le kell mosni eladás elött, de ha pl: esett, akkor lehetetlen.

Helo
Ezt a témát szerintem JÓL kiveséztük NEM kell ezen már rágódni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 00:05 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 525d
Na hogy meg legyen a témaváltás, íme egy újabb gyöngyszem:
Fehér M packet-tes, 530D...
Vélemények így kép alapján? Ez nem gyári fényezés ugye???

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 09:36 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Atommano írta:

ezt az autót vagy a klónját láttam debrecenben vagy 2 hete!
nagyon szép legalább is külsőre biztos!!!

Lehet,hogy eredetileg is fehér de ez biztosan nem az a fehér ami gyárilag is volt! Ez szebb... 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 09:43 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (9)
lepke írta:
Celtic írta:
jackson írta:
Celtic írta:
jackson írta:
kicsee írta:
csupa sár és fű az alja

Miért lett saras az alja? Oda csaptad valahova? Ilyenkor a vevő arra gondol: vajon még mi sérülhetett az alján? Ha tudtad, hogy jönnek megnézni miért nem pucoltad le?

Srácok! Hát ne vicceljetek már.
csupa sár és fű az alja. Ezt komolyan hibaként írjátok??? A téli talikon az összes autó havas meg sáros volt, tehát akkor azok is ajajhibásak! ???
"miért lett saras" Mert használatba volt? Többibe én nem megyek bele, de ezt leírni hibára... hát vicces. Attól mert valami saras nem csapja oda valahova. Láttam én már Jackson a Te autódat is úgy, hogy volt ott sár és mégsem vágtad oda, mert a klub egyik legmegbizhatóbb autója. Sőt enyim is volt olyan.
Ez a mondat.. :D nemsemmi na.

Igen csak nagyon nagy különbség ha eladás elött állsz és találkozón vagy koszos kocsival. Mi elött jön a vevő a kocsit rendbe kell vágni, mert nagyon sokan külalak alapján döntenek. Nem a sár miatt írta kicsee a kocsi gondját hanem a többi pont miatt.

Jackson, aki lemosná a kocsit eladás elött

Az trehányság. Azt magadba levonod a következtetést, de itt hiba sorolásról volt szó.
Abban igazatok van, hogy kocsit minimum le kell mosni eladás elött, de ha pl: esett, akkor lehetetlen.

Helo
Ezt a témát szerintem JÓL kiveséztük NEM kell ezen már rágódni

:taps:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 10:34 
Újonc
Újonc

strobi írta:
Atommano írta:

ezt az autót vagy a klónját láttam debrecenben vagy 2 hete!
nagyon szép legalább is külsőre biztos!!!

Lehet,hogy eredetileg is fehér de ez biztosan nem az a fehér ami gyárilag is volt! Ez szebb... 8)

Az jó, hogy szép, viszont azt azért már a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy akármilyen drága is legyen az utólagos fényezés nem olyan strapa mint a gyári... főleg, ha törés után/miatt kapott más színt...és lakatolni is kellett, gitt, és társai... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 21:11 
E39 FAN
E39 FAN

Atommano írta:

Az jó, hogy szép, viszont azt azért már a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy akármilyen drága is legyen az utólagos fényezés nem olyan strapa mint a gyári... főleg, ha törés után/miatt kapott más színt...és lakatolni is kellett, gitt, és társai... :roll:

Hát ezt egy jó fényező tudná megmodani... :wink:

Ha "nincs" gitt szerintem lehet olyan sőt akár még jobb is mint akár a gyári... természetesen kemencében száradva!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.05. 21:35 
E39 FAN
E39 FAN

strobi írta:
Atommano írta:

Hát ezt egy jó fényező tudná megmodani... :wink:

Ha "nincs" gitt szerintem lehet olyan sőt akár még jobb is mint akár a gyári... természetesen kemencében száradva!!!

Ezzel nem értek egyet. A gyári fényezés prémium márkák esetén teljesen más technológiával (merítve, porfestés, többszöri beégetés), gyakorlatilag steril körülmények között készül. A merített, porfestési technológia biztosítja a tökéletesen homogén rétegvastagságot a hajlatokban, üregekben, mindenhol. Fújásos technológiával ezek a kritériumok megközelíthetetlenek. Porfényezést először szériában a Mazda használt a Xedos 6 modellen.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 11:53 
E39 FAN
E39 FAN

Nem tudom mert nem értek hozzá!!!

De egy dolog tény!!! Minden autó gyár ott spórol ahol tud... és ez sajnos meglátszik a fényezésen is majdnem minden alsó és középkategóriás autónál is!!!
Mégpedig magán a rétegvastagságon is... 8O Anno azt mondták a nagy okosok,hogy 130-180 mikron között gyári a festék illetve lakk vastagság.

mostanság van olyan autó ami épp 60-70 mikronnal gurúl le a szalagról festékkel lakkal együtt... 8O és innetől szerintem nem kell csodálkozni,hogy alapból tiszta narancsosnak látszanak az új gépek főleg a Nissan Navarák meg a Hondák és még sorolhatnám!!!

A porfestést "szinterezést" meg nem tudom,hogy hány autós gyár használja kasztni elem festésére... de tény,hogy sok mindenben használják már... :wink:

Az általam leírtak csak a saját véleményemet tükrözik... :!: úgy mint nem hozzá értő csak láttam már egy-két érdekes új autó fényezést is... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 11:58 
Újonc
Újonc

Szerintem a narancsosság az inkább abból adódik, hogy vízbázisú festékkel fújják ma már az autókat...de jelzem én sem értek hozzá... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 12:13 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
nézzétek többet a Discovery-t, akkor lehettek szakértők fényezés témában :wink:

fényezett, külső elemnél nincs porfestés. az eljárás, amit használ már a legtöbb gyártó, az egy kicsit hasonló a porfestéshez annyiben, hogy a karosszériát - egyébként analfabéta vagyok a villamossághoz - pozitív vagy negatív pólussá változtatják, elektromosan töltötté válik. ugyanakkor a fényező pisztolyból vagy robotpisztolyból érkező festékmolekulák a karosszériával ellentétes töltést kapnak, és ezáltal könnyebben mennek rá a festékmolekulák a karosszériára.

merítést csak az előkészítés során, illetve a rozsdagátló bevonat felvitelénél alkalmaznak. sem fényt, sem lakkot nem visznek fel ezzel a módszerrel.

nekem több autóm is volt fújva, a jelenlegi is körbe van fújva teljesen. én azt tapasztaltam, hogy ahol nagy összefügő felületek vannak, ott akár a gyárinál is szebbet tudnak fújni. de mindenképpen szebbet egy 6-8 éves gyári fényezésnél.

a gondot általában az elem élei, sarkai, és az olyan domborulatok jelentik, ahol ha fel van szerelve az elem, akkor nehéz hozzáférni (pl. ajtók zsanér felőli része) . ha fényezett a kocsi, akkor ezen a részeken 100%-ra meglátszik a festés, mert itt a gyári szintet nem lehet utolérni.

adódik a gondolat, hogy akkor miért nem veszik le az ajtó - sárvédőt a fényezés előtt? az ok az, hogy a legtöbb metál - gyöngyház festésnél minden nem gyári festésben van valami kis eltérés, pl. az sem mindegy, hogyan fogja a pisztolyt a fényező, mert attól függően esnek a szemcsék a felületre. de az sem mindegy, hogy hogyan mozgatja a pisztolyt. a lényeg: homogént, szépet fújni csak úgy lehet, ha fel van az elem szerelve a kasztnira.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 15:14 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
nézzétek többet a Discovery-t, akkor lehettek szakértők fényezés témában :wink:

fényezett, külső elemnél nincs porfestés. az eljárás, amit használ már a legtöbb gyártó, az egy kicsit hasonló a porfestéshez annyiben, hogy a karosszériát - egyébként analfabéta vagyok a villamossághoz - pozitív vagy negatív pólussá változtatják, elektromosan töltötté válik. ugyanakkor a fényező pisztolyból vagy robotpisztolyból érkező festékmolekulák a karosszériával ellentétes töltést kapnak, és ezáltal könnyebben mennek rá a festékmolekulák a karosszériára.

merítést csak az előkészítés során, illetve a rozsdagátló bevonat felvitelénél alkalmaznak. sem fényt, sem lakkot nem visznek fel ezzel a módszerrel.

nekem több autóm is volt fújva, a jelenlegi is körbe van fújva teljesen. én azt tapasztaltam, hogy ahol nagy összefügő felületek vannak, ott akár a gyárinál is szebbet tudnak fújni. de mindenképpen szebbet egy 6-8 éves gyári fényezésnél.

a gondot általában az elem élei, sarkai, és az olyan domborulatok jelentik, ahol ha fel van szerelve az elem, akkor nehéz hozzáférni (pl. ajtók zsanér felőli része) . ha fényezett a kocsi, akkor ezen a részeken 100%-ra meglátszik a festés, mert itt a gyári szintet nem lehet utolérni.

adódik a gondolat, hogy akkor miért nem veszik le az ajtó - sárvédőt a fényezés előtt? az ok az, hogy a legtöbb metál - gyöngyház festésnél minden nem gyári festésben van valami kis eltérés, pl. az sem mindegy, hogyan fogja a pisztolyt a fényező, mert attól függően esnek a szemcsék a felületre. de az sem mindegy, hogy hogyan mozgatja a pisztolyt. a lényeg: homogént, szépet fújni csak úgy lehet, ha fel van az elem szerelve a kasztnira.

Valóban összekevertem a 2 eljárást. Arra gondoltam, amit az első mondatban írtál, hogy elektrosztatikusan kerül rá a festék. Megkövetek mindenkit és elnézést kérek. 8)
Hozzáférhetetlen geometriájú felniket is így festenek.

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 18:23 
E39 FAN
E39 FAN

hamoriarpi írta:

Hozzáférhetetlen geometriájú felniket is így festenek.

én erre írtam az elején,hogy egyre több téren használják a porfestést... :wink:
Az én felnim közepe is szinterezve lett... :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: BMW530DA
HozzászólásElküldve: 2010.09.06. 21:26 
haladó
haladó

Adott köszi: 0
Üdv.Mindenkinek!!

BMW520DS klubtársnak köszönhetően tegnap megtekintettük az első automata váltós 530D autót.A kocsiról a véleményem a következő:Motor járása halk kiegyensúlyozott,automata váltó az intelmeket és tesztelési trükköket vissza olvasva
tökéletesen működik.D-ben fék nélkül kúszik a váltások még agresszívabb gázadásnál is simán működnek átülve a volán mögé kisebb gázadással szinte csak a fordulatszám jelző kis mozgásán lehetett észrevenni a fel illetve a visszakapcsolást.Úgy gondolom az anyósülés előtti fél literes kólás üveg próbát simán kiállta.Futómű,fék,kormányzás a korához képest megfelelő jól fekszik az úton.Kisebb karosszéria hibák karc,kavicsfelverődés látszik de nem szembetűnő,de hát 99-es évjárat istenem belefér.
Belső kárpit alapos tisztításra és helyreigazításra vár ez is üzemben tartás igényességén múlik.A kisebb hibák miatt egyezkedésre vár az ár de biztos nem az utolsót mondták ki.
A kocsi amúgy korához képest jól felszerelt lehet még a héten átesik a tulaj vonzáskörzetén kívüli komoly átvizsgáláson és utána döntök a vételen.
És a lényeg egy élmény volt vezetni :!: :!: :lol: :lol:
Egyenlőre ennyit részleteket és képeket majd később írok még.
üdv
Pityu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 01:17 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Motor tipusa: M57tud30
Évjárata: 2004
Üdv srácok! Ma megnéztem egy 30d-t amit kiszemeltem :D .1mill7ért kínálja.az autón vannak esztétikai hibák apróbbak és valószínűleg a bal oldala törve volt.igaz hogy a nyúlványhoz nem volt nyúlva de elég csúnyán van megcsinálva a torony.ez az az 1 dolog amiért elbizonytalanodtam.de érvek mellette: eggyáltalán ne füstöl 1gramm kox nem jön belőle.pöccre indul és papírokkal tudják igazolni hogy most lett felújítva a motor.a héten megyek kipróbálni mert ma nem volt időm.már csak az autóm kell eladni(800at kérnék érte.baleset után elkezdtem csinálgatni de még nem jutottam a végére érni indul megy minden használatban van.igény szerint alkatrészekkel. nagyon sokat utazok szóval nincs is időm).

///Mark

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 10:32 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Széria kód: E92
Motor tipusa: 325i
Kivitele: Coupe
Sziasztok!

Fájó szívvel, de megválok szeretett E39-emtől, mivel sikerült átülnöm egy E60-ba.
Nagyon szerettem ezt a kocsit és csak azért írok ide, hogy ha valakit érdekel egy gondos BMW tulajtól származó E39, annak ajánlom, hogy nyugodtan nézze meg.

Nem akarom sorolni, de minden lehetséges szervizt és alkatrészt megkapott az autó és nagyon szeretném ha ezek után is gondos gazdára találna. Mindene működik, korának megfelelően szép esztétikai állapotban van, motorja tökéletes, nem volt padlózva. Vidékről járok dolgozni és 70%-ban autópályán ment a kocsi.

Megtekinthető itt (jelenleg kereskedésben van):
A megadott telefonszám, nem az enyém hanem a kereskedésé, de ha valakinek több infó kell, akkor privizzen és beszélhetünk telefonon.
A hirdetésben felsorolt extrákon kívül még van benne elektromos hátsó roló és gyári CD tár is. AZ ÁR IRÁNYÁR!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... ta-4141325

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára leto 2010.09.18. 14:59-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: BMW530DA
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 10:46 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
BMW520dshaver írta:
Üdv.Mindenkinek!!

BMW520DS klubtársnak köszönhetően tegnap megtekintettük az első automata váltós 530D autót.A kocsiról a véleményem a következő:Motor járása halk kiegyensúlyozott,automata váltó az intelmeket és tesztelési trükköket vissza olvasva
tökéletesen működik.D-ben fék nélkül kúszik a váltások még agresszívabb gázadásnál is simán működnek átülve a volán mögé kisebb gázadással szinte csak a fordulatszám jelző kis mozgásán lehetett észrevenni a fel illetve a visszakapcsolást.Úgy gondolom az anyósülés előtti fél literes kólás üveg próbát simán kiállta.Futómű,fék,kormányzás a korához képest megfelelő jól fekszik az úton.Kisebb karosszéria hibák karc,kavicsfelverődés látszik de nem szembetűnő,de hát 99-es évjárat istenem belefér.
Belső kárpit alapos tisztításra és helyreigazításra vár ez is üzemben tartás igényességén múlik.A kisebb hibák miatt egyezkedésre vár az ár de biztos nem az utolsót mondták ki.
A kocsi amúgy korához képest jól felszerelt lehet még a héten átesik a tulaj vonzáskörzetén kívüli komoly átvizsgáláson és utána döntök a vételen.
És a lényeg egy élmény volt vezetni :!: :!: :lol: :lol:
Egyenlőre ennyit részleteket és képeket majd később írok még.
üdv
Pityu

INPA-val turbó nyomást és injektorok (gyengébbek kedvérért adagolók)-at ellenőrizni és levonni a vétel árból. Ha kell kérjetek kölcsön egy kábelt legalább.

Jackson, akinek manapság ezzel a kettővel bibis dizelek jönnek diagolni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 10:50 
Moderátor
Moderátor

leto írta:
Sziasztok!

Fájó szívvel, de megválok szeretett E39-emtől, mivel sikerült átülnöm egy E60-ba.
Nagyon szerettem ezt a kocsit és csak azért írok ide, hogy ha valakit érdekel egy gondos BMW tulajtól származó E39, annak ajánlom, hogy nyugodtan nézze meg.

Nem akarom sorolni, de minden lehetséges szervizt és alkatrészt megkapott az autó és nagyon szeretném ha ezek után is gondos gazdára találna. Mindene működik, korának megfelelően szép esztétikai állapotban van, motorja tökéletes, nem volt padlózva. Vidékről járok dolgozni és 70%-ban autópályán ment a kocsi.

Megtekinthető itt (jelenleg kereskedésben van):
A megadott telefonszám, nem az enyém hanem a kereskedésé, de ha valakinek több infó kell, akkor privizzen és beszélhetünk telefonon.
A hirdetésben felsorolt extrákon kívül még van benne elektromos hátsó roló és gyári CD tár is. AZ ÁR IRÁNYÁR!

http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/523 ... ta-4118716

Jó kis városi autóm lenne belölle, ha lenne zsebben 1,5mFt-om. De egyenlőre azt még az első kocsira költöm. :cry:

Jackson, akinek valahogy majd be kell szereznie egy második kocsit

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 11:25 
Újonc
Újonc

jackson írta:
leto írta:
Sziasztok!

Egy jó Subaru esetleg??? :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.09.07. 11:47 
Moderátor
Moderátor

Atommano írta:
jackson írta:
leto írta:
Sziasztok!

Egy jó Subaru esetleg??? :lol: :lol: :lol:

Áhhhh nagyon ráz és 150km/h felett lassú. Amúgy ezt ki kéne próbálni még téli gumi elött, majd ha lesz időnk.

A lepke már mesélte vitt egy Subarus havert és csak nézett mit nyomott az E60 535d nagyobb tartományban pedig az tunningolva sincsen. Valószínűleg erősen meglepőnél te is amikor a Sport Wagon távolodni kezdene 150 fölött. Az igazság ott van, hogy hiába 4,3 0-100km/h-ra a első 0-1000m starton már csak 0,6 másodperc a diffi tehát behozza a lemaradást.
26.9 s. -> BMW 540 iA Touring 286 cv.
És akkor mennyi is a Subaru STI?
STI Street version (Europe 1999) és nem az 1992-es 0-1000m acceleration: 26.3S. :lol: LINK ODA
Meg a említett tuningolt kocsik is elhalloznak ekkora sebesség felett, mert 200km/h fölött már nagyon komoly teljesítményt kell leadni nem elég a könnyű kaszni+turbó hozzá.

A titok nyitja a kocsidat Rally-ra találták ki és ott nem kell 150 felett közlekedni. Egyszerűen ki kerül a tervezett üzemi tartományból. Igazából a 540i-t meg 200 fölé méretezték ott érzi otthon magát.

Jackson, aki szereti a komfortos Sport Wagont bmwdance

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 738  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]